Monday, December 31, 2012

Simply 2012



Assalamualaikum...Hari terakhir di tahun 2012....jam jam terakhir katakan...
Imz ambil kesempatan untuk imbas kembali apa yang terjadi dalam hidupku sepanjang tahun 2012.

Permulaan 2012 tidaklah sebahagia mana yang Imz harapkan apabila berlaku sesuatu yang tidak pernah terfikir kita akan lalui.Walaupun ia sedikit pahit,namun kita belajar dari kesilapan melakukan percaturan dalam kehidupan.Jangan pernah menyesal dengan takdir hidup kita, anggap lah ia sebagai sesi pembelajaran dalam usaha untuk mengenali dunia di kala usia menginjak dewasa. Belajar dari kesilapan itu lebih bermakna.


Imz akui sedikit celaru dengan ujian mendatang..namun sokongan dari sahabat tersayang , Imz kembali melawan perasaan itu.Thanks sahabat....Ingatlah guyz, apabila kita hadapi ujian terus ingat kita ada ALLAH s.w.t yang akan dengar luahan hati kita , dengan Dia kita akan tenang berbicara.Sesungguhnya doa kepada kekasih yang SATU ini akan membuat emosi kita akan lebih stabil.


Alhamdullilah..segalanya kembali baik.Segalanya berjalan dengan sempurna...kadang-kadang je terasa something..tapi Imz cuba kawal,anggap ia cuma persinggahan tanpa berharap ia akan pergi lebih jauh.Bohong !!! Imz memang berharap ia akan meningkat ke tahap yang lebih baik..tapi ia mati tiba-tiba..tersentap.Mungkin belum sampai detik waktunya..Imz ingatkan diri.Mohon pada diri...cukuplah,jangan berlaku lagi.Namun ia berbeza kerna ia bukan sebuah permainan. Ini kurniaan dari Ilahi...kerna Imz tak pernah rancang namun ia tiba-tiba datang dan semakin hari semakin kuat.Biarlah ia pergi kalau ia bukan hak Imz.


Senyumlah sayang kerana ia mampu membuktikan bahawa kita bahagia dengan kehidupan.Walaupun dugaan demi dugaan datang...anggap ia proses untuk mematangkan kita.In sha Allah....

Perkara yang gembira sepanjang 2012 :

  • Dah 2 tahun jadi cikgu...dapat bonus dan kenaikan gaji dari goverment.Terima kasih Allah s.w.t atas rezeki yang dikurniakan...alhamdullilah

  • Dah maju setapak dalam bisnes...hehe...yeke? kecil-kecilan je dengan menjadi agen Catalyst..walaupun untuk pasaran kawan dan ahli keluarga je..ok la,pelan-pelan kayuh ye dak...

  • Dah boleh drive ke Kuala Lumpur dan Kota Bharu tapi dengan syarat ada co pilot yang sangat cekap dan berani untuk mempengaruhi gaya pemanduanku..cehhh...penakut lagi sebenarnya..hehe

  • Bertambah bilangan anak buah Cikshu...dapat baby boy Khalef Adrian..tak berkesempatan lagi nak update tentang my new hero ni...soon ok!

  • Ohhhh....the best moment yang paling best for this year,terkandas dalam banjir akhir bulan 12.On the way dari Kuantan-Kota Bharu...Imz,Kak Long dan Ma serta Pinky ku sayang terkandas dalam banjir.Gerak jam 5.00 petang..sampai rumah jam 6.00 pagi.Hohoho...pengalaman yang tidak sanggup ku hadapi lagi.Kesian my Pinky terpaksa harung banjir yang dalam..hope it will be fine.I nak pakai you lama sayang...huhuhu..

Ok guyz...see you next year.. 2013  please be nice to me...

0 comments:

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Monday, December 31, 2012

Simply 2012

Posted by imz at 7:06 AM


Assalamualaikum...Hari terakhir di tahun 2012....jam jam terakhir katakan...
Imz ambil kesempatan untuk imbas kembali apa yang terjadi dalam hidupku sepanjang tahun 2012.

Permulaan 2012 tidaklah sebahagia mana yang Imz harapkan apabila berlaku sesuatu yang tidak pernah terfikir kita akan lalui.Walaupun ia sedikit pahit,namun kita belajar dari kesilapan melakukan percaturan dalam kehidupan.Jangan pernah menyesal dengan takdir hidup kita, anggap lah ia sebagai sesi pembelajaran dalam usaha untuk mengenali dunia di kala usia menginjak dewasa. Belajar dari kesilapan itu lebih bermakna.


Imz akui sedikit celaru dengan ujian mendatang..namun sokongan dari sahabat tersayang , Imz kembali melawan perasaan itu.Thanks sahabat....Ingatlah guyz, apabila kita hadapi ujian terus ingat kita ada ALLAH s.w.t yang akan dengar luahan hati kita , dengan Dia kita akan tenang berbicara.Sesungguhnya doa kepada kekasih yang SATU ini akan membuat emosi kita akan lebih stabil.


Alhamdullilah..segalanya kembali baik.Segalanya berjalan dengan sempurna...kadang-kadang je terasa something..tapi Imz cuba kawal,anggap ia cuma persinggahan tanpa berharap ia akan pergi lebih jauh.Bohong !!! Imz memang berharap ia akan meningkat ke tahap yang lebih baik..tapi ia mati tiba-tiba..tersentap.Mungkin belum sampai detik waktunya..Imz ingatkan diri.Mohon pada diri...cukuplah,jangan berlaku lagi.Namun ia berbeza kerna ia bukan sebuah permainan. Ini kurniaan dari Ilahi...kerna Imz tak pernah rancang namun ia tiba-tiba datang dan semakin hari semakin kuat.Biarlah ia pergi kalau ia bukan hak Imz.


Senyumlah sayang kerana ia mampu membuktikan bahawa kita bahagia dengan kehidupan.Walaupun dugaan demi dugaan datang...anggap ia proses untuk mematangkan kita.In sha Allah....

Perkara yang gembira sepanjang 2012 :

  • Dah 2 tahun jadi cikgu...dapat bonus dan kenaikan gaji dari goverment.Terima kasih Allah s.w.t atas rezeki yang dikurniakan...alhamdullilah

  • Dah maju setapak dalam bisnes...hehe...yeke? kecil-kecilan je dengan menjadi agen Catalyst..walaupun untuk pasaran kawan dan ahli keluarga je..ok la,pelan-pelan kayuh ye dak...

  • Dah boleh drive ke Kuala Lumpur dan Kota Bharu tapi dengan syarat ada co pilot yang sangat cekap dan berani untuk mempengaruhi gaya pemanduanku..cehhh...penakut lagi sebenarnya..hehe

  • Bertambah bilangan anak buah Cikshu...dapat baby boy Khalef Adrian..tak berkesempatan lagi nak update tentang my new hero ni...soon ok!

  • Ohhhh....the best moment yang paling best for this year,terkandas dalam banjir akhir bulan 12.On the way dari Kuantan-Kota Bharu...Imz,Kak Long dan Ma serta Pinky ku sayang terkandas dalam banjir.Gerak jam 5.00 petang..sampai rumah jam 6.00 pagi.Hohoho...pengalaman yang tidak sanggup ku hadapi lagi.Kesian my Pinky terpaksa harung banjir yang dalam..hope it will be fine.I nak pakai you lama sayang...huhuhu..

Ok guyz...see you next year.. 2013  please be nice to me...

0 comments on "Simply 2012"

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa