Friday, April 23, 2010

Nadiku...kau hero baruku!


Aku punya hero baru?Ye...sekarang pintu hati rasanya diketuk lagi..oleh seorang insan yang cukup istimewa.Dulu..hati ini hanya untuk dia,tapi dia minta,"izinkan ku pergi"
so,dengan berat hati Imz izinkan Kaer pergi..

tanpa berita Kaer di Jakarta..
sunyi segenap telinga ini tanpa bisa mendengar suara mu Kaer..hukhukhuk..

Beberapa minggu lepas,Imz tiba-tiba terdengar suara seseorang di corong radio..
mungkinkah Kaer ku kembali???
suaranya hampir sama..
'miss you kaer......'

Kini,Imz telah ketemui pemilik suara lunak itu..tak sangka orangnya cukup kacak,smart,macho..isshhhh lengkap segalanya di mataku..ngee

Kini hati telah berdetik..Sabhi Saddi,nadi baru untukku..yang akan membisikkan bait-bait lirik indah di telingaku..chewahhh...dah berangan laks!!
'welcome love..sabhi saddi'

Nadiku-Sabhi Saddi

Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita

Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Chorus
Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikan ku
Walau sezarah air mata

Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

Siapa Sabhi Saddi?

Pasti tak ramai yang kenal sebab nama itu baru ingin mencuba meneroka bidang seni. Namun pemilik nama itu bukanlah baru kerana sebelum ini dia dikenali sebagai Boy dari kumpulan Esdeco yang pernah bersama-sama Adam AF. Ingat lagi?

Boy atau Sabhi, 25, mahu menggunakan nama yang tertera di dalam kad pengenalan kerana apa yang dibawakannya sekarang tidak sama dengan dulu. Sabhi memperjuangkan muzik R&B sebagai pertaruhan bergerak solo.Mereka juga pernah muncul secara berkumpulan apabila diberi peluang merakam single berjudul Sayang Giler. Malangnya kumpulan itu tidak mendapat tempat dan sudah lama menyepi.

Imz pun baru tau rupanya dia Boy dari group Adam...huhu

4 comments:

ashrafi said...

lagu ni mmg bagus.. rasanya dari segi kualiti suara.. dua jauh lebih bagus dari adam

Imz Jentayu said...

to ashrafi :

yupzz...setuju2..lagu ni mmg syahdu la.of coz la,suara dia lebih jelas..leh tangkap cinta tau.ngee

Aus MeLankoLik said...

owh , aku penah tgk video klip die , heehe
kat blog kawan aku . hehehe

Imz Jentayu said...

to aus :

best kan video klip dia..ngee

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Friday, April 23, 2010

Nadiku...kau hero baruku!

Posted by imz at 10:10 PM

Aku punya hero baru?Ye...sekarang pintu hati rasanya diketuk lagi..oleh seorang insan yang cukup istimewa.Dulu..hati ini hanya untuk dia,tapi dia minta,"izinkan ku pergi"
so,dengan berat hati Imz izinkan Kaer pergi..

tanpa berita Kaer di Jakarta..
sunyi segenap telinga ini tanpa bisa mendengar suara mu Kaer..hukhukhuk..

Beberapa minggu lepas,Imz tiba-tiba terdengar suara seseorang di corong radio..
mungkinkah Kaer ku kembali???
suaranya hampir sama..
'miss you kaer......'

Kini,Imz telah ketemui pemilik suara lunak itu..tak sangka orangnya cukup kacak,smart,macho..isshhhh lengkap segalanya di mataku..ngee

Kini hati telah berdetik..Sabhi Saddi,nadi baru untukku..yang akan membisikkan bait-bait lirik indah di telingaku..chewahhh...dah berangan laks!!
'welcome love..sabhi saddi'

Nadiku-Sabhi Saddi

Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita

Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Chorus
Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikan ku
Walau sezarah air mata

Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

Siapa Sabhi Saddi?

Pasti tak ramai yang kenal sebab nama itu baru ingin mencuba meneroka bidang seni. Namun pemilik nama itu bukanlah baru kerana sebelum ini dia dikenali sebagai Boy dari kumpulan Esdeco yang pernah bersama-sama Adam AF. Ingat lagi?

Boy atau Sabhi, 25, mahu menggunakan nama yang tertera di dalam kad pengenalan kerana apa yang dibawakannya sekarang tidak sama dengan dulu. Sabhi memperjuangkan muzik R&B sebagai pertaruhan bergerak solo.Mereka juga pernah muncul secara berkumpulan apabila diberi peluang merakam single berjudul Sayang Giler. Malangnya kumpulan itu tidak mendapat tempat dan sudah lama menyepi.

Imz pun baru tau rupanya dia Boy dari group Adam...huhu

4 comments on "Nadiku...kau hero baruku!"

ashrafi on April 27, 2010 at 5:28 AM said...

lagu ni mmg bagus.. rasanya dari segi kualiti suara.. dua jauh lebih bagus dari adam

Imz Jentayu on April 27, 2010 at 6:02 AM said...

to ashrafi :

yupzz...setuju2..lagu ni mmg syahdu la.of coz la,suara dia lebih jelas..leh tangkap cinta tau.ngee

Aus MeLankoLik on April 27, 2010 at 7:12 AM said...

owh , aku penah tgk video klip die , heehe
kat blog kawan aku . hehehe

Imz Jentayu on April 27, 2010 at 7:46 AM said...

to aus :

best kan video klip dia..ngee

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa