Saturday, May 12, 2012

Queen Of Heart

Assalamualaikum guyz...

Queen of Heart..my beloved ma...
 

Selamat Hari Ibu ma...

Menurut ceramah Ustaz Azhar Idrus, Hari Ibu ialah Hari Mother Church / Ibu Gereja Kristian.Tak elok menyambutnya kerana boleh merosakkan akidah..

Hurmmm....baru tau hal ni tapi sebelum ni pun tak pernah raikan, cukup sekadar beri hadiah dan ucap jer itupun kalau teringat..selalunya tak sempat Hari Ibu, Imz dah bagi hadiah pada ma..hehe..

This year present..bawa ma pergi shopping, dia nak beli kasut. Suruh dia pilih sendiri..alhamdullilah, dia jumpa kasut pilihannya..brand Hush Puppies, selesa katanya.Awalnya ma menolak...dah dipujuk baru setuju Imz bayarkan.

Nak dibandingkan harga kasut dan hadiah-hadiah sebelum ni dengan kasih sayang ma sejak lahir tak tertanding..kasih sayang,perhatian,belaian ma tak mampu kita balas. Terlalu berharga..ya ALLAH..besar sungguh tanggungjawab seorang ibu..

Dan rasa sangat bersyukur dikandung dan dilahirkan oleh ma Imz..ibu yang penyayang , tak pernah pun sekali menjentik apatah lagi nak pukul anaknya. Layanan ma memang tip top sampai lah sekarang..tu yang manja memanjang..hehe...

Beberapa hari lepas kita dikejutkan dengan video Ibu Dera Anak kan..Imz serius menitis air mata tengok video tu, sedih sangat dengan  aksi tak siuman tu.Suara tangisi baby tu memang meruntun jiwa lah...apalah nasib baby tu dapat ibu seteruk tu..hurmm..hope mak dia bertaubatlah lepas ni...

Then, ada cikgu sekolah bercerita pasal saudara dia yang meninggal selepas melahirkan anak..mak dan anak tak sempat lagi bersua..lagi sedih..ni memang berjurai la airmata Imz.Ya ALLAH...dugaannya berat..hari pertama baby dilahirkan,dia sudah kehilangan ibu..

Kisah-kisah macam ni lah yang kita dengar buat kita akan lebih bersyukur dengan kurniaan Allah s.w.t...alhamdullilah...


0 comments:

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, May 12, 2012

Queen Of Heart

Posted by imz at 9:36 AM

Assalamualaikum guyz...

Queen of Heart..my beloved ma...
 

Selamat Hari Ibu ma...

Menurut ceramah Ustaz Azhar Idrus, Hari Ibu ialah Hari Mother Church / Ibu Gereja Kristian.Tak elok menyambutnya kerana boleh merosakkan akidah..

Hurmmm....baru tau hal ni tapi sebelum ni pun tak pernah raikan, cukup sekadar beri hadiah dan ucap jer itupun kalau teringat..selalunya tak sempat Hari Ibu, Imz dah bagi hadiah pada ma..hehe..

This year present..bawa ma pergi shopping, dia nak beli kasut. Suruh dia pilih sendiri..alhamdullilah, dia jumpa kasut pilihannya..brand Hush Puppies, selesa katanya.Awalnya ma menolak...dah dipujuk baru setuju Imz bayarkan.

Nak dibandingkan harga kasut dan hadiah-hadiah sebelum ni dengan kasih sayang ma sejak lahir tak tertanding..kasih sayang,perhatian,belaian ma tak mampu kita balas. Terlalu berharga..ya ALLAH..besar sungguh tanggungjawab seorang ibu..

Dan rasa sangat bersyukur dikandung dan dilahirkan oleh ma Imz..ibu yang penyayang , tak pernah pun sekali menjentik apatah lagi nak pukul anaknya. Layanan ma memang tip top sampai lah sekarang..tu yang manja memanjang..hehe...

Beberapa hari lepas kita dikejutkan dengan video Ibu Dera Anak kan..Imz serius menitis air mata tengok video tu, sedih sangat dengan  aksi tak siuman tu.Suara tangisi baby tu memang meruntun jiwa lah...apalah nasib baby tu dapat ibu seteruk tu..hurmm..hope mak dia bertaubatlah lepas ni...

Then, ada cikgu sekolah bercerita pasal saudara dia yang meninggal selepas melahirkan anak..mak dan anak tak sempat lagi bersua..lagi sedih..ni memang berjurai la airmata Imz.Ya ALLAH...dugaannya berat..hari pertama baby dilahirkan,dia sudah kehilangan ibu..

Kisah-kisah macam ni lah yang kita dengar buat kita akan lebih bersyukur dengan kurniaan Allah s.w.t...alhamdullilah...


0 comments on "Queen Of Heart"

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa