Saturday, November 28, 2009

Cincin vs Baby

23 November 2009

Tarikh yang perlu ku masukkan dalam lipatan sejarah hidupku?Wahaha..Kenapa ya?Hehe..kerana tarikh tu ada cerita istimewa disebaliknya.Apa kena mengena dengan cincin dan baby?

Imz dah dapat 'cincin tanda' dan 'seorang baby'???Benarkah???Dari siapa,Wan Mohd Khair ke yang bagi?(berangan tak habis-habis)
Ok...Imz cerita satu persatu yer..

Pagi Isnin tu..Kak Yuni kerja,kat Melaka.So,dia malas nak bawak baby gurl dia ni,Khayla..dia mintak tolong Imz jagakan waktu pagi tu..ini first time nak jaga baby sorang-sorang.Sebelum ni,jaga dengan ma.Sebab kesiankan Khayla..Imz kata ok!

Then,subuh-subuh lagi Imz dah bangun..mandi,makan..prepared awal-awal nak jaga budak yang baru masuk 6 bulan ni.Alhamdullilah..jaga Khayla tak susah..dia tak banyak ragam.

tengok..senyum je kan?Tandanya Khayla happy sepanjang dia dengan ChekShu nyer...hehe..
bila Khayla meragam..Imz buatkan dia susu dan tepuk-tepuk sikit..tidurlah dia..
Bila bangun..dia ok je..main guling-guling.Tiba-tiba dia merengek...menangis.Imz dah panik..check dia punya pampers..Aiyakkkss!!! Baby Khayla 'ung..ung' (berak)

Imz dah risau..even dah ada 12 orang anak buah,tak pernah pulak basuh berak dorang.Adoyai..time dengan ChekShu lak dia nak berak.

Imz nak tunggu Kak Long balik,lambat lagi..tengok Khayla dah nangis-nangis.So kuatkan semangat...basuh jugak lah.Tersengih-sengih Khayla masa kena basuh berak..dia memang suka main air.

Finally,ChekShu basuh berak baby jugak...dan Khayla,your my lucky niece!Hahaha..
Imz bagitau kawan..dia cakap,tak apelah..nanti nak kena basuh berak anak jugak.Huhuhu...

Alhamdullilah..masa jaga Khayla hari tu tak ada masalah pun...sebab Khayla budak baik kan cayang?

Cincin?Siapa lak yang nak bagi cincin kat Imz..berangan jelah ko kan?huhu..
Yang sebenornya...Imz dapat kuih 'cincin' dari sabah..pemberian ikhlas dari 'kawan' Imz.
'Kawan' Imz mengajar kat Sabah..so,hujung tahun dia balik la,then Imz kirim kat dia..cakap teringin nak makan kuih cincin ni(duit tak bayar pun..awak,belanjan kan)

Imz ajak Kak Long pergi KLIA..jumpa dia,nak ambil kuih cincin ni..Banyak lak dia kasi.Hehehe..apa-apa pun,terima kasih wak...
kuih amplang pun ada...best la jugak...
Yang syoknya...due date kuih cincin ni jatuh pada tarikh birthday Imz next year,8 Februari 2010..hehe..macam tau-tau je awak ni..hahaha

7 comments:

cik zatil said...

adoi cik imz gigih i baca ur entry nak taw dapat cincin dari sape..

manalah taw betol3 incik wan mohd khair bagi ur cincin..huh, baru diriku jeles bebeh!

rajinnye jaga anak sedara, bagos-bagos nt senang dah ada xperience jaga baby neh..hehehe

imz..due date kuih tu time bufday imz tp tahun depan kan..err..wish taun depan ek..hehehehe

ezany said...

ler.. kuih rupanya.. haha.. ehem2.. kaer yg kasi ker..

Nine said...

cute nyer anak buah imz..hehe...mana cute ngan ustaz yg kasi cincin tu ? hehe..

imz jentayu said...

to cik zatil :

hehe..cian zatil..misteri kan?itulah...tggu jugak kaer bagi imz cincin dalam mimpi.huhu.

terpaksa jaga..haha..insyaALLAH jd ibu nanti imz praktikkan.

haaa..thn depan.jgn wish sj...hadiah sekali eh zatil..ngeee

imz jentayu said...

to ezany:

kuih jela..itulah,berharap sngt kaer bagi..hahaha

imz jentayu said...

to nine:

cute macam chekshu dia la...haha..cute nine lagi kot.nine kan pumpkin...hehee

Nine said...

hehe click2 chekshu kiter yer hehe...

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, November 28, 2009

Cincin vs Baby

Posted by imz at 10:13 AM
23 November 2009

Tarikh yang perlu ku masukkan dalam lipatan sejarah hidupku?Wahaha..Kenapa ya?Hehe..kerana tarikh tu ada cerita istimewa disebaliknya.Apa kena mengena dengan cincin dan baby?

Imz dah dapat 'cincin tanda' dan 'seorang baby'???Benarkah???Dari siapa,Wan Mohd Khair ke yang bagi?(berangan tak habis-habis)
Ok...Imz cerita satu persatu yer..

Pagi Isnin tu..Kak Yuni kerja,kat Melaka.So,dia malas nak bawak baby gurl dia ni,Khayla..dia mintak tolong Imz jagakan waktu pagi tu..ini first time nak jaga baby sorang-sorang.Sebelum ni,jaga dengan ma.Sebab kesiankan Khayla..Imz kata ok!

Then,subuh-subuh lagi Imz dah bangun..mandi,makan..prepared awal-awal nak jaga budak yang baru masuk 6 bulan ni.Alhamdullilah..jaga Khayla tak susah..dia tak banyak ragam.

tengok..senyum je kan?Tandanya Khayla happy sepanjang dia dengan ChekShu nyer...hehe..
bila Khayla meragam..Imz buatkan dia susu dan tepuk-tepuk sikit..tidurlah dia..
Bila bangun..dia ok je..main guling-guling.Tiba-tiba dia merengek...menangis.Imz dah panik..check dia punya pampers..Aiyakkkss!!! Baby Khayla 'ung..ung' (berak)

Imz dah risau..even dah ada 12 orang anak buah,tak pernah pulak basuh berak dorang.Adoyai..time dengan ChekShu lak dia nak berak.

Imz nak tunggu Kak Long balik,lambat lagi..tengok Khayla dah nangis-nangis.So kuatkan semangat...basuh jugak lah.Tersengih-sengih Khayla masa kena basuh berak..dia memang suka main air.

Finally,ChekShu basuh berak baby jugak...dan Khayla,your my lucky niece!Hahaha..
Imz bagitau kawan..dia cakap,tak apelah..nanti nak kena basuh berak anak jugak.Huhuhu...

Alhamdullilah..masa jaga Khayla hari tu tak ada masalah pun...sebab Khayla budak baik kan cayang?

Cincin?Siapa lak yang nak bagi cincin kat Imz..berangan jelah ko kan?huhu..
Yang sebenornya...Imz dapat kuih 'cincin' dari sabah..pemberian ikhlas dari 'kawan' Imz.
'Kawan' Imz mengajar kat Sabah..so,hujung tahun dia balik la,then Imz kirim kat dia..cakap teringin nak makan kuih cincin ni(duit tak bayar pun..awak,belanjan kan)

Imz ajak Kak Long pergi KLIA..jumpa dia,nak ambil kuih cincin ni..Banyak lak dia kasi.Hehehe..apa-apa pun,terima kasih wak...
kuih amplang pun ada...best la jugak...
Yang syoknya...due date kuih cincin ni jatuh pada tarikh birthday Imz next year,8 Februari 2010..hehe..macam tau-tau je awak ni..hahaha

7 comments on "Cincin vs Baby"

cik zatil on December 1, 2009 at 3:51 PM said...

adoi cik imz gigih i baca ur entry nak taw dapat cincin dari sape..

manalah taw betol3 incik wan mohd khair bagi ur cincin..huh, baru diriku jeles bebeh!

rajinnye jaga anak sedara, bagos-bagos nt senang dah ada xperience jaga baby neh..hehehe

imz..due date kuih tu time bufday imz tp tahun depan kan..err..wish taun depan ek..hehehehe

ezany on December 1, 2009 at 10:51 PM said...

ler.. kuih rupanya.. haha.. ehem2.. kaer yg kasi ker..

Nine on December 2, 2009 at 10:54 AM said...

cute nyer anak buah imz..hehe...mana cute ngan ustaz yg kasi cincin tu ? hehe..

imz jentayu on December 3, 2009 at 7:03 AM said...

to cik zatil :

hehe..cian zatil..misteri kan?itulah...tggu jugak kaer bagi imz cincin dalam mimpi.huhu.

terpaksa jaga..haha..insyaALLAH jd ibu nanti imz praktikkan.

haaa..thn depan.jgn wish sj...hadiah sekali eh zatil..ngeee

imz jentayu on December 3, 2009 at 7:06 AM said...

to ezany:

kuih jela..itulah,berharap sngt kaer bagi..hahaha

imz jentayu on December 3, 2009 at 7:12 AM said...

to nine:

cute macam chekshu dia la...haha..cute nine lagi kot.nine kan pumpkin...hehee

Nine on December 5, 2009 at 3:50 AM said...

hehe click2 chekshu kiter yer hehe...

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa