Saturday, July 7, 2012

Suami Aku Ustaz

Assalamualaikum....

Apa khabar semua...hope korang semua dalam keadaan sihat, InsyaALLAH. Imz alhamdullilah dah kembali sihat selepas hampir dua minggu dalam keadaan kurang sihat dan    sibuk dengan kerjaya. Wahhhh...kerjaya la sangat kan. 

Alhamdullilah..Imz masih berpeluang nak menulis di blog personal ni, dah hampir sebulan kot Imz tak update ape-ape..tiba-tiba update dengan statement berani mati.
" Suami Aku Ustaz" 
haaaaa....mak jemah nak korek citer la tu yer...bila kahwin? suami orang mana ? 
Ohh no no no...rahsia ok ,mak jemah !!! Hakkkk aaaahhhh la 


Saja nak share dengan semua orang...maybe peminat novel dah tau tentang novel ni , novel yang baru release tahun ni... Suami Aku Ustaz hasil karya Hannah Dhaniyah.

Actually, Imz terbaca tentang status sorang kawan Facebook yang update dia tangkap cintan dengan novel ni.Rasa macam tertarik lak tengok tajuknya..terus Imz godek-godek Mr.Google cari tentang novel ni , ingatkan novel online..sekali baca sampai page 25 je, mana leh jadi ni..' Saya sudah jatuh cinta dengan jalan cerita novel ini dan mungkin juga kepada Ustaz Hafiz ' hihihihi




Dah lama sangat tak baca novel tau..sekali baca, awal-awal lagi penulis ni dah buat Imz tersenyum-senyum..teringin nak jadi watak Alisa jer. Wahhh...tetiba lak kan.Ini kes tangkap feeling lebih la kot.Bukan apa..novel ni menceritakan betapa sweetnya Ustaz Hafiz mendidik isterinya Alisa tentang agama tanpa menggunakan kekerasan mahupun paksaan yang melampau , malah ustaz cukup sabar dengan sikap isterinya.Subnallah...indahnya bersuami lelaki seperti Ustaz Hafiz.Namun ini hasil karya manusia..mungkin dalam realiti sukar untuk bertemu lelaki sebegini.Namun semua itu tidak mustahil bukan..semua itu kerja Allah s.w.t kerana ini semua ketentuan dariNya, seperti kata-kata di bawah ini....



InsyaALLAH...jika dia jodoh kita, sejauh mana dia lari dari kita...sehebat mana dugaan  hubungan itu,dia tetap akan jadi milik kita.Itu janji Allah.Jangan pernah ragu denganNYA...


1 comments:

Anonymous said...

I аll the timе used to ѕtudy articlе in newѕ papers but now
as I am a uѕеr of ωеb thus frоm nοw Ι аm
using net fοг articles or reviewѕ, thanκs to web.



Αlѕo ѵiѕit my ωeb pаge realestatelicenseclasses.Com

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, July 7, 2012

Suami Aku Ustaz

Posted by imz at 7:36 AM
Assalamualaikum....

Apa khabar semua...hope korang semua dalam keadaan sihat, InsyaALLAH. Imz alhamdullilah dah kembali sihat selepas hampir dua minggu dalam keadaan kurang sihat dan    sibuk dengan kerjaya. Wahhhh...kerjaya la sangat kan. 

Alhamdullilah..Imz masih berpeluang nak menulis di blog personal ni, dah hampir sebulan kot Imz tak update ape-ape..tiba-tiba update dengan statement berani mati.
" Suami Aku Ustaz" 
haaaaa....mak jemah nak korek citer la tu yer...bila kahwin? suami orang mana ? 
Ohh no no no...rahsia ok ,mak jemah !!! Hakkkk aaaahhhh la 


Saja nak share dengan semua orang...maybe peminat novel dah tau tentang novel ni , novel yang baru release tahun ni... Suami Aku Ustaz hasil karya Hannah Dhaniyah.

Actually, Imz terbaca tentang status sorang kawan Facebook yang update dia tangkap cintan dengan novel ni.Rasa macam tertarik lak tengok tajuknya..terus Imz godek-godek Mr.Google cari tentang novel ni , ingatkan novel online..sekali baca sampai page 25 je, mana leh jadi ni..' Saya sudah jatuh cinta dengan jalan cerita novel ini dan mungkin juga kepada Ustaz Hafiz ' hihihihi




Dah lama sangat tak baca novel tau..sekali baca, awal-awal lagi penulis ni dah buat Imz tersenyum-senyum..teringin nak jadi watak Alisa jer. Wahhh...tetiba lak kan.Ini kes tangkap feeling lebih la kot.Bukan apa..novel ni menceritakan betapa sweetnya Ustaz Hafiz mendidik isterinya Alisa tentang agama tanpa menggunakan kekerasan mahupun paksaan yang melampau , malah ustaz cukup sabar dengan sikap isterinya.Subnallah...indahnya bersuami lelaki seperti Ustaz Hafiz.Namun ini hasil karya manusia..mungkin dalam realiti sukar untuk bertemu lelaki sebegini.Namun semua itu tidak mustahil bukan..semua itu kerja Allah s.w.t kerana ini semua ketentuan dariNya, seperti kata-kata di bawah ini....



InsyaALLAH...jika dia jodoh kita, sejauh mana dia lari dari kita...sehebat mana dugaan  hubungan itu,dia tetap akan jadi milik kita.Itu janji Allah.Jangan pernah ragu denganNYA...


1 comments on "Suami Aku Ustaz"

Anonymous said...

I аll the timе used to ѕtudy articlе in newѕ papers but now
as I am a uѕеr of ωеb thus frоm nοw Ι аm
using net fοг articles or reviewѕ, thanκs to web.



Αlѕo ѵiѕit my ωeb pаge realestatelicenseclasses.Com

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa