Tuesday, August 17, 2010

Ketenangan dan sekali sekala gelabah


tenang tengok senyuman anak-anak kecil,bukan anak tekak mahupun anak rambut yer..
stop Imz !

Salam Guyz

Puasa Ok???
Alhamdullilah...Imz puasa penuh lagi setakat hari ni,dah masuk hari ke 7 kan kita berpuasa..m.c yang sahih tak dapat lagi,kalau tak dapat lagi best..leh jer puasa penuh,tak payah ganti-ganti..weeee

Plan puasa kali ni nak diet la konon,nak bukak puasa macam sup jer,then lepas terawih tak nak morih ni..nak ganti dengan main badminton..semangat sebelum puasa tu memang berkobar-kobar la!

Masuk hari pertama puasa dah hapus segala rancangan awal tu..makan memang la makan keaw teaw sup je,tapi lepas terawih..banyak pulak makanan sampingan yang ada..ape lagi,melantak lah! Court badminton tu jeling sebelah mata pun dah tak nak...hehe...teruk betul! azam dalam diri langsung tak kuat....

masuk hari kedua,ketiga...isshhh...termakan nasi la pulak...'ter' makan la sangat kan,ngee..tak tahan beb tengok godaan nasi.Tambahan pulak kalau pergi bazar ramadhan...
Dah dekat nak habis belajar ni,kami gurl-gurl ni pergi lah bukak puasa kat KFC..saja lah nak simpan moment bersama-sama.best jugak...sambil makan,sambil gelak...haisshhh...seronok banget tu!

berbuka puasa dengan family belum sempat lagi,tunggu cuti la kot..nuzul AL-QURAN ni,Imz nak pergi KL..tiket pergi balik dah beli pun..dah tak sabar-sabar nak tungu detik tu,nak makan puas-puas dengan family,hope ma pun datang KL jugak masa tu..rindu ma sangat-sangat..

Bulan puasa memang kita rasa tenang kan,sebab bila buat kerja waktu siang..tak payah fikir perut tengah lapar.Perut ni pun dapat rehat yang secukupnya..ewah..hehe..tapi kadang-kadang tu serabut gak kepala otak ni,fikir assigment yang aisemen banyak giler...macam-macam benda nak kena buat,presentation la..kkp la...AR lagi la...rambang mata nak buat mana dulu..hehe.bajet la...

tapi apa-apa pun,harap semua akan settle dengan baik...amin

sambil-sambil online ni,jenguk jugak blog kawan-kawan..ada story gempak yang langsung tak sedap di dengar,pasal kecabulan mulut seorang rakyat Malaysia yang dilahirkan Islam tapi tak bersyukur dengan nikmat yang diberi..boleh senang-senang hina agama,berkotak-katik kan rukun ISLAM..ishhh...kisah SALLEH GREGOR SAMSA ni..semoga dia mendapat hidayah dari ALLAH S.W.T...amin

save as dulu sebelum zoom


Sejak akhir-akhir ni,dah macam-macam kes melibatkan FACEBOOK...dorang jadikan medan FB tempat luah perasaan,tempat luah tak puas hati..ini lah bahana kemajuan IT sekarang.huhu..
Satu dunia boleh baca kata-kata kebodohan kita...sebelum nak cakap pape yang boleh guris sensitivi masyarakat kita,fikir la dulu banyak-banyak kali..jangan main sedap jer sound,nanti korang jugak dapat susah..adoiii...

Membebel pulak Imz bulan-bulan puasa ni...huhu..bukan membebel,sekadar ingat mengingati sesama kita,Imz pun kadang-kadang terlepas cakap,terlepas tulis jugak...so,kita sama-sama la beringat ye dak?

ok la,dah nak masuk ASAR...then nak prepare pergi bazar Ramadhan kat Kangar,Perlis pulak..jumpa Aweera lagi ke?hoho...dah tau artis,malu-malu pulak nak tonjolkan diri...relex la bro,kita orang lebih teruja tengok lauk daripada kamu..hehehe...sorry...



