Tuesday, February 28, 2012

Ini saat indah mereka..

Assalamualaikum...

Tergerak hati pulak nak meng'update' blog ni..masa tengah rajin ni, biar je jari jemari ini laju menaip bait-bait yang datang dari hati.Apabila mood kemalasan datang, jangan harap blog ini ada entry baru.

Realiti kehidupan mesti ada perubahan..Imz cuma nak berkongsi perubahan yang akan dilalui orang-orang kesayangan Imz.

Antaranya sahabat-sahabat kesayangan Imz... Maznuni (myBFF since sekolah menengah ), Summayyah (housemate ), Shafinaz dan Raihan ( myBFF since IPG ) akan melangkah ke satu fasa yang indah..menjadi kekasih halal kepada suami. Semuanya akan melalui saat-saat indah di nikahkan pada cuti sekolah bulan 5 ,6 ni. Sebagai sahabat, Imz cuba memenuhi undangan mereka..insyaALLAH


Bagi yang berkahwin macam my BFF, Kamarul..dia sedang menanti saat bergelar 'abah'. Bangga aku dengan ko Kam!! Hehe...

Then..my abang yang berada di Borneo sekarang.Dulu, dia tempat Imz kongsi suka dan duka, tempat Imz minta pendapat..hampir 3 tahun Imz rasakan kehadiran abang angkat ni, yela adik beradik semua perempuan..yang ada abang ipar je.Huhu..

Abang pun dah kahwin hujung tahun lepas..sejak dia dah beristeri, Imz dah jarang contact abang sebab takut isteri dia salah faham. Tadi abang call adik dia ni..tanya khabar.Terima kasih abang sebab masih ada untuk adik..walaupun ia mungkin sangat terbatas sekarang,tak ape adik faham.

Abang sampaikan berita gembira..akak ipar angkat Imz dah mengandung 2 bulan,alhamdullilah.Nak dapat anak buah angkat lah lepas ni..hehe..ade eh istilah anak buah angkat.hahaha..

Serius..Imz tumpang gembira apabila mereka akan melalui saat indah tersebut.Semoga kalian berbahagia dengan status baru....amin.

Imz masih seperti dulu, belum ada apa-apa perubahan yang akan berlaku..kalau ada, Imz confirm akan bagitau.Huhuhuhu...

Saturday, February 25, 2012

Addict to Tutti Frutti

Assalamualaikum guyz...jawab yer, tak jawab dosa..hehe..so far , apa khabar ?? hope korang happy jer dalam kehidupan seharian..sama macam Imz.InsyaALLAH...

Hari Sabtu lepas, sekolah Imz jadi tuan rumah untuk Kejohanan Balapan dan Padang peringkat zon..so,tugas penting sebagai pegawai tu confirmlah dapat.Imz dan Mayah handle bahagian data/statistik..woowww..agak mencabar rupanya tugas itu.hehe...anyway,alhamdullilah akhirnya
settle..

Imz update bukan nak story pasal Kejohanan tu, nak story pasal sehari sebelum kejadian..haaa..kemana Imz dan rakan-rakan pergi hari Jumaat lepas??? (nada pengacara kanak-kanak) huhu..mana lagi, Ipoh lah!

Dulu rasa jauh jer Ipoh saudara-saudari...sekarang alah,tempat bermain kot.muahahaha..berlagak beb !!!

Jumaat tu sekolah tamat 12.15 pm tapi kami buat OT sebab pengisian data kena kemaskini..lambat balik, pukul 1 baru balik rumah.Then, balik-balik jer si Bff ku, Sarina dah sampai rumah..kesian member sorang ni kena tunggu lama.Lepas zuhur, kami gerak ke Ipoh with Pinky cayang..i drive ok! Sampai Greentown Mall jer..maasuk GM, tak sah la kalau tak beli baju kurung siap..haihh..ni malas keluar, duit laju je jalan..

Dah pergi GM, lepak pulak dengan BFF ku, di Jusco..jalan-jalan cuci mata jelaa...Ok stop Imz !
Dah lari dari tajuk utama kot.." Addict to Tutti Frutti "...

Yes, Imz rasa sejak dua menjak ni memang addict la kat frozen yogurt ni..serius sedap..tapi masa poket tebal jer berani masuk TuttiFrutti ni sebab harga dia woww... memang kena spend rm10 ke atas la even sikit pun.Flavour yang selalu Imz pilih yang masam-masam jela macam Lemon, Strawberry..tambah pulak almond, chocholate chip..yummy2x..
Tadaaa...our new shoes..satu kaki Sarina, satu kaki Imz..korang boleh agak kan kasut Imz yang mana??hehe...PINK,of course la sayang..tak pernah terniat langsung di sanubari nak beli kasut baru sebab tahun ni dah berapa banyak kasut / sandal Imz beli malah keadaan masih elok lagi , tetapi tuan2 puan2, Imz kalah dalam menolak hawa nafsu untuk memiliki kasut ni..cantik bukan dengan bling2 lagi..hehe..

Opss...i did it again,lari topik for second time !! Ok..back to the topic..

Kami di Tutti Frutti Medan Gopeng..tempat dia cantik..tak ramai orang pun, duduk mengadap cermin besar...apa lagi..snap,snap,snap..tapi Mayah layan mesej Abang Jamil dan Ina layang mesej Abang Eman.saya?? layan pinky galaxy y jela..huhu : (

Haaa....baru korang nak posing yer, sipu-sipu senyum..hehe..dah lama rasanya tak berphotoshoot dengan BFF..

Emmm....anyway, my last Friday is awesome...date with BFF..dapat gaji,memang laju je jalan..hehe..ni tengah fikir takut gaji bulan ni short lagi..huwaaaa > ,<


Wednesday, February 8, 2012

Selamat Ulangtahun myself for 25!!!
















Alhamdullilah Imz...

"Selamat Hari Lahir diriku...subnallah dah 25 tahun Imz "

Yessszaaa i'm in love with 8 Februari...hehe..semalam seperti biasa Imz balik dari KL, sampai rumah sewa di Perak ni.Buat aktiviti macam biasa..sambil menghitung detik ke jam 12 malam.
Untuk ke sekian kalinya Imz sambut ulangtahun di perantauan, tahun kedua di negeri Perak tanpa keluarga tercinta..emmm...tak sukeeeeee !!!

Detik 12 malam, Imz dapat mesej pertama dari kawan baik since sekolah rendah Azni..then masa tu ada jugak on FB, dapat la wish dari kawan-kawan. But tak ada sorang pun call , mula rasa sebak..OMG!!!

Imz go to YouTube, surf lagu birthday and listen alone...huhu..sedihkan..but a few mins later, Imz call my'gud' friend, dia keliru tarikh sebenarnya. Tapi terharu bila dia nyanyi all the time.. Happy birthday to me...hehe..nak tebus kesalahan kowwwttt...

Ok..Imz dah kurang sedih,cepat-cepat kesat air mata..I'm should thankful cause masih diberi peluang untuk bernafas dan masih dalam keadaan yang sihat.InsyaALLAH.

Tiba-tiba tengok mentions kat twitter...Kak Pora aka mommy Pora wish kat twitter.Kak Pora ni Imz dah kenal lama sejak awal blogging lagi...thanks akak,love u..muah!

then,ada sorang dua mybeloved artis wish me..terharu..
thanks to Kak Natasha Hudson, Abang Qi and special thanks to Abang Iqram sebab sanggup type panjang2 tu...

So..Imz tidur macam biasa, tapi lewat sikitlah. Then pagi-pagi bangun dapat mesej dari mysayangs, Raihan, Sarina and my beloved sista, Kak Long...dua hari sebelum 8 feb, Kak Long dah raikan birthday Imz kat Pizza Hut sebab Imz teringin sangat nak makan pizza baru.hehe..
So my dears...thank you so much...

Then..surprise from my junior di IPG , Muizzz...ni pic dua tahun lepas dikkk..hehe...ape-ape pun terima kasih banyak...akakkkkk suke dik non...hehe



So...itulah story about my birthday for this year, 08 / 02 / 2012..




Semoga doa ma, akak-akak , sahabat dan rakan termakbul untuk Imz..insyaALLAH...

Terima kasih yer semua.... : )


Thursday, February 2, 2012

ETS holiday " sweetheart"


Assalamualaikum....

Salam malam jumaat...ngeee...mood sangat ok apabila jumaat menjelang kerna aku bisa melebarkan sayap keluar dari kepompong.Hehe...bermadah pujangga bagai. Stop it Imz!

Ok la..Imz ni jenis sukan berjalan , jarang lah mood nak duduk terperap kat rumah tu datang tambahan pulak di rumah sewa. Sejak study di Perlis lagi, kawan-kawan dah tau Imz memang weekend je balik KL...kalau cuti panjang lebih dari 4 hari baru balik Kelantan.

Asal cuti jer balik KL..asal cuti jer balik KL..asal balik jer..KL..hehe...

Sampaikan ada yang kata Imz ni 'Kelantan murtad'..oh noooooooo...tuduhan tidak berasas ok!
Imz balik KL sebab 6 dari 8 kakak kesayangan saya memang dah menetap kat area KL, Selangor.. so kiranya ahli keluarga lebih ramai di KL berbanding Kelantan.

That's why la Imz guna istilah 'balik' KL..seolah-olah balik kampung lerrr. Imz jarang guna istilah 'pergi' or 'datang' KL sebab Imz pergi KL pun bukan nak enjoy, outing sana outing sini..Imz balik KL sebab nak jumpa,berkumpul dengan keluarga.Kalau pergi mall pun , dengan family. Tidak pernah sesekali round KL alone.. sebab tu lebih selesa guna istilah 'balik'.

Ok lah..berbalik kepada kepada topik kali ini , ETS holiday ' sweetheart ' adalah kerana...Imz memang akan travel ke KL menggunakan pengangkutan awam ini. Imz naik di Batu Gajah,Perak ..turun di KL Sentral..then, naik ERL KLIA Transit balik putrajaya...di Putrajaya Sentral barulah Kak Long or Kak Unie akan ambil Imz.

Selesa ?? yesss...sangat selesa ok..aircond pun steady,seat pun comfortable. Ada bekalan eletrik..nak cas handphone, lappy just cucuk je kat badan ETS tu.So jangan risau kalau hp bateri anda 'kong'.

Harga ?? Bergantung pada jenis ETS yang dinaiki..sama ada GOLD,PLATINUM or SILVER. Kalau dari Batu Gajah ke KL Sentral RM34.00...tapi kadang-kadang RM24.00. Paling best kalau kita booking tiket 2minggu awal, InsyaALLAH kita dapat naik koc 1 Rakyat dengan harga RM16 jerr...murah giler kan..haaa..tapi kena rancang perjalanan lebih awal lah.

Biasanya Imz akan balik pukul 2.10 petang hari Jumaat..sampai KL dalam 4-4.30 petang lah.Sekejap jer kan..Ops lupa nak bagitau ! ETS pun ada pilot dan steward/stewardes tau...cantik/hensem lagi..hehe..

So itulah ceritanya...haihh..rajin bebeno pulak teman nak promote ETS ni..pasaipa ntah..kalau lah manager ETS baca entri ni dan tiba-tiba terasa terharu..Imz berbesar hati terima perjalanan pergi dan balik Batu Gajah-Kl Sentral selama setahun dengan percuma!!! Wakakaka...

Ajeeeeeeeee gemo....hihihihi....

Esok macam biasa..Imz akan balik ke KL menaiki ETS di Batu Gajah Sentral,maklumlah cuti sampai selasa tapi Imz terlupa nak beli tiket.Entah ada lagi ke tidak tiketnya..so, Imz terpaksa beli on d spot la.Ya ALLAH, permudahkan lah perjalanan ku..hope sekeping tiket masih ada untuk Imz esok.Amin...

So guyz..selamat bercuti sempena Maulidur Rasul dan Thaipusam...Sayangi negara kita!!!




Wednesday, February 1, 2012

Selamat Datang Februari ku...

Assalamualaikum, salam februari guyz..

Wahhh....sudah datang bulan yang Imz tunggu , mybeloved month february !!!

Hope this february give me new strength, new spirit....
InsyaALLAH....

" sometimes you must get weak to realize you are strong "

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, February 28, 2012

Ini saat indah mereka..

Posted by imz at 6:53 AM 0 comments
Assalamualaikum...

Tergerak hati pulak nak meng'update' blog ni..masa tengah rajin ni, biar je jari jemari ini laju menaip bait-bait yang datang dari hati.Apabila mood kemalasan datang, jangan harap blog ini ada entry baru.

Realiti kehidupan mesti ada perubahan..Imz cuma nak berkongsi perubahan yang akan dilalui orang-orang kesayangan Imz.

Antaranya sahabat-sahabat kesayangan Imz... Maznuni (myBFF since sekolah menengah ), Summayyah (housemate ), Shafinaz dan Raihan ( myBFF since IPG ) akan melangkah ke satu fasa yang indah..menjadi kekasih halal kepada suami. Semuanya akan melalui saat-saat indah di nikahkan pada cuti sekolah bulan 5 ,6 ni. Sebagai sahabat, Imz cuba memenuhi undangan mereka..insyaALLAH


Bagi yang berkahwin macam my BFF, Kamarul..dia sedang menanti saat bergelar 'abah'. Bangga aku dengan ko Kam!! Hehe...

Then..my abang yang berada di Borneo sekarang.Dulu, dia tempat Imz kongsi suka dan duka, tempat Imz minta pendapat..hampir 3 tahun Imz rasakan kehadiran abang angkat ni, yela adik beradik semua perempuan..yang ada abang ipar je.Huhu..

Abang pun dah kahwin hujung tahun lepas..sejak dia dah beristeri, Imz dah jarang contact abang sebab takut isteri dia salah faham. Tadi abang call adik dia ni..tanya khabar.Terima kasih abang sebab masih ada untuk adik..walaupun ia mungkin sangat terbatas sekarang,tak ape adik faham.

Abang sampaikan berita gembira..akak ipar angkat Imz dah mengandung 2 bulan,alhamdullilah.Nak dapat anak buah angkat lah lepas ni..hehe..ade eh istilah anak buah angkat.hahaha..

Serius..Imz tumpang gembira apabila mereka akan melalui saat indah tersebut.Semoga kalian berbahagia dengan status baru....amin.

Imz masih seperti dulu, belum ada apa-apa perubahan yang akan berlaku..kalau ada, Imz confirm akan bagitau.Huhuhuhu...

Saturday, February 25, 2012

Addict to Tutti Frutti

Posted by imz at 9:03 AM 0 comments
Assalamualaikum guyz...jawab yer, tak jawab dosa..hehe..so far , apa khabar ?? hope korang happy jer dalam kehidupan seharian..sama macam Imz.InsyaALLAH...

Hari Sabtu lepas, sekolah Imz jadi tuan rumah untuk Kejohanan Balapan dan Padang peringkat zon..so,tugas penting sebagai pegawai tu confirmlah dapat.Imz dan Mayah handle bahagian data/statistik..woowww..agak mencabar rupanya tugas itu.hehe...anyway,alhamdullilah akhirnya
settle..

Imz update bukan nak story pasal Kejohanan tu, nak story pasal sehari sebelum kejadian..haaa..kemana Imz dan rakan-rakan pergi hari Jumaat lepas??? (nada pengacara kanak-kanak) huhu..mana lagi, Ipoh lah!

Dulu rasa jauh jer Ipoh saudara-saudari...sekarang alah,tempat bermain kot.muahahaha..berlagak beb !!!

Jumaat tu sekolah tamat 12.15 pm tapi kami buat OT sebab pengisian data kena kemaskini..lambat balik, pukul 1 baru balik rumah.Then, balik-balik jer si Bff ku, Sarina dah sampai rumah..kesian member sorang ni kena tunggu lama.Lepas zuhur, kami gerak ke Ipoh with Pinky cayang..i drive ok! Sampai Greentown Mall jer..maasuk GM, tak sah la kalau tak beli baju kurung siap..haihh..ni malas keluar, duit laju je jalan..

Dah pergi GM, lepak pulak dengan BFF ku, di Jusco..jalan-jalan cuci mata jelaa...Ok stop Imz !
Dah lari dari tajuk utama kot.." Addict to Tutti Frutti "...

Yes, Imz rasa sejak dua menjak ni memang addict la kat frozen yogurt ni..serius sedap..tapi masa poket tebal jer berani masuk TuttiFrutti ni sebab harga dia woww... memang kena spend rm10 ke atas la even sikit pun.Flavour yang selalu Imz pilih yang masam-masam jela macam Lemon, Strawberry..tambah pulak almond, chocholate chip..yummy2x..
Tadaaa...our new shoes..satu kaki Sarina, satu kaki Imz..korang boleh agak kan kasut Imz yang mana??hehe...PINK,of course la sayang..tak pernah terniat langsung di sanubari nak beli kasut baru sebab tahun ni dah berapa banyak kasut / sandal Imz beli malah keadaan masih elok lagi , tetapi tuan2 puan2, Imz kalah dalam menolak hawa nafsu untuk memiliki kasut ni..cantik bukan dengan bling2 lagi..hehe..

Opss...i did it again,lari topik for second time !! Ok..back to the topic..

Kami di Tutti Frutti Medan Gopeng..tempat dia cantik..tak ramai orang pun, duduk mengadap cermin besar...apa lagi..snap,snap,snap..tapi Mayah layan mesej Abang Jamil dan Ina layang mesej Abang Eman.saya?? layan pinky galaxy y jela..huhu : (

Haaa....baru korang nak posing yer, sipu-sipu senyum..hehe..dah lama rasanya tak berphotoshoot dengan BFF..

Emmm....anyway, my last Friday is awesome...date with BFF..dapat gaji,memang laju je jalan..hehe..ni tengah fikir takut gaji bulan ni short lagi..huwaaaa > ,<


Wednesday, February 8, 2012

Selamat Ulangtahun myself for 25!!!

Posted by imz at 6:24 AM 6 comments















Alhamdullilah Imz...

"Selamat Hari Lahir diriku...subnallah dah 25 tahun Imz "

Yessszaaa i'm in love with 8 Februari...hehe..semalam seperti biasa Imz balik dari KL, sampai rumah sewa di Perak ni.Buat aktiviti macam biasa..sambil menghitung detik ke jam 12 malam.
Untuk ke sekian kalinya Imz sambut ulangtahun di perantauan, tahun kedua di negeri Perak tanpa keluarga tercinta..emmm...tak sukeeeeee !!!

Detik 12 malam, Imz dapat mesej pertama dari kawan baik since sekolah rendah Azni..then masa tu ada jugak on FB, dapat la wish dari kawan-kawan. But tak ada sorang pun call , mula rasa sebak..OMG!!!

Imz go to YouTube, surf lagu birthday and listen alone...huhu..sedihkan..but a few mins later, Imz call my'gud' friend, dia keliru tarikh sebenarnya. Tapi terharu bila dia nyanyi all the time.. Happy birthday to me...hehe..nak tebus kesalahan kowwwttt...

Ok..Imz dah kurang sedih,cepat-cepat kesat air mata..I'm should thankful cause masih diberi peluang untuk bernafas dan masih dalam keadaan yang sihat.InsyaALLAH.

Tiba-tiba tengok mentions kat twitter...Kak Pora aka mommy Pora wish kat twitter.Kak Pora ni Imz dah kenal lama sejak awal blogging lagi...thanks akak,love u..muah!

then,ada sorang dua mybeloved artis wish me..terharu..
thanks to Kak Natasha Hudson, Abang Qi and special thanks to Abang Iqram sebab sanggup type panjang2 tu...

So..Imz tidur macam biasa, tapi lewat sikitlah. Then pagi-pagi bangun dapat mesej dari mysayangs, Raihan, Sarina and my beloved sista, Kak Long...dua hari sebelum 8 feb, Kak Long dah raikan birthday Imz kat Pizza Hut sebab Imz teringin sangat nak makan pizza baru.hehe..
So my dears...thank you so much...

Then..surprise from my junior di IPG , Muizzz...ni pic dua tahun lepas dikkk..hehe...ape-ape pun terima kasih banyak...akakkkkk suke dik non...hehe



So...itulah story about my birthday for this year, 08 / 02 / 2012..




Semoga doa ma, akak-akak , sahabat dan rakan termakbul untuk Imz..insyaALLAH...

Terima kasih yer semua.... : )


Thursday, February 2, 2012

ETS holiday " sweetheart"

Posted by imz at 7:36 AM 1 comments

Assalamualaikum....

Salam malam jumaat...ngeee...mood sangat ok apabila jumaat menjelang kerna aku bisa melebarkan sayap keluar dari kepompong.Hehe...bermadah pujangga bagai. Stop it Imz!

Ok la..Imz ni jenis sukan berjalan , jarang lah mood nak duduk terperap kat rumah tu datang tambahan pulak di rumah sewa. Sejak study di Perlis lagi, kawan-kawan dah tau Imz memang weekend je balik KL...kalau cuti panjang lebih dari 4 hari baru balik Kelantan.

Asal cuti jer balik KL..asal cuti jer balik KL..asal balik jer..KL..hehe...

Sampaikan ada yang kata Imz ni 'Kelantan murtad'..oh noooooooo...tuduhan tidak berasas ok!
Imz balik KL sebab 6 dari 8 kakak kesayangan saya memang dah menetap kat area KL, Selangor.. so kiranya ahli keluarga lebih ramai di KL berbanding Kelantan.

That's why la Imz guna istilah 'balik' KL..seolah-olah balik kampung lerrr. Imz jarang guna istilah 'pergi' or 'datang' KL sebab Imz pergi KL pun bukan nak enjoy, outing sana outing sini..Imz balik KL sebab nak jumpa,berkumpul dengan keluarga.Kalau pergi mall pun , dengan family. Tidak pernah sesekali round KL alone.. sebab tu lebih selesa guna istilah 'balik'.

Ok lah..berbalik kepada kepada topik kali ini , ETS holiday ' sweetheart ' adalah kerana...Imz memang akan travel ke KL menggunakan pengangkutan awam ini. Imz naik di Batu Gajah,Perak ..turun di KL Sentral..then, naik ERL KLIA Transit balik putrajaya...di Putrajaya Sentral barulah Kak Long or Kak Unie akan ambil Imz.

Selesa ?? yesss...sangat selesa ok..aircond pun steady,seat pun comfortable. Ada bekalan eletrik..nak cas handphone, lappy just cucuk je kat badan ETS tu.So jangan risau kalau hp bateri anda 'kong'.

Harga ?? Bergantung pada jenis ETS yang dinaiki..sama ada GOLD,PLATINUM or SILVER. Kalau dari Batu Gajah ke KL Sentral RM34.00...tapi kadang-kadang RM24.00. Paling best kalau kita booking tiket 2minggu awal, InsyaALLAH kita dapat naik koc 1 Rakyat dengan harga RM16 jerr...murah giler kan..haaa..tapi kena rancang perjalanan lebih awal lah.

Biasanya Imz akan balik pukul 2.10 petang hari Jumaat..sampai KL dalam 4-4.30 petang lah.Sekejap jer kan..Ops lupa nak bagitau ! ETS pun ada pilot dan steward/stewardes tau...cantik/hensem lagi..hehe..

So itulah ceritanya...haihh..rajin bebeno pulak teman nak promote ETS ni..pasaipa ntah..kalau lah manager ETS baca entri ni dan tiba-tiba terasa terharu..Imz berbesar hati terima perjalanan pergi dan balik Batu Gajah-Kl Sentral selama setahun dengan percuma!!! Wakakaka...

Ajeeeeeeeee gemo....hihihihi....

Esok macam biasa..Imz akan balik ke KL menaiki ETS di Batu Gajah Sentral,maklumlah cuti sampai selasa tapi Imz terlupa nak beli tiket.Entah ada lagi ke tidak tiketnya..so, Imz terpaksa beli on d spot la.Ya ALLAH, permudahkan lah perjalanan ku..hope sekeping tiket masih ada untuk Imz esok.Amin...

So guyz..selamat bercuti sempena Maulidur Rasul dan Thaipusam...Sayangi negara kita!!!




Wednesday, February 1, 2012

Selamat Datang Februari ku...

Posted by imz at 5:48 AM 2 comments
Assalamualaikum, salam februari guyz..

Wahhh....sudah datang bulan yang Imz tunggu , mybeloved month february !!!

Hope this february give me new strength, new spirit....
InsyaALLAH....

" sometimes you must get weak to realize you are strong "

Click C.I.N.T.A

asasa