Monday, January 11, 2010

BENGANG..paham tak???


Salam Guyz

Memang Imz tengah bengang + tensi0n + geram sangat-sangat ni...
Macam lagu Akim tu lah,
"Aku bengang dengan sikapmu,
aku rasa buang masa...."
(baby pun tau bengang...tapi cute kan..hehe)

Rasa ingin tahu??
Chewahhh....eh,eh..tukar m00d pulak.
Imz tengah marah ni !!! (kawan-kawan yang rapat,please jangan gelak)
Imz memang marah ni..tapi dalam hati jer.hukhukhuk..(itulah kelemahanku)

Bukan apa,benda penting korang tak nak tolong...banyak sungguh alasan.Tapi benda yang sepatutnya korang buat,korang excited nak buat..sampaikan benda yang korang buat tu,susah nak diterima logik akal..

Inilah nasib bila kita tiada kuasa..suara kita langsung tak diendahkan.Sedih tol..
Tanya lebih-lebih sikit..kang kena marah pulak.Adoyai..habis tu macammana???

Yang susah kita,korang relex jer..yang rasa kita,korang selesa jer..
Hurmmm...

Asal lak si Imz ni melalut..bengang kat sape,apa kes ni???
KESnya !!!
Kipas bilik Imz kat hostel ni rosak..bukan sehari dua,tapi dah satu semester..
dah berpuluh kali buat report..tapi tarak tindakan.
Bila pergi buat aduan,
"Tulis jela report..kertas aduan banyak"
"Peruntukan tak ada..kami tak boleh buat apa-apa"

Mau tak hangin..bilik Imz dah macam Spa Q ni.
Kalau korang tak bengang ke..mesti bengang kan,tahap dewa ape??
Haaa...macam tulah..kalau cuaca sejuk,ada salji..tak adalah aden kecoh-kecoh nak report
Masalahnya cuaca panas..kalau tengah hari lagi lah..adoi..

Sekarang ni..Imz tak tau lah nak tunggu berapa sem lagi baru dorang datang nak repair..
Apa yang mampu untuk Imz buat,
tunggu...tunggu...dan TUNGGU.......
(sabar itu separuh daripada iman...kuatkan lah iman ku,ya ALLAH)


12 comments:

nurayunni said...

tgah bengang gak nie..huhu

IxoR@ said...

buntu gak kalau la sis yg berada dalam keadaan imz...

sakit hati...panas hati...semua ada...

sekali lagi... sabar ye sayang....

:)

Nine said...

sabar itu separuh drpd iman..sabar yer imz..:=)

imz jentayu said...

to nurayunni :

nape bengang wak?hehe..tak kan kipas rosak jgk..hehe

imz jentayu said...

to sis Ixora:

tau xpe sis..mmg buntu la.kdg2 tensen fikir..huhu..
thanks yer sis..hehe...i will

imz jentayu said...

to nine:

ye,dah banyak bersabar..kawan dengan nine pun kena banyak bersabar..haha

Noryanti Binti Hj Rosli said...

sori nk mencelah...pe kate bwk kipas meja @ diri dari umah... :D xde la ari2 tensen je balik bilik kan...

imz jentayu said...

to noryanti:

its ok..lagi di alu-alukan ade.ngee..dah bawak da.mslhnya plag tak cukup..tau2 jela student,nak on lappy,printer,cas hp lagi..huhu...

Shazali said...

haha~jgn tensen3
t kene parkinsen
gegege

imz jentayu said...

to shazali :

gelak yer..huhu..
da ok da..relex jer.ngeee..
seramnya..mintak dijauhkan..hehe

Deco [MisS N] said...

kfc 1..siannye...imz share la ngan rumate bli extension bny2 pehtu bli kipas meja...msti tak best lau takde kipas...da la hot,kang hati pon sng mendidih..hehe

imz jentayu said...

to miss deco:

tq for klik2..ksian kan?hukhukhuk..kipas rumate dah bawak,tapi
tau jela..kipas bawah.emm...memang tak selesa,asyik kena lepak
bilik kawan pulak..huhu..thanks miss deco for advice.

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Monday, January 11, 2010

BENGANG..paham tak???

Posted by imz at 8:10 PM

Salam Guyz

Memang Imz tengah bengang + tensi0n + geram sangat-sangat ni...
Macam lagu Akim tu lah,
"Aku bengang dengan sikapmu,
aku rasa buang masa...."
(baby pun tau bengang...tapi cute kan..hehe)

Rasa ingin tahu??
Chewahhh....eh,eh..tukar m00d pulak.
Imz tengah marah ni !!! (kawan-kawan yang rapat,please jangan gelak)
Imz memang marah ni..tapi dalam hati jer.hukhukhuk..(itulah kelemahanku)

Bukan apa,benda penting korang tak nak tolong...banyak sungguh alasan.Tapi benda yang sepatutnya korang buat,korang excited nak buat..sampaikan benda yang korang buat tu,susah nak diterima logik akal..

Inilah nasib bila kita tiada kuasa..suara kita langsung tak diendahkan.Sedih tol..
Tanya lebih-lebih sikit..kang kena marah pulak.Adoyai..habis tu macammana???

Yang susah kita,korang relex jer..yang rasa kita,korang selesa jer..
Hurmmm...

Asal lak si Imz ni melalut..bengang kat sape,apa kes ni???
KESnya !!!
Kipas bilik Imz kat hostel ni rosak..bukan sehari dua,tapi dah satu semester..
dah berpuluh kali buat report..tapi tarak tindakan.
Bila pergi buat aduan,
"Tulis jela report..kertas aduan banyak"
"Peruntukan tak ada..kami tak boleh buat apa-apa"

Mau tak hangin..bilik Imz dah macam Spa Q ni.
Kalau korang tak bengang ke..mesti bengang kan,tahap dewa ape??
Haaa...macam tulah..kalau cuaca sejuk,ada salji..tak adalah aden kecoh-kecoh nak report
Masalahnya cuaca panas..kalau tengah hari lagi lah..adoi..

Sekarang ni..Imz tak tau lah nak tunggu berapa sem lagi baru dorang datang nak repair..
Apa yang mampu untuk Imz buat,
tunggu...tunggu...dan TUNGGU.......
(sabar itu separuh daripada iman...kuatkan lah iman ku,ya ALLAH)


12 comments on "BENGANG..paham tak???"

nurayunni on January 13, 2010 at 12:54 AM said...

tgah bengang gak nie..huhu

IxoR@ on January 13, 2010 at 8:19 AM said...

buntu gak kalau la sis yg berada dalam keadaan imz...

sakit hati...panas hati...semua ada...

sekali lagi... sabar ye sayang....

:)

Nine on January 13, 2010 at 9:15 PM said...

sabar itu separuh drpd iman..sabar yer imz..:=)

imz jentayu on January 15, 2010 at 6:19 AM said...

to nurayunni :

nape bengang wak?hehe..tak kan kipas rosak jgk..hehe

imz jentayu on January 15, 2010 at 6:22 AM said...

to sis Ixora:

tau xpe sis..mmg buntu la.kdg2 tensen fikir..huhu..
thanks yer sis..hehe...i will

imz jentayu on January 15, 2010 at 6:24 AM said...

to nine:

ye,dah banyak bersabar..kawan dengan nine pun kena banyak bersabar..haha

Noryanti Binti Hj Rosli on January 15, 2010 at 7:39 AM said...

sori nk mencelah...pe kate bwk kipas meja @ diri dari umah... :D xde la ari2 tensen je balik bilik kan...

imz jentayu on January 15, 2010 at 7:59 AM said...

to noryanti:

its ok..lagi di alu-alukan ade.ngee..dah bawak da.mslhnya plag tak cukup..tau2 jela student,nak on lappy,printer,cas hp lagi..huhu...

Shazali on January 15, 2010 at 8:56 AM said...

haha~jgn tensen3
t kene parkinsen
gegege

imz jentayu on January 15, 2010 at 9:03 AM said...

to shazali :

gelak yer..huhu..
da ok da..relex jer.ngeee..
seramnya..mintak dijauhkan..hehe

Deco [MisS N] on January 15, 2010 at 9:11 AM said...

kfc 1..siannye...imz share la ngan rumate bli extension bny2 pehtu bli kipas meja...msti tak best lau takde kipas...da la hot,kang hati pon sng mendidih..hehe

imz jentayu on January 15, 2010 at 9:32 AM said...

to miss deco:

tq for klik2..ksian kan?hukhukhuk..kipas rumate dah bawak,tapi
tau jela..kipas bawah.emm...memang tak selesa,asyik kena lepak
bilik kawan pulak..huhu..thanks miss deco for advice.

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa