Tuesday, December 27, 2011

Tiba - tiba..

Salam guyz...

Hidup ni penuh kisah kan..kadang2 benda yang kita tak pernah fikir pun akan berlaku,berlaku pantas tanpa kita sedari..

Jika yang kadang2 itu sesuatu yang indah,alhamdulilah..tapi sekiranya ia bersifat sementara..???

Dan dengan pantas pulak kita dihujani dengan beberapa perkara yang kita tak pernah fikir akan alaminya.


Susah jugak kan sesuatu perkara yang tak dirancang berlaku..dan ia memerlukan otak yang rasional untuk menanganinya.


Emmm...dilemma lagi..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Saturday, December 24, 2011

Pinky Mania

Salam guyz..today Imz pergi hantar Kak Long ke airport, balik kampung.Then lepas tu, pergi window shopping kat IOI Mall.Niat wimdow je tau..tapi tiba2 mata Imz terpanah dengan satu beg troli warna pink !!! Omg aku sudah jatuh cinta...intai2 jap, terus grab it before orang lain rembat.Ada satu je masa tu.huhu.


Selain tu, Imz dah tukar casing handphone warna pink gak!!!

Imz memang fanatik pink ok! Sampaikan cashier satu restoran tu tanya, "awak suka pink eh..handbag pink,purse pink" hehe Imz senyum jela..dalam hati , ye saya minat gilerrr dengan merah jambu..


Ini fakta, bukan auta..hehe..sekian.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Thursday, December 22, 2011

Teppanyaki

Salam guyz..tadi Imz keluar dengan kak aizan pergi jusco equine park.shopping beberapa barang, then perut mula keroncong.apa lagi, masa untuk makan.Akak suggest makan teppanyaki..so, Imz kata ok! Emm..tengok menu..ok,order chicken teppayaki rice.huhu.rasa di jepun jap. Makan..emm..ok,not bad. Tapi kalau ada pilihan lain , tak mau la pergi dah. Hahaha... Ok la, sekian


Published with Blogger-droid v2.0.2

Tuesday, December 20, 2011

camior

Thx dear..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Friday, December 16, 2011

Sweet Beach , memori pun manis....



Assalamualaikum guyz....

Just nak share gambar Imz sekeluarga bercuti di Sweet Beach Resort,Tok Bali...







mood : waiting + nervous....


Thursday, December 15, 2011

My Bestfriend's Wedding

Assalamualaikum...

Usia dah menginjak 24 tahun , mungkin sudah sampai masanya sayang-sayangku melangkah ke satu fasa yang baru dalam kehidupan mereka...

Dorang sahabat kesayangan Imz di Institut Perguruan Perlis..since 2005 sampai lah sekarang..
Dengan dorang lah , Imz kongsi cerita,gelak tawa,air mata and bla bla bla..kiranya sahabat sampai hujung nyawa lah!

Selamat Pengantin Baru Najihah dan Adib

Imz salah sorang saksi yang melihat bunga-bunga cinta Jihah dan Adib.Kita orang sekelas dan memang satu kepala...bila dorang nak pergi date, Imz , Sarina dan Raihan akan jadi peneman setia.Hehe...tumpang sekaki nak jalan-jalan.Sebab tu kami panggil dorang 'papa dan mama' kami..

Seronok tengok 'papa dan mama' Imz akhirnya melangsungkan perkahwinan..

To Najihah dan Adib ,
lepas ni kami nak adik yang comel-comel...hehehe....


Bila surya telah terbit
Sinarnya menyinari apa yang di lewatinya
Dan Tumbuhlan apa yang di bawahnya
Kehidupan yang berjalan atas sunnah-Nya

Begitu pun bila cinta telah datang
Dia pun membuat hati menjadi tenang dan juga gelisah
Dan tumbuhlah semua harapan tentang indahnya cinta
Dan jodoh pun berjalan atas kehendak-Nya

Maka lihatlah apa yang telah di ubah oleh cinta
Dan mereka yang saling mencintai akan melihat
Dari mana cinta tlah hadir di hati mereka
Maka bersyukurlah atas Yang maha cinta

Atas saling mencintai di antara mereka
Atas Yang maha cinta yang menyatukan mereka
Maka lihatlah ketika dua insan yang saling berjanji
Di saksikan penghuni bumi dan langit

Maka lihatlah mereka pun berseri – seri
Atas ikatan pernikahan yang suci
Maka bersyukurlah kita atas-Nya
Atas apa yang telah di berikan
Dan untuk kehidupan ini.

Dan maafkan aku yang mungkin tak bisa datang ke hari pernikahanmu,

Barakallahu laka wabaraka, alaika wa jama`a bainakuma fi khair
“Mudah-mudahan Allah memberkahi untukmu, dan memberkahi atasmu,
dan mengumpulkan kalian berdua dalam kebaikan”

Selamat Berbahagia … untukmu, atas pernikahanmu …

Selain dorang, kawan lelaki sekelas Imz pun ada yang menikah pada tarikh yang hampir sama.So,

Selamat Pengantin Baru kepada

Faezil Ahfaaz & Adani

Faris & Mariah



Then....................



Selamat Bertunang Sayangku, Shafinaz

Selamat Bertunang Sayangku, Raihanadiah

Sangat cantik sayangs ku di hari pertunangan mereka..Ienaz dan Raihan pun melakar cinta yang panjang di Ipg.Jodoh mereka juga dengan rakan satu IPG...dan sudah tentu Imz tak ketinggalan jadi saksi cinta mereka.hehe...asyik menjadi saksi kisah cinta kawan-kawanku Imz ni.hahaha....

Tahniah Shafinaz dan Zuraidi ,
Tahniah Raihanadiah dan Firdaus...

Cepat-cepat melangkah ke alam perkahwinan pulak tau..InsyaALLAH kalau ade rezeki, orang datang ke hari persandingan mu..hehe...

Alhamdullilah, majlis mereka berjalan dengan lancar..so sebagai sahabat, Imz tumpang gumbira..

Giliran Imz ????


Ask my sweetheart lah, Beckham....
hehehehehe : )


Sunday, December 4, 2011

Ombak rindu


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


p/s : ada sapa-sapa nak teman Imz tengok wayang cerita ni?hehehe....


Wednesday, November 30, 2011

Gadis Aqua Jejaka Leo

Aquarius takdir Leo ???

Kenali Gadis Aquarius

Ye,saya salah seorang gadis Aqua...

Aquarius selalu ramah dan baik hati. Mereka juga terkenal oleh kesimpatikannya. Seorang Aquarius selalu siap membantu kesulitan teman-temannya. Namun ia selalu menjaga jarak tertentu dengan orang yang berada di sekelilingnya. Kadang-kadang sulit bagi kita untuk benar-benar mengerti jiwanya. Aqua ini memiliki perasaan sosial tinggi. Dan pikiran seorang Aquarius selalu progresif. Ia tampak moden dalam cara berfikir, namun selalu berkeras mempertahankan pendapat sendiri. Sukar memberitahukan bahwa ia telah melakukan kekeliruan. Mereka sukar menaruh kepercayaan pada orang lain, kecuali orang itu benar-benar dipercayai olehnya.

Para Aquarius bersifat progresif, inovatif dan penuh gagasan. Individu ini sangat progresif dalam cara berpikir, cenderung individualistik dan enggan mengikuti keramaian. Walaupun pada dasarnya mereka tidak antusias untuk menjadi pemimpin, beberapa diantaranya berhasil menjadi pemimpin. Sikapnya eksentrik, penuh keyakinan, namun keras kepala. Mereka cenderung bersikap adil. Dalam bekerja selalu penuh keseriusan, walaupun dari luar mereka nampak tenang, namun di dalam hatinya mereka sangat takut dan gugup. Aquarius suka barang-barang mewah, namun tidak serakah. Mereka tidak menyukai adat istiadat dan peraturan-peraturan kuno dalam keluarganya dan cenderung melanggar peraturan. Mereka suka mengikuti kata hatinya bila menyangkut masalah perasaan. Mereka cenderung menyakiti dirinya sendiri daripada menyakiti orang lain. Aquarius dapat menyelesaikan masalah karena mereka mampu keluar dari dilema. Mereka peduli pada hal-hal besar dan sangat manusiawi. Aquarius pribadi yang senang menyendiri, perlu banyak waktu untuk mengenal mereka karena mereka hanya membuka diri pada orang yang mereka percaya, hormati dan cintai.

(susah gak faham bahasa Indonesia...hehe )


Asmara para Aquarius: Kaum Aquarius tertarik pada pasangan yang memiliki kepandaian. Mereka senang mencoba termasuk mencoba hal baru dalam hal percintaan dan romantisme. Kaum Aquarius kadang2x bersikap dingin dan acuh namun dibalik semuanya itu dia sangat pasangan yang penuh kasih yang selalu mencoba hal baru dan lain dari yang biasanya.


Tenang, Obyektif (Tidak Memihak), Jenius, Penuh Ide, Cepat Mengerti

Nomor Keberuntungan: 8, 14, 29, 35, 40, 47

Aroma Keberuntungan: Lavender, Lemon, Kayu Pinus

Planet Yang Mengitari: Uranus

Bunga Keberuntungan: Bunga Narsis, Bunga Pansy

Warna Keberuntungan: Hijau, Kuning Muda

Batu Keberuntungan: Batu Permata Berwarna Hijau Lumut

Elemen Keberuntungan: Udara

Pasangan Serasi: Leo

Wow....pasangan serasi LEO....ok, Imz dah search tentang Jejaka Leo


LEO 9 (24 JULAI - 23 OGOS)


Orangnya:

penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan org yg disayanginya.

Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego...(jejaka leo memang gitu).


Tips utk memikat:

sebagai perempuan, haruslah menunjukkan kewanitaan yg selembut-lembutnya. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.


WARNING: Jgn.. saya ulangi.. JGN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan dengan org lain.. mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, nanti merajuk, balik bilang mak. ( hehehe....sweet je dengar)

Tips : Kenali Jejaka Leo #1


Apa yang pastinya ketika berhadapan dengan Jejaka Leo, adalah anda tidak pernah melihat dia bersendirian. Kerana Jejaka Leo ini selalu berada di dalam satu kumpulan (kawan-kawan) dan dalam kumpulan itu, dia lah yang paling menjadi perhatian ramai. Pesona dan watak manisnya bukanlah sesuatu yang patut dibazirkan kerana walau dimana atau bila-bila mesti ada orang yang mengaguminya. Kunci hati si Singa (Lion's heart : LEO) - perhatian, penghargaan dan sanjungan. Jika anda ingin mendekati Jejaka Leo, cuba menjadi pendengarnya. Jika anda telah jatuh hati ke dalam kemanisan Leo yang tenang lembut, janganlah mudah terpedaya. Kerana disebalik ketenangan Leo, tersembunyinya Api dari Jejaka kelahiran-Ogos.

Tips : kenali Jejaka Leo #2

Cuba Mendominasikan Jejaka Leo ini secara perlahan-lahan
dan bersabar jangan terlalu gelojoh dan buas. Susun langkah demi langkah
umpama melihat kembangnya bunga secara perlahan-lahan.
Kerana ego si Leo sangat lah tebal dan mengambil masa untuk cair.
Keperibadian si Jejaka Leo ini merangkumi kesatrian, kesopanan, keprihatinan dan kehangatan.
Anda tidak perlu risau tentang persiapan yang terlalu melampau untuk mencuri hati si Jejaka Leo ini.
Hanya sekadar makan malam, dan kesempatan untuk berbual berdua-duaan.
Kerana agar sukar untuk mencuri masa terluang si Jejaka Leo.

Romance adalah sesuatu perkara yang Jejaka Leo tidak dapat menahan kerana,
mereka jenis yang mudah terangsang dan hebat merangsangkan pasangannya.
Tapi janganlah menggunakan godaan tersebut, kerana Jejaka Leo hanya mencari cinta sebenar
bukan tempat melepaskan nafsu.
Memang tidak disangkalkan lagi mereka dianugerahkan dengan kehebatan asmara mereka.
Tidak perlu risau, kerana dia yang akan mengawal sepenuh pasangannya,
Jejaka Leo hanya memerlukan constant Love dan perhatian sepenuhnya oleh si kekasih.

Tips : Kenali Jejaka Leo #3


Jejaka Leo sangat bermurah hati dalam percintaan. Kerana mereka sanggup
berkorban apa saja untuk kekasihnya. Anda mungkin dihadiahkan dgn
bunga-bungaan, hadiah-hadiah dan dibawa ke restoran supaya dapat
memuaskan hati anda supaya tidak kecewa keluar bersamanya.
Ada sesetengah Jejaka Leo gemar menghadiahkan kad ucapan/ surat cinta
penuh dengan ayat-ayat romantik disertakan dengan bau sensual perfume
kegemarannya yang selalu dihidu dileher oleh kekasihnya.
Ada juga yang jenis tidak menunjukkan watak romantiknya secara jelas.
Tetapi anda kena fokus dengan segalausaha yang dilakukan oleh mereka untuk
anda. Setiap yang mereka lakukan adalah penuh makna dan ikhlas,
bukannya sia-sia, dan jangan sia-siakannya. Ada juga romantik dari segi
berkata-kata, ada yang romantik dari segi perbuataannya, cara layannya.
Ada juga romantik secara seni (lukisan atau lagu). Tak kira lah
apa cara sekalipun, mereka tetap cuba untuk meluahkan kepada anda.
Kerana mereka bukan jenis yang suka
menyimpan perasaan. Mereka lebih suka meluahkan. Tidak pernah berahsia.

Dan ketika itu, anda mula merasakan bahawa andalah orang yang
paling bahagia sekali di dunia. Memang itu la yang Jejaka Leo inginkan, rasa
bahagia bersamanya.
Setelah anda berjaya menyelinap masuk ke dalam kerjaya
atau hal- hal peribadinya, anda tidak perlu risau kerana dia telah menjadi
milik anda 100%. Jejaka leo terlalu posesif (extremely possessive)
pada orang yang dicintainya dan anda tidak perlu bimbang kerana
anda telah menjadi miiliknya.
Hanya awak dan dia.

Tips : Kenali Jejaka Leo #4

Jejaka Leo ini merupakan jenis lelaki yang kuat cemburu.
Dan sangat mudah untukmenjadi cemburu.
Walaupun, di mata orang lain hanyalah satu gurauan,
tetapi bagi si Jejaka Leo pula terlebih cemburu sehingga ke mencecah titik
paling tinggi dalam meter kecemburuan.
Jika terlalu sangat dia melayan cemburu itu, boleh menjadi
orang gila bayang, hilang arah, psiko diri sendiri,
dan boleh membuat anda tak selesa.
Akan tetapi, Jejaka Leo ini mudah untuk dipujuk.
walaupun dia seorang yang panas baran, tetapi jika kena caranya memang
mudah untuk menjinakkannya. Jejaka Leo bukan seorang pendendam
atau penyimpan perasaan. Anda jangan pula mengambil kesempatan ke atas
perwatakan Jejaka Leo ini.

Kadang-kadang sifat gila nya akan datang secara tiba-tiba,
kerana mereka tidak pandai mengawal perwatakan panas baran
dan buas mereka.
Anda cuma perlukan manja dan jinakkan mereka.
Layankan sahaja karenah dia, kerana dia sengaja mahu melihat
kesabaran kamu.
Jika kamu sabar, kamu akan terima berbagai hadiah dari nya.


Masa, jangan anggap masa itu hal yang remeh temeh bila
berurusan dengan Jejaka Leo.
Kerana Jejaka Leo sangat serius dengan perkara yang melibatkan masa.
Jika anda kata anda akan pergi selama 2 jam,
pastikan anda kembali dalam masa
satu jam lima puluh sembilan minit (1 jam 59 minit).

Tips : Kenali Jejaka Leo #5

Sebahagian besar Jejaka Leo tidak mahu isteri mereka bekerja selepas berkahwin.
Ini kerana, mereka ingin menjadi kepentingan utama dalam kehidupan pasangan mereka.
Mereka mahu si isteri memberikan fokus 100% kepada si suami.
Ini kerana sifat semulajadi Jejaka Leo yang kuat cemburu,
mereka tidak suka isterinya focus dengan hal lain selain diri mereka
walaupun pada kerja atau tanggungajawab lain.

Jejaka Leo akan sentiasa membuatkan anda selesa, dimanjakan,
dilindungi dengan segala perkara terbaik dalam kehidupan,
dan dia mengharapkan anda akan merasakan perubahan dari biasa
ke indah yang menakjubkan.
Anda akan rasa bahagia dan yakin bahawa
anda mempunyai suami yang paling setia di dunia.

Tips : Kenali Jejaka Leo #6


Perlu diingatkan anda untuk menghormati si Jejaka Leo
dan percayalah kamu akan dibalas dengan segala-gala hal -
cinta, wang, kasih sayang, perhatian, rawatan, layanan dan
segalanya yang ada inginkan.
Jejaka Leo bukanlah jenis lelaki yang lupa mengucapkan "Aku cinta kamu"
( I love you) sampai hari ulang tahun berikutnya, Kerana anda akan dengar
ayat-ayat romantis itu hampir setiap masa yang pernah lekang di bibir si Jejaka Leo.

Anda akan dihujani dengan perhatian dan pujian darinya setiap masa
dan sampai bila-bila.
Dia akan tetap setiap kepada anda, walaupun ada wanita-wanita lain
yang lebih cantik dan sempurna cuba memikatnya, tetapi anda tidak
perlu risau dengan kesetiaannya.
Yang hanya menimbulkan masalah adalah anda sendiri kerana
meragui kesetiaan si Jejaka Leo.

Walaupun dia agak mesra dengan wanita-wanita lain,
tidak bermaksud dia curang kepada anda.
Janganlah anda mengambil serius hal tersebut dan mengambil keputusan
untuk meninggalkan dia.
Ini akan menyebabkan hati dan perasaan si Jejaka Leo sangat terluka
dan mungkin akan berpura-pura diserang sakit jantung semata-mata
untuk memenangi hati dan cinta anda semula.

Tips : Kenali Jejaka Leo #7

Sebahagian daripada tanggungjawab anda adalah memastikan
bahawa kemesraan (romance) tidak pernah diabaikan dalam hubungan
bersama Jejaka Leo, bahkan selepas kedatangan cahaya mata.

Jangan pernah abaikan atau hilang focus anda kepada Jejaka Leo,
walaupun kerana anak-anak. Kerana perlu diingatkan sifat semulajadi
Jejaka Leo yang kuat cemburu (cemburu buta).

Jejaka Leo akan menjalankan tanggungjawabnya dengan sempuran
sebagai suami kepada, bapa kepada anak-anak anda dan pelindung dalam keluarganya.

Dia mungkin tidak pandai dalam menguruskan hal-hal kewangan
dan di sinilah peranan anda untuk membantu dan membimbing
si dia dalam menguruskan hal ehwal keluarga. Agak berisiko jika
membiarkan dia menguruskan soal wang untuk keluarga sendirian.
Ada sesetengah Jejaka Leo yang bijak mengendalikan ekonomi, tetapi
kebanyakan boros dan suka membazir. Lebih baik anda mengawal
segala aktiviti si dia yang melibatkan kewangan.

Jejaka Leo sangat mahir dalam bidang pertukangan dan pembaikpulihan,
tidak perlu risau jika berlaku masalah pertukangan
seperti paip bocor dirumah, atau ingin mengecat rumah; serahkan sahaja kepadanya.
Memang telah tertanam dalam jiwanya, seorang yang berkebolehan,
berpengetahuan dan berpemikiran luar dari batasan anda.

Tips Kenali Jejaka Leo, Imz petik dari blog
http://dillazahar.blogspot.com/2011/05/tips-kenali-jejaka-leo-7.html
" The moment we want to believe something, we suddenly see all the arguments for it, and become blind to the arguments against it. Sometimes love blinds us, other times it let’s us see. "


p/s : setakat baca boleh , nak percaya tak boleh.....hehehe...suka-suka je kan...


Saturday, November 26, 2011

Ruhani's Wedding


Di renjis renjis di pilis
Di tepungi lah tawar
Hai beras kunyit di tabur
Disiram si air mawar

Duduk muda sejoli
Atas pelamin berseri
Dihias intan baiduri
Sebagai raja sehari

Selamat Pengantin Baru

buat kawanku dari kecik sampai besar, Ruhani dan pasanganya..

semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa,
dapat cahayamata yang comey lote....

Sempatlah Imz balik di hari persandingannya, 20 / 11 / 2011
kalau turn aku ,mu tak kelik..siaplah mu..huhu

eehhh....cantik gak tarikh nikoh mu deh..pandai pilih tarikh..

p/s : bulan 12 ni lagi banyak entri tentang majlis perkahwinan kawan-kawan...dah sampai seru dorang...alhamdullilah...



Thursday, November 24, 2011

@idil @dha 2011

Assalamualaikum ....

Imz just nak share dengan korang sambutan Hari Raya Haji Imz untuk tahun 2011...
nothing special , seperti tahun-tahun sebelum ini..cuma ni kali pertama Imz mengeluarkan duit dari hasil titik peluh sendiri untuk korban 1 bahagian lembu...alhamdullilah.

Pagi raya...kita orang yang niat untuk berkorban akan ke tempat persembelihan area kampung arwah abah..

pepagi tu , lepas solat sunat Aidiladha sempat lagi suruh Kak Zura, Kak Unie touch up sikit muka ni...ala-ala arab..maklumlah pakai jubah katakan..

di tempat persembelihan...bersama Aisy' Irdina..dia pun tak ketinggalan pakai jubah dan mekap..kecik-kecik dah pandai melaram yerrr...

Aisy , Iman , Aizad dan Khayla excited nak tengok lembu, kambing kena sembelih...

Malam pulak, kita orang sempat BBQ rumah baru Kak Zura...yum2x...

byeeee dear.....muahhhh dari Khayla.....

Sekian...


Thursday, November 17, 2011

Hectic ? Just keep smile...


life has been quite hectic for me.

yes dear...itu yang Imz sedang lalui, alami...penat mental yang sebenarnya.baru lah tau tanggungjawab orang bekerja macam mana..emmm....esok cuti sekolah ? tapi langsung tak teruja kerana kerja yang berlambak-lambak kat sekolah nak settle...huhu...tak tau la sempat ke tak..rasa macam 'shock' sebab sekejap kerja ni, sekejap kerja tu..huwaaaaaa....pandai-pandai korang kata cikgu tak ada kerjakan..dush2x!

but....Just keep smile,dear Imz...



"a strong woman is the one who is able
to smile this morning like she wasn't
crying last night."


semoga ALLAH S.W.T mempermudahkan urusanku di dunia ini...amin..


Friday, November 11, 2011

Buah Hati Si Merah Jambu


Assalamualaikum Guyz...

11.11.11 ,

awesome date right ???

Imz pilih tarikh istimewa 11.11.11 untuk story pasal buah hati kesayangan Imz lah..

let me introduce, my PINKY BABY !!!

Imz miliki Pinky since april 2011 , baru start keje kan..confuse jugak nak beli kereta apa, ingatkan nak beli kereta idaman, Suzuki Swift tapi bila fikirkan saiznya yang tak berapa nak besar dan harganya pulak yang 'best sangat tu' Imz kuburkan angan-angan tu.

So, MyVi Pink Limited Edition is my second choice...confirm lah sebab dia warna MERAH JAMBU !!! Ya, warna merah jambu meruntun hati saya...sangat-sangat!

Imz memang sayangkan kekasih baru ni, siapa tak sayang kereta kan??pakai duit gaji sendiri lak tu bayar bulan-bulan..confirm lagi sayang.hehe...

Tapi, Pinky dah banyak kali cedera...badan dia dah kemek,calar-calar sebab kecuaian Imz,
Kesian dia kan...tapi tuan dia ni lagi kesian , sebab duit melayang-layang ke bengkel untuk repair balik.hukhukhuk.Imz memang banyak perancangan nak cantikkan Pinky tapi mungkin memerlukan belanja yang lebih sikit lah...

1.Tukar sport rim warna merah jambu...haaa...amik kau !


2. Tinted cermin supaya lebih gelap...tapi takut jugak, kang kena saman..huhu

3.Tambah simple sticker kat body Pinky lebih kurang macam ni...


Emmm....harap ada rezeki lah kan, tu belum masuk interior Pinky lagi.Imz rindukan Pinky ,sekarang dah kat kampung..ahad ni dia masuk bengkel, nak repair bahagian yang calar tu..

Get well soon my dear Pinky Baby..


Wednesday, November 2, 2011

Count 1,2,3.. i'll be there,sayang....


Assalamualaikum sayang-sayangku....Ops! This entry dedication to my sayangs...
mereka tahu siapa mereka di hati saya..

Count On Me Lyrics-Bruno Mars

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
http://www.elyricsworld.com/count_on_me_lyrics_bruno_mars.html
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you


Sayangs.... >

1 ) thanks sudi mendengar saat aku ter**** even korang jauh berbatu-batu..(itu bestnya FB)
2) thanks sebab memberi nasihat-nasihat yang boleh menguatkan jiwa ni..chewaaahhh...
3) thanks because always be there..

LAGU ni untuk korang sayangs...

InsyaALLAH, you count on me too like 1,2,3...hehehe...

Imz akan terus melangkah..alhamdullilah,kerja di sekolah memang tak menang tangan nak buat. So, Imz tak sempat nak fikir sangat..tak ade masa nak feeling bagai..hope ini terapi yang baik, sibukkan diri dan jalani hidup dengan lebih positif..

Sayangs,

I realised i'm lost without h** ...
for few years back, *** listen to my happiness and sadness
*** listen , comment , motivate, and most important things always 'berleter' to me..

But now, *** time to be a good listener for other ' heart'. Imz, wake up !!! This is *** turn...
Learn to accept change , dear Imz...

Listen to lagu 'DIK-WALI BAND' make me remember *** badly....huhuhuhuhu...

Ok !!!!
Imz chill up sayangs ....

Friday, October 28, 2011

L.O.S.T


Someday everything will make a perfect sense
So far now, laugh at confusion,
smile through the tears,
and keep reminding yourself that everything happens for the REASON....


Saturday, October 22, 2011

Diari Cuti 2012

Malaysian State & National Holidays 2012


Plan awal-awal , booking tiket cepat-cepat....hehehe


Dates
Occasion
For
1 January
Sunday
New YearAll states except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu
14 January
Saturday
Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan’s Birthday
Negeri Sembilan only
15 January
Sunday
Sultan of Kedah’s BirthdayKedah only
23 January
Monday
Chinese New YearNationwide
24 January
Tuesday
Chinese New Year (2nd Day)All states except Kelantan and Trengganu
1 February
Wednesday
Federal Territory DayFederal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
5 February
Sunday
Prophet Muhammad’s Birthday
(Maulidur Rasul)
Nationwide
7 February
Tuesday
ThaipusamKuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
4 March
Sunday
Anniversary of Installation
of Sultan of Trengganu
Trengganu only
30 March
Friday
Sultan of Kelantan’s BirthdayKelantan only
6 April
Friday
Good FridaySabah & Sarawak only
15 April
Sunday
Declaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
19 April
Thursday
Sultan of Perak’s BirthdayPerak only
1 May
Tuesday
Labour DayNationwide
7May
Monday
Hari Hol PahangPahang only
17 May
Thursday
Wesak DayNationwide
17 May
Thursday
Raja Perlis’ BirthdayPerlis only
30- 31 May
Wed & Thu
Harvest Festival
Pesta Kaamatan Sabah
Sabah & Labuan only
1 – 2 June
Fri & Sat
Sarawak Harvest Festival
Hari Gawai Sarawak
Sarawak only
2 June
Saturday
Malaysian King’s Birthday
Harijadi Agong
Nationwide
17 June
Sunday
Israk & MikrajKedah, Negeri Sembilan & Perlis only
7 July
Saturday
Georgetown Heritage DayPenang – but not a ‘paid holiday’ for private sectors employees.
7 July
Saturday
Penang Governor’s BirthdayPenang only
20 July
Friday
Sultan of Trengganu’s BirthdayTrengganu only
21 July
Saturday
Awal Ramadan
Start of Muslim fasting month (bulan Puasa)
Johor, Kedah & Malacca only
6 August
Monday
Nuzul Al-QuranKelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Trengganu only
19 – 20 Aug
Sun & Mon
Hari Raya Puasa *Nationwide
31 August
Friday
National Independence Day
Merdeka
Nationwide
9 September
Sunday
Sarawak Governor’s BirthdaySarawak Only
16 September
Sunday
Malaysia Day &
Sabah Governor’s Birthday
Nationwide
Sabah
14 October
Saturday
Malacca Governor’s BirthdayMalacca only
24 October
Wednesday
Sultan of Pahang’s BirthdayPahang only
26 October
Friday
Hari Raya Haji *
Hari Raya Qurban
Nationwide
27 October
Saturday
Hari Raya Haji (2nd Day) *
Hari Raya Qurban
Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu Only
11 November
Sunday
Deepavali or DiwaliNationwide, except for Sarawak
15 November
Thursday
Awal Muharram
(Maal Hijrah)
Nationwide
22 November
Thursday
Sultan of Johor’s BirthdayJohor only
11 December
Tuesday
Sultan of Selangor’s BirthdaySelangor only
25 December
Tuesday
ChristmasNationwide

CUTI SEKOLAH TAHUN 2012

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, December 27, 2011

Tiba - tiba..

Posted by imz at 9:39 AM 0 comments

Salam guyz...

Hidup ni penuh kisah kan..kadang2 benda yang kita tak pernah fikir pun akan berlaku,berlaku pantas tanpa kita sedari..

Jika yang kadang2 itu sesuatu yang indah,alhamdulilah..tapi sekiranya ia bersifat sementara..???

Dan dengan pantas pulak kita dihujani dengan beberapa perkara yang kita tak pernah fikir akan alaminya.


Susah jugak kan sesuatu perkara yang tak dirancang berlaku..dan ia memerlukan otak yang rasional untuk menanganinya.


Emmm...dilemma lagi..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Saturday, December 24, 2011

Pinky Mania

Posted by imz at 7:41 AM 1 comments

Salam guyz..today Imz pergi hantar Kak Long ke airport, balik kampung.Then lepas tu, pergi window shopping kat IOI Mall.Niat wimdow je tau..tapi tiba2 mata Imz terpanah dengan satu beg troli warna pink !!! Omg aku sudah jatuh cinta...intai2 jap, terus grab it before orang lain rembat.Ada satu je masa tu.huhu.


Selain tu, Imz dah tukar casing handphone warna pink gak!!!

Imz memang fanatik pink ok! Sampaikan cashier satu restoran tu tanya, "awak suka pink eh..handbag pink,purse pink" hehe Imz senyum jela..dalam hati , ye saya minat gilerrr dengan merah jambu..


Ini fakta, bukan auta..hehe..sekian.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Thursday, December 22, 2011

Teppanyaki

Posted by imz at 4:34 AM 0 comments

Salam guyz..tadi Imz keluar dengan kak aizan pergi jusco equine park.shopping beberapa barang, then perut mula keroncong.apa lagi, masa untuk makan.Akak suggest makan teppanyaki..so, Imz kata ok! Emm..tengok menu..ok,order chicken teppayaki rice.huhu.rasa di jepun jap. Makan..emm..ok,not bad. Tapi kalau ada pilihan lain , tak mau la pergi dah. Hahaha... Ok la, sekian


Published with Blogger-droid v2.0.2

Tuesday, December 20, 2011

camior

Posted by imz at 9:01 PM 0 comments

Thx dear..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Friday, December 16, 2011

Sweet Beach , memori pun manis....

Posted by imz at 10:21 PM 0 comments


Assalamualaikum guyz....

Just nak share gambar Imz sekeluarga bercuti di Sweet Beach Resort,Tok Bali...







mood : waiting + nervous....


Thursday, December 15, 2011

My Bestfriend's Wedding

Posted by imz at 6:43 AM 2 comments
Assalamualaikum...

Usia dah menginjak 24 tahun , mungkin sudah sampai masanya sayang-sayangku melangkah ke satu fasa yang baru dalam kehidupan mereka...

Dorang sahabat kesayangan Imz di Institut Perguruan Perlis..since 2005 sampai lah sekarang..
Dengan dorang lah , Imz kongsi cerita,gelak tawa,air mata and bla bla bla..kiranya sahabat sampai hujung nyawa lah!

Selamat Pengantin Baru Najihah dan Adib

Imz salah sorang saksi yang melihat bunga-bunga cinta Jihah dan Adib.Kita orang sekelas dan memang satu kepala...bila dorang nak pergi date, Imz , Sarina dan Raihan akan jadi peneman setia.Hehe...tumpang sekaki nak jalan-jalan.Sebab tu kami panggil dorang 'papa dan mama' kami..

Seronok tengok 'papa dan mama' Imz akhirnya melangsungkan perkahwinan..

To Najihah dan Adib ,
lepas ni kami nak adik yang comel-comel...hehehe....


Bila surya telah terbit
Sinarnya menyinari apa yang di lewatinya
Dan Tumbuhlan apa yang di bawahnya
Kehidupan yang berjalan atas sunnah-Nya

Begitu pun bila cinta telah datang
Dia pun membuat hati menjadi tenang dan juga gelisah
Dan tumbuhlah semua harapan tentang indahnya cinta
Dan jodoh pun berjalan atas kehendak-Nya

Maka lihatlah apa yang telah di ubah oleh cinta
Dan mereka yang saling mencintai akan melihat
Dari mana cinta tlah hadir di hati mereka
Maka bersyukurlah atas Yang maha cinta

Atas saling mencintai di antara mereka
Atas Yang maha cinta yang menyatukan mereka
Maka lihatlah ketika dua insan yang saling berjanji
Di saksikan penghuni bumi dan langit

Maka lihatlah mereka pun berseri – seri
Atas ikatan pernikahan yang suci
Maka bersyukurlah kita atas-Nya
Atas apa yang telah di berikan
Dan untuk kehidupan ini.

Dan maafkan aku yang mungkin tak bisa datang ke hari pernikahanmu,

Barakallahu laka wabaraka, alaika wa jama`a bainakuma fi khair
“Mudah-mudahan Allah memberkahi untukmu, dan memberkahi atasmu,
dan mengumpulkan kalian berdua dalam kebaikan”

Selamat Berbahagia … untukmu, atas pernikahanmu …

Selain dorang, kawan lelaki sekelas Imz pun ada yang menikah pada tarikh yang hampir sama.So,

Selamat Pengantin Baru kepada

Faezil Ahfaaz & Adani

Faris & Mariah



Then....................



Selamat Bertunang Sayangku, Shafinaz

Selamat Bertunang Sayangku, Raihanadiah

Sangat cantik sayangs ku di hari pertunangan mereka..Ienaz dan Raihan pun melakar cinta yang panjang di Ipg.Jodoh mereka juga dengan rakan satu IPG...dan sudah tentu Imz tak ketinggalan jadi saksi cinta mereka.hehe...asyik menjadi saksi kisah cinta kawan-kawanku Imz ni.hahaha....

Tahniah Shafinaz dan Zuraidi ,
Tahniah Raihanadiah dan Firdaus...

Cepat-cepat melangkah ke alam perkahwinan pulak tau..InsyaALLAH kalau ade rezeki, orang datang ke hari persandingan mu..hehe...

Alhamdullilah, majlis mereka berjalan dengan lancar..so sebagai sahabat, Imz tumpang gumbira..

Giliran Imz ????


Ask my sweetheart lah, Beckham....
hehehehehe : )


Sunday, December 4, 2011

Ombak rindu

Posted by imz at 8:09 AM 1 comments

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


p/s : ada sapa-sapa nak teman Imz tengok wayang cerita ni?hehehe....


Wednesday, November 30, 2011

Gadis Aqua Jejaka Leo

Posted by imz at 5:53 AM 0 comments

Aquarius takdir Leo ???

Kenali Gadis Aquarius

Ye,saya salah seorang gadis Aqua...

Aquarius selalu ramah dan baik hati. Mereka juga terkenal oleh kesimpatikannya. Seorang Aquarius selalu siap membantu kesulitan teman-temannya. Namun ia selalu menjaga jarak tertentu dengan orang yang berada di sekelilingnya. Kadang-kadang sulit bagi kita untuk benar-benar mengerti jiwanya. Aqua ini memiliki perasaan sosial tinggi. Dan pikiran seorang Aquarius selalu progresif. Ia tampak moden dalam cara berfikir, namun selalu berkeras mempertahankan pendapat sendiri. Sukar memberitahukan bahwa ia telah melakukan kekeliruan. Mereka sukar menaruh kepercayaan pada orang lain, kecuali orang itu benar-benar dipercayai olehnya.

Para Aquarius bersifat progresif, inovatif dan penuh gagasan. Individu ini sangat progresif dalam cara berpikir, cenderung individualistik dan enggan mengikuti keramaian. Walaupun pada dasarnya mereka tidak antusias untuk menjadi pemimpin, beberapa diantaranya berhasil menjadi pemimpin. Sikapnya eksentrik, penuh keyakinan, namun keras kepala. Mereka cenderung bersikap adil. Dalam bekerja selalu penuh keseriusan, walaupun dari luar mereka nampak tenang, namun di dalam hatinya mereka sangat takut dan gugup. Aquarius suka barang-barang mewah, namun tidak serakah. Mereka tidak menyukai adat istiadat dan peraturan-peraturan kuno dalam keluarganya dan cenderung melanggar peraturan. Mereka suka mengikuti kata hatinya bila menyangkut masalah perasaan. Mereka cenderung menyakiti dirinya sendiri daripada menyakiti orang lain. Aquarius dapat menyelesaikan masalah karena mereka mampu keluar dari dilema. Mereka peduli pada hal-hal besar dan sangat manusiawi. Aquarius pribadi yang senang menyendiri, perlu banyak waktu untuk mengenal mereka karena mereka hanya membuka diri pada orang yang mereka percaya, hormati dan cintai.

(susah gak faham bahasa Indonesia...hehe )


Asmara para Aquarius: Kaum Aquarius tertarik pada pasangan yang memiliki kepandaian. Mereka senang mencoba termasuk mencoba hal baru dalam hal percintaan dan romantisme. Kaum Aquarius kadang2x bersikap dingin dan acuh namun dibalik semuanya itu dia sangat pasangan yang penuh kasih yang selalu mencoba hal baru dan lain dari yang biasanya.


Tenang, Obyektif (Tidak Memihak), Jenius, Penuh Ide, Cepat Mengerti

Nomor Keberuntungan: 8, 14, 29, 35, 40, 47

Aroma Keberuntungan: Lavender, Lemon, Kayu Pinus

Planet Yang Mengitari: Uranus

Bunga Keberuntungan: Bunga Narsis, Bunga Pansy

Warna Keberuntungan: Hijau, Kuning Muda

Batu Keberuntungan: Batu Permata Berwarna Hijau Lumut

Elemen Keberuntungan: Udara

Pasangan Serasi: Leo

Wow....pasangan serasi LEO....ok, Imz dah search tentang Jejaka Leo


LEO 9 (24 JULAI - 23 OGOS)


Orangnya:

penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan org yg disayanginya.

Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego...(jejaka leo memang gitu).


Tips utk memikat:

sebagai perempuan, haruslah menunjukkan kewanitaan yg selembut-lembutnya. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.


WARNING: Jgn.. saya ulangi.. JGN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan dengan org lain.. mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, nanti merajuk, balik bilang mak. ( hehehe....sweet je dengar)

Tips : Kenali Jejaka Leo #1


Apa yang pastinya ketika berhadapan dengan Jejaka Leo, adalah anda tidak pernah melihat dia bersendirian. Kerana Jejaka Leo ini selalu berada di dalam satu kumpulan (kawan-kawan) dan dalam kumpulan itu, dia lah yang paling menjadi perhatian ramai. Pesona dan watak manisnya bukanlah sesuatu yang patut dibazirkan kerana walau dimana atau bila-bila mesti ada orang yang mengaguminya. Kunci hati si Singa (Lion's heart : LEO) - perhatian, penghargaan dan sanjungan. Jika anda ingin mendekati Jejaka Leo, cuba menjadi pendengarnya. Jika anda telah jatuh hati ke dalam kemanisan Leo yang tenang lembut, janganlah mudah terpedaya. Kerana disebalik ketenangan Leo, tersembunyinya Api dari Jejaka kelahiran-Ogos.

Tips : kenali Jejaka Leo #2

Cuba Mendominasikan Jejaka Leo ini secara perlahan-lahan
dan bersabar jangan terlalu gelojoh dan buas. Susun langkah demi langkah
umpama melihat kembangnya bunga secara perlahan-lahan.
Kerana ego si Leo sangat lah tebal dan mengambil masa untuk cair.
Keperibadian si Jejaka Leo ini merangkumi kesatrian, kesopanan, keprihatinan dan kehangatan.
Anda tidak perlu risau tentang persiapan yang terlalu melampau untuk mencuri hati si Jejaka Leo ini.
Hanya sekadar makan malam, dan kesempatan untuk berbual berdua-duaan.
Kerana agar sukar untuk mencuri masa terluang si Jejaka Leo.

Romance adalah sesuatu perkara yang Jejaka Leo tidak dapat menahan kerana,
mereka jenis yang mudah terangsang dan hebat merangsangkan pasangannya.
Tapi janganlah menggunakan godaan tersebut, kerana Jejaka Leo hanya mencari cinta sebenar
bukan tempat melepaskan nafsu.
Memang tidak disangkalkan lagi mereka dianugerahkan dengan kehebatan asmara mereka.
Tidak perlu risau, kerana dia yang akan mengawal sepenuh pasangannya,
Jejaka Leo hanya memerlukan constant Love dan perhatian sepenuhnya oleh si kekasih.

Tips : Kenali Jejaka Leo #3


Jejaka Leo sangat bermurah hati dalam percintaan. Kerana mereka sanggup
berkorban apa saja untuk kekasihnya. Anda mungkin dihadiahkan dgn
bunga-bungaan, hadiah-hadiah dan dibawa ke restoran supaya dapat
memuaskan hati anda supaya tidak kecewa keluar bersamanya.
Ada sesetengah Jejaka Leo gemar menghadiahkan kad ucapan/ surat cinta
penuh dengan ayat-ayat romantik disertakan dengan bau sensual perfume
kegemarannya yang selalu dihidu dileher oleh kekasihnya.
Ada juga yang jenis tidak menunjukkan watak romantiknya secara jelas.
Tetapi anda kena fokus dengan segalausaha yang dilakukan oleh mereka untuk
anda. Setiap yang mereka lakukan adalah penuh makna dan ikhlas,
bukannya sia-sia, dan jangan sia-siakannya. Ada juga romantik dari segi
berkata-kata, ada yang romantik dari segi perbuataannya, cara layannya.
Ada juga romantik secara seni (lukisan atau lagu). Tak kira lah
apa cara sekalipun, mereka tetap cuba untuk meluahkan kepada anda.
Kerana mereka bukan jenis yang suka
menyimpan perasaan. Mereka lebih suka meluahkan. Tidak pernah berahsia.

Dan ketika itu, anda mula merasakan bahawa andalah orang yang
paling bahagia sekali di dunia. Memang itu la yang Jejaka Leo inginkan, rasa
bahagia bersamanya.
Setelah anda berjaya menyelinap masuk ke dalam kerjaya
atau hal- hal peribadinya, anda tidak perlu risau kerana dia telah menjadi
milik anda 100%. Jejaka leo terlalu posesif (extremely possessive)
pada orang yang dicintainya dan anda tidak perlu bimbang kerana
anda telah menjadi miiliknya.
Hanya awak dan dia.

Tips : Kenali Jejaka Leo #4

Jejaka Leo ini merupakan jenis lelaki yang kuat cemburu.
Dan sangat mudah untukmenjadi cemburu.
Walaupun, di mata orang lain hanyalah satu gurauan,
tetapi bagi si Jejaka Leo pula terlebih cemburu sehingga ke mencecah titik
paling tinggi dalam meter kecemburuan.
Jika terlalu sangat dia melayan cemburu itu, boleh menjadi
orang gila bayang, hilang arah, psiko diri sendiri,
dan boleh membuat anda tak selesa.
Akan tetapi, Jejaka Leo ini mudah untuk dipujuk.
walaupun dia seorang yang panas baran, tetapi jika kena caranya memang
mudah untuk menjinakkannya. Jejaka Leo bukan seorang pendendam
atau penyimpan perasaan. Anda jangan pula mengambil kesempatan ke atas
perwatakan Jejaka Leo ini.

Kadang-kadang sifat gila nya akan datang secara tiba-tiba,
kerana mereka tidak pandai mengawal perwatakan panas baran
dan buas mereka.
Anda cuma perlukan manja dan jinakkan mereka.
Layankan sahaja karenah dia, kerana dia sengaja mahu melihat
kesabaran kamu.
Jika kamu sabar, kamu akan terima berbagai hadiah dari nya.


Masa, jangan anggap masa itu hal yang remeh temeh bila
berurusan dengan Jejaka Leo.
Kerana Jejaka Leo sangat serius dengan perkara yang melibatkan masa.
Jika anda kata anda akan pergi selama 2 jam,
pastikan anda kembali dalam masa
satu jam lima puluh sembilan minit (1 jam 59 minit).

Tips : Kenali Jejaka Leo #5

Sebahagian besar Jejaka Leo tidak mahu isteri mereka bekerja selepas berkahwin.
Ini kerana, mereka ingin menjadi kepentingan utama dalam kehidupan pasangan mereka.
Mereka mahu si isteri memberikan fokus 100% kepada si suami.
Ini kerana sifat semulajadi Jejaka Leo yang kuat cemburu,
mereka tidak suka isterinya focus dengan hal lain selain diri mereka
walaupun pada kerja atau tanggungajawab lain.

Jejaka Leo akan sentiasa membuatkan anda selesa, dimanjakan,
dilindungi dengan segala perkara terbaik dalam kehidupan,
dan dia mengharapkan anda akan merasakan perubahan dari biasa
ke indah yang menakjubkan.
Anda akan rasa bahagia dan yakin bahawa
anda mempunyai suami yang paling setia di dunia.

Tips : Kenali Jejaka Leo #6


Perlu diingatkan anda untuk menghormati si Jejaka Leo
dan percayalah kamu akan dibalas dengan segala-gala hal -
cinta, wang, kasih sayang, perhatian, rawatan, layanan dan
segalanya yang ada inginkan.
Jejaka Leo bukanlah jenis lelaki yang lupa mengucapkan "Aku cinta kamu"
( I love you) sampai hari ulang tahun berikutnya, Kerana anda akan dengar
ayat-ayat romantis itu hampir setiap masa yang pernah lekang di bibir si Jejaka Leo.

Anda akan dihujani dengan perhatian dan pujian darinya setiap masa
dan sampai bila-bila.
Dia akan tetap setiap kepada anda, walaupun ada wanita-wanita lain
yang lebih cantik dan sempurna cuba memikatnya, tetapi anda tidak
perlu risau dengan kesetiaannya.
Yang hanya menimbulkan masalah adalah anda sendiri kerana
meragui kesetiaan si Jejaka Leo.

Walaupun dia agak mesra dengan wanita-wanita lain,
tidak bermaksud dia curang kepada anda.
Janganlah anda mengambil serius hal tersebut dan mengambil keputusan
untuk meninggalkan dia.
Ini akan menyebabkan hati dan perasaan si Jejaka Leo sangat terluka
dan mungkin akan berpura-pura diserang sakit jantung semata-mata
untuk memenangi hati dan cinta anda semula.

Tips : Kenali Jejaka Leo #7

Sebahagian daripada tanggungjawab anda adalah memastikan
bahawa kemesraan (romance) tidak pernah diabaikan dalam hubungan
bersama Jejaka Leo, bahkan selepas kedatangan cahaya mata.

Jangan pernah abaikan atau hilang focus anda kepada Jejaka Leo,
walaupun kerana anak-anak. Kerana perlu diingatkan sifat semulajadi
Jejaka Leo yang kuat cemburu (cemburu buta).

Jejaka Leo akan menjalankan tanggungjawabnya dengan sempuran
sebagai suami kepada, bapa kepada anak-anak anda dan pelindung dalam keluarganya.

Dia mungkin tidak pandai dalam menguruskan hal-hal kewangan
dan di sinilah peranan anda untuk membantu dan membimbing
si dia dalam menguruskan hal ehwal keluarga. Agak berisiko jika
membiarkan dia menguruskan soal wang untuk keluarga sendirian.
Ada sesetengah Jejaka Leo yang bijak mengendalikan ekonomi, tetapi
kebanyakan boros dan suka membazir. Lebih baik anda mengawal
segala aktiviti si dia yang melibatkan kewangan.

Jejaka Leo sangat mahir dalam bidang pertukangan dan pembaikpulihan,
tidak perlu risau jika berlaku masalah pertukangan
seperti paip bocor dirumah, atau ingin mengecat rumah; serahkan sahaja kepadanya.
Memang telah tertanam dalam jiwanya, seorang yang berkebolehan,
berpengetahuan dan berpemikiran luar dari batasan anda.

Tips Kenali Jejaka Leo, Imz petik dari blog
http://dillazahar.blogspot.com/2011/05/tips-kenali-jejaka-leo-7.html
" The moment we want to believe something, we suddenly see all the arguments for it, and become blind to the arguments against it. Sometimes love blinds us, other times it let’s us see. "


p/s : setakat baca boleh , nak percaya tak boleh.....hehehe...suka-suka je kan...


Saturday, November 26, 2011

Ruhani's Wedding

Posted by imz at 9:18 AM 0 comments


Di renjis renjis di pilis
Di tepungi lah tawar
Hai beras kunyit di tabur
Disiram si air mawar

Duduk muda sejoli
Atas pelamin berseri
Dihias intan baiduri
Sebagai raja sehari

Selamat Pengantin Baru

buat kawanku dari kecik sampai besar, Ruhani dan pasanganya..

semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa,
dapat cahayamata yang comey lote....

Sempatlah Imz balik di hari persandingannya, 20 / 11 / 2011
kalau turn aku ,mu tak kelik..siaplah mu..huhu

eehhh....cantik gak tarikh nikoh mu deh..pandai pilih tarikh..

p/s : bulan 12 ni lagi banyak entri tentang majlis perkahwinan kawan-kawan...dah sampai seru dorang...alhamdullilah...



Thursday, November 24, 2011

@idil @dha 2011

Posted by imz at 6:28 AM 2 comments
Assalamualaikum ....

Imz just nak share dengan korang sambutan Hari Raya Haji Imz untuk tahun 2011...
nothing special , seperti tahun-tahun sebelum ini..cuma ni kali pertama Imz mengeluarkan duit dari hasil titik peluh sendiri untuk korban 1 bahagian lembu...alhamdullilah.

Pagi raya...kita orang yang niat untuk berkorban akan ke tempat persembelihan area kampung arwah abah..

pepagi tu , lepas solat sunat Aidiladha sempat lagi suruh Kak Zura, Kak Unie touch up sikit muka ni...ala-ala arab..maklumlah pakai jubah katakan..

di tempat persembelihan...bersama Aisy' Irdina..dia pun tak ketinggalan pakai jubah dan mekap..kecik-kecik dah pandai melaram yerrr...

Aisy , Iman , Aizad dan Khayla excited nak tengok lembu, kambing kena sembelih...

Malam pulak, kita orang sempat BBQ rumah baru Kak Zura...yum2x...

byeeee dear.....muahhhh dari Khayla.....

Sekian...


Thursday, November 17, 2011

Hectic ? Just keep smile...

Posted by imz at 5:34 AM 3 comments

life has been quite hectic for me.

yes dear...itu yang Imz sedang lalui, alami...penat mental yang sebenarnya.baru lah tau tanggungjawab orang bekerja macam mana..emmm....esok cuti sekolah ? tapi langsung tak teruja kerana kerja yang berlambak-lambak kat sekolah nak settle...huhu...tak tau la sempat ke tak..rasa macam 'shock' sebab sekejap kerja ni, sekejap kerja tu..huwaaaaaa....pandai-pandai korang kata cikgu tak ada kerjakan..dush2x!

but....Just keep smile,dear Imz...



"a strong woman is the one who is able
to smile this morning like she wasn't
crying last night."


semoga ALLAH S.W.T mempermudahkan urusanku di dunia ini...amin..


Friday, November 11, 2011

Buah Hati Si Merah Jambu

Posted by imz at 6:10 AM 4 comments

Assalamualaikum Guyz...

11.11.11 ,

awesome date right ???

Imz pilih tarikh istimewa 11.11.11 untuk story pasal buah hati kesayangan Imz lah..

let me introduce, my PINKY BABY !!!

Imz miliki Pinky since april 2011 , baru start keje kan..confuse jugak nak beli kereta apa, ingatkan nak beli kereta idaman, Suzuki Swift tapi bila fikirkan saiznya yang tak berapa nak besar dan harganya pulak yang 'best sangat tu' Imz kuburkan angan-angan tu.

So, MyVi Pink Limited Edition is my second choice...confirm lah sebab dia warna MERAH JAMBU !!! Ya, warna merah jambu meruntun hati saya...sangat-sangat!

Imz memang sayangkan kekasih baru ni, siapa tak sayang kereta kan??pakai duit gaji sendiri lak tu bayar bulan-bulan..confirm lagi sayang.hehe...

Tapi, Pinky dah banyak kali cedera...badan dia dah kemek,calar-calar sebab kecuaian Imz,
Kesian dia kan...tapi tuan dia ni lagi kesian , sebab duit melayang-layang ke bengkel untuk repair balik.hukhukhuk.Imz memang banyak perancangan nak cantikkan Pinky tapi mungkin memerlukan belanja yang lebih sikit lah...

1.Tukar sport rim warna merah jambu...haaa...amik kau !


2. Tinted cermin supaya lebih gelap...tapi takut jugak, kang kena saman..huhu

3.Tambah simple sticker kat body Pinky lebih kurang macam ni...


Emmm....harap ada rezeki lah kan, tu belum masuk interior Pinky lagi.Imz rindukan Pinky ,sekarang dah kat kampung..ahad ni dia masuk bengkel, nak repair bahagian yang calar tu..

Get well soon my dear Pinky Baby..


Wednesday, November 2, 2011

Count 1,2,3.. i'll be there,sayang....

Posted by imz at 8:19 AM 0 comments

Assalamualaikum sayang-sayangku....Ops! This entry dedication to my sayangs...
mereka tahu siapa mereka di hati saya..

Count On Me Lyrics-Bruno Mars

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
http://www.elyricsworld.com/count_on_me_lyrics_bruno_mars.html
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you


Sayangs.... >

1 ) thanks sudi mendengar saat aku ter**** even korang jauh berbatu-batu..(itu bestnya FB)
2) thanks sebab memberi nasihat-nasihat yang boleh menguatkan jiwa ni..chewaaahhh...
3) thanks because always be there..

LAGU ni untuk korang sayangs...

InsyaALLAH, you count on me too like 1,2,3...hehehe...

Imz akan terus melangkah..alhamdullilah,kerja di sekolah memang tak menang tangan nak buat. So, Imz tak sempat nak fikir sangat..tak ade masa nak feeling bagai..hope ini terapi yang baik, sibukkan diri dan jalani hidup dengan lebih positif..

Sayangs,

I realised i'm lost without h** ...
for few years back, *** listen to my happiness and sadness
*** listen , comment , motivate, and most important things always 'berleter' to me..

But now, *** time to be a good listener for other ' heart'. Imz, wake up !!! This is *** turn...
Learn to accept change , dear Imz...

Listen to lagu 'DIK-WALI BAND' make me remember *** badly....huhuhuhuhu...

Ok !!!!
Imz chill up sayangs ....

Friday, October 28, 2011

L.O.S.T

Posted by imz at 6:15 AM 0 comments

Someday everything will make a perfect sense
So far now, laugh at confusion,
smile through the tears,
and keep reminding yourself that everything happens for the REASON....


Saturday, October 22, 2011

Diari Cuti 2012

Posted by imz at 9:38 AM 1 comments

Malaysian State & National Holidays 2012


Plan awal-awal , booking tiket cepat-cepat....hehehe


Dates
Occasion
For
1 January
Sunday
New YearAll states except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu
14 January
Saturday
Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan’s Birthday
Negeri Sembilan only
15 January
Sunday
Sultan of Kedah’s BirthdayKedah only
23 January
Monday
Chinese New YearNationwide
24 January
Tuesday
Chinese New Year (2nd Day)All states except Kelantan and Trengganu
1 February
Wednesday
Federal Territory DayFederal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
5 February
Sunday
Prophet Muhammad’s Birthday
(Maulidur Rasul)
Nationwide
7 February
Tuesday
ThaipusamKuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
4 March
Sunday
Anniversary of Installation
of Sultan of Trengganu
Trengganu only
30 March
Friday
Sultan of Kelantan’s BirthdayKelantan only
6 April
Friday
Good FridaySabah & Sarawak only
15 April
Sunday
Declaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
19 April
Thursday
Sultan of Perak’s BirthdayPerak only
1 May
Tuesday
Labour DayNationwide
7May
Monday
Hari Hol PahangPahang only
17 May
Thursday
Wesak DayNationwide
17 May
Thursday
Raja Perlis’ BirthdayPerlis only
30- 31 May
Wed & Thu
Harvest Festival
Pesta Kaamatan Sabah
Sabah & Labuan only
1 – 2 June
Fri & Sat
Sarawak Harvest Festival
Hari Gawai Sarawak
Sarawak only
2 June
Saturday
Malaysian King’s Birthday
Harijadi Agong
Nationwide
17 June
Sunday
Israk & MikrajKedah, Negeri Sembilan & Perlis only
7 July
Saturday
Georgetown Heritage DayPenang – but not a ‘paid holiday’ for private sectors employees.
7 July
Saturday
Penang Governor’s BirthdayPenang only
20 July
Friday
Sultan of Trengganu’s BirthdayTrengganu only
21 July
Saturday
Awal Ramadan
Start of Muslim fasting month (bulan Puasa)
Johor, Kedah & Malacca only
6 August
Monday
Nuzul Al-QuranKelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Trengganu only
19 – 20 Aug
Sun & Mon
Hari Raya Puasa *Nationwide
31 August
Friday
National Independence Day
Merdeka
Nationwide
9 September
Sunday
Sarawak Governor’s BirthdaySarawak Only
16 September
Sunday
Malaysia Day &
Sabah Governor’s Birthday
Nationwide
Sabah
14 October
Saturday
Malacca Governor’s BirthdayMalacca only
24 October
Wednesday
Sultan of Pahang’s BirthdayPahang only
26 October
Friday
Hari Raya Haji *
Hari Raya Qurban
Nationwide
27 October
Saturday
Hari Raya Haji (2nd Day) *
Hari Raya Qurban
Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu Only
11 November
Sunday
Deepavali or DiwaliNationwide, except for Sarawak
15 November
Thursday
Awal Muharram
(Maal Hijrah)
Nationwide
22 November
Thursday
Sultan of Johor’s BirthdayJohor only
11 December
Tuesday
Sultan of Selangor’s BirthdaySelangor only
25 December
Tuesday
ChristmasNationwide

CUTI SEKOLAH TAHUN 2012

Click C.I.N.T.A

asasa