Sunday, June 26, 2011

Tauke Hensem (Aaron Aziz) belanja makan.Perasaan???



Permulaan ceritera ini ,biarlah teman yang rapat je tau....betapa ia sangat kelakar + sweet pun ada..hehe...tersenyum sendiri bila terkenang tentang kisah ini..

Location : Restoran D'Dapur Ibuku,Kangar Perlis
Date : 25 June 2011 (Sabtu)

Aaron Aziz(bukan nama sebenar) sudah beberapa kali ajak Imz pergi Perlis, singgah di restoran miliknya. Namun kerana kesibukan..Imz terpaksa menolak sehinggalah tarikh 25 /6/2011 membawa Imz ke sana...

Sebelum pergi, Aaron dah tanya awal-awal,confirm atau tak...ok,fine..Imz confirm dengan dia ahad malam Imz akan pergi dinner di D'Dapur Ibuku..Summayyah,Kak Yana,Mak dan Adik Summayyah pun join sekali..

Lepas maghrib,dalam pukul 8.30 malam kami gerak ke Kangar...sampai je kat sana,Imz call Aaron..bagitau dah sampai..




Kedatangan kami disambut oleh seorang pelayan, dia mintak maaf kerana tempat di atas sudah penuh (restoran 2tingkat ok!) then,Imz cakap nak jumpa owner..dari jauh dah nampak kehenseman Aaron tu..hehe...Aaron cakap dia dah reserve kan meja 8 untuk kami...so, kami naik lah...bangga tu!

sambil tunggu order..Imz bermesej dengan Aaron..komen tu,komen ni..banyak songeh pulak customer sorang ni.Imz dah cakap awal-awal, nak pekena chicken chop restoran+ice blended kiwi...ok,tasty but agak sweet lah! kurang gula ye Aaron..ngeee.

Ok,kami order 3 chicken chop + 2 jenis nasi goreng dan 5 jenis minuman..dah habis makan,kami turun bawah.Imz tak terus ke kaunter,sebaliknya jumpa Aaron dulu..borak dia sekejap,then Imz nak buat payment.Tapi dia cakap its ok,saya belanjooo (speaking kelate ok!)

Ya ALLAH, Imz cuma bergurau je dengan Aaron...dia cakap kalau nak bayar,dia nak cas mahal-mahal(buat lawak lak dia ni) So, Imz cakap kalau macam tu...
thank you so much,Aaron...terharuuuu.......

Imbau ceritera permulaan pada tahun lepas..di sini segalanya bermula..hahaha...
Kami gegurl makan-makan di sini before habis study last year...sebab restoran dia sangat cantik,selesa dan makanan pun not bad! sedap-sedap....
pernah masuk JALAN-JALAN CARIMAKAN di TV3 tau!

bab bergambar no1...hehe...

makanan dia sodappppp
curi-curi snap pic Aaron ....hahaha..kerja gilakkkk....

kami di depan restoran D'Dapur Ibuku tahun lepas/ 2010

Nak kenal macammana tauke hensem Aaron Aziz yang pemurah ini???
'
'
'
'
nervous tak?
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Presenting.................

Ku Haikal,
tauke restoran yang masih muda ( 22 tahun) di Perlis tapi
berasal dari Kelantan(bangga nak mention ni)

Actually, selain dari decoration yang cantik di restoran D'Dapur Ibu, makanan yang enak...Haikal aka Aaron Aziz ni antara tarikan utama anak-anak gadis nak ke restoran dia..hehehe...see!!!
Cayalah Haikal....sepanjang kenal dengan Haikal, dia memang baik dan pemurah...

p/s : Imz panggil dia Aaron Aziz sebab before pergi dia cakap jangan terkejut kalau nampak Aaron Aziz kat restoran dia.Imz ask him why?Dia cakap dialah Aaron Aziz! kadang-kadang perasanta gak budak ni...hehehe.

Kalau jumpa kat Perak or Kelantan, Ima pulak belanja Haikal yer...


Jangan Lepaskan Peluang untuk berkunjung ke
Restoran D'Dapur Ibuku,Perlis

menikmati makanan enak dengan persekitaran yang menarik
dan bertemu dengan bos yang cute+smart!


15 comments:

Nine said...

kat mana rest nih ? hensem....:)

imz said...

@nine :

di perlis lahh..kangar..tu pun xtau,nama je org perlis..huhu...yeke?of courselah! hehe

syafiqakarim said...

omaigoddd..
bawak pegi pelisss...
dgn aaron ye. haha ;p

imz said...

@syafiqa

OMG yer! hehe...
jom2....terasa diri jadi nora elena...
hahaha ; P

epaa chenta said...

tgok semua makanan tu ttiba rasa lapaar -.-"

imz said...

@epaa :

hehe...pergi mkn skang..

Syaza Kelyza said...

sedapnyaaa tengok ^^.

Cik Azizah said...

makanannya membuatkan ai lapar!!nyum nyum..

mrs.asrafovic said...

wahhh..untung laa...ade bro blnje mkn..

hehhee...srius suke entry nih..

b4 ni mmber pon ade cte psal tmpt ni..

so ni kli ke2 bce psal m]tmpt nih...

dpt sape2 prmote tmpt ni kali ke3 mmg mrs pegi laaa...hahahaha

imz said...

@syaza :

memang sodappp pun...pi try yer..hehe

imz said...

@cik azizah :

yeke?memang menyelerakan....hehe

imz said...

@mrs.asrafovic:

hahaha...tau xpe,restoran ni femes amos sebab tauke dia hensem,plus makanan dia sedap...rugi tak cuba...

Adam Idris said...

kat kangar?
alamakk jauh nyeee..hehe

imz said...

@adam :

aah,di kangar perlis...nanti kalau bercuti di perlis..singgah la yer

Anonymous said...

salam plizzz... sy mencari haikal ni..kwn skolah rendah sy.. kalau ade no.hp die.. plizz email mnasrulmalik@yahoo.com

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Sunday, June 26, 2011

Tauke Hensem (Aaron Aziz) belanja makan.Perasaan???

Posted by imz at 9:18 AM


Permulaan ceritera ini ,biarlah teman yang rapat je tau....betapa ia sangat kelakar + sweet pun ada..hehe...tersenyum sendiri bila terkenang tentang kisah ini..

Location : Restoran D'Dapur Ibuku,Kangar Perlis
Date : 25 June 2011 (Sabtu)

Aaron Aziz(bukan nama sebenar) sudah beberapa kali ajak Imz pergi Perlis, singgah di restoran miliknya. Namun kerana kesibukan..Imz terpaksa menolak sehinggalah tarikh 25 /6/2011 membawa Imz ke sana...

Sebelum pergi, Aaron dah tanya awal-awal,confirm atau tak...ok,fine..Imz confirm dengan dia ahad malam Imz akan pergi dinner di D'Dapur Ibuku..Summayyah,Kak Yana,Mak dan Adik Summayyah pun join sekali..

Lepas maghrib,dalam pukul 8.30 malam kami gerak ke Kangar...sampai je kat sana,Imz call Aaron..bagitau dah sampai..




Kedatangan kami disambut oleh seorang pelayan, dia mintak maaf kerana tempat di atas sudah penuh (restoran 2tingkat ok!) then,Imz cakap nak jumpa owner..dari jauh dah nampak kehenseman Aaron tu..hehe...Aaron cakap dia dah reserve kan meja 8 untuk kami...so, kami naik lah...bangga tu!

sambil tunggu order..Imz bermesej dengan Aaron..komen tu,komen ni..banyak songeh pulak customer sorang ni.Imz dah cakap awal-awal, nak pekena chicken chop restoran+ice blended kiwi...ok,tasty but agak sweet lah! kurang gula ye Aaron..ngeee.

Ok,kami order 3 chicken chop + 2 jenis nasi goreng dan 5 jenis minuman..dah habis makan,kami turun bawah.Imz tak terus ke kaunter,sebaliknya jumpa Aaron dulu..borak dia sekejap,then Imz nak buat payment.Tapi dia cakap its ok,saya belanjooo (speaking kelate ok!)

Ya ALLAH, Imz cuma bergurau je dengan Aaron...dia cakap kalau nak bayar,dia nak cas mahal-mahal(buat lawak lak dia ni) So, Imz cakap kalau macam tu...
thank you so much,Aaron...terharuuuu.......

Imbau ceritera permulaan pada tahun lepas..di sini segalanya bermula..hahaha...
Kami gegurl makan-makan di sini before habis study last year...sebab restoran dia sangat cantik,selesa dan makanan pun not bad! sedap-sedap....
pernah masuk JALAN-JALAN CARIMAKAN di TV3 tau!

bab bergambar no1...hehe...

makanan dia sodappppp
curi-curi snap pic Aaron ....hahaha..kerja gilakkkk....

kami di depan restoran D'Dapur Ibuku tahun lepas/ 2010

Nak kenal macammana tauke hensem Aaron Aziz yang pemurah ini???
'
'
'
'
nervous tak?
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Presenting.................

Ku Haikal,
tauke restoran yang masih muda ( 22 tahun) di Perlis tapi
berasal dari Kelantan(bangga nak mention ni)

Actually, selain dari decoration yang cantik di restoran D'Dapur Ibu, makanan yang enak...Haikal aka Aaron Aziz ni antara tarikan utama anak-anak gadis nak ke restoran dia..hehehe...see!!!
Cayalah Haikal....sepanjang kenal dengan Haikal, dia memang baik dan pemurah...

p/s : Imz panggil dia Aaron Aziz sebab before pergi dia cakap jangan terkejut kalau nampak Aaron Aziz kat restoran dia.Imz ask him why?Dia cakap dialah Aaron Aziz! kadang-kadang perasanta gak budak ni...hehehe.

Kalau jumpa kat Perak or Kelantan, Ima pulak belanja Haikal yer...


Jangan Lepaskan Peluang untuk berkunjung ke
Restoran D'Dapur Ibuku,Perlis

menikmati makanan enak dengan persekitaran yang menarik
dan bertemu dengan bos yang cute+smart!


15 comments on "Tauke Hensem (Aaron Aziz) belanja makan.Perasaan???"

Nine on June 27, 2011 at 3:51 PM said...

kat mana rest nih ? hensem....:)

imz on June 28, 2011 at 8:36 AM said...

@nine :

di perlis lahh..kangar..tu pun xtau,nama je org perlis..huhu...yeke?of courselah! hehe

syafiqakarim on July 1, 2011 at 10:07 PM said...

omaigoddd..
bawak pegi pelisss...
dgn aaron ye. haha ;p

imz on July 3, 2011 at 7:49 AM said...

@syafiqa

OMG yer! hehe...
jom2....terasa diri jadi nora elena...
hahaha ; P

epaa chenta on July 8, 2011 at 6:17 AM said...

tgok semua makanan tu ttiba rasa lapaar -.-"

imz on July 8, 2011 at 6:47 AM said...

@epaa :

hehe...pergi mkn skang..

Syaza Kelyza on July 8, 2011 at 11:13 PM said...

sedapnyaaa tengok ^^.

Cik Azizah on July 9, 2011 at 12:06 AM said...

makanannya membuatkan ai lapar!!nyum nyum..

mrs.asrafovic on July 9, 2011 at 12:23 AM said...

wahhh..untung laa...ade bro blnje mkn..

hehhee...srius suke entry nih..

b4 ni mmber pon ade cte psal tmpt ni..

so ni kli ke2 bce psal m]tmpt nih...

dpt sape2 prmote tmpt ni kali ke3 mmg mrs pegi laaa...hahahaha

imz on July 9, 2011 at 5:18 AM said...

@syaza :

memang sodappp pun...pi try yer..hehe

imz on July 9, 2011 at 5:19 AM said...

@cik azizah :

yeke?memang menyelerakan....hehe

imz on July 9, 2011 at 5:20 AM said...

@mrs.asrafovic:

hahaha...tau xpe,restoran ni femes amos sebab tauke dia hensem,plus makanan dia sedap...rugi tak cuba...

Adam Idris on July 9, 2011 at 7:22 AM said...

kat kangar?
alamakk jauh nyeee..hehe

imz on July 9, 2011 at 9:21 AM said...

@adam :

aah,di kangar perlis...nanti kalau bercuti di perlis..singgah la yer

Anonymous said...

salam plizzz... sy mencari haikal ni..kwn skolah rendah sy.. kalau ade no.hp die.. plizz email mnasrulmalik@yahoo.com

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa