Thursday, December 31, 2009

Saat Indah 01/ 01 / 2010



Salam 2010 untuk 1 Malaysia !!!

Sekejap jer masa berlalu kan?Dah masuk tahun 2010..
Korang pergi konsert sambut tahun baru ke?Imz tak pernah
pergi...selalu sambut tahun baru kat rumah,then tengok tv dengan keluarga jela..itu pun dah seronok kan!

Malam ni Imz ada kat Pasir Mas dengan ma jer..agak bosan jugak lah.Tiba-tiba bunyi kereta pulak kat luar rumah..ingatkan siapa la datang bertand
ang malam-malam ni..
Selak kain langsir...confuse lagi,tak nampak siapa
Sekali bukak pintu..
"Maaa.....Khayla balik!!!"Terjerit-jerit Imz panggil ma...
Bingung kejap muka Khayla tengok ChekShu dia happy semacam..haha
Alhamdullilah..sambut Tahun Baru 2010 dengan ma,kak long,kak unie dan Khayla..baru seronok sikit!!!

Rupanya dorang berpakat nak buat surprise..balik rumah pun dengan teksi airport jer.Nasib baik dalam perjalanan tak ada apa-apa..

1 Januari jugak dua kakak Imz sambut hari lahir...So,to
Kak Idah & Kak Zura
adikmu ucapkan,
"Happy Birthday my dearest sisters!!!"

Imz apa lagi,tanya Kak Long..
"Broadband bawak balik tak?"
Mula lah nak menjengah ke dunia maya..dah rindu
amat kat blog Imz ni..

So macam mana ehh tahun 2010??Apa akan berlaku..emmm..
kita tunggu dan lihat jela..InsyaALLAH ni tahun terakhir Imz akan bergelar pelajar /guru pelatih di IPGM.

2009 tetap dalam kenangan..banyak suka dan duka terjadi.Apa yang patut kita ingat,kenalah ingat..yang patut kita lupa,kita lupakan..
Teruskan hidup,chaiyok2 Imma Zain !!!
m00d : resah dan gelisah nak balik kampus...uwaaaa.....

Thursday, December 10, 2009

Tinggalkan Kuala Lumpur,kembali ke Pasir Mas

Salam Guyz
Dah 3 minggu Imz lepak kat KL ni...terasa rindu kat Pasir Mas,tanah tumpah darahku.Ngee..
So..Kak Long dah tempah fligth AirAsia untuk Imz dan ma balik Pasir Mas
hari ni(11 December 2009) ,pukul 3.40 petang.

Kalau ikutkan ma,dia tak nak balik lagi..sebab kesiankan Khayla tak ada orang nak jaga masa Kak Unie pergi kursus induksi.Tapi Imz ada misi yang nak dibereskan..
cehhh..(ingat ko tu Charlie Angel's)
Misi apa???

Imz dah dua tahun tangguh nak ambil lesen kereta..hari tu dah ambil kat Perlis,tapi macam tak berapa nak best jer cikgu driving tu..so,Imz stop..
Balik Pasir Mas ni lah nak sambung balik..belajar dengan Pak saudara sendiri.
Sempat ke tak nak ambil test ni..2 Januari 2010(dah 2010..makk aiii) dah nak balik Perlis.

Ada masa 3 minggu jer nak belajar..alahai..kalau dah pandai bawak tak ape,ni stereng kereta pun kekok lagi nak handle..haha(malunya aku)

Pasal blogging maybe Imz terpaksa stop sekejap,sebab kat kampung tak ada broadband..kat KL,boleh pinjam broadband Kak Long(bila lah nak ada broadband sendiri??)

So..my nuffnang lagi teruk la jatuh..uwaaaa...kawan-kawan sekalian yang baik hati,kalau ada masa singgah la blog Imz eh..klik-klik apa yang patut.ngeee..cayang korang!!!
Doakan Imz dapat lesen kereta yar...
Teruskan misi klik-klik..biar semua kayoo...leh kawen cepat-cepat!!!
orang-orang Kelate,ambo kelik kapong doh...hahaha

To my followers and bloggers..
I will miss you
keep in touch yar!!!

Imz suka Edward?!

7 Dec 2009,Imz hang out dengan mybestie, Azni.
Naik ERL kat Putrajaya dan jumpa Azni kat KL Sentral.
Then,naik monorel pergi Times Square..nak tengok wayang citer
"Twilight Saga Newmoon"

Yupz,citer dia memuaskan even ending agak tergantung...
Boleh jatuh cinta sama si putih mayat,Edward..hehe

dah mood Christmas..naik hadiah gak..ada sapa-sapa nak kasi???
tengok jela..main tak berani..hehe
kualiti gambar kurang memuaskan..
handphone azni..tak bawak kamera pinky Imz..

Azni,nanti kau bawak aku jalan-jalan lagi eh...haha

Santai 10 Dec 2009

Khamis..
Petang,Kak Long ajak pergi jalan-jalan kat Putrajaya..saja bawak Iman dan Khayla yang dah bosan kat rumah(ChekShu dia yang paling bosannn)

So apalagi,shooting la sikit-sikit..view dah cantik,rugilah kalau tak pose.
Jambatan Sri Wawasan ni cun giler kan..
sejak ada blog..setiap moment nak snap..
nak tunjuk apa entah...wateva la imma!
going back..datang kejap dah la..
ayoyoyo....sempat lagi tu..
Iman tak sporting hari ni..tengok kamera pun tak nak..

Tuesday, December 8, 2009

Khayla Adrianna Day's Out...

Salam Guyz
Cuti-cuti korang buat ape?keluar rumah tak..ke dok depan lappy or pc,jalankan misi klik-klik nuffnang..hehe..buat la apa-apa pun asal korang HAPPY!!!

Imz macam biasa,terpaksa lepak Kuala Lumpur sebab nak jadi pengasuh Khayla tapi kali ni datang dengan ma.
Bosan kan Khayla,asyik duk umah jer..jom ajak Mak Long keluar sayang.Ngeee
dah cantek manis Khayla..ready to shopping!
Khayla teruja tengok patung-patung ni...macam-macam bahasa keluar dari mulut tecik dia..
Menegur patung itulah konon..sayang,benda tu tak bernyawa pun..hehe
Khayla seronok sangat dapat keluar....tengoklah lebar senyumnya...
haaa...pilih baby,nak teddy mana..ChekShu belanja,mama Khayla bayar ok?Bereh!!!
Dah penat shopping,kita break sekejap kat Old Town,pekena white coffee
dah macam rappers baby Khayla ni..hehe..
mama nak order,Khayla pun sibuk nak order...macam pandai membaca jer kamu,cayang
ChekShu nak makan ape ehhh...Khayla ada suggestions,bebeh?
French Toast...lazat berkrim..sweet2..
Khayla menitiskan air liur tengok Mak Long potong roti ni..ngee...sedap ye baby.
Khayla kecik lagi..mana boleh makan..
Dah start merajuk bila mama tak nak suapkan dia...eeee...dak ucuk ni geram ChekShu!
ChekShu boleh makan sayang...kasi Khayla jeles
Kesian tengok dia...so,mama dia bagi rasa sikit..sukalah tu,kan dak tecik??
Lagi tersengih-sengih dia dapat naik benda ni..
Last sekali,singgah kat saloon..mama Khayla nak beli barang.

Sangat seronok dapat keluar dengan Khayla..ehehe..terlebih seronok sebab Mak Long belanja ChekShu dan Maktok!
Thanks Kak Long...

Nanti kita keluar lagi ya,baby Khayla...sayang kamooo!!!

Baby-Q ???


Baby-Q means baby Qistana ke?Ahaks....comel kan baby ni..real baby or anak patung ni?mata bolatt...bibir cute sangat...hehe..teramat comel la kamu sayang!Geram ChekShu tengok..eh jap-jap,ni anak akak Imz yang mana pulak??Anak Jang Nara ke...haha..sory guys,baby ni Imz ambil kat yahoo jer.tak tau lah asal usul dia mana...umur berapa..kalau korang nak tau pasal baby ni search sendiri la kat internet,ambo tak dok maso.kuikuikui....St0p!!!



Al-kisahnya nak st0ry pasal BBQ kat rumah baru akak Imz,Kak Dah..kat Seri Kembangan jer!
Rumah ni belum siap renovate lagi..tapi saja-saja kita orang nak tidur kat situ,so bila dah kumpul adik-beradik..buat lah makan sikit-sikit..
kaum lelaki tak berapa nak ramai..cian Abe Wea dan Abe Afiq..hehe..
Upin& Ipin : Ayam goreng..ayam goreng...
(ayam bakar la sayang)
Sup gear box pun ada...kan musim Aidiladha ni..yummy2x..
dah ada rumah...nak tidur dalam khemah pulak cayang-cayang ChekShu ni..
apa jenis gaya entah Leesya ni...
dah main..tak ingat dunia..

Esoknya...sambut birthday Adam Haikal yang ke 8 tahun
Adam yang sambut birthday,orang lain yang sibuk...
semua nak tiup lilin tu..sampaikan banyak kali nyalakan lilin tu
hadiah birthday tak ada...ChekShu tak ada peruntukan..
wahaha..main jela rubik's cube murah tu!
dah besar anak buah ChekShu sorang ni..8 tahun dah eh sayang?
Adam,belajar rajin-rajin Ok!
Hadiah tuggu ChekShu kerja nanti...(kalau nak bagilah)..hehe

Saturday, November 28, 2009

Aidiladha 2009

Salam Guyz...
Imz saja nak share gambar sambut Aidiladha hari tu...Inilah first time Imz melakukan ibadah qurban,itu pun Kak Long bagi duit..hehe...nanti dah ada income sendiri,InsyaALLAH Imz nak laksanakan ibadah qurban ni pakai duit sendiri pulak.
Lembu macam dah tau-tau dia nak diqurbankan...susah betul nak keluarkan dia dari kandang
Tengok tu...bukan senang nak tumbangkan lembu ni
Akhirnya...
Time melapah...siapa nak kulit lembu buat handbag ke,kasut ke..call 911..hehe

Kita orang dapat 17kg daging untuk 1 bahagian...alhamdullilah..
Jeng-jeng...interframe kancil kesayangan akak Imz,Kak Zura...
Smart dan feminin tak kancil DAK ni???


Cincin vs Baby

23 November 2009

Tarikh yang perlu ku masukkan dalam lipatan sejarah hidupku?Wahaha..Kenapa ya?Hehe..kerana tarikh tu ada cerita istimewa disebaliknya.Apa kena mengena dengan cincin dan baby?

Imz dah dapat 'cincin tanda' dan 'seorang baby'???Benarkah???Dari siapa,Wan Mohd Khair ke yang bagi?(berangan tak habis-habis)
Ok...Imz cerita satu persatu yer..

Pagi Isnin tu..Kak Yuni kerja,kat Melaka.So,dia malas nak bawak baby gurl dia ni,Khayla..dia mintak tolong Imz jagakan waktu pagi tu..ini first time nak jaga baby sorang-sorang.Sebelum ni,jaga dengan ma.Sebab kesiankan Khayla..Imz kata ok!

Then,subuh-subuh lagi Imz dah bangun..mandi,makan..prepared awal-awal nak jaga budak yang baru masuk 6 bulan ni.Alhamdullilah..jaga Khayla tak susah..dia tak banyak ragam.

tengok..senyum je kan?Tandanya Khayla happy sepanjang dia dengan ChekShu nyer...hehe..
bila Khayla meragam..Imz buatkan dia susu dan tepuk-tepuk sikit..tidurlah dia..
Bila bangun..dia ok je..main guling-guling.Tiba-tiba dia merengek...menangis.Imz dah panik..check dia punya pampers..Aiyakkkss!!! Baby Khayla 'ung..ung' (berak)

Imz dah risau..even dah ada 12 orang anak buah,tak pernah pulak basuh berak dorang.Adoyai..time dengan ChekShu lak dia nak berak.

Imz nak tunggu Kak Long balik,lambat lagi..tengok Khayla dah nangis-nangis.So kuatkan semangat...basuh jugak lah.Tersengih-sengih Khayla masa kena basuh berak..dia memang suka main air.

Finally,ChekShu basuh berak baby jugak...dan Khayla,your my lucky niece!Hahaha..
Imz bagitau kawan..dia cakap,tak apelah..nanti nak kena basuh berak anak jugak.Huhuhu...

Alhamdullilah..masa jaga Khayla hari tu tak ada masalah pun...sebab Khayla budak baik kan cayang?

Cincin?Siapa lak yang nak bagi cincin kat Imz..berangan jelah ko kan?huhu..
Yang sebenornya...Imz dapat kuih 'cincin' dari sabah..pemberian ikhlas dari 'kawan' Imz.
'Kawan' Imz mengajar kat Sabah..so,hujung tahun dia balik la,then Imz kirim kat dia..cakap teringin nak makan kuih cincin ni(duit tak bayar pun..awak,belanjan kan)

Imz ajak Kak Long pergi KLIA..jumpa dia,nak ambil kuih cincin ni..Banyak lak dia kasi.Hehehe..apa-apa pun,terima kasih wak...
kuih amplang pun ada...best la jugak...
Yang syoknya...due date kuih cincin ni jatuh pada tarikh birthday Imz next year,8 Februari 2010..hehe..macam tau-tau je awak ni..hahaha

Nuffnang !!!


Salam Guyz..
Masih menjalankan misi klik2 nuffnang ke?Bagus..teruskan usaha anda!
Imz pun ada join jugak aktiviti klik2 ni..nak tingkatkan tabung nuffnang tapi...
Imz rasa fed-up sikit..bukan apa..dah lama Imz ada nuffnang,dah nak masuk 5 bulan tapi Imz punya earnings baru je RM13.50.
Sekarang musim cuti..sempat la blogwalking and join misi bloggers main klik2..
Traffic dah meningkat sikit..tapi duit tak bertambah pun.Kenapa eh?Tak faham Imz..emmm..
Sejak join pesta klik2 ni..nuffnang Imz bertambah 25sen jer..means hanya satu klik jer dapat duit,yang lain tak dapat...adoyai

traffic sehari tak pernah lebih dari 100..hehe..
ada bloggers yang boleh bagi pendapat tak?Imz dah kecewa lol...huhu..

Tuesday, November 24, 2009

Tudung Ekin,Dato Siti atau Yuna???


Salam Guyz..
Sekarang ni macam-macam jenis tudung munculkan..tudung Ekin,tudung Dato Siti and latest shawls pulak,yang orang kata tudung Yuna..tudung saji macam mana pulak?hahaha...

Imz pun tak nak ketinggalan mencuba gaya tudung terbaru
ni..belek jugaklah majalah Dara.com tu,dorang kan bagi banyak ilham cara pemakaian tudung yang
up to date.Yela,model-model tu pakai cunnyer tengok..kita pakai?hampeh..haha..muka dorang
orang bujur sirih,muka kita bolat.
Huhu..

Ada satu malam tu,teringin pulak nak try pakai shawls..pinjam la shawls kawan-kawan.
Ni lah hasilnya..
shawls hitam
shawls colour brown..Sarina punya..
elok ke?kalau tak pakai kacamata ok sikit kot...Tapi Imz rasa memang tak sesuai la Imz pakai.Rasa macam berserabut jer..Lupakan jela Imz oiiiii
Then,Imz beli shawls 2 tones ni..pakai dengan anak tudung ekin.Ok la gak kan..tak adelah nampak bulat jer muka..huhu
manis ker???huhu...
bulat jugak kan
cehhh...pandang mana ntah..berangan la tu kan?


Itu je lah celoteh Imz pasal tudung ni..korang pulak macam mana?Mesti ada gaya tudung masing-masing kan...apa yang penting,kita selesa dengan apa yang kita pakai.Yezza...


Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Thursday, December 31, 2009

Saat Indah 01/ 01 / 2010

Posted by imz at 9:47 AM 4 comments


Salam 2010 untuk 1 Malaysia !!!

Sekejap jer masa berlalu kan?Dah masuk tahun 2010..
Korang pergi konsert sambut tahun baru ke?Imz tak pernah
pergi...selalu sambut tahun baru kat rumah,then tengok tv dengan keluarga jela..itu pun dah seronok kan!

Malam ni Imz ada kat Pasir Mas dengan ma jer..agak bosan jugak lah.Tiba-tiba bunyi kereta pulak kat luar rumah..ingatkan siapa la datang bertand
ang malam-malam ni..
Selak kain langsir...confuse lagi,tak nampak siapa
Sekali bukak pintu..
"Maaa.....Khayla balik!!!"Terjerit-jerit Imz panggil ma...
Bingung kejap muka Khayla tengok ChekShu dia happy semacam..haha
Alhamdullilah..sambut Tahun Baru 2010 dengan ma,kak long,kak unie dan Khayla..baru seronok sikit!!!

Rupanya dorang berpakat nak buat surprise..balik rumah pun dengan teksi airport jer.Nasib baik dalam perjalanan tak ada apa-apa..

1 Januari jugak dua kakak Imz sambut hari lahir...So,to
Kak Idah & Kak Zura
adikmu ucapkan,
"Happy Birthday my dearest sisters!!!"

Imz apa lagi,tanya Kak Long..
"Broadband bawak balik tak?"
Mula lah nak menjengah ke dunia maya..dah rindu
amat kat blog Imz ni..

So macam mana ehh tahun 2010??Apa akan berlaku..emmm..
kita tunggu dan lihat jela..InsyaALLAH ni tahun terakhir Imz akan bergelar pelajar /guru pelatih di IPGM.

2009 tetap dalam kenangan..banyak suka dan duka terjadi.Apa yang patut kita ingat,kenalah ingat..yang patut kita lupa,kita lupakan..
Teruskan hidup,chaiyok2 Imma Zain !!!
m00d : resah dan gelisah nak balik kampus...uwaaaa.....

Thursday, December 10, 2009

Tinggalkan Kuala Lumpur,kembali ke Pasir Mas

Posted by imz at 10:11 AM 5 comments
Salam Guyz
Dah 3 minggu Imz lepak kat KL ni...terasa rindu kat Pasir Mas,tanah tumpah darahku.Ngee..
So..Kak Long dah tempah fligth AirAsia untuk Imz dan ma balik Pasir Mas
hari ni(11 December 2009) ,pukul 3.40 petang.

Kalau ikutkan ma,dia tak nak balik lagi..sebab kesiankan Khayla tak ada orang nak jaga masa Kak Unie pergi kursus induksi.Tapi Imz ada misi yang nak dibereskan..
cehhh..(ingat ko tu Charlie Angel's)
Misi apa???

Imz dah dua tahun tangguh nak ambil lesen kereta..hari tu dah ambil kat Perlis,tapi macam tak berapa nak best jer cikgu driving tu..so,Imz stop..
Balik Pasir Mas ni lah nak sambung balik..belajar dengan Pak saudara sendiri.
Sempat ke tak nak ambil test ni..2 Januari 2010(dah 2010..makk aiii) dah nak balik Perlis.

Ada masa 3 minggu jer nak belajar..alahai..kalau dah pandai bawak tak ape,ni stereng kereta pun kekok lagi nak handle..haha(malunya aku)

Pasal blogging maybe Imz terpaksa stop sekejap,sebab kat kampung tak ada broadband..kat KL,boleh pinjam broadband Kak Long(bila lah nak ada broadband sendiri??)

So..my nuffnang lagi teruk la jatuh..uwaaaa...kawan-kawan sekalian yang baik hati,kalau ada masa singgah la blog Imz eh..klik-klik apa yang patut.ngeee..cayang korang!!!
Doakan Imz dapat lesen kereta yar...
Teruskan misi klik-klik..biar semua kayoo...leh kawen cepat-cepat!!!
orang-orang Kelate,ambo kelik kapong doh...hahaha

To my followers and bloggers..
I will miss you
keep in touch yar!!!

Imz suka Edward?!

Posted by imz at 9:50 AM 0 comments
7 Dec 2009,Imz hang out dengan mybestie, Azni.
Naik ERL kat Putrajaya dan jumpa Azni kat KL Sentral.
Then,naik monorel pergi Times Square..nak tengok wayang citer
"Twilight Saga Newmoon"

Yupz,citer dia memuaskan even ending agak tergantung...
Boleh jatuh cinta sama si putih mayat,Edward..hehe

dah mood Christmas..naik hadiah gak..ada sapa-sapa nak kasi???
tengok jela..main tak berani..hehe
kualiti gambar kurang memuaskan..
handphone azni..tak bawak kamera pinky Imz..

Azni,nanti kau bawak aku jalan-jalan lagi eh...haha

Santai 10 Dec 2009

Posted by imz at 9:04 AM 1 comments
Khamis..
Petang,Kak Long ajak pergi jalan-jalan kat Putrajaya..saja bawak Iman dan Khayla yang dah bosan kat rumah(ChekShu dia yang paling bosannn)

So apalagi,shooting la sikit-sikit..view dah cantik,rugilah kalau tak pose.
Jambatan Sri Wawasan ni cun giler kan..
sejak ada blog..setiap moment nak snap..
nak tunjuk apa entah...wateva la imma!
going back..datang kejap dah la..
ayoyoyo....sempat lagi tu..
Iman tak sporting hari ni..tengok kamera pun tak nak..

Tuesday, December 8, 2009

Khayla Adrianna Day's Out...

Posted by imz at 5:45 AM 4 comments
Salam Guyz
Cuti-cuti korang buat ape?keluar rumah tak..ke dok depan lappy or pc,jalankan misi klik-klik nuffnang..hehe..buat la apa-apa pun asal korang HAPPY!!!

Imz macam biasa,terpaksa lepak Kuala Lumpur sebab nak jadi pengasuh Khayla tapi kali ni datang dengan ma.
Bosan kan Khayla,asyik duk umah jer..jom ajak Mak Long keluar sayang.Ngeee
dah cantek manis Khayla..ready to shopping!
Khayla teruja tengok patung-patung ni...macam-macam bahasa keluar dari mulut tecik dia..
Menegur patung itulah konon..sayang,benda tu tak bernyawa pun..hehe
Khayla seronok sangat dapat keluar....tengoklah lebar senyumnya...
haaa...pilih baby,nak teddy mana..ChekShu belanja,mama Khayla bayar ok?Bereh!!!
Dah penat shopping,kita break sekejap kat Old Town,pekena white coffee
dah macam rappers baby Khayla ni..hehe..
mama nak order,Khayla pun sibuk nak order...macam pandai membaca jer kamu,cayang
ChekShu nak makan ape ehhh...Khayla ada suggestions,bebeh?
French Toast...lazat berkrim..sweet2..
Khayla menitiskan air liur tengok Mak Long potong roti ni..ngee...sedap ye baby.
Khayla kecik lagi..mana boleh makan..
Dah start merajuk bila mama tak nak suapkan dia...eeee...dak ucuk ni geram ChekShu!
ChekShu boleh makan sayang...kasi Khayla jeles
Kesian tengok dia...so,mama dia bagi rasa sikit..sukalah tu,kan dak tecik??
Lagi tersengih-sengih dia dapat naik benda ni..
Last sekali,singgah kat saloon..mama Khayla nak beli barang.

Sangat seronok dapat keluar dengan Khayla..ehehe..terlebih seronok sebab Mak Long belanja ChekShu dan Maktok!
Thanks Kak Long...

Nanti kita keluar lagi ya,baby Khayla...sayang kamooo!!!

Baby-Q ???

Posted by imz at 4:52 AM 0 comments

Baby-Q means baby Qistana ke?Ahaks....comel kan baby ni..real baby or anak patung ni?mata bolatt...bibir cute sangat...hehe..teramat comel la kamu sayang!Geram ChekShu tengok..eh jap-jap,ni anak akak Imz yang mana pulak??Anak Jang Nara ke...haha..sory guys,baby ni Imz ambil kat yahoo jer.tak tau lah asal usul dia mana...umur berapa..kalau korang nak tau pasal baby ni search sendiri la kat internet,ambo tak dok maso.kuikuikui....St0p!!!



Al-kisahnya nak st0ry pasal BBQ kat rumah baru akak Imz,Kak Dah..kat Seri Kembangan jer!
Rumah ni belum siap renovate lagi..tapi saja-saja kita orang nak tidur kat situ,so bila dah kumpul adik-beradik..buat lah makan sikit-sikit..
kaum lelaki tak berapa nak ramai..cian Abe Wea dan Abe Afiq..hehe..
Upin& Ipin : Ayam goreng..ayam goreng...
(ayam bakar la sayang)
Sup gear box pun ada...kan musim Aidiladha ni..yummy2x..
dah ada rumah...nak tidur dalam khemah pulak cayang-cayang ChekShu ni..
apa jenis gaya entah Leesya ni...
dah main..tak ingat dunia..

Esoknya...sambut birthday Adam Haikal yang ke 8 tahun
Adam yang sambut birthday,orang lain yang sibuk...
semua nak tiup lilin tu..sampaikan banyak kali nyalakan lilin tu
hadiah birthday tak ada...ChekShu tak ada peruntukan..
wahaha..main jela rubik's cube murah tu!
dah besar anak buah ChekShu sorang ni..8 tahun dah eh sayang?
Adam,belajar rajin-rajin Ok!
Hadiah tuggu ChekShu kerja nanti...(kalau nak bagilah)..hehe

Saturday, November 28, 2009

Aidiladha 2009

Posted by imz at 10:38 AM 8 comments
Salam Guyz...
Imz saja nak share gambar sambut Aidiladha hari tu...Inilah first time Imz melakukan ibadah qurban,itu pun Kak Long bagi duit..hehe...nanti dah ada income sendiri,InsyaALLAH Imz nak laksanakan ibadah qurban ni pakai duit sendiri pulak.
Lembu macam dah tau-tau dia nak diqurbankan...susah betul nak keluarkan dia dari kandang
Tengok tu...bukan senang nak tumbangkan lembu ni
Akhirnya...
Time melapah...siapa nak kulit lembu buat handbag ke,kasut ke..call 911..hehe

Kita orang dapat 17kg daging untuk 1 bahagian...alhamdullilah..
Jeng-jeng...interframe kancil kesayangan akak Imz,Kak Zura...
Smart dan feminin tak kancil DAK ni???


Cincin vs Baby

Posted by imz at 10:13 AM 7 comments
23 November 2009

Tarikh yang perlu ku masukkan dalam lipatan sejarah hidupku?Wahaha..Kenapa ya?Hehe..kerana tarikh tu ada cerita istimewa disebaliknya.Apa kena mengena dengan cincin dan baby?

Imz dah dapat 'cincin tanda' dan 'seorang baby'???Benarkah???Dari siapa,Wan Mohd Khair ke yang bagi?(berangan tak habis-habis)
Ok...Imz cerita satu persatu yer..

Pagi Isnin tu..Kak Yuni kerja,kat Melaka.So,dia malas nak bawak baby gurl dia ni,Khayla..dia mintak tolong Imz jagakan waktu pagi tu..ini first time nak jaga baby sorang-sorang.Sebelum ni,jaga dengan ma.Sebab kesiankan Khayla..Imz kata ok!

Then,subuh-subuh lagi Imz dah bangun..mandi,makan..prepared awal-awal nak jaga budak yang baru masuk 6 bulan ni.Alhamdullilah..jaga Khayla tak susah..dia tak banyak ragam.

tengok..senyum je kan?Tandanya Khayla happy sepanjang dia dengan ChekShu nyer...hehe..
bila Khayla meragam..Imz buatkan dia susu dan tepuk-tepuk sikit..tidurlah dia..
Bila bangun..dia ok je..main guling-guling.Tiba-tiba dia merengek...menangis.Imz dah panik..check dia punya pampers..Aiyakkkss!!! Baby Khayla 'ung..ung' (berak)

Imz dah risau..even dah ada 12 orang anak buah,tak pernah pulak basuh berak dorang.Adoyai..time dengan ChekShu lak dia nak berak.

Imz nak tunggu Kak Long balik,lambat lagi..tengok Khayla dah nangis-nangis.So kuatkan semangat...basuh jugak lah.Tersengih-sengih Khayla masa kena basuh berak..dia memang suka main air.

Finally,ChekShu basuh berak baby jugak...dan Khayla,your my lucky niece!Hahaha..
Imz bagitau kawan..dia cakap,tak apelah..nanti nak kena basuh berak anak jugak.Huhuhu...

Alhamdullilah..masa jaga Khayla hari tu tak ada masalah pun...sebab Khayla budak baik kan cayang?

Cincin?Siapa lak yang nak bagi cincin kat Imz..berangan jelah ko kan?huhu..
Yang sebenornya...Imz dapat kuih 'cincin' dari sabah..pemberian ikhlas dari 'kawan' Imz.
'Kawan' Imz mengajar kat Sabah..so,hujung tahun dia balik la,then Imz kirim kat dia..cakap teringin nak makan kuih cincin ni(duit tak bayar pun..awak,belanjan kan)

Imz ajak Kak Long pergi KLIA..jumpa dia,nak ambil kuih cincin ni..Banyak lak dia kasi.Hehehe..apa-apa pun,terima kasih wak...
kuih amplang pun ada...best la jugak...
Yang syoknya...due date kuih cincin ni jatuh pada tarikh birthday Imz next year,8 Februari 2010..hehe..macam tau-tau je awak ni..hahaha

Nuffnang !!!

Posted by imz at 9:46 AM 24 comments

Salam Guyz..
Masih menjalankan misi klik2 nuffnang ke?Bagus..teruskan usaha anda!
Imz pun ada join jugak aktiviti klik2 ni..nak tingkatkan tabung nuffnang tapi...
Imz rasa fed-up sikit..bukan apa..dah lama Imz ada nuffnang,dah nak masuk 5 bulan tapi Imz punya earnings baru je RM13.50.
Sekarang musim cuti..sempat la blogwalking and join misi bloggers main klik2..
Traffic dah meningkat sikit..tapi duit tak bertambah pun.Kenapa eh?Tak faham Imz..emmm..
Sejak join pesta klik2 ni..nuffnang Imz bertambah 25sen jer..means hanya satu klik jer dapat duit,yang lain tak dapat...adoyai

traffic sehari tak pernah lebih dari 100..hehe..
ada bloggers yang boleh bagi pendapat tak?Imz dah kecewa lol...huhu..

Tuesday, November 24, 2009

Tudung Ekin,Dato Siti atau Yuna???

Posted by imz at 11:56 PM 12 comments

Salam Guyz..
Sekarang ni macam-macam jenis tudung munculkan..tudung Ekin,tudung Dato Siti and latest shawls pulak,yang orang kata tudung Yuna..tudung saji macam mana pulak?hahaha...

Imz pun tak nak ketinggalan mencuba gaya tudung terbaru
ni..belek jugaklah majalah Dara.com tu,dorang kan bagi banyak ilham cara pemakaian tudung yang
up to date.Yela,model-model tu pakai cunnyer tengok..kita pakai?hampeh..haha..muka dorang
orang bujur sirih,muka kita bolat.
Huhu..

Ada satu malam tu,teringin pulak nak try pakai shawls..pinjam la shawls kawan-kawan.
Ni lah hasilnya..
shawls hitam
shawls colour brown..Sarina punya..
elok ke?kalau tak pakai kacamata ok sikit kot...Tapi Imz rasa memang tak sesuai la Imz pakai.Rasa macam berserabut jer..Lupakan jela Imz oiiiii
Then,Imz beli shawls 2 tones ni..pakai dengan anak tudung ekin.Ok la gak kan..tak adelah nampak bulat jer muka..huhu
manis ker???huhu...
bulat jugak kan
cehhh...pandang mana ntah..berangan la tu kan?


Itu je lah celoteh Imz pasal tudung ni..korang pulak macam mana?Mesti ada gaya tudung masing-masing kan...apa yang penting,kita selesa dengan apa yang kita pakai.Yezza...


Click C.I.N.T.A

asasa