0 comments:

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, August 17, 2010

Ketenangan dan sekali sekala gelabah

Posted by imz at 1:15 AM

tenang tengok senyuman anak-anak kecil,bukan anak tekak mahupun anak rambut yer..
stop Imz !

Salam Guyz

Puasa Ok???
Alhamdullilah...Imz puasa penuh lagi setakat hari ni,dah masuk hari ke 7 kan kita berpuasa..m.c yang sahih tak dapat lagi,kalau tak dapat lagi best..leh jer puasa penuh,tak payah ganti-ganti..weeee

Plan puasa kali ni nak diet la konon,nak bukak puasa macam sup jer,then lepas terawih tak nak morih ni..nak ganti dengan main badminton..semangat sebelum puasa tu memang berkobar-kobar la!

Masuk hari pertama puasa dah hapus segala rancangan awal tu..makan memang la makan keaw teaw sup je,tapi lepas terawih..banyak pulak makanan sampingan yang ada..ape lagi,melantak lah! Court badminton tu jeling sebelah mata pun dah tak nak...hehe...teruk betul! azam dalam diri langsung tak kuat....

masuk hari kedua,ketiga...isshhh...termakan nasi la pulak...'ter' makan la sangat kan,ngee..tak tahan beb tengok godaan nasi.Tambahan pulak kalau pergi bazar ramadhan...
Dah dekat nak habis belajar ni,kami gurl-gurl ni pergi lah bukak puasa kat KFC..saja lah nak simpan moment bersama-sama.best jugak...sambil makan,sambil gelak...haisshhh...seronok banget tu!

berbuka puasa dengan family belum sempat lagi,tunggu cuti la kot..nuzul AL-QURAN ni,Imz nak pergi KL..tiket pergi balik dah beli pun..dah tak sabar-sabar nak tungu detik tu,nak makan puas-puas dengan family,hope ma pun datang KL jugak masa tu..rindu ma sangat-sangat..

Bulan puasa memang kita rasa tenang kan,sebab bila buat kerja waktu siang..tak payah fikir perut tengah lapar.Perut ni pun dapat rehat yang secukupnya..ewah..hehe..tapi kadang-kadang tu serabut gak kepala otak ni,fikir assigment yang aisemen banyak giler...macam-macam benda nak kena buat,presentation la..kkp la...AR lagi la...rambang mata nak buat mana dulu..hehe.bajet la...

tapi apa-apa pun,harap semua akan settle dengan baik...amin

sambil-sambil online ni,jenguk jugak blog kawan-kawan..ada story gempak yang langsung tak sedap di dengar,pasal kecabulan mulut seorang rakyat Malaysia yang dilahirkan Islam tapi tak bersyukur dengan nikmat yang diberi..boleh senang-senang hina agama,berkotak-katik kan rukun ISLAM..ishhh...kisah SALLEH GREGOR SAMSA ni..semoga dia mendapat hidayah dari ALLAH S.W.T...amin

save as dulu sebelum zoom


Sejak akhir-akhir ni,dah macam-macam kes melibatkan FACEBOOK...dorang jadikan medan FB tempat luah perasaan,tempat luah tak puas hati..ini lah bahana kemajuan IT sekarang.huhu..
Satu dunia boleh baca kata-kata kebodohan kita...sebelum nak cakap pape yang boleh guris sensitivi masyarakat kita,fikir la dulu banyak-banyak kali..jangan main sedap jer sound,nanti korang jugak dapat susah..adoiii...

Membebel pulak Imz bulan-bulan puasa ni...huhu..bukan membebel,sekadar ingat mengingati sesama kita,Imz pun kadang-kadang terlepas cakap,terlepas tulis jugak...so,kita sama-sama la beringat ye dak?

ok la,dah nak masuk ASAR...then nak prepare pergi bazar Ramadhan kat Kangar,Perlis pulak..jumpa Aweera lagi ke?hoho...dah tau artis,malu-malu pulak nak tonjolkan diri...relex la bro,kita orang lebih teruja tengok lauk daripada kamu..hehehe...sorry...



0 comments on "Ketenangan dan sekali sekala gelabah"

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa