Thursday, August 27, 2009

Al-Fatihah....

salam guyz...
Imz tak sempat nak update blog sebab balik kg kat Pasir Mas...
so,dengan itu Imz nak ucapkan,,
"Selamat Berpuasa"
pada seluruh umat Islam di dunia ini..hope puasa ini menjadikan kita insan yang lebih baik dari sebelumnya.
amin

sepanjang puasa ini,
Imz nak share dengan semua bahawa ada berita sedih.
Pada rabu lalu,hari puasa kelima..nenek Imz,Zainab telah pulang ke rahmatullah.
Sedekahkan Al-fatihah buat nenek Imz tersayang..
semoga rohnya dicucuri rahmat.
Amin

Thursday, August 20, 2009

i GoT FLu

salam guyz...
today my mood so suck...because why?i got the flu...
esok Jumaat dah balik kampung tercinta..so pihak asrama bagi arahan kosongkan bilik,kemas barang-barang.Semalam Imz kemas la sikit-sikit dulu apa yang patut.Macam biasa,main dengan habuk adalah pantang bagi Imz,penghidap sinus!

Tapi nak tak nak kenalah kemas jugak..bukan ada orang gaji nak tolong..huhu..bila dah berhabuk tu,mulalah hidung ni tak berhenti bersin.Sampai tidur malam la asyik bersin jer..ingatkan bangun pagi ni dah Ok,rupanya tak makin memudaratkan..
Pergi sekolah pagi ni dengan mood yang kurang seronok..sebab kepala dah sakit asyik bersin je.Nak buat kerja pun dah tak selesa..emmm...hari ini jugak orang pakai mask.Risau pulak berjangkit dekat budak-budak.

Balik dari Sekolah ajak Wee Kwan pergi Kangar.Imz pergi farmasi dapatkan ubat selsema+sinus dengan ubat sakit tekak..balik sekolah,lepas solat zohor terus telan ubat dan tidur.Harap-harap cepat sikit lega.Esok bus ke Pasir Mas pukul 9 malam,8jam jugak dalam bus..kena air-cond..takut lagi mudarat Imz punya selsema.Emmmmmmmmm....bila selsema nak senyum dekat orang pun tak feeling....
Doakan Imz cepat sembuh ehhh...
nanti tak adalah orang kata Imz combong..wakaka
see yaaaa

Wednesday, August 19, 2009

Party Teacher !!!

Salam Guyz

Semalam tak sempat nak update blog..busy la konon.hehe..sekarang ni minggu peperiksaan kat sekolah.So,no more RPH,no lesson.hehe…seronok sikit jela.Tapi kelas kena masuk juga,jaga exam.Walaupun dah tak payah buat semua tu,tapi assignment yang menunggu bukan main bertimbun.Tu yang pressure sikit..tapi tak apelah,buat slow-slow kan.


Sebenarnya Imz update ni nak cerita tentang jamuan kelas yang diadakan pada Isnin lepas,17 Ogos 2009 tepat pukul 12.10-1.10.

Awal-awal lagi dah plan nak buat..dah sepakat dengan anak-anak murid kesayanganku tu.hehe…dorang pun semangat nak adakan party.

Alhamdullilah hari itu sampai jua…dalam hati excited nak adakan jamuan tu.Yela,hari jumaat ni dah tamat dalam musim praktikum sesi kedua.Sekurang-kurangnya ada jugak la kenangan dengan budak-budak 4C.

Hari init u,ada tiga jamuan sebab Wee Kwan dan Yasmin pun plan jugak.Awal-awal pagi lagi seorang dua budak kelas 4C datang jumpa Imz kat bilik guru.


“Teacher,kami ada buat kejutan kat teacher”

Imz hanya tersenyum.Kata kejutan,tapi awal-awal dorang dah bagitau.Macam tu la perangai budak-budak.Susah nak simpan rahsia eh.Maybe dorang pun excited kan.


Pagi tu,pukul 9.10 kita orang pergi kelas Wee Kwan dulu,5 Gemilang.Baik benor budaknya,even ada party pun still diam..macam tak ada aura nak parti katakana.Hehe..budak-budak pandai memang macam tu kot.Kat kelas tu,sempatlah jamu kek dan maruku.

Waktu rehat pulak,Yasmin punya turn pulak.Dia plan dengan budak kelas PJ darjah 5 perempuan.Min order nasi lemak..ok la rehat kita orang makan nasi lemak.Sedap gak la.


Pukul 12.10 dah terdetik…haaaa…its coming.Dua orang murid Imz datang,dorang nak tolong bawak barang.Hari tu,Imz ada order bihun untuk dorang makan.Tersenyum-senyum datang menjemput teacher mereka ini.Tak habis-habis mulut cakap ada surprise.Hati Imz pun tak sabar nak tau ni.Masa budak-budak tu nampak Imz menuju kelas dorang,cepat-cepat dorang tutup pintu kelas,tingkap.Kenapa la dorang ni.Apa yang surprise sangat tu?


Jeng2..masuk jer..dorang jerit "Surprise !!!"

Dorang tabur kertas warna-warni yang dipotong kecil-kecil kat orang..meriah jugaklah.Teacher terharu,sayang..huhu


Tengok la picture yang sempat Imz jadikan kenangan


hasil kerja 4C...tengok tu,dorang namakan

'Party Teacher Wan Norzaima'

pose sampai tak ingat teacher


Hanis Jafni bawa pizza hasil tangan mak dia 5 biji..puas dorang jamu

kek yang dibawa oleh mypupils,Qamarina

sabar jap...nanti teacher bagi...

present dari murid-muridku..thanks dear


seriously i'm really appreciate with mypupils...dorang sudi bagi kerjasama untuk menjayakan parti ni.Asalnya Imz nak beli kek je..tapi dorang sudi bagi kerjasama,bawak macam-macam makanan dari rumah..pizza,karipap,mee goreng,snek,air botol,kek dan macam-macam lagi la.Siap buat surprise lagi..hehe...cayang 4C!!!!duit da makin kering...macammana?Imz dalam kesusahan...waaaaaaaaaaaaa...

sape sudi kasi saya duit???

hehe...

Monday, August 17, 2009

16 Ogos 2009 = Piknik !!!

Salam GuyZ....
Sabtu lepas,imz ikut jer Najihah pergi piknik kat Bukit Ayer.Ingatkan mandi-manda jer..rupanya si kekasih Jihah,Adib plan nak wat BBQ la..kononnya.hehe.So before pergi,kita orang beli makanan segera untuk dimasak di sana..jom kita tengok jela picture yang sempat kami snap,malas la pulak nak bercerita..ngeeee
adib menunjukkan kepakaran menghidupkan api..nak start masak niJihah ready to cook..wakaka...semangat dia nak tolong lelaki kesayangannya masak..isteri mithali ni..kan Jihah,kan???apalah yang dibincangkan laki bini ni?hehe...dah sejuk ke Rehan,Sarina??haaa....tengok tu ade khemah...hehe...kami pun ada dirikan khemah,konon betul-betul camping.haharajin anak-anak gadis ni menolong masak..sebenornya kami dah pergi mandi dulu.Tiba-tiba si 'ayah' panggil..suruh tolong masak dulu..hahaa..pemalas punya budak!menu akan disempurnakan oleh chef Adibkita pun rajin jugak..pose jer lebih.agaga...Ina,Rehan and me...tak sabar nak mandi lagida mandi..haaaa..ambik kau..macam budak-budak...asal muka Ina macam tu?ayu tak?bukan main kita orang pose bersimpuh tengah-tengah air terjun tu...haha

kami kesejukan sudaaaa....merpati dua sejoli..dorang la ketua rombongan.hehe..tanpa dorang,tak jadi piknik hari tu.hehe...thanks yar jaga anak-anak kamu..dorang macam mak dan ayah.Kena cepat-cepat kahwin ni..tak sabar tunggu Jihah memboyot pulak..haha"Bebola ayam ala carte,siap"Chef Adib mempersembahkan...haaa,tengok tu berasap lagi tau..huhupakat-pakat serbu naaa...semua dah kebulur niimz dah lapaq ni..hehe..jom2..
saya dan Jihah..
makanan tak cukup..kita rebus dan bakar lagisapa kata imz tak pandai masak?jeng2....rebus boleh la yunk..haha
then lepas piknik kat BUKIT AYER tu,kami pergi Taman Burung.
k la guyz...sampai disini saja...daaaaa
jangan jemu ehh..
Jihah,bila next piknik kita??
syok wooooooooooo
salam

Saturday, August 15, 2009

Hari Ini Sabtu...

salam guyz...
macammana hari minggu kamu ehh?best x?
imz mulakan hari ini dengan sebaik mungkin kot..hehe...pagi-pagi lagi,seawal pukul 5 pagi dah dikejutkan oleh someone..awalkan?hehe..nak buat macammana tempat dia siang cepat daripada kita.huhu...tapi imz ambil masa nak jawab sebab segan kalau dia dengar suara kita baru bangun tidur..berkarat sehhh..dalam pukul 6 baru angkat phone.hehe...sorry wak!

hari ini kena pergi sekolah sebab ada perkhemahan..kami cikgu praktikum diminta hadir pada pukul 2 petang.Masa itu murid-murid tahun 4 dan 5 nak jalankan aktiviti explorace.Agak huru-hara lah jugak explorace tu..sebab diaorang tak banyak pengalaman nak main macammana.hehe...tapi xpela sayang,asal korang happy!!!

dalam pukul 4 kita orang dah balik..itu jela aktiviti hari ni..
esok?

Najihah ajak pergi Bukit Ayer pagi esok...untuk mandi-manda.
should i follow?tak sure lagi...
tengok lah macammana esok
harus dipikirin dulu....
emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Friday, August 14, 2009

Lonely toNiGhT

Lonely tonite...
is pain !!!


Lonely I, lonely love you,
Lonely I, surrounded by nothing,
Lonely I, pieced and waiting,
Lonely I, cursed without you.

Lonely I, sit and think,
Lonely I, was before I met you,
Lonely I, hopeless still love you,
Lonely I, pain and nothing.

Lonely I, in the darkness,
Lonely I, with my tears,
Lonely I, sorrow and hate,
Lonely I, is this my fate?

Hanya DaLam SATU hari...

salam guyz...

dari semalam lagi imz teringat nak update blog ni,tapi tak sempat.Kerna banyak perkara telah terjadi semalam. date : 13 August 2009 day: Thursday first,orang mengajar seperti biasa.Tapi sempat lagi ajak Min datang kelas 4C,mintak tolong dia snapkan picture.

sempat lagi tu senyum masa tengah pegang kapur.hehe..sampaikan budak-budak lelaki menyakat,
"teacher,concerntrate teacher"
hehe... cakap teacher,korang pun sama kalau nampak kamera.bukan main pose lagi,
si Ikhwan tu tak habis-habis peace..ngeee
gurlz..inilah puteri-puteri 4C yang manis comei..cam teacher dia?haaa...adakah?haha...
dorang ni ok..senang dengar cakap.
bila time yang boyz ni yang riang bebenor.tak kalah semua nak pose..adoyai korang ni.Tapi dorang memang best...
gambar kelas..seramai 45 orang.huhu...
will miss u all,dear!!!

then,imz start shooting untuk assignment dengan budak-budak kelas Wee Kwan,5 Gemilang


dorang sempat lagi suruh imz snap picture before t he lesson start.adoyai..
bila dah habis shooting,Wee Kwan pulak ambil gambar kelas dengan budak-budak dia.
bersemangat sungguh dia orang kan..

Sepanjang praktikum ni,sekolah imz pun ada cikgu sandaran.Salah sorang Kak Aisya..kira kamceng la dengan kita orang..
manis kan dia..hehe..jangan mimpi,dia sudah berpunya.Haha...
kak aisya dan min..min major Pendidikan Jasmani dengan Noah.

Dalam hari yang sama,Noah pulak demam..memang tak larat giler.Dia ada tanda-tanda H1NI..nasib baik kakak KPLI sanggup hantar dia pergi hospital.
Sekarang Noah kena tahan di wad,dah dua hari la..harap-harap dia negatif H1N1,kalau tak Imz,Wee Kwan dan Min mungkin kena kuarantin jugak la kan...

XMAU !!!!!!!
Minggu depan cuti seminggu,nak balik kampung...dah rindu masakan ma..hehe..
syukur sangat dapat jalankan ibadah puasa bersama ibu tercinta..
hehe...korang macamman pulak?
salam and selamat sejahtera guyz..
jangan lupa pakai MASK..pesanan penaja.Haha...

Monday, August 10, 2009

about last day....

salam guys...

amacam semalam?monday blues kan bak kata IXORA...huhu...yes,so bluesssss..hehe..semalam imz kena observe dengan lecturer dan guru pembimbing,cuak giler..budak-budak 4C tu pulak buat hal,dorang bising macam kat pasar malam...sakit tekak imz menjerit,dorang diam sekejap je..then bising balik.hati sape tak luluh?uwaaaaaaaaaaaaa....tapi nasib baik lecturer dan guru pembimbing faham.harap2 markah elok lah...amin...

Sunday, August 9, 2009

Tomorrow is Monday...myGOD!!!

salam
hye guyz..

tengah buat apa la semua ehh?weekend ni sure korang semua spend time dengan best kan?orang jugak lah lepak kat bilik jer..nak jalan2 fulus dah kurang,satu lagi takut wabak H1N1 dan jugak kerja yang banyak sepanjang praktikum belum settle lagi.Kononnya nak lepak bilik buat ABM,RPH,worksheet tapi.......duk melangut je la kejenya..tension betul.Tu la..bila syaitan dah menghasut diri,satu benda yang dirancang pun tak jadi.Adoyai...bila la miss IMZ ni rajinkan kan..esok pulak kelas pukul 12.10-1.10,guru pembimbing mungkin masuk nak observe orang mengajar..huhu...sape boleh tolong buatkan orang RPH?plzzzzzzzzzzzzz...........
hehe...pemalas punya cikgu! dush3x...nak dia rajin,pose and edit gambar..hehe...jangan jeles!

jadi cikgu kena lah rajinkan,bagi contoh untuk anak-anak murid..cehhh,ayat poyos.tapi itulah kenyataannya.
InsyaALLAH...
teacher wan akan usaha jugak.chaiyok2(bagi semangat kat diri sendiri)


Saturday, August 8, 2009

pasti,sayang mereka!!!

statement hebatttt gitu....
siapa mereka yar?suami,kekasih dan spare-part?waduh2x...mau mati punya ramai pacar.hehe...siapa ehhh mereka itu?jeng2x...sape lagi kalau bukan budak-budak 4 Cemerlang yang havoc dan riang tanpa kenal erti penat yang bikin Teacher Wan pening kepala nak kawal korang.......uwaaaa...

Jom kita layan gambar dorang semasa PNP Matematik bersama Teacher Wan(sayalah!)
masa mereka sibuk menyalin nota yang orang tulis di papan hitam...khusyuk la sekejap buat kerja..masa ni lah otak orang relax sekejap...masa ni pulak orang bagi mereka buat time schedule..nak bagi mereka lagi bersemangat..bagi mereka work in group,hasilkan satu time schedule card yang menarik..bersemangat sungguh dorang ni buat kerja..tengoklah aksi-aksi 4C kesayangan hamba ni...ewah2x..hehe


atlast...card mereka sudah siap...semua bangga dengan kad kumpulan masing-masing.sebagai cikgu yang memberi tugasan ini,orang tak nafikan terharu dengan usaha dan semangat mereka menyiapkan kad ini.bila tengok kad-kad tu,hati terharu beb...kreatif jugak anak-anak didikku ini..hehe...thanks sayang,cikgu sayang kamu...walaupun kamu nakal,susah dengar arahan tapi kamu bestttttttt....hehetengok ni..terharu sangat hati insan bakal bergelar guru ini apabila murid-muridnya menulis perkataan ini...teacher love you too,sayang...
gaya guru praktikum ke sekolah...hehe...pasan...




Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Thursday, August 27, 2009

Al-Fatihah....

Posted by imz at 9:41 AM 2 comments
salam guyz...
Imz tak sempat nak update blog sebab balik kg kat Pasir Mas...
so,dengan itu Imz nak ucapkan,,
"Selamat Berpuasa"
pada seluruh umat Islam di dunia ini..hope puasa ini menjadikan kita insan yang lebih baik dari sebelumnya.
amin

sepanjang puasa ini,
Imz nak share dengan semua bahawa ada berita sedih.
Pada rabu lalu,hari puasa kelima..nenek Imz,Zainab telah pulang ke rahmatullah.
Sedekahkan Al-fatihah buat nenek Imz tersayang..
semoga rohnya dicucuri rahmat.
Amin

Thursday, August 20, 2009

i GoT FLu

Posted by imz at 4:05 AM 2 comments
salam guyz...
today my mood so suck...because why?i got the flu...
esok Jumaat dah balik kampung tercinta..so pihak asrama bagi arahan kosongkan bilik,kemas barang-barang.Semalam Imz kemas la sikit-sikit dulu apa yang patut.Macam biasa,main dengan habuk adalah pantang bagi Imz,penghidap sinus!

Tapi nak tak nak kenalah kemas jugak..bukan ada orang gaji nak tolong..huhu..bila dah berhabuk tu,mulalah hidung ni tak berhenti bersin.Sampai tidur malam la asyik bersin jer..ingatkan bangun pagi ni dah Ok,rupanya tak makin memudaratkan..
Pergi sekolah pagi ni dengan mood yang kurang seronok..sebab kepala dah sakit asyik bersin je.Nak buat kerja pun dah tak selesa..emmm...hari ini jugak orang pakai mask.Risau pulak berjangkit dekat budak-budak.

Balik dari Sekolah ajak Wee Kwan pergi Kangar.Imz pergi farmasi dapatkan ubat selsema+sinus dengan ubat sakit tekak..balik sekolah,lepas solat zohor terus telan ubat dan tidur.Harap-harap cepat sikit lega.Esok bus ke Pasir Mas pukul 9 malam,8jam jugak dalam bus..kena air-cond..takut lagi mudarat Imz punya selsema.Emmmmmmmmm....bila selsema nak senyum dekat orang pun tak feeling....
Doakan Imz cepat sembuh ehhh...
nanti tak adalah orang kata Imz combong..wakaka
see yaaaa

Wednesday, August 19, 2009

Party Teacher !!!

Posted by imz at 7:07 AM 3 comments
Salam Guyz

Semalam tak sempat nak update blog..busy la konon.hehe..sekarang ni minggu peperiksaan kat sekolah.So,no more RPH,no lesson.hehe…seronok sikit jela.Tapi kelas kena masuk juga,jaga exam.Walaupun dah tak payah buat semua tu,tapi assignment yang menunggu bukan main bertimbun.Tu yang pressure sikit..tapi tak apelah,buat slow-slow kan.


Sebenarnya Imz update ni nak cerita tentang jamuan kelas yang diadakan pada Isnin lepas,17 Ogos 2009 tepat pukul 12.10-1.10.

Awal-awal lagi dah plan nak buat..dah sepakat dengan anak-anak murid kesayanganku tu.hehe…dorang pun semangat nak adakan party.

Alhamdullilah hari itu sampai jua…dalam hati excited nak adakan jamuan tu.Yela,hari jumaat ni dah tamat dalam musim praktikum sesi kedua.Sekurang-kurangnya ada jugak la kenangan dengan budak-budak 4C.

Hari init u,ada tiga jamuan sebab Wee Kwan dan Yasmin pun plan jugak.Awal-awal pagi lagi seorang dua budak kelas 4C datang jumpa Imz kat bilik guru.


“Teacher,kami ada buat kejutan kat teacher”

Imz hanya tersenyum.Kata kejutan,tapi awal-awal dorang dah bagitau.Macam tu la perangai budak-budak.Susah nak simpan rahsia eh.Maybe dorang pun excited kan.


Pagi tu,pukul 9.10 kita orang pergi kelas Wee Kwan dulu,5 Gemilang.Baik benor budaknya,even ada party pun still diam..macam tak ada aura nak parti katakana.Hehe..budak-budak pandai memang macam tu kot.Kat kelas tu,sempatlah jamu kek dan maruku.

Waktu rehat pulak,Yasmin punya turn pulak.Dia plan dengan budak kelas PJ darjah 5 perempuan.Min order nasi lemak..ok la rehat kita orang makan nasi lemak.Sedap gak la.


Pukul 12.10 dah terdetik…haaaa…its coming.Dua orang murid Imz datang,dorang nak tolong bawak barang.Hari tu,Imz ada order bihun untuk dorang makan.Tersenyum-senyum datang menjemput teacher mereka ini.Tak habis-habis mulut cakap ada surprise.Hati Imz pun tak sabar nak tau ni.Masa budak-budak tu nampak Imz menuju kelas dorang,cepat-cepat dorang tutup pintu kelas,tingkap.Kenapa la dorang ni.Apa yang surprise sangat tu?


Jeng2..masuk jer..dorang jerit "Surprise !!!"

Dorang tabur kertas warna-warni yang dipotong kecil-kecil kat orang..meriah jugaklah.Teacher terharu,sayang..huhu


Tengok la picture yang sempat Imz jadikan kenangan


hasil kerja 4C...tengok tu,dorang namakan

'Party Teacher Wan Norzaima'

pose sampai tak ingat teacher


Hanis Jafni bawa pizza hasil tangan mak dia 5 biji..puas dorang jamu

kek yang dibawa oleh mypupils,Qamarina

sabar jap...nanti teacher bagi...

present dari murid-muridku..thanks dear


seriously i'm really appreciate with mypupils...dorang sudi bagi kerjasama untuk menjayakan parti ni.Asalnya Imz nak beli kek je..tapi dorang sudi bagi kerjasama,bawak macam-macam makanan dari rumah..pizza,karipap,mee goreng,snek,air botol,kek dan macam-macam lagi la.Siap buat surprise lagi..hehe...cayang 4C!!!!duit da makin kering...macammana?Imz dalam kesusahan...waaaaaaaaaaaaa...

sape sudi kasi saya duit???

hehe...

Monday, August 17, 2009

16 Ogos 2009 = Piknik !!!

Posted by imz at 3:35 AM 0 comments
Salam GuyZ....
Sabtu lepas,imz ikut jer Najihah pergi piknik kat Bukit Ayer.Ingatkan mandi-manda jer..rupanya si kekasih Jihah,Adib plan nak wat BBQ la..kononnya.hehe.So before pergi,kita orang beli makanan segera untuk dimasak di sana..jom kita tengok jela picture yang sempat kami snap,malas la pulak nak bercerita..ngeeee
adib menunjukkan kepakaran menghidupkan api..nak start masak niJihah ready to cook..wakaka...semangat dia nak tolong lelaki kesayangannya masak..isteri mithali ni..kan Jihah,kan???apalah yang dibincangkan laki bini ni?hehe...dah sejuk ke Rehan,Sarina??haaa....tengok tu ade khemah...hehe...kami pun ada dirikan khemah,konon betul-betul camping.haharajin anak-anak gadis ni menolong masak..sebenornya kami dah pergi mandi dulu.Tiba-tiba si 'ayah' panggil..suruh tolong masak dulu..hahaa..pemalas punya budak!menu akan disempurnakan oleh chef Adibkita pun rajin jugak..pose jer lebih.agaga...Ina,Rehan and me...tak sabar nak mandi lagida mandi..haaaa..ambik kau..macam budak-budak...asal muka Ina macam tu?ayu tak?bukan main kita orang pose bersimpuh tengah-tengah air terjun tu...haha

kami kesejukan sudaaaa....merpati dua sejoli..dorang la ketua rombongan.hehe..tanpa dorang,tak jadi piknik hari tu.hehe...thanks yar jaga anak-anak kamu..dorang macam mak dan ayah.Kena cepat-cepat kahwin ni..tak sabar tunggu Jihah memboyot pulak..haha"Bebola ayam ala carte,siap"Chef Adib mempersembahkan...haaa,tengok tu berasap lagi tau..huhupakat-pakat serbu naaa...semua dah kebulur niimz dah lapaq ni..hehe..jom2..
saya dan Jihah..
makanan tak cukup..kita rebus dan bakar lagisapa kata imz tak pandai masak?jeng2....rebus boleh la yunk..haha
then lepas piknik kat BUKIT AYER tu,kami pergi Taman Burung.
k la guyz...sampai disini saja...daaaaa
jangan jemu ehh..
Jihah,bila next piknik kita??
syok wooooooooooo
salam

Saturday, August 15, 2009

Hari Ini Sabtu...

Posted by imz at 7:14 AM 2 comments
salam guyz...
macammana hari minggu kamu ehh?best x?
imz mulakan hari ini dengan sebaik mungkin kot..hehe...pagi-pagi lagi,seawal pukul 5 pagi dah dikejutkan oleh someone..awalkan?hehe..nak buat macammana tempat dia siang cepat daripada kita.huhu...tapi imz ambil masa nak jawab sebab segan kalau dia dengar suara kita baru bangun tidur..berkarat sehhh..dalam pukul 6 baru angkat phone.hehe...sorry wak!

hari ini kena pergi sekolah sebab ada perkhemahan..kami cikgu praktikum diminta hadir pada pukul 2 petang.Masa itu murid-murid tahun 4 dan 5 nak jalankan aktiviti explorace.Agak huru-hara lah jugak explorace tu..sebab diaorang tak banyak pengalaman nak main macammana.hehe...tapi xpela sayang,asal korang happy!!!

dalam pukul 4 kita orang dah balik..itu jela aktiviti hari ni..
esok?

Najihah ajak pergi Bukit Ayer pagi esok...untuk mandi-manda.
should i follow?tak sure lagi...
tengok lah macammana esok
harus dipikirin dulu....
emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Friday, August 14, 2009

Lonely toNiGhT

Posted by imz at 8:41 AM 0 comments
Lonely tonite...
is pain !!!


Lonely I, lonely love you,
Lonely I, surrounded by nothing,
Lonely I, pieced and waiting,
Lonely I, cursed without you.

Lonely I, sit and think,
Lonely I, was before I met you,
Lonely I, hopeless still love you,
Lonely I, pain and nothing.

Lonely I, in the darkness,
Lonely I, with my tears,
Lonely I, sorrow and hate,
Lonely I, is this my fate?

Hanya DaLam SATU hari...

Posted by imz at 3:38 AM 4 comments
salam guyz...

dari semalam lagi imz teringat nak update blog ni,tapi tak sempat.Kerna banyak perkara telah terjadi semalam. date : 13 August 2009 day: Thursday first,orang mengajar seperti biasa.Tapi sempat lagi ajak Min datang kelas 4C,mintak tolong dia snapkan picture.

sempat lagi tu senyum masa tengah pegang kapur.hehe..sampaikan budak-budak lelaki menyakat,
"teacher,concerntrate teacher"
hehe... cakap teacher,korang pun sama kalau nampak kamera.bukan main pose lagi,
si Ikhwan tu tak habis-habis peace..ngeee
gurlz..inilah puteri-puteri 4C yang manis comei..cam teacher dia?haaa...adakah?haha...
dorang ni ok..senang dengar cakap.
bila time yang boyz ni yang riang bebenor.tak kalah semua nak pose..adoyai korang ni.Tapi dorang memang best...
gambar kelas..seramai 45 orang.huhu...
will miss u all,dear!!!

then,imz start shooting untuk assignment dengan budak-budak kelas Wee Kwan,5 Gemilang


dorang sempat lagi suruh imz snap picture before t he lesson start.adoyai..
bila dah habis shooting,Wee Kwan pulak ambil gambar kelas dengan budak-budak dia.
bersemangat sungguh dia orang kan..

Sepanjang praktikum ni,sekolah imz pun ada cikgu sandaran.Salah sorang Kak Aisya..kira kamceng la dengan kita orang..
manis kan dia..hehe..jangan mimpi,dia sudah berpunya.Haha...
kak aisya dan min..min major Pendidikan Jasmani dengan Noah.

Dalam hari yang sama,Noah pulak demam..memang tak larat giler.Dia ada tanda-tanda H1NI..nasib baik kakak KPLI sanggup hantar dia pergi hospital.
Sekarang Noah kena tahan di wad,dah dua hari la..harap-harap dia negatif H1N1,kalau tak Imz,Wee Kwan dan Min mungkin kena kuarantin jugak la kan...

XMAU !!!!!!!
Minggu depan cuti seminggu,nak balik kampung...dah rindu masakan ma..hehe..
syukur sangat dapat jalankan ibadah puasa bersama ibu tercinta..
hehe...korang macamman pulak?
salam and selamat sejahtera guyz..
jangan lupa pakai MASK..pesanan penaja.Haha...

Monday, August 10, 2009

about last day....

Posted by imz at 8:06 PM 4 comments
salam guys...

amacam semalam?monday blues kan bak kata IXORA...huhu...yes,so bluesssss..hehe..semalam imz kena observe dengan lecturer dan guru pembimbing,cuak giler..budak-budak 4C tu pulak buat hal,dorang bising macam kat pasar malam...sakit tekak imz menjerit,dorang diam sekejap je..then bising balik.hati sape tak luluh?uwaaaaaaaaaaaaa....tapi nasib baik lecturer dan guru pembimbing faham.harap2 markah elok lah...amin...

Sunday, August 9, 2009

Tomorrow is Monday...myGOD!!!

Posted by imz at 1:33 AM 5 comments
salam
hye guyz..

tengah buat apa la semua ehh?weekend ni sure korang semua spend time dengan best kan?orang jugak lah lepak kat bilik jer..nak jalan2 fulus dah kurang,satu lagi takut wabak H1N1 dan jugak kerja yang banyak sepanjang praktikum belum settle lagi.Kononnya nak lepak bilik buat ABM,RPH,worksheet tapi.......duk melangut je la kejenya..tension betul.Tu la..bila syaitan dah menghasut diri,satu benda yang dirancang pun tak jadi.Adoyai...bila la miss IMZ ni rajinkan kan..esok pulak kelas pukul 12.10-1.10,guru pembimbing mungkin masuk nak observe orang mengajar..huhu...sape boleh tolong buatkan orang RPH?plzzzzzzzzzzzzz...........
hehe...pemalas punya cikgu! dush3x...nak dia rajin,pose and edit gambar..hehe...jangan jeles!

jadi cikgu kena lah rajinkan,bagi contoh untuk anak-anak murid..cehhh,ayat poyos.tapi itulah kenyataannya.
InsyaALLAH...
teacher wan akan usaha jugak.chaiyok2(bagi semangat kat diri sendiri)


Saturday, August 8, 2009

pasti,sayang mereka!!!

Posted by imz at 6:17 AM 2 comments
statement hebatttt gitu....
siapa mereka yar?suami,kekasih dan spare-part?waduh2x...mau mati punya ramai pacar.hehe...siapa ehhh mereka itu?jeng2x...sape lagi kalau bukan budak-budak 4 Cemerlang yang havoc dan riang tanpa kenal erti penat yang bikin Teacher Wan pening kepala nak kawal korang.......uwaaaa...

Jom kita layan gambar dorang semasa PNP Matematik bersama Teacher Wan(sayalah!)
masa mereka sibuk menyalin nota yang orang tulis di papan hitam...khusyuk la sekejap buat kerja..masa ni lah otak orang relax sekejap...masa ni pulak orang bagi mereka buat time schedule..nak bagi mereka lagi bersemangat..bagi mereka work in group,hasilkan satu time schedule card yang menarik..bersemangat sungguh dorang ni buat kerja..tengoklah aksi-aksi 4C kesayangan hamba ni...ewah2x..hehe


atlast...card mereka sudah siap...semua bangga dengan kad kumpulan masing-masing.sebagai cikgu yang memberi tugasan ini,orang tak nafikan terharu dengan usaha dan semangat mereka menyiapkan kad ini.bila tengok kad-kad tu,hati terharu beb...kreatif jugak anak-anak didikku ini..hehe...thanks sayang,cikgu sayang kamu...walaupun kamu nakal,susah dengar arahan tapi kamu bestttttttt....hehetengok ni..terharu sangat hati insan bakal bergelar guru ini apabila murid-muridnya menulis perkataan ini...teacher love you too,sayang...
gaya guru praktikum ke sekolah...hehe...pasan...




Click C.I.N.T.A

asasa