Wednesday, May 30, 2012

Di Hari Bahagia Ienaz..


Assalamualaikum Guyz...

Dah hampir seminggu kita bercuti..aissshhh..pantas sangat masa ni.
Ini merupakan siaran tertunda..jangan tukar channel blog anda, kerana anda tidak tersalah hari yer.Hehe...cuma Imz yang lambat update tentang Hari Berbahagia Sahabat ku tersayang,
Shafinaz Zuriatie dan pasangan Zuraidi Hafiz yang
 berlangsung di Gelong Pepuyu, Bota Perak 
pada 27 Mei 2012.

Al-kisah, hari kejadian..

Hari Ahad.. Imz bangun awal, siapkan diri untuk ke sekolah..ada kelas tambahan dengan murid tahun 6..dari jam 8-10 pagi. Habis je kelas, Imz terus balik rumah..bersiap untuk ke kenduri Shahfinaz atau nama manja dia, Ienaz..


Dalam pukul 11, Imz gerak ke Sri Iskandar..first time lalu jalan Kampung Bali tu jammed,kereta banyak.Semua orang nak pergi kenduri kahwin la gamaknya..ngeee..
Imz masa tu sendirian jer , ditemani si Pinky tersayang..
Janji nak konvoi dengan Kamarul..so , Imz tunggu dekat Petronas..

Hampir 30 min jugak lah menanti parents to be ni sampai, haihhh...di antara masa yang ada apalagi..camwhore je la yong..hehe..so, itulah hasil di atas setelah di edit dengan Little Photo..hohohoho...

Dalam pukul 11.30 pagi, Imz follow Kam ke Gelong Pepuyu..on the way tu, kami slowkan kereta untuk konvoi dengan Sarina and family pulak dari Teluk Intan.Kiranya , 3 kereta lah konvoi..


Sampai je rumah Ienaz , kami makan lah dulu..wahhh..hidangannya cukup lazat.Best la!
Sambil makan, sambil borak..yela..dah lama rasanya tak lepak bertiga.Masa di IPG..Imz, Ina dan Kam memang kamceng, selalu jer kami lepak..banyak sangat cerita nak dikongsi.Sekarang dah berubah..Kam pun menanti detik nak jadi abah.Masing-masing ada komitmen sendiri.Fullstop.

Layan gambar Shafinaz dan Zuraidi bersanding..




Cantik kan..yup, Imz suka taste Ienaz..so modern..warna pastel , sesuai dengan dia. Macam barbie doll sekali pandang..Ed pun ok, nampak ok je dia dengan colour pink pastel ni.Pelamin pun simple but nice.Sukaaaaa laaa tengok!!!




Sementara menanti Ienaz dan Ed bersanding, Imz dan Ina tau posing je.huhuhu....yes, kita orang memang berjanji nak pakai merah hari bahagia BFF kami ni.


Sesi suap - menyuap..hehe...so sweet la korang, bercinta sejak tahun pertama di IPG sehinggalah berakhir di jinjang pelamin.Alhamdullilah...akhirnya mereka ditetapkan untuk bersama.


Kam dan isteri, Ita...masa ni je sempat kami dapat ambil gambar.Yela..dah lambat, Imz nak travel balik Kelantan lagi.


Alhamdullilah..sempat jugak bersua mata dengan 'papa dan mama' kami di IPG..Jihah dan Adib..then, Edi..our classmate tu..ngeee..tapi sempat borak kejap je.Hurmmm..nanti kita jumpa lagi tau..miss u all !!!

Untuk pasangan pengantin,

  1. Shafinaz dan Zuraidi
  2. Maznuni dan Faizal
  3. Raihanadiah dan Firdaus
  4. Elyana dan Faizal

" Selamat Pengantin Baru..semoga jodoh kalian kekal hingga ke syurga.Amin"


0 comments:

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Wednesday, May 30, 2012

Di Hari Bahagia Ienaz..

Posted by imz at 9:46 AM

Assalamualaikum Guyz...

Dah hampir seminggu kita bercuti..aissshhh..pantas sangat masa ni.
Ini merupakan siaran tertunda..jangan tukar channel blog anda, kerana anda tidak tersalah hari yer.Hehe...cuma Imz yang lambat update tentang Hari Berbahagia Sahabat ku tersayang,
Shafinaz Zuriatie dan pasangan Zuraidi Hafiz yang
 berlangsung di Gelong Pepuyu, Bota Perak 
pada 27 Mei 2012.

Al-kisah, hari kejadian..

Hari Ahad.. Imz bangun awal, siapkan diri untuk ke sekolah..ada kelas tambahan dengan murid tahun 6..dari jam 8-10 pagi. Habis je kelas, Imz terus balik rumah..bersiap untuk ke kenduri Shahfinaz atau nama manja dia, Ienaz..


Dalam pukul 11, Imz gerak ke Sri Iskandar..first time lalu jalan Kampung Bali tu jammed,kereta banyak.Semua orang nak pergi kenduri kahwin la gamaknya..ngeee..
Imz masa tu sendirian jer , ditemani si Pinky tersayang..
Janji nak konvoi dengan Kamarul..so , Imz tunggu dekat Petronas..

Hampir 30 min jugak lah menanti parents to be ni sampai, haihhh...di antara masa yang ada apalagi..camwhore je la yong..hehe..so, itulah hasil di atas setelah di edit dengan Little Photo..hohohoho...

Dalam pukul 11.30 pagi, Imz follow Kam ke Gelong Pepuyu..on the way tu, kami slowkan kereta untuk konvoi dengan Sarina and family pulak dari Teluk Intan.Kiranya , 3 kereta lah konvoi..


Sampai je rumah Ienaz , kami makan lah dulu..wahhh..hidangannya cukup lazat.Best la!
Sambil makan, sambil borak..yela..dah lama rasanya tak lepak bertiga.Masa di IPG..Imz, Ina dan Kam memang kamceng, selalu jer kami lepak..banyak sangat cerita nak dikongsi.Sekarang dah berubah..Kam pun menanti detik nak jadi abah.Masing-masing ada komitmen sendiri.Fullstop.

Layan gambar Shafinaz dan Zuraidi bersanding..




Cantik kan..yup, Imz suka taste Ienaz..so modern..warna pastel , sesuai dengan dia. Macam barbie doll sekali pandang..Ed pun ok, nampak ok je dia dengan colour pink pastel ni.Pelamin pun simple but nice.Sukaaaaa laaa tengok!!!




Sementara menanti Ienaz dan Ed bersanding, Imz dan Ina tau posing je.huhuhu....yes, kita orang memang berjanji nak pakai merah hari bahagia BFF kami ni.


Sesi suap - menyuap..hehe...so sweet la korang, bercinta sejak tahun pertama di IPG sehinggalah berakhir di jinjang pelamin.Alhamdullilah...akhirnya mereka ditetapkan untuk bersama.


Kam dan isteri, Ita...masa ni je sempat kami dapat ambil gambar.Yela..dah lambat, Imz nak travel balik Kelantan lagi.


Alhamdullilah..sempat jugak bersua mata dengan 'papa dan mama' kami di IPG..Jihah dan Adib..then, Edi..our classmate tu..ngeee..tapi sempat borak kejap je.Hurmmm..nanti kita jumpa lagi tau..miss u all !!!

Untuk pasangan pengantin,

  1. Shafinaz dan Zuraidi
  2. Maznuni dan Faizal
  3. Raihanadiah dan Firdaus
  4. Elyana dan Faizal

" Selamat Pengantin Baru..semoga jodoh kalian kekal hingga ke syurga.Amin"


0 comments on "Di Hari Bahagia Ienaz.."

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa