Saturday, February 13, 2010

Pantas Sms dan Menyanyi depan Khayalak?

Salam Guyz..
Cuti raya cina korang tak balik kampung or jejalan ke?Imz macam biasa lah,awal-awal lagi dah pi beratur kat kaunter tiket bas kangar..rasa dah awal pergi beli,tapi tiket dah habis.begitu dasyat kepadatan rakyat Kelantan di mana-mana negeri..huhu..

K la stop pasal tu,Imz pun dah selamat sampai Pasir Mas pada 13 Februari 2010 bersamaan hari sabtu pada pukul 5 pagi dengan menaiki bus tambahan Shamisha..(waduh..waduh ayat gue kencang banget..haha)
Yang Imz nak berbicara pada kali ni, ialah tentang peristiwa,kenangan,pengalaman hari ini dan segala mak nenek yang sinonim dengannya lah!

Meh rapat-rapat...(perempuan je..huahuahua),yang lelaki jarak semeter ehh..wateva!
Petang ni Kak Laily ajak Imz pergi ambil Kak Long kat Kompleks Kebudayaan Negeri Kelantan bersebelahan dengan Taman Perbandaran Tengku Anis..tau ke ore-ore kelate?hehe...sayo pung baru tau ari ni..

Tunggu punya tunggu Kak Long tak habis-habis lagi kerja dia kat situ..so,Kak Laily ajak lepak kat Taman Tengku Anis..kesian kat Aisya dengan Ibaad bosan.Dekat situ adelah playgroud,swimming pool semua..so tak adalah bosan sangat menunggu.

Masa datang tu dah nampak kereta Toyota Avanza milik KRU THR gegar..
Tapi wat bodo jela...asal lak dorang lepak sini..kita orang kat situ dari 4.30..

Tiba-tiba 5.30,dua staff THR panggil orang ramai kalau nak hadiah free..
kira dorang ni KRU THR Gegar Permata Pantai Timur lah gitu..huhu..Imz dengan Kak Laily join ar jugak tengok apa benda dorang nak tanya...

Soalan-soalan dorang serius lawak,2-2 dengan 2+2 pun ada..tapi hadiah langsung tak best,majalah lama jer..Kak Laily semangat angkat tangan tapi jawapan salah.Dah tak ada rezeki kan..anak dia,Aisya sibuk tanya..

"Umi,umi..kenapa kita tak dapat hadiah??"

Sedih lak Imz dengar..maybe dia tengok orang lain dapat,kami tak dapat..soalan dia walaupun simple giler,tapi banyak tak tau..yela,bila masa dengar radio THR.fm kan..

Hadiah dah nak habis,kita orang langsung tak dapat..
then,dorang cakap keluarkan handphone masing-masing..dan type ayat nih

"Kru Thr Gegar Permata Pantai Timur datang ke taman perbandaran tengku anis"

syarat dia jangan short form..Imz apa lagi,rasa pakar jugak lah type cepat-cepat ni..dulukan pernah kaki mesej(sekarang sudah kurenngggg)

Dah siap type,Imz kasi dorang check..punyalah susah nak dapat hadiah payung tu..
dorang suruh datang depan..perkenalkan diri..


KRU : Apa kata kita tengok dia gelek untuk dapatkan hadiah..
IMZ :Tak nak (muka tebal giler...cuak aku dah weii)
KRU : Habis tu,nyanyi boleh?
IMZ :Ok la..better pilih nyanyi (malunyer..orang ramai ni)
KRU :Ok..nyanyi lagu ape-ape..
IMZ :Sungguh indahnya hari berlalu...(cukuplah..gugup gilak!)
KRU :Sikit jer..oklah...

terus dapat hadiah payung THR.fm..hehe..ok la dari dapat majalah lama..
before tu,kena amik gambar pose dengan payung yang dapat tu..
malu giler Imz masa tu,yela orang ramai tengok..
bukan senang nak dapat payung..Imz sorang je dapat tau(bangga la konon)

itulah kisahnya...dalam 6.30 baru Kak Long settle..
then balik Pasir Mas bersama payung hadiah..ngee



6 comments:

IxoR@ said...

bukti gambar tak de ke Imz?

kalau sis pun malu dong!

imz jentayu said...

sis Ixora :

lupe bawak lumix pink la..huhu..frust gak..
tau xpe,malu gler r sis..hehe

eKyN said...

pehh glamer jap ek ko haha

err aku penah g pasir mas..
kenal x nurse bname kak shima or kak ema?huhu

Imma Zain said...

to Ekyn :

haha...tak ade maknayer..saje2 je..

xkenal lak..

cik EPAL said...

nyanyi. nak dengar :D

Imma Zain said...

cik epal : hehe..suara cam ape jer..

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, February 13, 2010

Pantas Sms dan Menyanyi depan Khayalak?

Posted by imz at 8:59 AM
Salam Guyz..
Cuti raya cina korang tak balik kampung or jejalan ke?Imz macam biasa lah,awal-awal lagi dah pi beratur kat kaunter tiket bas kangar..rasa dah awal pergi beli,tapi tiket dah habis.begitu dasyat kepadatan rakyat Kelantan di mana-mana negeri..huhu..

K la stop pasal tu,Imz pun dah selamat sampai Pasir Mas pada 13 Februari 2010 bersamaan hari sabtu pada pukul 5 pagi dengan menaiki bus tambahan Shamisha..(waduh..waduh ayat gue kencang banget..haha)
Yang Imz nak berbicara pada kali ni, ialah tentang peristiwa,kenangan,pengalaman hari ini dan segala mak nenek yang sinonim dengannya lah!

Meh rapat-rapat...(perempuan je..huahuahua),yang lelaki jarak semeter ehh..wateva!
Petang ni Kak Laily ajak Imz pergi ambil Kak Long kat Kompleks Kebudayaan Negeri Kelantan bersebelahan dengan Taman Perbandaran Tengku Anis..tau ke ore-ore kelate?hehe...sayo pung baru tau ari ni..

Tunggu punya tunggu Kak Long tak habis-habis lagi kerja dia kat situ..so,Kak Laily ajak lepak kat Taman Tengku Anis..kesian kat Aisya dengan Ibaad bosan.Dekat situ adelah playgroud,swimming pool semua..so tak adalah bosan sangat menunggu.

Masa datang tu dah nampak kereta Toyota Avanza milik KRU THR gegar..
Tapi wat bodo jela...asal lak dorang lepak sini..kita orang kat situ dari 4.30..

Tiba-tiba 5.30,dua staff THR panggil orang ramai kalau nak hadiah free..
kira dorang ni KRU THR Gegar Permata Pantai Timur lah gitu..huhu..Imz dengan Kak Laily join ar jugak tengok apa benda dorang nak tanya...

Soalan-soalan dorang serius lawak,2-2 dengan 2+2 pun ada..tapi hadiah langsung tak best,majalah lama jer..Kak Laily semangat angkat tangan tapi jawapan salah.Dah tak ada rezeki kan..anak dia,Aisya sibuk tanya..

"Umi,umi..kenapa kita tak dapat hadiah??"

Sedih lak Imz dengar..maybe dia tengok orang lain dapat,kami tak dapat..soalan dia walaupun simple giler,tapi banyak tak tau..yela,bila masa dengar radio THR.fm kan..

Hadiah dah nak habis,kita orang langsung tak dapat..
then,dorang cakap keluarkan handphone masing-masing..dan type ayat nih

"Kru Thr Gegar Permata Pantai Timur datang ke taman perbandaran tengku anis"

syarat dia jangan short form..Imz apa lagi,rasa pakar jugak lah type cepat-cepat ni..dulukan pernah kaki mesej(sekarang sudah kurenngggg)

Dah siap type,Imz kasi dorang check..punyalah susah nak dapat hadiah payung tu..
dorang suruh datang depan..perkenalkan diri..


KRU : Apa kata kita tengok dia gelek untuk dapatkan hadiah..
IMZ :Tak nak (muka tebal giler...cuak aku dah weii)
KRU : Habis tu,nyanyi boleh?
IMZ :Ok la..better pilih nyanyi (malunyer..orang ramai ni)
KRU :Ok..nyanyi lagu ape-ape..
IMZ :Sungguh indahnya hari berlalu...(cukuplah..gugup gilak!)
KRU :Sikit jer..oklah...

terus dapat hadiah payung THR.fm..hehe..ok la dari dapat majalah lama..
before tu,kena amik gambar pose dengan payung yang dapat tu..
malu giler Imz masa tu,yela orang ramai tengok..
bukan senang nak dapat payung..Imz sorang je dapat tau(bangga la konon)

itulah kisahnya...dalam 6.30 baru Kak Long settle..
then balik Pasir Mas bersama payung hadiah..ngee



6 comments on "Pantas Sms dan Menyanyi depan Khayalak?"

IxoR@ on February 14, 2010 at 7:33 AM said...

bukti gambar tak de ke Imz?

kalau sis pun malu dong!

imz jentayu on February 14, 2010 at 10:30 AM said...

sis Ixora :

lupe bawak lumix pink la..huhu..frust gak..
tau xpe,malu gler r sis..hehe

eKyN on February 15, 2010 at 4:44 AM said...

pehh glamer jap ek ko haha

err aku penah g pasir mas..
kenal x nurse bname kak shima or kak ema?huhu

Imma Zain on February 15, 2010 at 4:50 AM said...

to Ekyn :

haha...tak ade maknayer..saje2 je..

xkenal lak..

cik EPAL on February 16, 2010 at 9:37 AM said...

nyanyi. nak dengar :D

Imma Zain on February 18, 2010 at 9:32 AM said...

cik epal : hehe..suara cam ape jer..

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa