Wednesday, June 22, 2011

Jap Senyum Jap Nangis


Assalamualaikum.....

Jari jemari laju menaip setiap patah perkataan yang ingin diluahkan di blog kesayangan Imz ni sambil di wajah terukir senyuman...alhamdullilah, hari ni mood agak baik !

Perasan tak kadang-kadang kita tersenyum sorang-sorang walaupun kita sendiri kurang pasti apa yang membuatkan hati rasa tercuit mahupun membahagiakan kita..tapi kita akan tersenyum dan terus tersenyum..GILA??? ishhh...bukan lah sampai tahap tu kan..mintak simpang!


Apatah lagi bila senyuman kita mampu menceriakan hari-hari orang lain...Imz pernah alami situasi di mana,Imz tersenyum + tergelak kerana hati tercuit dengan telatah seseorang dan tiba-tiba dia mengeluarkan kata-kata yang persis seperti image di atas...ohhhhh!!!(serius tergamam bila dia cakap macam tu...blushing2x,nasib baik awak chinese..hehe)

Namun bila AWAN NANO...NANO...NANO..NANO...NANO (macam nyanyian JOZAN)

kita akan rasa sunyinya..teramat-amat sunyi...sampaikan airmata mengalir tanpa sedar..huhu..
kadang-kadang kita rasa nak menangis tanpa sebab..haaa...bila part ni paling tak leh blah,rasa bodoh jek! Apedahal nak feeling sampai macam tu ??? Itulah kehidupan...

Sekejap kita rasa gembira..sekejap kita rasa sedih...semua itu kena rasa,tempuh,hadapi kerana kita manusia yang punya kehidupan! berbelit sudah ayat.Namun apa yang paling penting, kita kena bersyukur setiap detik gembira mahupun sedih semuanya datang dari ALLAH S.W.T
Kita perlu redha dan jalani hidup ini dengan sepositif mungkin ,yeahhhhh!!!

senyuman pengubat duka...InsyaALLAH..

3 comments:

difficult easy. said...

fikir positif! hidup mesti lebih indah. :)

imz said...

@easy :

yes dear....positif itu indah! insyaALLAH

Cikgu Makmal said...

Senyum...jangan tak senyum...

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Wednesday, June 22, 2011

Jap Senyum Jap Nangis

Posted by imz at 5:26 AM

Assalamualaikum.....

Jari jemari laju menaip setiap patah perkataan yang ingin diluahkan di blog kesayangan Imz ni sambil di wajah terukir senyuman...alhamdullilah, hari ni mood agak baik !

Perasan tak kadang-kadang kita tersenyum sorang-sorang walaupun kita sendiri kurang pasti apa yang membuatkan hati rasa tercuit mahupun membahagiakan kita..tapi kita akan tersenyum dan terus tersenyum..GILA??? ishhh...bukan lah sampai tahap tu kan..mintak simpang!


Apatah lagi bila senyuman kita mampu menceriakan hari-hari orang lain...Imz pernah alami situasi di mana,Imz tersenyum + tergelak kerana hati tercuit dengan telatah seseorang dan tiba-tiba dia mengeluarkan kata-kata yang persis seperti image di atas...ohhhhh!!!(serius tergamam bila dia cakap macam tu...blushing2x,nasib baik awak chinese..hehe)

Namun bila AWAN NANO...NANO...NANO..NANO...NANO (macam nyanyian JOZAN)

kita akan rasa sunyinya..teramat-amat sunyi...sampaikan airmata mengalir tanpa sedar..huhu..
kadang-kadang kita rasa nak menangis tanpa sebab..haaa...bila part ni paling tak leh blah,rasa bodoh jek! Apedahal nak feeling sampai macam tu ??? Itulah kehidupan...

Sekejap kita rasa gembira..sekejap kita rasa sedih...semua itu kena rasa,tempuh,hadapi kerana kita manusia yang punya kehidupan! berbelit sudah ayat.Namun apa yang paling penting, kita kena bersyukur setiap detik gembira mahupun sedih semuanya datang dari ALLAH S.W.T
Kita perlu redha dan jalani hidup ini dengan sepositif mungkin ,yeahhhhh!!!

senyuman pengubat duka...InsyaALLAH..

3 comments on "Jap Senyum Jap Nangis"

difficult easy. on June 22, 2011 at 6:52 AM said...

fikir positif! hidup mesti lebih indah. :)

imz on June 22, 2011 at 7:02 AM said...

@easy :

yes dear....positif itu indah! insyaALLAH

Cikgu Makmal on June 22, 2011 at 9:58 PM said...

Senyum...jangan tak senyum...

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa