Saturday, October 16, 2010

Satu hari di Langkawi


Salam Guyz
Dah lama Imz nak update story pasai pi Langkawi ni,tapi sibuk sikit lah dengan study kan,dah final year katakan...ehehe...biarlah gambar yang story ehh..trip Imz ke sana dengan sahabat-sahabat terbaik...Imz datang Langkawi untuk kali kedua...
1st time dengan family,tahun 2007 kot..


dengan sapa lagikan,kalau tak dengan Ina,Rehan dan Jihah...dalam feri ni..haiihh,dalam feri ni pun kami dah ketaq...awatnya?adoi...aircond bukan main kuat,sampai ke tulang lah rasa sejuk..

Kami bertolak dari kampus pukul 7 pagi,naik feri dalam 8.30 pagi..kami decided nak pergi balik hari je,sebab duit pun tak berapa banyak nak tidur kat hotel..so,destinasi pertama..pergi shopping coklat!memborong sakan tau...coklat saja Imz habiskan rm80..ingat nak beli ciput-ciput jer,tapi bila dah tangan main ambik jer..terpaksalah keluarkan pelaburan yang lebih.

next,ke Langkawi Geopark...ada dua bodyguard di situ,Dekwan dan Sabri...hehe
niat memang nak naik cable car kat Langkawi,tapi malangnya cuaca buruk..so,tak dapat naik...sedih semuanya...harapan musnah! Nanti kita datang lain yer...

Aktiviti ni yang paling Imz dan kawan-kawan best sangat, kira riang ria bersamalah..Island hopping di Langkawi...aiyooo,sangat syok maa! kalau pergi Langkawi,jangan lupa ok ambik trip island hopping ni..murah jer,rm 30 seorang!

first tempat dia bawak kita masa island hopping ni,kat bukit yang menunjukkan image dayang bunting..seriously,memang kita boleh bayang yang bukit-bukit tu mengambarkan kepala,perut,tangan lah...then,lepas berhenti sekejap kat situ, terus dia bawa kita ke Tasik Dayang Bunting
dekat Tasik tu, kita kena tracking lah sikit nak tengok tasik dia kat bawah bukit tu...sikit pun,naik semput jugakla...huhu.yang bestnya...boleh selam air yang ada ikan,tapi buka fish therapy..ikan yang ada,ikan keli jer..dia tak gigit kaki kita,just lalu jer..kira gesel-gesel badan dia kat kaki kita lah,OMG...Imz memang tak boleh tahan,so geli !!!

then, kami dibawa pulak ke pulau beras basah...kat sini boleh mandi,tapi kami tak bawak baju persalinan pun..just main air pantai kat tepi-tepi jer..angin dia tenang,boleh lah berehat sekejap kan..tak sah kalau ke pantai,tak tulis nama atas pasir pantai..hehe..
Wan,Ina,Rehan,Jihah,Adib,Dekwan dan Sabri ke Langkawi pada 02 / 10 / 10
Last abang speed boat tu bawak kami ke tempat helang, dia baling kulit ayam ke laut dan kami tengok jela helang banyak-banyak datang ambik makanan tu...tapi kamera tak dapat nak capture sangat,sebab helang terbang cepat...

last, masa ni kami kena rush sangat, feri balik ke Kuala Perlis pukul 7.30 petang..tapi sebab nak sangat ambik gambar kat helang besar ni, terpaksalah berlari-lari ke feri..hehe...kelakar giler!

penat seharian kat Langkawi, kami rehat kan badan dalam feri masa balik..huhu..sempat lagi tukar t-shirt I LOVE LANGKAWI even dalam keadaan yang sangat terdesak.haha...
Walaupun kami hanya satu hari di Langkawi tapi Imz dan kawan-kawan memang puas hati dan rasa sangat berbaloi...kenangan dengan kawan-kawan tu yang penting,suka duka kat Langkawi akan jadi satu kenangan yang indah bila kita dah berpisah nanti..InsyaALLAH,ada rezeki..kita datang lagi dengan fulus yang lebih banyak..hohoho...berlagak sehhh...barulah dapat beli topi santai tu, beli baju seksi tepi pantai..ahaks!

Ok la guyz....Imz dah melalut ni...adiosss.....


6 comments:

Wan Perlis said...

wah rajin p balik ari ja
tak dan pusing abis langkawi

Imz Jentayu said...

terpaksa lah..fulus kurangkan.ikut hati,memang nak bercuti seminggu jer..hehe

suriadzul said...

best kat p langkawi, island hopping, p gunung mat chincang...n hbiskan duit kat pekan kuah dgn membli coklat..yummy...tgk picha awak ni..wat kita teruja nk p lgkawi lg..heheh

faizura rahman said...

alamak..ni mesti pergi ni! nmpk menarik la! hehe

imZen said...

to suriadzul :

aah...sangat best dan teruja.yeke?jom2 pergi langkawi lg....ngee

imZen said...

to faizura :

aahh...mesti ! best sangat kat sana...

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, October 16, 2010

Satu hari di Langkawi

Posted by imz at 6:39 AM

Salam Guyz
Dah lama Imz nak update story pasai pi Langkawi ni,tapi sibuk sikit lah dengan study kan,dah final year katakan...ehehe...biarlah gambar yang story ehh..trip Imz ke sana dengan sahabat-sahabat terbaik...Imz datang Langkawi untuk kali kedua...
1st time dengan family,tahun 2007 kot..


dengan sapa lagikan,kalau tak dengan Ina,Rehan dan Jihah...dalam feri ni..haiihh,dalam feri ni pun kami dah ketaq...awatnya?adoi...aircond bukan main kuat,sampai ke tulang lah rasa sejuk..

Kami bertolak dari kampus pukul 7 pagi,naik feri dalam 8.30 pagi..kami decided nak pergi balik hari je,sebab duit pun tak berapa banyak nak tidur kat hotel..so,destinasi pertama..pergi shopping coklat!memborong sakan tau...coklat saja Imz habiskan rm80..ingat nak beli ciput-ciput jer,tapi bila dah tangan main ambik jer..terpaksalah keluarkan pelaburan yang lebih.

next,ke Langkawi Geopark...ada dua bodyguard di situ,Dekwan dan Sabri...hehe
niat memang nak naik cable car kat Langkawi,tapi malangnya cuaca buruk..so,tak dapat naik...sedih semuanya...harapan musnah! Nanti kita datang lain yer...

Aktiviti ni yang paling Imz dan kawan-kawan best sangat, kira riang ria bersamalah..Island hopping di Langkawi...aiyooo,sangat syok maa! kalau pergi Langkawi,jangan lupa ok ambik trip island hopping ni..murah jer,rm 30 seorang!

first tempat dia bawak kita masa island hopping ni,kat bukit yang menunjukkan image dayang bunting..seriously,memang kita boleh bayang yang bukit-bukit tu mengambarkan kepala,perut,tangan lah...then,lepas berhenti sekejap kat situ, terus dia bawa kita ke Tasik Dayang Bunting
dekat Tasik tu, kita kena tracking lah sikit nak tengok tasik dia kat bawah bukit tu...sikit pun,naik semput jugakla...huhu.yang bestnya...boleh selam air yang ada ikan,tapi buka fish therapy..ikan yang ada,ikan keli jer..dia tak gigit kaki kita,just lalu jer..kira gesel-gesel badan dia kat kaki kita lah,OMG...Imz memang tak boleh tahan,so geli !!!

then, kami dibawa pulak ke pulau beras basah...kat sini boleh mandi,tapi kami tak bawak baju persalinan pun..just main air pantai kat tepi-tepi jer..angin dia tenang,boleh lah berehat sekejap kan..tak sah kalau ke pantai,tak tulis nama atas pasir pantai..hehe..
Wan,Ina,Rehan,Jihah,Adib,Dekwan dan Sabri ke Langkawi pada 02 / 10 / 10
Last abang speed boat tu bawak kami ke tempat helang, dia baling kulit ayam ke laut dan kami tengok jela helang banyak-banyak datang ambik makanan tu...tapi kamera tak dapat nak capture sangat,sebab helang terbang cepat...

last, masa ni kami kena rush sangat, feri balik ke Kuala Perlis pukul 7.30 petang..tapi sebab nak sangat ambik gambar kat helang besar ni, terpaksalah berlari-lari ke feri..hehe...kelakar giler!

penat seharian kat Langkawi, kami rehat kan badan dalam feri masa balik..huhu..sempat lagi tukar t-shirt I LOVE LANGKAWI even dalam keadaan yang sangat terdesak.haha...
Walaupun kami hanya satu hari di Langkawi tapi Imz dan kawan-kawan memang puas hati dan rasa sangat berbaloi...kenangan dengan kawan-kawan tu yang penting,suka duka kat Langkawi akan jadi satu kenangan yang indah bila kita dah berpisah nanti..InsyaALLAH,ada rezeki..kita datang lagi dengan fulus yang lebih banyak..hohoho...berlagak sehhh...barulah dapat beli topi santai tu, beli baju seksi tepi pantai..ahaks!

Ok la guyz....Imz dah melalut ni...adiosss.....


6 comments on "Satu hari di Langkawi"

Wan Perlis on October 20, 2010 at 6:53 AM said...

wah rajin p balik ari ja
tak dan pusing abis langkawi

Imz Jentayu on October 20, 2010 at 8:18 AM said...

terpaksa lah..fulus kurangkan.ikut hati,memang nak bercuti seminggu jer..hehe

suriadzul on October 21, 2010 at 10:30 PM said...

best kat p langkawi, island hopping, p gunung mat chincang...n hbiskan duit kat pekan kuah dgn membli coklat..yummy...tgk picha awak ni..wat kita teruja nk p lgkawi lg..heheh

faizura rahman on October 21, 2010 at 11:25 PM said...

alamak..ni mesti pergi ni! nmpk menarik la! hehe

imZen on January 7, 2011 at 10:52 AM said...

to suriadzul :

aah...sangat best dan teruja.yeke?jom2 pergi langkawi lg....ngee

imZen on January 7, 2011 at 10:53 AM said...

to faizura :

aahh...mesti ! best sangat kat sana...

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa