Friday, November 11, 2011

Buah Hati Si Merah Jambu


Assalamualaikum Guyz...

11.11.11 ,

awesome date right ???

Imz pilih tarikh istimewa 11.11.11 untuk story pasal buah hati kesayangan Imz lah..

let me introduce, my PINKY BABY !!!

Imz miliki Pinky since april 2011 , baru start keje kan..confuse jugak nak beli kereta apa, ingatkan nak beli kereta idaman, Suzuki Swift tapi bila fikirkan saiznya yang tak berapa nak besar dan harganya pulak yang 'best sangat tu' Imz kuburkan angan-angan tu.

So, MyVi Pink Limited Edition is my second choice...confirm lah sebab dia warna MERAH JAMBU !!! Ya, warna merah jambu meruntun hati saya...sangat-sangat!

Imz memang sayangkan kekasih baru ni, siapa tak sayang kereta kan??pakai duit gaji sendiri lak tu bayar bulan-bulan..confirm lagi sayang.hehe...

Tapi, Pinky dah banyak kali cedera...badan dia dah kemek,calar-calar sebab kecuaian Imz,
Kesian dia kan...tapi tuan dia ni lagi kesian , sebab duit melayang-layang ke bengkel untuk repair balik.hukhukhuk.Imz memang banyak perancangan nak cantikkan Pinky tapi mungkin memerlukan belanja yang lebih sikit lah...

1.Tukar sport rim warna merah jambu...haaa...amik kau !


2. Tinted cermin supaya lebih gelap...tapi takut jugak, kang kena saman..huhu

3.Tambah simple sticker kat body Pinky lebih kurang macam ni...


Emmm....harap ada rezeki lah kan, tu belum masuk interior Pinky lagi.Imz rindukan Pinky ,sekarang dah kat kampung..ahad ni dia masuk bengkel, nak repair bahagian yang calar tu..

Get well soon my dear Pinky Baby..


4 comments:

IxoR@ said...

Wowwww pheewwiittt....

Pink nya ia... Jumpa di jalan, harus kena hon dgn my putih ni..hihihihi....

imz said...

@sis ixora;

acececehhh....blh2,hon best2 sikit..takut tak perasan..huahuahua..tp xleh lawan wish white colour 2...

Daddy Cool said...

Fuh...memang rider girl...

http://dcj-online.blogspot.com/2011/11/025-segmen-aku-suka-menaip.html

imz said...

@Daddy Cool :

hohoho.....yupz,sebab 2 Pinky bercalar2..langgar sana,langgar sini...hehe

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Friday, November 11, 2011

Buah Hati Si Merah Jambu

Posted by imz at 6:10 AM

Assalamualaikum Guyz...

11.11.11 ,

awesome date right ???

Imz pilih tarikh istimewa 11.11.11 untuk story pasal buah hati kesayangan Imz lah..

let me introduce, my PINKY BABY !!!

Imz miliki Pinky since april 2011 , baru start keje kan..confuse jugak nak beli kereta apa, ingatkan nak beli kereta idaman, Suzuki Swift tapi bila fikirkan saiznya yang tak berapa nak besar dan harganya pulak yang 'best sangat tu' Imz kuburkan angan-angan tu.

So, MyVi Pink Limited Edition is my second choice...confirm lah sebab dia warna MERAH JAMBU !!! Ya, warna merah jambu meruntun hati saya...sangat-sangat!

Imz memang sayangkan kekasih baru ni, siapa tak sayang kereta kan??pakai duit gaji sendiri lak tu bayar bulan-bulan..confirm lagi sayang.hehe...

Tapi, Pinky dah banyak kali cedera...badan dia dah kemek,calar-calar sebab kecuaian Imz,
Kesian dia kan...tapi tuan dia ni lagi kesian , sebab duit melayang-layang ke bengkel untuk repair balik.hukhukhuk.Imz memang banyak perancangan nak cantikkan Pinky tapi mungkin memerlukan belanja yang lebih sikit lah...

1.Tukar sport rim warna merah jambu...haaa...amik kau !


2. Tinted cermin supaya lebih gelap...tapi takut jugak, kang kena saman..huhu

3.Tambah simple sticker kat body Pinky lebih kurang macam ni...


Emmm....harap ada rezeki lah kan, tu belum masuk interior Pinky lagi.Imz rindukan Pinky ,sekarang dah kat kampung..ahad ni dia masuk bengkel, nak repair bahagian yang calar tu..

Get well soon my dear Pinky Baby..


4 comments on "Buah Hati Si Merah Jambu"

IxoR@ on November 12, 2011 at 9:38 AM said...

Wowwww pheewwiittt....

Pink nya ia... Jumpa di jalan, harus kena hon dgn my putih ni..hihihihi....

imz on November 12, 2011 at 10:23 PM said...

@sis ixora;

acececehhh....blh2,hon best2 sikit..takut tak perasan..huahuahua..tp xleh lawan wish white colour 2...

Daddy Cool on November 15, 2011 at 8:34 PM said...

Fuh...memang rider girl...

http://dcj-online.blogspot.com/2011/11/025-segmen-aku-suka-menaip.html

imz on November 16, 2011 at 1:56 AM said...

@Daddy Cool :

hohoho.....yupz,sebab 2 Pinky bercalar2..langgar sana,langgar sini...hehe

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa