Wednesday, April 28, 2010

Penting sangat ke?

Imz dah tak larat,dah letih fikir,kenapa..mengapa...aiisshhhh...
kenapa penting sangat..tak boleh kalau saya kata TAK NAK,TAK BOLEH ??
Boleh kerrrr...emmm..Imz tahu tak boleh!
Tak kesian kat saya ker?hukhukhuk...

tengok..muka saya dah berkerut,mata pun dah nak jadi sepet..fikirkan ia!!
semenjak dua menjak ni..asyik fikir dia,dia..dia jerr..dah muak tau tak

emm...JANGAN!!! tu semua hasutan syaitan..

Imz,wake up !
This is a your future..ape-ape pon ko kena survive demi segulung ijazah!
ACTION RESEARCH...oh...ACTION RESEARCH !!!
bukan main susah nak siapkan proposal 'AR' ni...

inilah kehidupan Imz buat masa kini..bergelumang dengan proposal untuk action research,siang malam,pagi petang duk fikir dan siapkan AR..nampak macam senang tapi nak karang ayat bagi nampak ilmiah tu bukan senang,dalam BAHASA INGGERIS lak tu..tu yang kaco tu..
adoiii...mengeluh tu tak baik kan..emmm

YA ALLAH,ya TUHANku..
kuatkanlah semangat hambamu..
permudahkanlah urusan hambamu ini..
amin

keluarga,sahabat,blogger...
doakan kejayaan Imz untuk proposal ni ehh..
cayang korang babe!


Tuesday, April 27, 2010

Jalan Jerrr Tau !!!

Mu duk mano??Alor Star,Penang??Jale jah mu tau deh....
haaaa...amik ko! Kan dah kena membebel akak-akak terchentaa tu..

n_n (muka toyerrr) je lepas kena marah..Imz tau dorang bising sebab sayangkan Imz,risau jadi pape dalam perjalanan..Tapi itulah,duk asrama bosan hujung minggu..budak sem 7 tinggal berapa kerat je kat hostel...maklumlah dah super duper truper senoir da! hahaha..berlagakzz ye.da 5 tahun duk asrama melati yang tak berapa kembang bunga melatinya...ngeee

Lastttt weekend Imz ngan Ina teman kawan kita orang,Ienaz buat treatment New York Skin Care kat Jusco Perda(orang kaya ni..ngeee)Penang..

So,ape lagi...Penang,here I come !!!

ko jeling-jeling kat aku ape hal?ada hutang???huhu..dah2,merepek la..posing jela Imz
asyik jumpa artis jer...artis cina pun snap gak la..haha..
Elaine Kang??Ingat lagi tak kawan-kawan....

bertukar!!! haaa...asal baju petak-petak colourful lak..tadikan belang-belang colourful?
itu namanya tessellations..huahua..penah belajar tak?
Next,Zihan(boy Min) bawak kita orang pi Pantai Bersih..bersihkah?apa kata survey...
ok la kan...bersih la tu..sunset,saya sukeeeee
dengan Ina...kalah artis posing tepi pantai ni..hakhakhak
Min,anak mami Butterworth..yang halimun tu,Zihan..intan payung dia aar..cepat kawen Min,aku dah lapar nasi minyak..
awek baju kotak-kotak tu sombong..dia alah dengan kamera sejak buat treatment dengan NYSC ni...ngee..ienaz,dah cantik nanti..ehhh...silap-silap..dah makin cantik nanti,leh jadi model la hang kan
goodbye Butterworth..next destination??

............................................................................................................

layan Cinta Sempurna dulu...


Friday, April 23, 2010

Nadiku...kau hero baruku!


Aku punya hero baru?Ye...sekarang pintu hati rasanya diketuk lagi..oleh seorang insan yang cukup istimewa.Dulu..hati ini hanya untuk dia,tapi dia minta,"izinkan ku pergi"
so,dengan berat hati Imz izinkan Kaer pergi..

tanpa berita Kaer di Jakarta..
sunyi segenap telinga ini tanpa bisa mendengar suara mu Kaer..hukhukhuk..

Beberapa minggu lepas,Imz tiba-tiba terdengar suara seseorang di corong radio..
mungkinkah Kaer ku kembali???
suaranya hampir sama..
'miss you kaer......'

Kini,Imz telah ketemui pemilik suara lunak itu..tak sangka orangnya cukup kacak,smart,macho..isshhhh lengkap segalanya di mataku..ngee

Kini hati telah berdetik..Sabhi Saddi,nadi baru untukku..yang akan membisikkan bait-bait lirik indah di telingaku..chewahhh...dah berangan laks!!
'welcome love..sabhi saddi'

Nadiku-Sabhi Saddi

Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita

Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Chorus
Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikan ku
Walau sezarah air mata

Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

Siapa Sabhi Saddi?

Pasti tak ramai yang kenal sebab nama itu baru ingin mencuba meneroka bidang seni. Namun pemilik nama itu bukanlah baru kerana sebelum ini dia dikenali sebagai Boy dari kumpulan Esdeco yang pernah bersama-sama Adam AF. Ingat lagi?

Boy atau Sabhi, 25, mahu menggunakan nama yang tertera di dalam kad pengenalan kerana apa yang dibawakannya sekarang tidak sama dengan dulu. Sabhi memperjuangkan muzik R&B sebagai pertaruhan bergerak solo.Mereka juga pernah muncul secara berkumpulan apabila diberi peluang merakam single berjudul Sayang Giler. Malangnya kumpulan itu tidak mendapat tempat dan sudah lama menyepi.

Imz pun baru tau rupanya dia Boy dari group Adam...huhu

Wednesday, April 21, 2010

Aqeef Syaazrel bercanda di tepian pantai


Bercanda di tepian pantai,
kita bersama beradu asmaraaaaaa
kita berduaaaa..

haaaaa....gitu!
Kali ni bercanda dengan hero-hero Imz yang macho lagi ngetoppp..
kat Pantai Melawi,Kelantan..
Tau ke?tak tau..tengok peta..huahuahua
hero yang paling handsome,Aqeel Syaazrel..dah la handsome,bawak basikal bukan main laju.
tak pandang depan pun..haaa..itulah hebatnya dia!

hero-hero yang macho yang berposing sakan di tepi pantai

invisible boy...syaariz..yang posing jeling-jeling tu,Syaamil dan kawan dia.
Ibaad tersenyum sakan tu..sukalah tu dapat kena angin pantai.Aisy buat muka seposen bila abang Hazim nya peluk..ngeee
happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to you Aqeef..
happy birthday to you..

hero ChekShu,Aqeef Syaazrel dah berusia 3 tahun ni..

amboi Aqeef makan kek dah tak tengok kamera..Aisy kalau dah nampak kamera,
posing dia memang kalahkan ChekShu da..
banyak-banyak hero,Aqeef jugak yang sopan..tengok tu,abang-abangnya tak pakai baju.
dia pulak terpampang besar nama kat jersi merahnya..kecik-kecik dah minat bola.
mandi-manda time !!!
hero-hero ni memang gunakan sepenuh tenaga untuk mandi laut la..
jangan ingat Aqeef takut air..dia boleh pergi tempat dalam kalau dibiarkan sorang-sorang.
Aisy lak asyik nak berkepit dengan ChekShu je..takut sangat!
Ibaad dah muka cuak tu...dia pun tak biasa dengan air laut lagi..nervous ye sayang..hehe
asal muka Imz macam tu?aiyaaaaa....hilang ayu gue..hehe
uda dan dara melihat masa depan..ngeee
bajet Top 3 la katakan...hero-hero yang glamor kat Pasir Mas la konon.
Piiiraaahhhh....hehe
Syaariz memang ada gaya jugak...tak kalah ni...
si comel Aisy...tersenyum je tengok nama dia kat pasir pantai..

the last one...Imma,my nickname kat hometown..

Actually kita orang sewa chalet kat Pantai Melawi,Kelantan
semata-mata nak sambut Birthday Aqeef ke 3 tahun.

So to my hero,Aqeef Syaazrel..
ChekShu harap Aqeef boleh jadi lelaki yang berguna untuk keluarga dan tanah air kita.
Cheeewaaaahhhh...hehe

Love you,Aqeef !!!


Tuesday, April 13, 2010

Kami hilang di Dunia Tambun

Salam Guyz

dah lama Imz nak pos pasal entry Imz dengan kengkawan pergi Lost World of Tambun masa cuti bulan 3 hari tu..tapi masalah internet lah..
sekarang Imz dah ada my bb (broadband) sendiri..so dapatlah update.

sebaik sampai,sempat lagi pose dengan kucing ni...kucing ke?eee...yela kot!
teman sejati i..Sarina.Tengok uniform kita orang dah tau kan?hehe...
baru-baru nak rasa air..hehe...
pergi taman tema macam ni..tak main best-best,rugilah kan.
so,i'm ready untukkkkkkk
haiyaaaaaaaaaaaaaa......dah tak ada suara nak menjerit ni...
tapi Imz suka perasaan masa naik benda alah ni..hehe..cuak + happy
senyum pun dah tak nampak mata..seronok.nak lagi........
sempat lagi tu walaupun orang bersusun tunggu pelampung ni..hehe
boboy dengan eman pun tak tergambar gembiranya kot..huhu
zoo pulak..takut gak sebenarnya dengan parrot ni.banyak lak cakapnya hari tu..
arnab di dalam sangkar..nampak tak?malas nak pose dekat-dekat
dekat akuarium ular...eee...memang geli gila arr tengok besar-besar ular ni duk melekat kat cermin pulak..adooiii..loya tekak wei
ular albino tu dalam peti kaca..berani la semua nak tunjuk..Imz tunjuk cameraman pulak.huhu
awal-awal buat macam berani..bila dah pegang,macam nak pengsan rasa gelinya..eeee..tak tahan
muka-muka cuak masa dililit ular....huhu
teruja kami kat lost world ni...tu yang tersengih memanjang jek
sempat lagi pose walaupun berhimpit-himpit...sanggup lol semata-mata nak tunggu air
ambik kawww....dah macam perayaan air kat negara thai ape
dewa-dewa yang berlagak macho..sorang je dewa tak cukup umur..hehe..

dewi-dewi yang memeriahkan lost world..jangan kata kami perasan ye!


goodbye Lost World of Tambun..see you next summer..gitu!
ready nak main bowling kat Ipoh Parade
senyum kepenatan sebenornya..then,da
Pilih tembikai mana ni??
huhu..dah macam mak cik kat pasar pilih bola boling..eh,eh..orang panggil bola ke??
cehhh...yang penting gaya tu Sarina...tengok orang sebelah tangan angkat 90 celcuis,aikkk...90 darjah tau!
muka penat+ burn lagi...balik nanti kena polish muka kasi mulus,suci dan bersih.huhu

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Wednesday, April 28, 2010

Penting sangat ke?

Posted by imz at 7:55 AM 2 comments
Imz dah tak larat,dah letih fikir,kenapa..mengapa...aiisshhhh...
kenapa penting sangat..tak boleh kalau saya kata TAK NAK,TAK BOLEH ??
Boleh kerrrr...emmm..Imz tahu tak boleh!
Tak kesian kat saya ker?hukhukhuk...

tengok..muka saya dah berkerut,mata pun dah nak jadi sepet..fikirkan ia!!
semenjak dua menjak ni..asyik fikir dia,dia..dia jerr..dah muak tau tak

emm...JANGAN!!! tu semua hasutan syaitan..

Imz,wake up !
This is a your future..ape-ape pon ko kena survive demi segulung ijazah!
ACTION RESEARCH...oh...ACTION RESEARCH !!!
bukan main susah nak siapkan proposal 'AR' ni...

inilah kehidupan Imz buat masa kini..bergelumang dengan proposal untuk action research,siang malam,pagi petang duk fikir dan siapkan AR..nampak macam senang tapi nak karang ayat bagi nampak ilmiah tu bukan senang,dalam BAHASA INGGERIS lak tu..tu yang kaco tu..
adoiii...mengeluh tu tak baik kan..emmm

YA ALLAH,ya TUHANku..
kuatkanlah semangat hambamu..
permudahkanlah urusan hambamu ini..
amin

keluarga,sahabat,blogger...
doakan kejayaan Imz untuk proposal ni ehh..
cayang korang babe!


Tuesday, April 27, 2010

Jalan Jerrr Tau !!!

Posted by imz at 6:14 AM 2 comments
Mu duk mano??Alor Star,Penang??Jale jah mu tau deh....
haaaa...amik ko! Kan dah kena membebel akak-akak terchentaa tu..

n_n (muka toyerrr) je lepas kena marah..Imz tau dorang bising sebab sayangkan Imz,risau jadi pape dalam perjalanan..Tapi itulah,duk asrama bosan hujung minggu..budak sem 7 tinggal berapa kerat je kat hostel...maklumlah dah super duper truper senoir da! hahaha..berlagakzz ye.da 5 tahun duk asrama melati yang tak berapa kembang bunga melatinya...ngeee

Lastttt weekend Imz ngan Ina teman kawan kita orang,Ienaz buat treatment New York Skin Care kat Jusco Perda(orang kaya ni..ngeee)Penang..

So,ape lagi...Penang,here I come !!!

ko jeling-jeling kat aku ape hal?ada hutang???huhu..dah2,merepek la..posing jela Imz
asyik jumpa artis jer...artis cina pun snap gak la..haha..
Elaine Kang??Ingat lagi tak kawan-kawan....

bertukar!!! haaa...asal baju petak-petak colourful lak..tadikan belang-belang colourful?
itu namanya tessellations..huahua..penah belajar tak?
Next,Zihan(boy Min) bawak kita orang pi Pantai Bersih..bersihkah?apa kata survey...
ok la kan...bersih la tu..sunset,saya sukeeeee
dengan Ina...kalah artis posing tepi pantai ni..hakhakhak
Min,anak mami Butterworth..yang halimun tu,Zihan..intan payung dia aar..cepat kawen Min,aku dah lapar nasi minyak..
awek baju kotak-kotak tu sombong..dia alah dengan kamera sejak buat treatment dengan NYSC ni...ngee..ienaz,dah cantik nanti..ehhh...silap-silap..dah makin cantik nanti,leh jadi model la hang kan
goodbye Butterworth..next destination??

............................................................................................................

layan Cinta Sempurna dulu...


Friday, April 23, 2010

Nadiku...kau hero baruku!

Posted by imz at 10:10 PM 4 comments

Aku punya hero baru?Ye...sekarang pintu hati rasanya diketuk lagi..oleh seorang insan yang cukup istimewa.Dulu..hati ini hanya untuk dia,tapi dia minta,"izinkan ku pergi"
so,dengan berat hati Imz izinkan Kaer pergi..

tanpa berita Kaer di Jakarta..
sunyi segenap telinga ini tanpa bisa mendengar suara mu Kaer..hukhukhuk..

Beberapa minggu lepas,Imz tiba-tiba terdengar suara seseorang di corong radio..
mungkinkah Kaer ku kembali???
suaranya hampir sama..
'miss you kaer......'

Kini,Imz telah ketemui pemilik suara lunak itu..tak sangka orangnya cukup kacak,smart,macho..isshhhh lengkap segalanya di mataku..ngee

Kini hati telah berdetik..Sabhi Saddi,nadi baru untukku..yang akan membisikkan bait-bait lirik indah di telingaku..chewahhh...dah berangan laks!!
'welcome love..sabhi saddi'

Nadiku-Sabhi Saddi

Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita

Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Chorus
Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikan ku
Walau sezarah air mata

Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

Siapa Sabhi Saddi?

Pasti tak ramai yang kenal sebab nama itu baru ingin mencuba meneroka bidang seni. Namun pemilik nama itu bukanlah baru kerana sebelum ini dia dikenali sebagai Boy dari kumpulan Esdeco yang pernah bersama-sama Adam AF. Ingat lagi?

Boy atau Sabhi, 25, mahu menggunakan nama yang tertera di dalam kad pengenalan kerana apa yang dibawakannya sekarang tidak sama dengan dulu. Sabhi memperjuangkan muzik R&B sebagai pertaruhan bergerak solo.Mereka juga pernah muncul secara berkumpulan apabila diberi peluang merakam single berjudul Sayang Giler. Malangnya kumpulan itu tidak mendapat tempat dan sudah lama menyepi.

Imz pun baru tau rupanya dia Boy dari group Adam...huhu

Wednesday, April 21, 2010

Aqeef Syaazrel bercanda di tepian pantai

Posted by imz at 9:17 AM 0 comments

Bercanda di tepian pantai,
kita bersama beradu asmaraaaaaa
kita berduaaaa..

haaaaa....gitu!
Kali ni bercanda dengan hero-hero Imz yang macho lagi ngetoppp..
kat Pantai Melawi,Kelantan..
Tau ke?tak tau..tengok peta..huahuahua
hero yang paling handsome,Aqeel Syaazrel..dah la handsome,bawak basikal bukan main laju.
tak pandang depan pun..haaa..itulah hebatnya dia!

hero-hero yang macho yang berposing sakan di tepi pantai

invisible boy...syaariz..yang posing jeling-jeling tu,Syaamil dan kawan dia.
Ibaad tersenyum sakan tu..sukalah tu dapat kena angin pantai.Aisy buat muka seposen bila abang Hazim nya peluk..ngeee
happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to you Aqeef..
happy birthday to you..

hero ChekShu,Aqeef Syaazrel dah berusia 3 tahun ni..

amboi Aqeef makan kek dah tak tengok kamera..Aisy kalau dah nampak kamera,
posing dia memang kalahkan ChekShu da..
banyak-banyak hero,Aqeef jugak yang sopan..tengok tu,abang-abangnya tak pakai baju.
dia pulak terpampang besar nama kat jersi merahnya..kecik-kecik dah minat bola.
mandi-manda time !!!
hero-hero ni memang gunakan sepenuh tenaga untuk mandi laut la..
jangan ingat Aqeef takut air..dia boleh pergi tempat dalam kalau dibiarkan sorang-sorang.
Aisy lak asyik nak berkepit dengan ChekShu je..takut sangat!
Ibaad dah muka cuak tu...dia pun tak biasa dengan air laut lagi..nervous ye sayang..hehe
asal muka Imz macam tu?aiyaaaaa....hilang ayu gue..hehe
uda dan dara melihat masa depan..ngeee
bajet Top 3 la katakan...hero-hero yang glamor kat Pasir Mas la konon.
Piiiraaahhhh....hehe
Syaariz memang ada gaya jugak...tak kalah ni...
si comel Aisy...tersenyum je tengok nama dia kat pasir pantai..

the last one...Imma,my nickname kat hometown..

Actually kita orang sewa chalet kat Pantai Melawi,Kelantan
semata-mata nak sambut Birthday Aqeef ke 3 tahun.

So to my hero,Aqeef Syaazrel..
ChekShu harap Aqeef boleh jadi lelaki yang berguna untuk keluarga dan tanah air kita.
Cheeewaaaahhhh...hehe

Love you,Aqeef !!!


Tuesday, April 13, 2010

Kami hilang di Dunia Tambun

Posted by imz at 8:06 PM 1 comments
Salam Guyz

dah lama Imz nak pos pasal entry Imz dengan kengkawan pergi Lost World of Tambun masa cuti bulan 3 hari tu..tapi masalah internet lah..
sekarang Imz dah ada my bb (broadband) sendiri..so dapatlah update.

sebaik sampai,sempat lagi pose dengan kucing ni...kucing ke?eee...yela kot!
teman sejati i..Sarina.Tengok uniform kita orang dah tau kan?hehe...
baru-baru nak rasa air..hehe...
pergi taman tema macam ni..tak main best-best,rugilah kan.
so,i'm ready untukkkkkkk
haiyaaaaaaaaaaaaaa......dah tak ada suara nak menjerit ni...
tapi Imz suka perasaan masa naik benda alah ni..hehe..cuak + happy
senyum pun dah tak nampak mata..seronok.nak lagi........
sempat lagi tu walaupun orang bersusun tunggu pelampung ni..hehe
boboy dengan eman pun tak tergambar gembiranya kot..huhu
zoo pulak..takut gak sebenarnya dengan parrot ni.banyak lak cakapnya hari tu..
arnab di dalam sangkar..nampak tak?malas nak pose dekat-dekat
dekat akuarium ular...eee...memang geli gila arr tengok besar-besar ular ni duk melekat kat cermin pulak..adooiii..loya tekak wei
ular albino tu dalam peti kaca..berani la semua nak tunjuk..Imz tunjuk cameraman pulak.huhu
awal-awal buat macam berani..bila dah pegang,macam nak pengsan rasa gelinya..eeee..tak tahan
muka-muka cuak masa dililit ular....huhu
teruja kami kat lost world ni...tu yang tersengih memanjang jek
sempat lagi pose walaupun berhimpit-himpit...sanggup lol semata-mata nak tunggu air
ambik kawww....dah macam perayaan air kat negara thai ape
dewa-dewa yang berlagak macho..sorang je dewa tak cukup umur..hehe..

dewi-dewi yang memeriahkan lost world..jangan kata kami perasan ye!


goodbye Lost World of Tambun..see you next summer..gitu!
ready nak main bowling kat Ipoh Parade
senyum kepenatan sebenornya..then,da
Pilih tembikai mana ni??
huhu..dah macam mak cik kat pasar pilih bola boling..eh,eh..orang panggil bola ke??
cehhh...yang penting gaya tu Sarina...tengok orang sebelah tangan angkat 90 celcuis,aikkk...90 darjah tau!
muka penat+ burn lagi...balik nanti kena polish muka kasi mulus,suci dan bersih.huhu

Click C.I.N.T.A

asasa