Thursday, October 21, 2010

1 day Marathon

Assalamualaikum...
Hari berganti hari, dan hari Imz dekat kampus Perlis semakin suntuk..
hanya tinggal kurang daripada 20 hari untuk menamatkan pengajian.
Jadi peluang yang ada, Imz dan kawan-kawan habiskan masa bersama-sama sebaik mungkin

Maka dengan itu,
kami enjoy sampai 12 jam dari pukul 10 pagi sehingga 10 malam bersama-sama.
lama tu.....tapi bila lagikan, lepas ni susah nak jumpa dah..

1st destinasi,kami piknik di Gua Kelam

salah satu tempat riadah yang popular di Perlis..

Mayah,Dekwan,Kak Wani dan Adib jadi tukang masak hari tu...bakar ayam,sosej...

dan kami berlima, Kak Ina,Imz,Jihah,Rehan dan Sarina bermandi-manda...dan yang paling membanggakan Imz hari tu, Imz dah boleh berenang...hehe...sangat teruje Okeh! tapi xlah jauh, sikit-sikit jer...tapi yang penting i'm in love with swimming! muahaha...

dah penat-penat mandi, ni lah masa yang paling ditunggu-tunggu....makan time ! Mayah bawak nasi dari rumah, thanks Mayah dengan periuk ajaibnya.hehe...makan nasi putih + ayam bakar + sosej bakar + sos cili Life....cukup sodaaappp dah tu...

dalam pukul 3.30, kami gerak ke Timah Tasoh lak...pergi kat area Tasoh Lake Resort, rehat sebentar.ambik angin...menurut cerita dari orang Perlis, kawasan tasik ni dulu kawasan perkampungan.tapi disebabkan banjir yang teruk, mereka terpaksa jadikan kampung tu tasik buatan..maka terhasillah Tasoh Lake yang indah ni..
ambik ko...dah penat berehat di tasik, kami pi pekena cendol pulut tapai dengan bihun sup pulak kat area situ....sedap...cubalah nanti ehh kalau datang Perlis.Sambil makan tu, boleh pulak Kak Wani ajak pergi Jitra Mall..nak tengok wayang. Apa lagi ,semua pakat setuju lah naaaa...

Karaoke dulu!!! sementera menunggu wayang start, kami pergi menyumbangkan lagu kat karaoke jamban dulu, bayar rm1 sorang untuk satu lagu..dan yang bestnyer,rumate Imz,Kak Nita dan Kak Wani pun nyanyi sekali...hehe...

Filem pilihan, Jangan Pandang Belakang Congkak 2...start pukul 8.30 - 10.citer dia ok lah.....
then, kami terus konvoi balik ke kampus...

12 jam perjalanan yang agak memenatkan tapi menghiburkan..
ingat eh sayang kenangan kita marathon 1 hari ni,



0 comments:

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Thursday, October 21, 2010

1 day Marathon

Posted by imz at 10:31 PM
Assalamualaikum...
Hari berganti hari, dan hari Imz dekat kampus Perlis semakin suntuk..
hanya tinggal kurang daripada 20 hari untuk menamatkan pengajian.
Jadi peluang yang ada, Imz dan kawan-kawan habiskan masa bersama-sama sebaik mungkin

Maka dengan itu,
kami enjoy sampai 12 jam dari pukul 10 pagi sehingga 10 malam bersama-sama.
lama tu.....tapi bila lagikan, lepas ni susah nak jumpa dah..

1st destinasi,kami piknik di Gua Kelam

salah satu tempat riadah yang popular di Perlis..

Mayah,Dekwan,Kak Wani dan Adib jadi tukang masak hari tu...bakar ayam,sosej...

dan kami berlima, Kak Ina,Imz,Jihah,Rehan dan Sarina bermandi-manda...dan yang paling membanggakan Imz hari tu, Imz dah boleh berenang...hehe...sangat teruje Okeh! tapi xlah jauh, sikit-sikit jer...tapi yang penting i'm in love with swimming! muahaha...

dah penat-penat mandi, ni lah masa yang paling ditunggu-tunggu....makan time ! Mayah bawak nasi dari rumah, thanks Mayah dengan periuk ajaibnya.hehe...makan nasi putih + ayam bakar + sosej bakar + sos cili Life....cukup sodaaappp dah tu...

dalam pukul 3.30, kami gerak ke Timah Tasoh lak...pergi kat area Tasoh Lake Resort, rehat sebentar.ambik angin...menurut cerita dari orang Perlis, kawasan tasik ni dulu kawasan perkampungan.tapi disebabkan banjir yang teruk, mereka terpaksa jadikan kampung tu tasik buatan..maka terhasillah Tasoh Lake yang indah ni..
ambik ko...dah penat berehat di tasik, kami pi pekena cendol pulut tapai dengan bihun sup pulak kat area situ....sedap...cubalah nanti ehh kalau datang Perlis.Sambil makan tu, boleh pulak Kak Wani ajak pergi Jitra Mall..nak tengok wayang. Apa lagi ,semua pakat setuju lah naaaa...

Karaoke dulu!!! sementera menunggu wayang start, kami pergi menyumbangkan lagu kat karaoke jamban dulu, bayar rm1 sorang untuk satu lagu..dan yang bestnyer,rumate Imz,Kak Nita dan Kak Wani pun nyanyi sekali...hehe...

Filem pilihan, Jangan Pandang Belakang Congkak 2...start pukul 8.30 - 10.citer dia ok lah.....
then, kami terus konvoi balik ke kampus...

12 jam perjalanan yang agak memenatkan tapi menghiburkan..
ingat eh sayang kenangan kita marathon 1 hari ni,



0 comments on "1 day Marathon"

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa