Saturday, May 8, 2010

E.N.F.P itu personaliti ku!!!


E.N.F.P ????

Ada maksudkah di sebaliknya...haaa..tentulah ada maksud,sebab tulah Imz nak cerita kat blog ni.ngee..This semester,Imz ada ambil paper 'Bimbingan & Kaunseling',cayalah..sape-sape yang ada masalah,meh la jumpa Kaunselor Imz yer.hakhakhak..terbatuk-batuk gelar ek.Setakat belajar satu sem,belum cukup ilmu nak jadi kaunselor weeiii..so stop dreaming !

Dah balik dari praktikum,Imz masuk kelas balik..sambung belajar paper ni dengan pensyarah yang ngetop gitu,en.sudin..best belajar dengan dia oooo(puji-puji ni agak dapat markah bonus tak,huhu..macam la dia nak baca blog ko!)

So,dia saja la nak kasi Imz dengan kawan-kawan buat ujian personaliti Myer Brigg punya.
Tekun I jawab tau,sebab excited nak kenal diriku ini dengan lebih tepat..chewaaahhh!

proses...proses..proses.....dapat result

siapakah Imz sebenarnya?Jeng-jeng...

E--- Extraverts
  • action
  • outward
  • people
  • interaction
  • many
  • expressive
  • do-think-do

N--- Intiuitive
  • ideas
  • imaginative
  • general
  • future
  • change
  • theoritical
  • what could be
F--- Feelings
  • heart
  • personal
  • people
  • people
  • subjective
  • praise
  • understand
  • merciful
P--- Preception
  • flexible
  • informations
  • experience
  • options
  • spontaneous
  • wait
kesimpulannya,Imz ---- >

  • Warmly enthusiastic and imaginative.
  • See life as full of possibilities.
  • Make connections between events and information very quickly,and confidently proceed based on the patterns they see.
  • Want a lot of affirmations from others,and readingly give appreciation and support.
  • Spontaneous and flexible,often rely on their ability to improvise and their verbal fluency.

then En.Sudin story dengan lebih jelas personaliti kita orang,Imz paling jelas personaliti dari aspect extraverts dengan feeling sebab dapat high mark part tu..orang extraverts ni jenis yang mudah bergaul,suka berkawan..kira tak sombong lah,haha..yang paling kelakar,orang jenis ni do-think-do..maksudnya bila buat something,dia tak fikir sangat.dah buat baru nak fikir kesannya..maybe lah,Imz selalunya jadi macam ni bila bab shopping.suka beli dulu,balik rumah baru rasa menyesal..hehe..yeke???hohoho...

feeling pulak,huhu..kira Imz ni minah jiwang la kot katanyer.haha..mungkin lah!Imz ni jenis yang lebih suka fikir pasal orang lain tapi diri sendiri rasa terseksa pun tak pe..betul ke ek??emmm...tak elok gak tu..kena seimbang lah kan..lagu,Imz ni suka menghayati sesuatu perkara,yang ni memang tepat lah..contohnya bila dengar lagu,Imz suka hayati dan faham lirik lagu tu dengan betul-betul mendalam.Kalau dah dapat grab maksudnya,Imz suka story kat kawan-kawan cerita sebalik lagu tu..huhu..kerja gilakah?tak kot...ngee.Then,Imz gak mudah kesian kat orang..kuat perasaan simpatinya..kira orang lebih ambil kesempatan di atas kebaikan kita kan.Huhu..bahaya gak ni,kena hati-hati lah.

huhu..seronok juga belajar tentang personaliti kita ni.dah macam tutorial lak kali ni..tak pelah...layanzzz jela ek..korang yang belum ambil ujian personaliti ni,tra cubo tehh dehh..best wooo dapat kenal diri sendiri,ni asyik nak kenal diri orang lain jek!!

1 comments:

kay shafiQ said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, May 8, 2010

E.N.F.P itu personaliti ku!!!

Posted by imz at 9:19 PM

E.N.F.P ????

Ada maksudkah di sebaliknya...haaa..tentulah ada maksud,sebab tulah Imz nak cerita kat blog ni.ngee..This semester,Imz ada ambil paper 'Bimbingan & Kaunseling',cayalah..sape-sape yang ada masalah,meh la jumpa Kaunselor Imz yer.hakhakhak..terbatuk-batuk gelar ek.Setakat belajar satu sem,belum cukup ilmu nak jadi kaunselor weeiii..so stop dreaming !

Dah balik dari praktikum,Imz masuk kelas balik..sambung belajar paper ni dengan pensyarah yang ngetop gitu,en.sudin..best belajar dengan dia oooo(puji-puji ni agak dapat markah bonus tak,huhu..macam la dia nak baca blog ko!)

So,dia saja la nak kasi Imz dengan kawan-kawan buat ujian personaliti Myer Brigg punya.
Tekun I jawab tau,sebab excited nak kenal diriku ini dengan lebih tepat..chewaaahhh!

proses...proses..proses.....dapat result

siapakah Imz sebenarnya?Jeng-jeng...

E--- Extraverts
  • action
  • outward
  • people
  • interaction
  • many
  • expressive
  • do-think-do

N--- Intiuitive
  • ideas
  • imaginative
  • general
  • future
  • change
  • theoritical
  • what could be
F--- Feelings
  • heart
  • personal
  • people
  • people
  • subjective
  • praise
  • understand
  • merciful
P--- Preception
  • flexible
  • informations
  • experience
  • options
  • spontaneous
  • wait
kesimpulannya,Imz ---- >

  • Warmly enthusiastic and imaginative.
  • See life as full of possibilities.
  • Make connections between events and information very quickly,and confidently proceed based on the patterns they see.
  • Want a lot of affirmations from others,and readingly give appreciation and support.
  • Spontaneous and flexible,often rely on their ability to improvise and their verbal fluency.

then En.Sudin story dengan lebih jelas personaliti kita orang,Imz paling jelas personaliti dari aspect extraverts dengan feeling sebab dapat high mark part tu..orang extraverts ni jenis yang mudah bergaul,suka berkawan..kira tak sombong lah,haha..yang paling kelakar,orang jenis ni do-think-do..maksudnya bila buat something,dia tak fikir sangat.dah buat baru nak fikir kesannya..maybe lah,Imz selalunya jadi macam ni bila bab shopping.suka beli dulu,balik rumah baru rasa menyesal..hehe..yeke???hohoho...

feeling pulak,huhu..kira Imz ni minah jiwang la kot katanyer.haha..mungkin lah!Imz ni jenis yang lebih suka fikir pasal orang lain tapi diri sendiri rasa terseksa pun tak pe..betul ke ek??emmm...tak elok gak tu..kena seimbang lah kan..lagu,Imz ni suka menghayati sesuatu perkara,yang ni memang tepat lah..contohnya bila dengar lagu,Imz suka hayati dan faham lirik lagu tu dengan betul-betul mendalam.Kalau dah dapat grab maksudnya,Imz suka story kat kawan-kawan cerita sebalik lagu tu..huhu..kerja gilakah?tak kot...ngee.Then,Imz gak mudah kesian kat orang..kuat perasaan simpatinya..kira orang lebih ambil kesempatan di atas kebaikan kita kan.Huhu..bahaya gak ni,kena hati-hati lah.

huhu..seronok juga belajar tentang personaliti kita ni.dah macam tutorial lak kali ni..tak pelah...layanzzz jela ek..korang yang belum ambil ujian personaliti ni,tra cubo tehh dehh..best wooo dapat kenal diri sendiri,ni asyik nak kenal diri orang lain jek!!

1 comments on "E.N.F.P itu personaliti ku!!!"

kay shafiQ on May 13, 2010 at 2:29 PM said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa