Monday, March 1, 2010

You jump,I jump !!!

Drama Sebabak :
Abang Kassim : Milah,kalau lah Milah lompat..abang kassim sanggup ikut Milah
Milah : Tapi Milah malu..apa kata orang nanti bang Kassim?
Abang Kassim :Ini demi maruah kita,Milah..nak tak nak kita kena lompat..
Milah : Betul ni?Lepas Milah lompat,abang Kassim lompat..
Abang Kassim : Ye Milah...You jump,I jump...
( abang kassim hanya menahan malu bila melihat Milah terus melompat katak ke garisan penamat)
Milah :Apa tunggu lagi?Lompatlah..
Abang Kassim :Pon..pon..pon..(sambil membuat bunyi katak)
Akhirnya,Milah dan Abang Kassim menang bagi kategori lompat katak pasangan romantis bagi sukaneka rukun tetangga...hehe..sedakar celoteh pagi ni..jangan marah naaa...
Imz saja-saja je nak update pasal photo shoot kat KL hari tu..masa Imz bercuti..
gambar anak-anak sedara yang teruja melompat lepas dipaksa Chekshu nya..
Adam mula-mula tak nak,kata letih..lepas tengok gambar dia di awangan,
teruja nak snap lagi..dan lagi..



Aleesya dah macam burung terbang..excited jugak nak ambil gambar sambil melompat

dua beradik ni memang aktif sungguh..tengoklah muka dorang

Aleesya memang tunjukkan prestasi yang baik masa shoot hari tu..
tinggi gak dia lompat..
haaa...Iman pun nak join sekali..walaupun tak berapa nak jadi dia lompat..hehe


dah penat-penat lompat..lepak dulu..dengar cerita Khayla..


Payish kalau dah makan ais krim tu..tak ingat dunia..
Lepas penat melompat..dorang mandi lak kat swimming pool,
then makan-makan..cendol ada,goreng pisang,keropok lekor,ais krim..banyak la tu!

giliran Payish lak mandi..teruja dia...
Khayla pun mandi jugak...dengan parents dia..


aktiviti riadah last sekali..makan lagi..hehe..
nak elak kolestrol la konon..Kak Dah stim dua ekor ikan siakap,then tambah kicap dan perah lemon..emmmm..menjilat jari wei..jari tangan sahaja dibenarkan ye!
Itulah story masa lepak kat KL hari tu..rumah baru Kak Dah dah macam chalet kita orang buat,tempat lepak hujung minggu..

2 comments:

Nine said...

lawa gambar ..hehe imz tak lompat gak ker ? hehe

Imz Jentayu said...

tuan amik gambar tak lawa?hehee...tak larat nak lompat,hehee

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Monday, March 1, 2010

You jump,I jump !!!

Posted by imz at 5:20 PM
Drama Sebabak :
Abang Kassim : Milah,kalau lah Milah lompat..abang kassim sanggup ikut Milah
Milah : Tapi Milah malu..apa kata orang nanti bang Kassim?
Abang Kassim :Ini demi maruah kita,Milah..nak tak nak kita kena lompat..
Milah : Betul ni?Lepas Milah lompat,abang Kassim lompat..
Abang Kassim : Ye Milah...You jump,I jump...
( abang kassim hanya menahan malu bila melihat Milah terus melompat katak ke garisan penamat)
Milah :Apa tunggu lagi?Lompatlah..
Abang Kassim :Pon..pon..pon..(sambil membuat bunyi katak)
Akhirnya,Milah dan Abang Kassim menang bagi kategori lompat katak pasangan romantis bagi sukaneka rukun tetangga...hehe..sedakar celoteh pagi ni..jangan marah naaa...
Imz saja-saja je nak update pasal photo shoot kat KL hari tu..masa Imz bercuti..
gambar anak-anak sedara yang teruja melompat lepas dipaksa Chekshu nya..
Adam mula-mula tak nak,kata letih..lepas tengok gambar dia di awangan,
teruja nak snap lagi..dan lagi..



Aleesya dah macam burung terbang..excited jugak nak ambil gambar sambil melompat

dua beradik ni memang aktif sungguh..tengoklah muka dorang

Aleesya memang tunjukkan prestasi yang baik masa shoot hari tu..
tinggi gak dia lompat..
haaa...Iman pun nak join sekali..walaupun tak berapa nak jadi dia lompat..hehe


dah penat-penat lompat..lepak dulu..dengar cerita Khayla..


Payish kalau dah makan ais krim tu..tak ingat dunia..
Lepas penat melompat..dorang mandi lak kat swimming pool,
then makan-makan..cendol ada,goreng pisang,keropok lekor,ais krim..banyak la tu!

giliran Payish lak mandi..teruja dia...
Khayla pun mandi jugak...dengan parents dia..


aktiviti riadah last sekali..makan lagi..hehe..
nak elak kolestrol la konon..Kak Dah stim dua ekor ikan siakap,then tambah kicap dan perah lemon..emmmm..menjilat jari wei..jari tangan sahaja dibenarkan ye!
Itulah story masa lepak kat KL hari tu..rumah baru Kak Dah dah macam chalet kita orang buat,tempat lepak hujung minggu..

2 comments on "You jump,I jump !!!"

Nine on March 9, 2010 at 4:44 AM said...

lawa gambar ..hehe imz tak lompat gak ker ? hehe

Imz Jentayu on March 11, 2010 at 6:56 PM said...

tuan amik gambar tak lawa?hehee...tak larat nak lompat,hehee

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa