Thursday, February 2, 2012

ETS holiday " sweetheart"


Assalamualaikum....

Salam malam jumaat...ngeee...mood sangat ok apabila jumaat menjelang kerna aku bisa melebarkan sayap keluar dari kepompong.Hehe...bermadah pujangga bagai. Stop it Imz!

Ok la..Imz ni jenis sukan berjalan , jarang lah mood nak duduk terperap kat rumah tu datang tambahan pulak di rumah sewa. Sejak study di Perlis lagi, kawan-kawan dah tau Imz memang weekend je balik KL...kalau cuti panjang lebih dari 4 hari baru balik Kelantan.

Asal cuti jer balik KL..asal cuti jer balik KL..asal balik jer..KL..hehe...

Sampaikan ada yang kata Imz ni 'Kelantan murtad'..oh noooooooo...tuduhan tidak berasas ok!
Imz balik KL sebab 6 dari 8 kakak kesayangan saya memang dah menetap kat area KL, Selangor.. so kiranya ahli keluarga lebih ramai di KL berbanding Kelantan.

That's why la Imz guna istilah 'balik' KL..seolah-olah balik kampung lerrr. Imz jarang guna istilah 'pergi' or 'datang' KL sebab Imz pergi KL pun bukan nak enjoy, outing sana outing sini..Imz balik KL sebab nak jumpa,berkumpul dengan keluarga.Kalau pergi mall pun , dengan family. Tidak pernah sesekali round KL alone.. sebab tu lebih selesa guna istilah 'balik'.

Ok lah..berbalik kepada kepada topik kali ini , ETS holiday ' sweetheart ' adalah kerana...Imz memang akan travel ke KL menggunakan pengangkutan awam ini. Imz naik di Batu Gajah,Perak ..turun di KL Sentral..then, naik ERL KLIA Transit balik putrajaya...di Putrajaya Sentral barulah Kak Long or Kak Unie akan ambil Imz.

Selesa ?? yesss...sangat selesa ok..aircond pun steady,seat pun comfortable. Ada bekalan eletrik..nak cas handphone, lappy just cucuk je kat badan ETS tu.So jangan risau kalau hp bateri anda 'kong'.

Harga ?? Bergantung pada jenis ETS yang dinaiki..sama ada GOLD,PLATINUM or SILVER. Kalau dari Batu Gajah ke KL Sentral RM34.00...tapi kadang-kadang RM24.00. Paling best kalau kita booking tiket 2minggu awal, InsyaALLAH kita dapat naik koc 1 Rakyat dengan harga RM16 jerr...murah giler kan..haaa..tapi kena rancang perjalanan lebih awal lah.

Biasanya Imz akan balik pukul 2.10 petang hari Jumaat..sampai KL dalam 4-4.30 petang lah.Sekejap jer kan..Ops lupa nak bagitau ! ETS pun ada pilot dan steward/stewardes tau...cantik/hensem lagi..hehe..

So itulah ceritanya...haihh..rajin bebeno pulak teman nak promote ETS ni..pasaipa ntah..kalau lah manager ETS baca entri ni dan tiba-tiba terasa terharu..Imz berbesar hati terima perjalanan pergi dan balik Batu Gajah-Kl Sentral selama setahun dengan percuma!!! Wakakaka...

Ajeeeeeeeee gemo....hihihihi....

Esok macam biasa..Imz akan balik ke KL menaiki ETS di Batu Gajah Sentral,maklumlah cuti sampai selasa tapi Imz terlupa nak beli tiket.Entah ada lagi ke tidak tiketnya..so, Imz terpaksa beli on d spot la.Ya ALLAH, permudahkan lah perjalanan ku..hope sekeping tiket masih ada untuk Imz esok.Amin...

So guyz..selamat bercuti sempena Maulidur Rasul dan Thaipusam...Sayangi negara kita!!!




1 comments:

ku-cit said...

dah mcm tiket flight plak bkn awal dpt murah

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Thursday, February 2, 2012

ETS holiday " sweetheart"

Posted by imz at 7:36 AM

Assalamualaikum....

Salam malam jumaat...ngeee...mood sangat ok apabila jumaat menjelang kerna aku bisa melebarkan sayap keluar dari kepompong.Hehe...bermadah pujangga bagai. Stop it Imz!

Ok la..Imz ni jenis sukan berjalan , jarang lah mood nak duduk terperap kat rumah tu datang tambahan pulak di rumah sewa. Sejak study di Perlis lagi, kawan-kawan dah tau Imz memang weekend je balik KL...kalau cuti panjang lebih dari 4 hari baru balik Kelantan.

Asal cuti jer balik KL..asal cuti jer balik KL..asal balik jer..KL..hehe...

Sampaikan ada yang kata Imz ni 'Kelantan murtad'..oh noooooooo...tuduhan tidak berasas ok!
Imz balik KL sebab 6 dari 8 kakak kesayangan saya memang dah menetap kat area KL, Selangor.. so kiranya ahli keluarga lebih ramai di KL berbanding Kelantan.

That's why la Imz guna istilah 'balik' KL..seolah-olah balik kampung lerrr. Imz jarang guna istilah 'pergi' or 'datang' KL sebab Imz pergi KL pun bukan nak enjoy, outing sana outing sini..Imz balik KL sebab nak jumpa,berkumpul dengan keluarga.Kalau pergi mall pun , dengan family. Tidak pernah sesekali round KL alone.. sebab tu lebih selesa guna istilah 'balik'.

Ok lah..berbalik kepada kepada topik kali ini , ETS holiday ' sweetheart ' adalah kerana...Imz memang akan travel ke KL menggunakan pengangkutan awam ini. Imz naik di Batu Gajah,Perak ..turun di KL Sentral..then, naik ERL KLIA Transit balik putrajaya...di Putrajaya Sentral barulah Kak Long or Kak Unie akan ambil Imz.

Selesa ?? yesss...sangat selesa ok..aircond pun steady,seat pun comfortable. Ada bekalan eletrik..nak cas handphone, lappy just cucuk je kat badan ETS tu.So jangan risau kalau hp bateri anda 'kong'.

Harga ?? Bergantung pada jenis ETS yang dinaiki..sama ada GOLD,PLATINUM or SILVER. Kalau dari Batu Gajah ke KL Sentral RM34.00...tapi kadang-kadang RM24.00. Paling best kalau kita booking tiket 2minggu awal, InsyaALLAH kita dapat naik koc 1 Rakyat dengan harga RM16 jerr...murah giler kan..haaa..tapi kena rancang perjalanan lebih awal lah.

Biasanya Imz akan balik pukul 2.10 petang hari Jumaat..sampai KL dalam 4-4.30 petang lah.Sekejap jer kan..Ops lupa nak bagitau ! ETS pun ada pilot dan steward/stewardes tau...cantik/hensem lagi..hehe..

So itulah ceritanya...haihh..rajin bebeno pulak teman nak promote ETS ni..pasaipa ntah..kalau lah manager ETS baca entri ni dan tiba-tiba terasa terharu..Imz berbesar hati terima perjalanan pergi dan balik Batu Gajah-Kl Sentral selama setahun dengan percuma!!! Wakakaka...

Ajeeeeeeeee gemo....hihihihi....

Esok macam biasa..Imz akan balik ke KL menaiki ETS di Batu Gajah Sentral,maklumlah cuti sampai selasa tapi Imz terlupa nak beli tiket.Entah ada lagi ke tidak tiketnya..so, Imz terpaksa beli on d spot la.Ya ALLAH, permudahkan lah perjalanan ku..hope sekeping tiket masih ada untuk Imz esok.Amin...

So guyz..selamat bercuti sempena Maulidur Rasul dan Thaipusam...Sayangi negara kita!!!




1 comments on "ETS holiday " sweetheart""

ku-cit on February 8, 2012 at 7:04 AM said...

dah mcm tiket flight plak bkn awal dpt murah

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa