Saturday, October 30, 2010

Tahniah Red Warriors !!!



Tahniah....tahniah...tahniah,
tu je boleh diucapkan untuk team bola pasukan Kelantan

bangga jadi anak Kelantan..hehe
walaupun orang negeri lain ada kutuk sikap melampau kita,tapi orang Kelantan je tau itulah semangat kita...
semalam Imz study,tak dapat tengok perlawanan..agak terkilan,tapi tak apelah.study kena jadi utama..ehehe..sejak bila pulak rajin ??kan ni dah final sem,kena pulun ar sikit..

last,
TAHNIAH beribu kali buat pasukan Kelantan,kerana buat julung kalinya menjuarai Piala Malaysia
memang Red Warriors lah...
hari ni cuti kan???sangat jeles....kerna Imz di Perlis...huhu




Wednesday, October 27, 2010

Segala-galanya perlu duit

Salam Guyz,

tetiba Imz rasa nak luahkan perasaan kat blog kesayangan ni pulak...soal apa?
cinta-cintun?oh no.....itu masih rahsia..
ini soal serius,yang mempengaruhi kehidupan semua manusia di bumi ALLAH.

kata orang, duit bukan segala-laganya...yes,itu benar tapi kita tak boleh nak nafikan segala-galanya di dunia ini memerlukan duit.nak masuk tandas pun, kena bayar 30 sen..air kosong pun 20 sen..haiii...apa barang kat dunia ni tak pakai duit !

Kenapa Imz tetiba sensitif dengan isu ni ???

haiii....dah akhir semester ni, banyak sangat benda yang telah dan akan berlaku memerlukan duit.Elaun tak seberapa pun..dengan elaun itulah,Imz kena pakai untuk beli kertas A4,isi tank printer,nak kena jilid untuk 6 salinan tesis lagi..sekarang pulak,isu nak jamuan pulak. Tipulah kalau dah nak grad ni, kita tak nak buat jamuan kan..duit kat bank dah tinggal dua angka,adoii...jamuan kat hotel,confirm nak pakai duit banyak kan?so...terpaksalah gali duit lagi,haaaaa....nak gali kat mana ni? emmm.....

tak guna nak mengeluh panjang,adat semester akhir lah...nak kumpul 1001 kenangan manis bersama dengan kawan-kawan..setiap perkara,confirm kena libatkan duit,nak bayar minyak kereta lagi,makanan lagi..kalau tak ada duit,macammana benda nak jadi kan????redha jela...

mood : nak kena mintak belas ihsan....Ya ALLAH,murahkanlah rezeki hamba-Mu,amin

Thursday, October 21, 2010

1 day Marathon

Assalamualaikum...
Hari berganti hari, dan hari Imz dekat kampus Perlis semakin suntuk..
hanya tinggal kurang daripada 20 hari untuk menamatkan pengajian.
Jadi peluang yang ada, Imz dan kawan-kawan habiskan masa bersama-sama sebaik mungkin

Maka dengan itu,
kami enjoy sampai 12 jam dari pukul 10 pagi sehingga 10 malam bersama-sama.
lama tu.....tapi bila lagikan, lepas ni susah nak jumpa dah..

1st destinasi,kami piknik di Gua Kelam

salah satu tempat riadah yang popular di Perlis..

Mayah,Dekwan,Kak Wani dan Adib jadi tukang masak hari tu...bakar ayam,sosej...

dan kami berlima, Kak Ina,Imz,Jihah,Rehan dan Sarina bermandi-manda...dan yang paling membanggakan Imz hari tu, Imz dah boleh berenang...hehe...sangat teruje Okeh! tapi xlah jauh, sikit-sikit jer...tapi yang penting i'm in love with swimming! muahaha...

dah penat-penat mandi, ni lah masa yang paling ditunggu-tunggu....makan time ! Mayah bawak nasi dari rumah, thanks Mayah dengan periuk ajaibnya.hehe...makan nasi putih + ayam bakar + sosej bakar + sos cili Life....cukup sodaaappp dah tu...

dalam pukul 3.30, kami gerak ke Timah Tasoh lak...pergi kat area Tasoh Lake Resort, rehat sebentar.ambik angin...menurut cerita dari orang Perlis, kawasan tasik ni dulu kawasan perkampungan.tapi disebabkan banjir yang teruk, mereka terpaksa jadikan kampung tu tasik buatan..maka terhasillah Tasoh Lake yang indah ni..
ambik ko...dah penat berehat di tasik, kami pi pekena cendol pulut tapai dengan bihun sup pulak kat area situ....sedap...cubalah nanti ehh kalau datang Perlis.Sambil makan tu, boleh pulak Kak Wani ajak pergi Jitra Mall..nak tengok wayang. Apa lagi ,semua pakat setuju lah naaaa...

Karaoke dulu!!! sementera menunggu wayang start, kami pergi menyumbangkan lagu kat karaoke jamban dulu, bayar rm1 sorang untuk satu lagu..dan yang bestnyer,rumate Imz,Kak Nita dan Kak Wani pun nyanyi sekali...hehe...

Filem pilihan, Jangan Pandang Belakang Congkak 2...start pukul 8.30 - 10.citer dia ok lah.....
then, kami terus konvoi balik ke kampus...

12 jam perjalanan yang agak memenatkan tapi menghiburkan..
ingat eh sayang kenangan kita marathon 1 hari ni,



Saturday, October 16, 2010

Satu hari di Langkawi


Salam Guyz
Dah lama Imz nak update story pasai pi Langkawi ni,tapi sibuk sikit lah dengan study kan,dah final year katakan...ehehe...biarlah gambar yang story ehh..trip Imz ke sana dengan sahabat-sahabat terbaik...Imz datang Langkawi untuk kali kedua...
1st time dengan family,tahun 2007 kot..


dengan sapa lagikan,kalau tak dengan Ina,Rehan dan Jihah...dalam feri ni..haiihh,dalam feri ni pun kami dah ketaq...awatnya?adoi...aircond bukan main kuat,sampai ke tulang lah rasa sejuk..

Kami bertolak dari kampus pukul 7 pagi,naik feri dalam 8.30 pagi..kami decided nak pergi balik hari je,sebab duit pun tak berapa banyak nak tidur kat hotel..so,destinasi pertama..pergi shopping coklat!memborong sakan tau...coklat saja Imz habiskan rm80..ingat nak beli ciput-ciput jer,tapi bila dah tangan main ambik jer..terpaksalah keluarkan pelaburan yang lebih.

next,ke Langkawi Geopark...ada dua bodyguard di situ,Dekwan dan Sabri...hehe
niat memang nak naik cable car kat Langkawi,tapi malangnya cuaca buruk..so,tak dapat naik...sedih semuanya...harapan musnah! Nanti kita datang lain yer...

Aktiviti ni yang paling Imz dan kawan-kawan best sangat, kira riang ria bersamalah..Island hopping di Langkawi...aiyooo,sangat syok maa! kalau pergi Langkawi,jangan lupa ok ambik trip island hopping ni..murah jer,rm 30 seorang!

first tempat dia bawak kita masa island hopping ni,kat bukit yang menunjukkan image dayang bunting..seriously,memang kita boleh bayang yang bukit-bukit tu mengambarkan kepala,perut,tangan lah...then,lepas berhenti sekejap kat situ, terus dia bawa kita ke Tasik Dayang Bunting
dekat Tasik tu, kita kena tracking lah sikit nak tengok tasik dia kat bawah bukit tu...sikit pun,naik semput jugakla...huhu.yang bestnya...boleh selam air yang ada ikan,tapi buka fish therapy..ikan yang ada,ikan keli jer..dia tak gigit kaki kita,just lalu jer..kira gesel-gesel badan dia kat kaki kita lah,OMG...Imz memang tak boleh tahan,so geli !!!

then, kami dibawa pulak ke pulau beras basah...kat sini boleh mandi,tapi kami tak bawak baju persalinan pun..just main air pantai kat tepi-tepi jer..angin dia tenang,boleh lah berehat sekejap kan..tak sah kalau ke pantai,tak tulis nama atas pasir pantai..hehe..
Wan,Ina,Rehan,Jihah,Adib,Dekwan dan Sabri ke Langkawi pada 02 / 10 / 10
Last abang speed boat tu bawak kami ke tempat helang, dia baling kulit ayam ke laut dan kami tengok jela helang banyak-banyak datang ambik makanan tu...tapi kamera tak dapat nak capture sangat,sebab helang terbang cepat...

last, masa ni kami kena rush sangat, feri balik ke Kuala Perlis pukul 7.30 petang..tapi sebab nak sangat ambik gambar kat helang besar ni, terpaksalah berlari-lari ke feri..hehe...kelakar giler!

penat seharian kat Langkawi, kami rehat kan badan dalam feri masa balik..huhu..sempat lagi tukar t-shirt I LOVE LANGKAWI even dalam keadaan yang sangat terdesak.haha...
Walaupun kami hanya satu hari di Langkawi tapi Imz dan kawan-kawan memang puas hati dan rasa sangat berbaloi...kenangan dengan kawan-kawan tu yang penting,suka duka kat Langkawi akan jadi satu kenangan yang indah bila kita dah berpisah nanti..InsyaALLAH,ada rezeki..kita datang lagi dengan fulus yang lebih banyak..hohoho...berlagak sehhh...barulah dapat beli topi santai tu, beli baju seksi tepi pantai..ahaks!

Ok la guyz....Imz dah melalut ni...adiosss.....


Thursday, October 14, 2010

Happy Birthday Keevan Raj !!!


Happy Birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to Keevan Raj !

14 Oktober 1979
sekarang dah 31 !!!

Finatik betul lah daku....hehe...
dah berzaman kot Keevan ni bersara dari sukan hoki,
tapi minat kat Keevan boleh pulak terbawa-bawa sampai sekarang...

( Keevan di hari perkahwinan adik,Logan Raj )

Actually, Imz boleh minat dengan Keevan ni sebab akak Imz,Kak Unie !!!
dia lah mengada-ngada kenalkan Imz dengan pemain hoki yang kacak ni pada masa tu lah..
teruja gak tengok dia minat, kebetulan masa tu tengah hangat Sukan Komanwel kat Kuala Lumpur...terus lah Imz pun minat sekali.

Selain Keevan,adik dia Logan Raj pun pemain hoki kebangsaan jugak..dua beradik ni memang famous amos la masa tu kan..sampaikan sebarang kisah dorang nak tau.
Imz pernah potong majalah lama kat library sekolah(Ops kantoi!) semata-mata nak simpan gambar Keevan sebagai koleksi..hehe

jumpa Keevan?
Dulu Imz pernah turun KL ,masa tu awal sekolah menengah lagi..
hari last kat KL, kiranya petang tu dah beli tiket kereta api nak balik Kelantan dengan Ma dan Arwah Abah lah tapi sempat lagi Kak Unie bawak Imz pergi tengok perlawanan hoki ni, memang Keevan lah player masa tu...

awal-awal tu diam jer, relex jer tengok perlawanan...tapi bila nampak jer kelibat Keevan ngah pegang kayu hoki dengan gaya machonya..haiii..apa lagi, menjerit-jerit bagi sokongan sampai orang sebelah pun terkejut.Jeling je kat kami adik beradik...hehe...ingat zaman dolu-dolu,memang kelakarkan!

tapi separuh masa tengok, dapat panggilan dari akak yang lain,
suruh datang cepat kat stesen KTM...
dengan berat hati, teruslah Imz tinggalkan perlawanan tu..
tak dapatlah jumpa Keevan depan-depan...huhu...berangan!

Keevan Raj ni macam melayu je rupa dia...sebab dia kan mix cina dan india.
sekarang, Keevan macam dah hilang dari arena sukan..
susah nak dapat story tentang dia,facebook dia pun tak jumpa..dah kahwin ke belum, Imz pun tak pasti..
yang Imz tau, penyanyi baru yang semakin glomar, Prema Yin Ranee merupakan adik Keevan dan Logan..

kira berbakat lah dorang adik-beradik kan...

k la guyz,
tu saja nak story...idea ni datang dari update status Kak Unie kat FB !!!


Tuesday, October 12, 2010

Mood die = moody

Salam Guzy

Manusia tak pernah sempurnakan...
ada saja yang kita tak puas hati tentang diri sendiri dan orang lain..
kutuk kelemahan orang dan jarang kita puji kelebihan orang,
itu lumrah manusia...

bila manusia buat silap, kita mudah nampak dan terbawa-bawa cerita sampai ke sudah...
bila manusia buat baik, kita akan emmm....dan jarang pulak cerita itu di jaja-jaja...

haaiiii....itulah hati manusia yang penuh dengan hasad dengki...
kadang-kadang niat kita untuk bergurau,tetapi di salah erti...
membuatkan pihak lain terasa hati...
betul kata orang,gurauan kita tak semua orang boleh terima....

kita rasa kita sempurna,tapi kita tak tau kita banyak kelemahan
kita rasa kita cantik,tapi kita tak tau sampai bila ia akan kekal...

apa-apa pun,kita kena lalui dan berdepan dengan semua ragam manusia....


Monday, October 4, 2010

Aja-aja Fighting Imz !

sepi malam ditemani bunyi keyboard rumate yang bernada.asyik dia dengan game dan aku mula mengelamun.rasa hati yang semakin gelisah,resah menanti debaran pembentangan research pada hari rabu (6/10/10).ye,hari esok..menghitung detik.ahhh...debaran yang sukar diucap.doa dari keluarga tercinta,teman tersayang dan insan yang dikasihi diharap mampu membantu perjalanan hari yang akan tiba.aku bukan sendiri,aku ditemani insan-insan yang tersayang,sokongan mereka bagai senjata terbaik untukku harungi cabaran hidup.terima kasih...

Imz,aku yakin kau mampu...
Imz,aku yakin kau kuat...
Imz,aku percaya kau bisa...

guyz,
6/10/10(rabu) : Imz akan melalui fasa penting dalam arus pelajaran,menjalankan pembentangan research(viva) di depan supervisor dan pensyarah penilai.

doakan Imz dapat laksanakan dengan sebaik mungkin...thanks...sayang kamu !


Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, October 30, 2010

Tahniah Red Warriors !!!

Posted by imz at 4:40 PM 0 comments


Tahniah....tahniah...tahniah,
tu je boleh diucapkan untuk team bola pasukan Kelantan

bangga jadi anak Kelantan..hehe
walaupun orang negeri lain ada kutuk sikap melampau kita,tapi orang Kelantan je tau itulah semangat kita...
semalam Imz study,tak dapat tengok perlawanan..agak terkilan,tapi tak apelah.study kena jadi utama..ehehe..sejak bila pulak rajin ??kan ni dah final sem,kena pulun ar sikit..

last,
TAHNIAH beribu kali buat pasukan Kelantan,kerana buat julung kalinya menjuarai Piala Malaysia
memang Red Warriors lah...
hari ni cuti kan???sangat jeles....kerna Imz di Perlis...huhu




Wednesday, October 27, 2010

Segala-galanya perlu duit

Posted by imz at 12:49 AM 1 comments
Salam Guyz,

tetiba Imz rasa nak luahkan perasaan kat blog kesayangan ni pulak...soal apa?
cinta-cintun?oh no.....itu masih rahsia..
ini soal serius,yang mempengaruhi kehidupan semua manusia di bumi ALLAH.

kata orang, duit bukan segala-laganya...yes,itu benar tapi kita tak boleh nak nafikan segala-galanya di dunia ini memerlukan duit.nak masuk tandas pun, kena bayar 30 sen..air kosong pun 20 sen..haiii...apa barang kat dunia ni tak pakai duit !

Kenapa Imz tetiba sensitif dengan isu ni ???

haiii....dah akhir semester ni, banyak sangat benda yang telah dan akan berlaku memerlukan duit.Elaun tak seberapa pun..dengan elaun itulah,Imz kena pakai untuk beli kertas A4,isi tank printer,nak kena jilid untuk 6 salinan tesis lagi..sekarang pulak,isu nak jamuan pulak. Tipulah kalau dah nak grad ni, kita tak nak buat jamuan kan..duit kat bank dah tinggal dua angka,adoii...jamuan kat hotel,confirm nak pakai duit banyak kan?so...terpaksalah gali duit lagi,haaaaa....nak gali kat mana ni? emmm.....

tak guna nak mengeluh panjang,adat semester akhir lah...nak kumpul 1001 kenangan manis bersama dengan kawan-kawan..setiap perkara,confirm kena libatkan duit,nak bayar minyak kereta lagi,makanan lagi..kalau tak ada duit,macammana benda nak jadi kan????redha jela...

mood : nak kena mintak belas ihsan....Ya ALLAH,murahkanlah rezeki hamba-Mu,amin

Thursday, October 21, 2010

1 day Marathon

Posted by imz at 10:31 PM 0 comments
Assalamualaikum...
Hari berganti hari, dan hari Imz dekat kampus Perlis semakin suntuk..
hanya tinggal kurang daripada 20 hari untuk menamatkan pengajian.
Jadi peluang yang ada, Imz dan kawan-kawan habiskan masa bersama-sama sebaik mungkin

Maka dengan itu,
kami enjoy sampai 12 jam dari pukul 10 pagi sehingga 10 malam bersama-sama.
lama tu.....tapi bila lagikan, lepas ni susah nak jumpa dah..

1st destinasi,kami piknik di Gua Kelam

salah satu tempat riadah yang popular di Perlis..

Mayah,Dekwan,Kak Wani dan Adib jadi tukang masak hari tu...bakar ayam,sosej...

dan kami berlima, Kak Ina,Imz,Jihah,Rehan dan Sarina bermandi-manda...dan yang paling membanggakan Imz hari tu, Imz dah boleh berenang...hehe...sangat teruje Okeh! tapi xlah jauh, sikit-sikit jer...tapi yang penting i'm in love with swimming! muahaha...

dah penat-penat mandi, ni lah masa yang paling ditunggu-tunggu....makan time ! Mayah bawak nasi dari rumah, thanks Mayah dengan periuk ajaibnya.hehe...makan nasi putih + ayam bakar + sosej bakar + sos cili Life....cukup sodaaappp dah tu...

dalam pukul 3.30, kami gerak ke Timah Tasoh lak...pergi kat area Tasoh Lake Resort, rehat sebentar.ambik angin...menurut cerita dari orang Perlis, kawasan tasik ni dulu kawasan perkampungan.tapi disebabkan banjir yang teruk, mereka terpaksa jadikan kampung tu tasik buatan..maka terhasillah Tasoh Lake yang indah ni..
ambik ko...dah penat berehat di tasik, kami pi pekena cendol pulut tapai dengan bihun sup pulak kat area situ....sedap...cubalah nanti ehh kalau datang Perlis.Sambil makan tu, boleh pulak Kak Wani ajak pergi Jitra Mall..nak tengok wayang. Apa lagi ,semua pakat setuju lah naaaa...

Karaoke dulu!!! sementera menunggu wayang start, kami pergi menyumbangkan lagu kat karaoke jamban dulu, bayar rm1 sorang untuk satu lagu..dan yang bestnyer,rumate Imz,Kak Nita dan Kak Wani pun nyanyi sekali...hehe...

Filem pilihan, Jangan Pandang Belakang Congkak 2...start pukul 8.30 - 10.citer dia ok lah.....
then, kami terus konvoi balik ke kampus...

12 jam perjalanan yang agak memenatkan tapi menghiburkan..
ingat eh sayang kenangan kita marathon 1 hari ni,



Saturday, October 16, 2010

Satu hari di Langkawi

Posted by imz at 6:39 AM 6 comments

Salam Guyz
Dah lama Imz nak update story pasai pi Langkawi ni,tapi sibuk sikit lah dengan study kan,dah final year katakan...ehehe...biarlah gambar yang story ehh..trip Imz ke sana dengan sahabat-sahabat terbaik...Imz datang Langkawi untuk kali kedua...
1st time dengan family,tahun 2007 kot..


dengan sapa lagikan,kalau tak dengan Ina,Rehan dan Jihah...dalam feri ni..haiihh,dalam feri ni pun kami dah ketaq...awatnya?adoi...aircond bukan main kuat,sampai ke tulang lah rasa sejuk..

Kami bertolak dari kampus pukul 7 pagi,naik feri dalam 8.30 pagi..kami decided nak pergi balik hari je,sebab duit pun tak berapa banyak nak tidur kat hotel..so,destinasi pertama..pergi shopping coklat!memborong sakan tau...coklat saja Imz habiskan rm80..ingat nak beli ciput-ciput jer,tapi bila dah tangan main ambik jer..terpaksalah keluarkan pelaburan yang lebih.

next,ke Langkawi Geopark...ada dua bodyguard di situ,Dekwan dan Sabri...hehe
niat memang nak naik cable car kat Langkawi,tapi malangnya cuaca buruk..so,tak dapat naik...sedih semuanya...harapan musnah! Nanti kita datang lain yer...

Aktiviti ni yang paling Imz dan kawan-kawan best sangat, kira riang ria bersamalah..Island hopping di Langkawi...aiyooo,sangat syok maa! kalau pergi Langkawi,jangan lupa ok ambik trip island hopping ni..murah jer,rm 30 seorang!

first tempat dia bawak kita masa island hopping ni,kat bukit yang menunjukkan image dayang bunting..seriously,memang kita boleh bayang yang bukit-bukit tu mengambarkan kepala,perut,tangan lah...then,lepas berhenti sekejap kat situ, terus dia bawa kita ke Tasik Dayang Bunting
dekat Tasik tu, kita kena tracking lah sikit nak tengok tasik dia kat bawah bukit tu...sikit pun,naik semput jugakla...huhu.yang bestnya...boleh selam air yang ada ikan,tapi buka fish therapy..ikan yang ada,ikan keli jer..dia tak gigit kaki kita,just lalu jer..kira gesel-gesel badan dia kat kaki kita lah,OMG...Imz memang tak boleh tahan,so geli !!!

then, kami dibawa pulak ke pulau beras basah...kat sini boleh mandi,tapi kami tak bawak baju persalinan pun..just main air pantai kat tepi-tepi jer..angin dia tenang,boleh lah berehat sekejap kan..tak sah kalau ke pantai,tak tulis nama atas pasir pantai..hehe..
Wan,Ina,Rehan,Jihah,Adib,Dekwan dan Sabri ke Langkawi pada 02 / 10 / 10
Last abang speed boat tu bawak kami ke tempat helang, dia baling kulit ayam ke laut dan kami tengok jela helang banyak-banyak datang ambik makanan tu...tapi kamera tak dapat nak capture sangat,sebab helang terbang cepat...

last, masa ni kami kena rush sangat, feri balik ke Kuala Perlis pukul 7.30 petang..tapi sebab nak sangat ambik gambar kat helang besar ni, terpaksalah berlari-lari ke feri..hehe...kelakar giler!

penat seharian kat Langkawi, kami rehat kan badan dalam feri masa balik..huhu..sempat lagi tukar t-shirt I LOVE LANGKAWI even dalam keadaan yang sangat terdesak.haha...
Walaupun kami hanya satu hari di Langkawi tapi Imz dan kawan-kawan memang puas hati dan rasa sangat berbaloi...kenangan dengan kawan-kawan tu yang penting,suka duka kat Langkawi akan jadi satu kenangan yang indah bila kita dah berpisah nanti..InsyaALLAH,ada rezeki..kita datang lagi dengan fulus yang lebih banyak..hohoho...berlagak sehhh...barulah dapat beli topi santai tu, beli baju seksi tepi pantai..ahaks!

Ok la guyz....Imz dah melalut ni...adiosss.....


Thursday, October 14, 2010

Happy Birthday Keevan Raj !!!

Posted by imz at 7:05 AM 7 comments

Happy Birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to Keevan Raj !

14 Oktober 1979
sekarang dah 31 !!!

Finatik betul lah daku....hehe...
dah berzaman kot Keevan ni bersara dari sukan hoki,
tapi minat kat Keevan boleh pulak terbawa-bawa sampai sekarang...

( Keevan di hari perkahwinan adik,Logan Raj )

Actually, Imz boleh minat dengan Keevan ni sebab akak Imz,Kak Unie !!!
dia lah mengada-ngada kenalkan Imz dengan pemain hoki yang kacak ni pada masa tu lah..
teruja gak tengok dia minat, kebetulan masa tu tengah hangat Sukan Komanwel kat Kuala Lumpur...terus lah Imz pun minat sekali.

Selain Keevan,adik dia Logan Raj pun pemain hoki kebangsaan jugak..dua beradik ni memang famous amos la masa tu kan..sampaikan sebarang kisah dorang nak tau.
Imz pernah potong majalah lama kat library sekolah(Ops kantoi!) semata-mata nak simpan gambar Keevan sebagai koleksi..hehe

jumpa Keevan?
Dulu Imz pernah turun KL ,masa tu awal sekolah menengah lagi..
hari last kat KL, kiranya petang tu dah beli tiket kereta api nak balik Kelantan dengan Ma dan Arwah Abah lah tapi sempat lagi Kak Unie bawak Imz pergi tengok perlawanan hoki ni, memang Keevan lah player masa tu...

awal-awal tu diam jer, relex jer tengok perlawanan...tapi bila nampak jer kelibat Keevan ngah pegang kayu hoki dengan gaya machonya..haiii..apa lagi, menjerit-jerit bagi sokongan sampai orang sebelah pun terkejut.Jeling je kat kami adik beradik...hehe...ingat zaman dolu-dolu,memang kelakarkan!

tapi separuh masa tengok, dapat panggilan dari akak yang lain,
suruh datang cepat kat stesen KTM...
dengan berat hati, teruslah Imz tinggalkan perlawanan tu..
tak dapatlah jumpa Keevan depan-depan...huhu...berangan!

Keevan Raj ni macam melayu je rupa dia...sebab dia kan mix cina dan india.
sekarang, Keevan macam dah hilang dari arena sukan..
susah nak dapat story tentang dia,facebook dia pun tak jumpa..dah kahwin ke belum, Imz pun tak pasti..
yang Imz tau, penyanyi baru yang semakin glomar, Prema Yin Ranee merupakan adik Keevan dan Logan..

kira berbakat lah dorang adik-beradik kan...

k la guyz,
tu saja nak story...idea ni datang dari update status Kak Unie kat FB !!!


Tuesday, October 12, 2010

Mood die = moody

Posted by imz at 10:23 PM 0 comments
Salam Guzy

Manusia tak pernah sempurnakan...
ada saja yang kita tak puas hati tentang diri sendiri dan orang lain..
kutuk kelemahan orang dan jarang kita puji kelebihan orang,
itu lumrah manusia...

bila manusia buat silap, kita mudah nampak dan terbawa-bawa cerita sampai ke sudah...
bila manusia buat baik, kita akan emmm....dan jarang pulak cerita itu di jaja-jaja...

haaiiii....itulah hati manusia yang penuh dengan hasad dengki...
kadang-kadang niat kita untuk bergurau,tetapi di salah erti...
membuatkan pihak lain terasa hati...
betul kata orang,gurauan kita tak semua orang boleh terima....

kita rasa kita sempurna,tapi kita tak tau kita banyak kelemahan
kita rasa kita cantik,tapi kita tak tau sampai bila ia akan kekal...

apa-apa pun,kita kena lalui dan berdepan dengan semua ragam manusia....


Monday, October 4, 2010

Aja-aja Fighting Imz !

Posted by imz at 11:54 AM 0 comments
sepi malam ditemani bunyi keyboard rumate yang bernada.asyik dia dengan game dan aku mula mengelamun.rasa hati yang semakin gelisah,resah menanti debaran pembentangan research pada hari rabu (6/10/10).ye,hari esok..menghitung detik.ahhh...debaran yang sukar diucap.doa dari keluarga tercinta,teman tersayang dan insan yang dikasihi diharap mampu membantu perjalanan hari yang akan tiba.aku bukan sendiri,aku ditemani insan-insan yang tersayang,sokongan mereka bagai senjata terbaik untukku harungi cabaran hidup.terima kasih...

Imz,aku yakin kau mampu...
Imz,aku yakin kau kuat...
Imz,aku percaya kau bisa...

guyz,
6/10/10(rabu) : Imz akan melalui fasa penting dalam arus pelajaran,menjalankan pembentangan research(viva) di depan supervisor dan pensyarah penilai.

doakan Imz dapat laksanakan dengan sebaik mungkin...thanks...sayang kamu !


Click C.I.N.T.A

asasa