Wednesday, October 27, 2010

Segala-galanya perlu duit

Salam Guyz,

tetiba Imz rasa nak luahkan perasaan kat blog kesayangan ni pulak...soal apa?
cinta-cintun?oh no.....itu masih rahsia..
ini soal serius,yang mempengaruhi kehidupan semua manusia di bumi ALLAH.

kata orang, duit bukan segala-laganya...yes,itu benar tapi kita tak boleh nak nafikan segala-galanya di dunia ini memerlukan duit.nak masuk tandas pun, kena bayar 30 sen..air kosong pun 20 sen..haiii...apa barang kat dunia ni tak pakai duit !

Kenapa Imz tetiba sensitif dengan isu ni ???

haiii....dah akhir semester ni, banyak sangat benda yang telah dan akan berlaku memerlukan duit.Elaun tak seberapa pun..dengan elaun itulah,Imz kena pakai untuk beli kertas A4,isi tank printer,nak kena jilid untuk 6 salinan tesis lagi..sekarang pulak,isu nak jamuan pulak. Tipulah kalau dah nak grad ni, kita tak nak buat jamuan kan..duit kat bank dah tinggal dua angka,adoii...jamuan kat hotel,confirm nak pakai duit banyak kan?so...terpaksalah gali duit lagi,haaaaa....nak gali kat mana ni? emmm.....

tak guna nak mengeluh panjang,adat semester akhir lah...nak kumpul 1001 kenangan manis bersama dengan kawan-kawan..setiap perkara,confirm kena libatkan duit,nak bayar minyak kereta lagi,makanan lagi..kalau tak ada duit,macammana benda nak jadi kan????redha jela...

mood : nak kena mintak belas ihsan....Ya ALLAH,murahkanlah rezeki hamba-Mu,amin

1 comments:

buyeh said...

hmmmmmmmmmmmmmm...........dh tngok dh n dh bca blog imz~~~zariefiz@yahoo.com.my

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Wednesday, October 27, 2010

Segala-galanya perlu duit

Posted by imz at 12:49 AM
Salam Guyz,

tetiba Imz rasa nak luahkan perasaan kat blog kesayangan ni pulak...soal apa?
cinta-cintun?oh no.....itu masih rahsia..
ini soal serius,yang mempengaruhi kehidupan semua manusia di bumi ALLAH.

kata orang, duit bukan segala-laganya...yes,itu benar tapi kita tak boleh nak nafikan segala-galanya di dunia ini memerlukan duit.nak masuk tandas pun, kena bayar 30 sen..air kosong pun 20 sen..haiii...apa barang kat dunia ni tak pakai duit !

Kenapa Imz tetiba sensitif dengan isu ni ???

haiii....dah akhir semester ni, banyak sangat benda yang telah dan akan berlaku memerlukan duit.Elaun tak seberapa pun..dengan elaun itulah,Imz kena pakai untuk beli kertas A4,isi tank printer,nak kena jilid untuk 6 salinan tesis lagi..sekarang pulak,isu nak jamuan pulak. Tipulah kalau dah nak grad ni, kita tak nak buat jamuan kan..duit kat bank dah tinggal dua angka,adoii...jamuan kat hotel,confirm nak pakai duit banyak kan?so...terpaksalah gali duit lagi,haaaaa....nak gali kat mana ni? emmm.....

tak guna nak mengeluh panjang,adat semester akhir lah...nak kumpul 1001 kenangan manis bersama dengan kawan-kawan..setiap perkara,confirm kena libatkan duit,nak bayar minyak kereta lagi,makanan lagi..kalau tak ada duit,macammana benda nak jadi kan????redha jela...

mood : nak kena mintak belas ihsan....Ya ALLAH,murahkanlah rezeki hamba-Mu,amin

1 comments on "Segala-galanya perlu duit"

buyeh on October 30, 2010 at 11:11 AM said...

hmmmmmmmmmmmmmm...........dh tngok dh n dh bca blog imz~~~zariefiz@yahoo.com.my

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa