Saturday, February 26, 2011

D'lemma


(ihsan Google)

Berkhayal dalam angan yang tertatih

Ku berjalan menelusuri telaga waktu

Ku cuba mengerti dan mencari,Apa erti dirimu???

Berharap takdir kan temukan dirimu disisiku

berdo’a untuk dia yang slalu ku rindu

meski pedih hati yang slalu cumbu

ku tadahkan kedua tangan pada-Nya

untuk memohon dan mendengar akan pinta ku

tertetes lautan air mata disisiku

hanya mampu merasakan dan membayangkan....

note Imz :

Kadang-kadang apa yang kita inginkan,impikan dalam hidup sukar untuk digapai...

Adakah kita perlu untuk mendapatkannya atau terus berserah???

Mungkin juga kita telah penat untuk menjadikan ia suatu kenyataan yang pasti...lalu memilih untuk melepaskannya..

Adakah ia pilihan terbaik ??? dilemma.....

Mohon petunjuk dari yang Maha Esa, ALLAH S.W.T....jalan terbaik....


Friday, February 18, 2011

2 minggu dendang perantau



Sekejap jer masa ni berlalu, sudah 2 minggu Imz menjadi guru sandaran terlatih,GST di negeri PerakSeperti orang lain jugak, mungkin rasa janggal berada di tempat lain..terasa pressure dengan persekitaran baru yang kita kurang biasa. Malah,airmata mungkin peneman setia untuk menghilang pergolakan dalam jiwa. Itu yang Imz rasa pada awalnya.

Cabaran dalam menjadi guru menjadi satu bebanan pada awalnya, terasa tugas yang bakal digalas berat untuk ditanggung. Namun, motivasi daripada keluarga dan kawan-kawan,akan menaikkan semangat kita untuk buktikan yang kita mampu.
InsyaALLAH....

Imz bersyukur sebab ditempatkan di sebuah sekolah yang warganya sangat baik dan menerima guru baru dengan hati yang terbuka.Alhamdullilah....lama kelamaan persekitaran sekolah sudah menjadi kebiasaan pada diri.

Tugas yang diberi,Imz harap dapat galas dengan sebaik mungkin..masa ni lah,kita kena buktikan yang guru baru keluaran IPG ada kelebihannya..hehe...insyaALLAH.

Rumah sewa pun sangat OK...housemate yang sangat OK,persekitaran rumah yang selesa walaupun kadang-kadang seram dengan bunyi anjing..nanti lama-lama,ok la kan..

Walaupun kawasan ni sikit pedalaman,tapi bila ada kereta..senang jugak nak ke bandar. Dalam masa dua minggu, Imz dengan housemate,Summayyah dah jelajah Perak..kami pergi Teluk Intan,Batu Gajah,Kampar,Sri Iskandar,Ipoh...haaa...banyak tempat dah kami pergi tau.Tak sempat nak bosanlah.hehe...

Malah, Imz pun dekat dengan sahabat tersayang jugak..Sarina. Jarak tempat kami cuma 30 min je...jadi, 1st weekend tu Imz dan Mayah lepak rumah Sarina 3 hari 2 malam..dan layanan sangat superb dari family Sarina.thanks Ina dan family....makan nasi dengan tempoyak,
yummy nya...emmmm...

Sorang lagi sahabat Imz, Ienaz pun datang menziarah kami kat rumah..hehe..best jugak ada yang sudi datang jenguk-jenguk kami kat rumah.So, tak lah terasa terasing berada di negeri orang.

Weekend kali ni pulak, Imz kat KL...3 jam je dari Ipoh-
KL. Tak lah penat sangat perjalanan tu..Esok ahad, Imz akan kembali ke Perak...hohoho.....kali ni, Kak dah akan hantar Imz balik Tanjung Tualang,Perak...
Imz harap dapat melalui hari-hari mendatang dengan lebih kuat..insyaALLAH

Thursday, February 17, 2011

Talking To The Moon,dear


Talking To The Moon - Bruno Mars


I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

Chorus:
At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away



Imz : meaningful song....from heart to heart.... ; )
- walau jauh beribu batu,kita masih berteduh di bawah 1 langit .. kerna itu,kita tak pernah jauh.....
- dedicate to all my sahabat....jangan bersedih even kekasih hati di borneo..kuatkan hati !!!


Thursday, February 10, 2011

Terima Kasih Sayang

As Salam Guyz

Sekejap je dah masuk bulan Februari kan?Pada Imz bulan paling bermakna berbanding bulan-bulan yang lain..aiseyman...sebab apa?sebab bulan berkasih sayang kah?huhu..jangan sambut Valentine's Day yer kawan-kawan muslim...dosa tu!

Of course lah..inilah bulan Imz di lahirkan.Mestilah bermakna kan.Imz buat entry ni untuk ucapkan terima kasih sangat-sangat kepada yang sudi wish birthday Imz..kat hp,fb,mahupun blog..Imz hargai sangat-sangat.

Namun hati sayu jugak sambut usia 24 di Perak.Sebab jauh dari keluarga dan sahabat tersayang,tapi nak tak nak..kita kena terimalah.Tiba-tiba Imz rasa sedih jer..sampai mengalir air mata sebab terasa susah nak balik.Tapi hanya deraian jer lah..i kan Ratu Air Mata.huhu.

Tapi hari ni,Imz dah semakin ok..sebab myhousemate,Mayah dah dapat kereta.Hari ni pergi sekolah dengan kereta Mayah.Then..kami terus panjangkan langkah ke pekan Batu Gajah.Survey tempat..alhamdullilah,nak ke pekan Batu Gajah tak jauh.Malah dekat situ,ada stesen keretapi ETS..so,easy Imz nak balik KL.Yahooo!!!

Terima kasih Imz nak ucapkan buat family especially my mom,sisters yang caring...selalu call tanya khabar adik tersayang dorang ni.hehe..dan terima kasih jugak kat si dia...sahabat terbaik yang sudi dengar keluhan,luahan,suka duka Imz di tempat baru ni...

Waktu macam ni,memang Imz perlukan anda semua...so,terima kasih sayang-sayangku sebab ada di sisi Imz!Hanya ALLAH S.W.T jer tau betapa Imz hargai dan sayangi korang....


p/s : terima kasih untuk maxis broadband jugak sebab ada line untuk Imz..sebab u mxs bb,i dapat online..dan update story kat sini.dapat share dengan geng blogger jugak....miss u semua.tak sempat nak blogwalking..line tak berapa laju...cukup2 makan nak online jer..hehe


Monday, February 7, 2011

Hari Pertama di usia 24!!!



Happy Birthday diriku...
sudah 24 tahun rupanya roh dan tubuhku bersatu...semoga aku dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia.Amin....

Tak sangka...menyambut usia 24 tahun di perantauan,negeri Perak.Sayu jugaklah semalam...dapat mesej dari keluarga dan kawan-kawan...dah tua rupanya.hehe..

Birthday present tahun ni???Posting di Perak..menjadi cikgu...huahuahua....dasyat betullah hadiah ni !!!

Sebenarnya banyak nak story pasal tempat baru,pengalaman baru Imz kat sini..tapi hold dululah..mood tak stabil..wakakaka....

K la..
adios...doakan Imz ehhh...


Thursday, February 3, 2011

Langkah Imz


As Salam Guyz

Hari ni,3 feb 2011...Imz dah melangkah kaki keluar dari negeri tercinta,Pasir Mas Kelantan.Melangkah untuk menjadi anak perantau untuk kali kedua..huhu.Belajar 5 tahun setengah di negeri Perlis belum cukup untuk Imz kot,disebabkan itu Imz dapat tawaran lagi dari negeri belah Utara ni.Kali ni, di Tanjung Tualang,Perak
.Emmm...dah rezeki di bumi Utara,terima jelah..

Imz berlepas dari airport Sultan Ismail Petra pada jam 1720 dan sampai kat LCCT jam 1800.Imz akan stay rumah Kak Long dulu..dan hari sabtu akan ke Perak.Esok,nak shopping apa barang yang patut dulu dengan akak-akak.

Emmm...perasaan kali ni agak berbeza sebab ini kali pertama Imz akan berada di negeri orang sebagai orang makan gaji lah,bukan lagi student.So...mungkin kena
tune sikit pemikiran ni,tak boleh lah bergantung hidup sangat macam ada kat kampus dulu.Kat kampus..Imz stay kat hostel jer,semua barang dah disediakan..Imz cuma fikir nak belajar dan makan je.

Tapi situasi kali agak berbeza,Imz akan tinggal di rumah sewa..soal keselamatan,kesihatan dah jadi soal tanggungjawab kita.Dah tak boleh nak mengadu kat warden ke apa..hehe.So,kena pandai jaga diri kat negeri orang.Malah..bil air,bil eletrik,ba
rang dapur dah jadi aspek penting.Emmm...baru rasa diri ni kena berdikari.Kena survive!

Imz bersyukur sangat sebab dapat satu sekolah dengan kawan sendiri,Summayyah.Tapi ini pengalaman pertama dia merantau...huhu.Nasib baik lah si Mayah ni anak sulung yang biasa dengan tanggungjawab hal rumahtangga.Bab masak,mengemas sure dia terror.So,Imz kena menuntut ilmu dengan dia lah.hehe...

Gelisah + excited nak jalani hidup berdikari..dan Imz harap sa
ngat keadaan persekitaran membuatkan Imz cepat selesa.Hope dapat jugak jiran-jiran yang baik..rakan-rakan setugas yang prihatin dan semuanyalah positif.

Imz dah nak masuk 24 tahun this februari..so,hope pengalaman merantau kali ni akan mematangkan Imz.InsyaALLAH....

Kalau ternampak Imz kat Perak..tegur-tegurlah ye...hahaha....perasan ngetop!!!


Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, February 26, 2011

D'lemma

Posted by imz at 8:05 AM 0 comments

(ihsan Google)

Berkhayal dalam angan yang tertatih

Ku berjalan menelusuri telaga waktu

Ku cuba mengerti dan mencari,Apa erti dirimu???

Berharap takdir kan temukan dirimu disisiku

berdo’a untuk dia yang slalu ku rindu

meski pedih hati yang slalu cumbu

ku tadahkan kedua tangan pada-Nya

untuk memohon dan mendengar akan pinta ku

tertetes lautan air mata disisiku

hanya mampu merasakan dan membayangkan....

note Imz :

Kadang-kadang apa yang kita inginkan,impikan dalam hidup sukar untuk digapai...

Adakah kita perlu untuk mendapatkannya atau terus berserah???

Mungkin juga kita telah penat untuk menjadikan ia suatu kenyataan yang pasti...lalu memilih untuk melepaskannya..

Adakah ia pilihan terbaik ??? dilemma.....

Mohon petunjuk dari yang Maha Esa, ALLAH S.W.T....jalan terbaik....


Friday, February 18, 2011

2 minggu dendang perantau

Posted by imz at 9:15 PM 0 comments


Sekejap jer masa ni berlalu, sudah 2 minggu Imz menjadi guru sandaran terlatih,GST di negeri PerakSeperti orang lain jugak, mungkin rasa janggal berada di tempat lain..terasa pressure dengan persekitaran baru yang kita kurang biasa. Malah,airmata mungkin peneman setia untuk menghilang pergolakan dalam jiwa. Itu yang Imz rasa pada awalnya.

Cabaran dalam menjadi guru menjadi satu bebanan pada awalnya, terasa tugas yang bakal digalas berat untuk ditanggung. Namun, motivasi daripada keluarga dan kawan-kawan,akan menaikkan semangat kita untuk buktikan yang kita mampu.
InsyaALLAH....

Imz bersyukur sebab ditempatkan di sebuah sekolah yang warganya sangat baik dan menerima guru baru dengan hati yang terbuka.Alhamdullilah....lama kelamaan persekitaran sekolah sudah menjadi kebiasaan pada diri.

Tugas yang diberi,Imz harap dapat galas dengan sebaik mungkin..masa ni lah,kita kena buktikan yang guru baru keluaran IPG ada kelebihannya..hehe...insyaALLAH.

Rumah sewa pun sangat OK...housemate yang sangat OK,persekitaran rumah yang selesa walaupun kadang-kadang seram dengan bunyi anjing..nanti lama-lama,ok la kan..

Walaupun kawasan ni sikit pedalaman,tapi bila ada kereta..senang jugak nak ke bandar. Dalam masa dua minggu, Imz dengan housemate,Summayyah dah jelajah Perak..kami pergi Teluk Intan,Batu Gajah,Kampar,Sri Iskandar,Ipoh...haaa...banyak tempat dah kami pergi tau.Tak sempat nak bosanlah.hehe...

Malah, Imz pun dekat dengan sahabat tersayang jugak..Sarina. Jarak tempat kami cuma 30 min je...jadi, 1st weekend tu Imz dan Mayah lepak rumah Sarina 3 hari 2 malam..dan layanan sangat superb dari family Sarina.thanks Ina dan family....makan nasi dengan tempoyak,
yummy nya...emmmm...

Sorang lagi sahabat Imz, Ienaz pun datang menziarah kami kat rumah..hehe..best jugak ada yang sudi datang jenguk-jenguk kami kat rumah.So, tak lah terasa terasing berada di negeri orang.

Weekend kali ni pulak, Imz kat KL...3 jam je dari Ipoh-
KL. Tak lah penat sangat perjalanan tu..Esok ahad, Imz akan kembali ke Perak...hohoho.....kali ni, Kak dah akan hantar Imz balik Tanjung Tualang,Perak...
Imz harap dapat melalui hari-hari mendatang dengan lebih kuat..insyaALLAH

Thursday, February 17, 2011

Talking To The Moon,dear

Posted by imz at 7:48 AM 0 comments

Talking To The Moon - Bruno Mars


I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

Chorus:
At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away



Imz : meaningful song....from heart to heart.... ; )
- walau jauh beribu batu,kita masih berteduh di bawah 1 langit .. kerna itu,kita tak pernah jauh.....
- dedicate to all my sahabat....jangan bersedih even kekasih hati di borneo..kuatkan hati !!!


Thursday, February 10, 2011

Terima Kasih Sayang

Posted by imz at 5:02 AM 4 comments
As Salam Guyz

Sekejap je dah masuk bulan Februari kan?Pada Imz bulan paling bermakna berbanding bulan-bulan yang lain..aiseyman...sebab apa?sebab bulan berkasih sayang kah?huhu..jangan sambut Valentine's Day yer kawan-kawan muslim...dosa tu!

Of course lah..inilah bulan Imz di lahirkan.Mestilah bermakna kan.Imz buat entry ni untuk ucapkan terima kasih sangat-sangat kepada yang sudi wish birthday Imz..kat hp,fb,mahupun blog..Imz hargai sangat-sangat.

Namun hati sayu jugak sambut usia 24 di Perak.Sebab jauh dari keluarga dan sahabat tersayang,tapi nak tak nak..kita kena terimalah.Tiba-tiba Imz rasa sedih jer..sampai mengalir air mata sebab terasa susah nak balik.Tapi hanya deraian jer lah..i kan Ratu Air Mata.huhu.

Tapi hari ni,Imz dah semakin ok..sebab myhousemate,Mayah dah dapat kereta.Hari ni pergi sekolah dengan kereta Mayah.Then..kami terus panjangkan langkah ke pekan Batu Gajah.Survey tempat..alhamdullilah,nak ke pekan Batu Gajah tak jauh.Malah dekat situ,ada stesen keretapi ETS..so,easy Imz nak balik KL.Yahooo!!!

Terima kasih Imz nak ucapkan buat family especially my mom,sisters yang caring...selalu call tanya khabar adik tersayang dorang ni.hehe..dan terima kasih jugak kat si dia...sahabat terbaik yang sudi dengar keluhan,luahan,suka duka Imz di tempat baru ni...

Waktu macam ni,memang Imz perlukan anda semua...so,terima kasih sayang-sayangku sebab ada di sisi Imz!Hanya ALLAH S.W.T jer tau betapa Imz hargai dan sayangi korang....


p/s : terima kasih untuk maxis broadband jugak sebab ada line untuk Imz..sebab u mxs bb,i dapat online..dan update story kat sini.dapat share dengan geng blogger jugak....miss u semua.tak sempat nak blogwalking..line tak berapa laju...cukup2 makan nak online jer..hehe


Monday, February 7, 2011

Hari Pertama di usia 24!!!

Posted by imz at 9:18 PM 4 comments


Happy Birthday diriku...
sudah 24 tahun rupanya roh dan tubuhku bersatu...semoga aku dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia.Amin....

Tak sangka...menyambut usia 24 tahun di perantauan,negeri Perak.Sayu jugaklah semalam...dapat mesej dari keluarga dan kawan-kawan...dah tua rupanya.hehe..

Birthday present tahun ni???Posting di Perak..menjadi cikgu...huahuahua....dasyat betullah hadiah ni !!!

Sebenarnya banyak nak story pasal tempat baru,pengalaman baru Imz kat sini..tapi hold dululah..mood tak stabil..wakakaka....

K la..
adios...doakan Imz ehhh...


Thursday, February 3, 2011

Langkah Imz

Posted by imz at 7:59 AM 2 comments

As Salam Guyz

Hari ni,3 feb 2011...Imz dah melangkah kaki keluar dari negeri tercinta,Pasir Mas Kelantan.Melangkah untuk menjadi anak perantau untuk kali kedua..huhu.Belajar 5 tahun setengah di negeri Perlis belum cukup untuk Imz kot,disebabkan itu Imz dapat tawaran lagi dari negeri belah Utara ni.Kali ni, di Tanjung Tualang,Perak
.Emmm...dah rezeki di bumi Utara,terima jelah..

Imz berlepas dari airport Sultan Ismail Petra pada jam 1720 dan sampai kat LCCT jam 1800.Imz akan stay rumah Kak Long dulu..dan hari sabtu akan ke Perak.Esok,nak shopping apa barang yang patut dulu dengan akak-akak.

Emmm...perasaan kali ni agak berbeza sebab ini kali pertama Imz akan berada di negeri orang sebagai orang makan gaji lah,bukan lagi student.So...mungkin kena
tune sikit pemikiran ni,tak boleh lah bergantung hidup sangat macam ada kat kampus dulu.Kat kampus..Imz stay kat hostel jer,semua barang dah disediakan..Imz cuma fikir nak belajar dan makan je.

Tapi situasi kali agak berbeza,Imz akan tinggal di rumah sewa..soal keselamatan,kesihatan dah jadi soal tanggungjawab kita.Dah tak boleh nak mengadu kat warden ke apa..hehe.So,kena pandai jaga diri kat negeri orang.Malah..bil air,bil eletrik,ba
rang dapur dah jadi aspek penting.Emmm...baru rasa diri ni kena berdikari.Kena survive!

Imz bersyukur sangat sebab dapat satu sekolah dengan kawan sendiri,Summayyah.Tapi ini pengalaman pertama dia merantau...huhu.Nasib baik lah si Mayah ni anak sulung yang biasa dengan tanggungjawab hal rumahtangga.Bab masak,mengemas sure dia terror.So,Imz kena menuntut ilmu dengan dia lah.hehe...

Gelisah + excited nak jalani hidup berdikari..dan Imz harap sa
ngat keadaan persekitaran membuatkan Imz cepat selesa.Hope dapat jugak jiran-jiran yang baik..rakan-rakan setugas yang prihatin dan semuanyalah positif.

Imz dah nak masuk 24 tahun this februari..so,hope pengalaman merantau kali ni akan mematangkan Imz.InsyaALLAH....

Kalau ternampak Imz kat Perak..tegur-tegurlah ye...hahaha....perasan ngetop!!!


Click C.I.N.T.A

asasa