Tuesday, September 1, 2009

Ku kembali ke Kangar !

Salam Guyz
Macammana puasa semua?ada yang ponteng ke....haaaaa....terutama kaum-kaum Adam ni?kaum Hawa tak apa lah...ada M.C yang diiktiraf..hehe
Apa-apa pun harap korang semua gembira sepanjang bulan yang mulia ini.

Sebenornya teman nak cerita tentang kepulangan teman ke negeri Kangar ni(aikk...apehal loghat Perok pulok...huhu...ok2,tukar tune)
Imz bertolak dari Pasir Mas ke Kangar dalam pukul 10.30 pagi.Sepatutnya dalam tiket pukul 9.20 pagi.Biasalah naik bas,kena la tunggu.Pagi tu,Kak Laily yang hantar dengan Ibaad,ma tak ikut pun sebab Imz tak bagi dia kot..kesian,ma pun kurang sihat.
Tunggu punya tunggu,akhirnya sampai jugak.Macam biasa naik bus,tidur ler.Apa lagi?Kebetulan pulak tak berapa nak sihat...rasa loya je,yela lepas sahur dah muntah.Tambahan lagi,sakit kepala.Tapi bila dah tidur,hilanglah sekejap.

Masa on the way nak ke Kangar ni,area Hentian Perah bas Transnasional yang Imz naik berhenti di bahu jalan sebab ada kemalangan yang melibatkan kereta Satria dengan bus persiaran.Terkejut jugak lah,jalan memang sesaknya.Pemandu bas dengan beberepa orang penumpang lelaki turun melihat kawasan kejadian.Bila check handphone,dapat sms dari Kak Long tapi tak dapat reply sebab no coverage.Awalnya ingat nak cerita kat Kak Long tentang kejadian ni tapi dah tak ada line nak buat macammana kan?Dalam setengah jam jugak lah bas Imz stop.Bila dah start balik perjalanan tu,Imz sambung tidur balik sebab sakit kepala tak hilang lagi.So,nak sms ke Kak Long pun dah terlupa.

Pukul 6 petang,Imz sampai Kangar.Masa dekat nak sampai tu,ma ada call tanya Imz kat mana?Cakaplah dah dekat nak sampai.Bila sampai tu,Imz tak confirmkan dengan ma yang Imz dah sampai.Imz sampai maktab dekat pukul 7 petang jugaklah.So,rush jugak lah nak bukak puasa.Nak mandi lagi,nak panas lauk yang ma bekalkan lagi.

Dah siap mandi,dapat mesej dari Kak Unie tanya dah sampai ke belum.Masa tu,azan dah kedengaran.So,Imz biarkan mesej tu...tunggu sat-sat lagi la reply.Then,terus pergi bilik member pergi bukak puasa.Handphone pulak tertinggal dalam laci bilik.

Berbuka puasa selera jugaklah dengan bekalan ayam masak kicap,tumis ikan bilis dan telur masin.Lepas makan biasalah sempat lagi borak.Then,balik bilik dan tarik laci tengok telefon.Sekali tengok...mak aiiii...banyak giler missed call dari family,semua nama akak ada dalam list.Kenapa ni?Then Kak Unie call...sempatlah angkat.

"Mu dok mana?Tau dok semua orang risau ingat bas mu naik terbalik.Ma teriok doh kat rumoh tu.Call ma slalu"


Terkejut gak la Imz dengar dorang cakap.Then,terus call ma.Masa call ma tu,dengar dia menangis...seriously Imz nervous.Ma betul-betul risaunya.Sorry ma....
Seriously...Imz touching giler dengar tangisan ma sebab risaukan keselamatan Imz.Memang salah Imz sebab tak confirmkan balik da betul-betul sampai.
Ma,sayang ma sangat-sangat !!!!!

Rupanya mereka terkejut tengok berita di TV yang bus dari Kelantan ke Kangar kemalangan dan jatuh gaung.Kemalangan yang Imz sempat tengok kat Hentian Perah tu la.
Alhamdullilah,Imz sampai dengan selamatnya.

Moral of the story...
kita kena confirm balik dengan family yang kita dah selamat sampai sebab kadang-kadang mereka terlupa.
<>
dah tak juadah yang enak-enak untuk berbuka.
Imz ambil peluang berpuasa di maktab ini untuk berjimat dan berdiet..wakaka
Apa-apa bersyukur dengan rezeki yang ada kan?

1 comments:

imz jentayu said...

muka Imz nampak tak sihat ke masa ni?

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, September 1, 2009

Ku kembali ke Kangar !

Posted by imz at 1:27 AM
Salam Guyz
Macammana puasa semua?ada yang ponteng ke....haaaaa....terutama kaum-kaum Adam ni?kaum Hawa tak apa lah...ada M.C yang diiktiraf..hehe
Apa-apa pun harap korang semua gembira sepanjang bulan yang mulia ini.

Sebenornya teman nak cerita tentang kepulangan teman ke negeri Kangar ni(aikk...apehal loghat Perok pulok...huhu...ok2,tukar tune)
Imz bertolak dari Pasir Mas ke Kangar dalam pukul 10.30 pagi.Sepatutnya dalam tiket pukul 9.20 pagi.Biasalah naik bas,kena la tunggu.Pagi tu,Kak Laily yang hantar dengan Ibaad,ma tak ikut pun sebab Imz tak bagi dia kot..kesian,ma pun kurang sihat.
Tunggu punya tunggu,akhirnya sampai jugak.Macam biasa naik bus,tidur ler.Apa lagi?Kebetulan pulak tak berapa nak sihat...rasa loya je,yela lepas sahur dah muntah.Tambahan lagi,sakit kepala.Tapi bila dah tidur,hilanglah sekejap.

Masa on the way nak ke Kangar ni,area Hentian Perah bas Transnasional yang Imz naik berhenti di bahu jalan sebab ada kemalangan yang melibatkan kereta Satria dengan bus persiaran.Terkejut jugak lah,jalan memang sesaknya.Pemandu bas dengan beberepa orang penumpang lelaki turun melihat kawasan kejadian.Bila check handphone,dapat sms dari Kak Long tapi tak dapat reply sebab no coverage.Awalnya ingat nak cerita kat Kak Long tentang kejadian ni tapi dah tak ada line nak buat macammana kan?Dalam setengah jam jugak lah bas Imz stop.Bila dah start balik perjalanan tu,Imz sambung tidur balik sebab sakit kepala tak hilang lagi.So,nak sms ke Kak Long pun dah terlupa.

Pukul 6 petang,Imz sampai Kangar.Masa dekat nak sampai tu,ma ada call tanya Imz kat mana?Cakaplah dah dekat nak sampai.Bila sampai tu,Imz tak confirmkan dengan ma yang Imz dah sampai.Imz sampai maktab dekat pukul 7 petang jugaklah.So,rush jugak lah nak bukak puasa.Nak mandi lagi,nak panas lauk yang ma bekalkan lagi.

Dah siap mandi,dapat mesej dari Kak Unie tanya dah sampai ke belum.Masa tu,azan dah kedengaran.So,Imz biarkan mesej tu...tunggu sat-sat lagi la reply.Then,terus pergi bilik member pergi bukak puasa.Handphone pulak tertinggal dalam laci bilik.

Berbuka puasa selera jugaklah dengan bekalan ayam masak kicap,tumis ikan bilis dan telur masin.Lepas makan biasalah sempat lagi borak.Then,balik bilik dan tarik laci tengok telefon.Sekali tengok...mak aiiii...banyak giler missed call dari family,semua nama akak ada dalam list.Kenapa ni?Then Kak Unie call...sempatlah angkat.

"Mu dok mana?Tau dok semua orang risau ingat bas mu naik terbalik.Ma teriok doh kat rumoh tu.Call ma slalu"


Terkejut gak la Imz dengar dorang cakap.Then,terus call ma.Masa call ma tu,dengar dia menangis...seriously Imz nervous.Ma betul-betul risaunya.Sorry ma....
Seriously...Imz touching giler dengar tangisan ma sebab risaukan keselamatan Imz.Memang salah Imz sebab tak confirmkan balik da betul-betul sampai.
Ma,sayang ma sangat-sangat !!!!!

Rupanya mereka terkejut tengok berita di TV yang bus dari Kelantan ke Kangar kemalangan dan jatuh gaung.Kemalangan yang Imz sempat tengok kat Hentian Perah tu la.
Alhamdullilah,Imz sampai dengan selamatnya.

Moral of the story...
kita kena confirm balik dengan family yang kita dah selamat sampai sebab kadang-kadang mereka terlupa.
<>
dah tak juadah yang enak-enak untuk berbuka.
Imz ambil peluang berpuasa di maktab ini untuk berjimat dan berdiet..wakaka
Apa-apa bersyukur dengan rezeki yang ada kan?

1 comments on "Ku kembali ke Kangar !"

imz jentayu on September 4, 2009 at 2:25 AM said...

muka Imz nampak tak sihat ke masa ni?

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa