Thursday, February 3, 2011

Langkah Imz


As Salam Guyz

Hari ni,3 feb 2011...Imz dah melangkah kaki keluar dari negeri tercinta,Pasir Mas Kelantan.Melangkah untuk menjadi anak perantau untuk kali kedua..huhu.Belajar 5 tahun setengah di negeri Perlis belum cukup untuk Imz kot,disebabkan itu Imz dapat tawaran lagi dari negeri belah Utara ni.Kali ni, di Tanjung Tualang,Perak
.Emmm...dah rezeki di bumi Utara,terima jelah..

Imz berlepas dari airport Sultan Ismail Petra pada jam 1720 dan sampai kat LCCT jam 1800.Imz akan stay rumah Kak Long dulu..dan hari sabtu akan ke Perak.Esok,nak shopping apa barang yang patut dulu dengan akak-akak.

Emmm...perasaan kali ni agak berbeza sebab ini kali pertama Imz akan berada di negeri orang sebagai orang makan gaji lah,bukan lagi student.So...mungkin kena
tune sikit pemikiran ni,tak boleh lah bergantung hidup sangat macam ada kat kampus dulu.Kat kampus..Imz stay kat hostel jer,semua barang dah disediakan..Imz cuma fikir nak belajar dan makan je.

Tapi situasi kali agak berbeza,Imz akan tinggal di rumah sewa..soal keselamatan,kesihatan dah jadi soal tanggungjawab kita.Dah tak boleh nak mengadu kat warden ke apa..hehe.So,kena pandai jaga diri kat negeri orang.Malah..bil air,bil eletrik,ba
rang dapur dah jadi aspek penting.Emmm...baru rasa diri ni kena berdikari.Kena survive!

Imz bersyukur sangat sebab dapat satu sekolah dengan kawan sendiri,Summayyah.Tapi ini pengalaman pertama dia merantau...huhu.Nasib baik lah si Mayah ni anak sulung yang biasa dengan tanggungjawab hal rumahtangga.Bab masak,mengemas sure dia terror.So,Imz kena menuntut ilmu dengan dia lah.hehe...

Gelisah + excited nak jalani hidup berdikari..dan Imz harap sa
ngat keadaan persekitaran membuatkan Imz cepat selesa.Hope dapat jugak jiran-jiran yang baik..rakan-rakan setugas yang prihatin dan semuanyalah positif.

Imz dah nak masuk 24 tahun this februari..so,hope pengalaman merantau kali ni akan mematangkan Imz.InsyaALLAH....

Kalau ternampak Imz kat Perak..tegur-tegurlah ye...hahaha....perasan ngetop!!!


2 comments:

miss majaz said...

saya orang pasir mas jugak~ hahaha
^___^

imz said...

@miss majaz :

ohhh.yeke?saing2 la kito...

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Thursday, February 3, 2011

Langkah Imz

Posted by imz at 7:59 AM

As Salam Guyz

Hari ni,3 feb 2011...Imz dah melangkah kaki keluar dari negeri tercinta,Pasir Mas Kelantan.Melangkah untuk menjadi anak perantau untuk kali kedua..huhu.Belajar 5 tahun setengah di negeri Perlis belum cukup untuk Imz kot,disebabkan itu Imz dapat tawaran lagi dari negeri belah Utara ni.Kali ni, di Tanjung Tualang,Perak
.Emmm...dah rezeki di bumi Utara,terima jelah..

Imz berlepas dari airport Sultan Ismail Petra pada jam 1720 dan sampai kat LCCT jam 1800.Imz akan stay rumah Kak Long dulu..dan hari sabtu akan ke Perak.Esok,nak shopping apa barang yang patut dulu dengan akak-akak.

Emmm...perasaan kali ni agak berbeza sebab ini kali pertama Imz akan berada di negeri orang sebagai orang makan gaji lah,bukan lagi student.So...mungkin kena
tune sikit pemikiran ni,tak boleh lah bergantung hidup sangat macam ada kat kampus dulu.Kat kampus..Imz stay kat hostel jer,semua barang dah disediakan..Imz cuma fikir nak belajar dan makan je.

Tapi situasi kali agak berbeza,Imz akan tinggal di rumah sewa..soal keselamatan,kesihatan dah jadi soal tanggungjawab kita.Dah tak boleh nak mengadu kat warden ke apa..hehe.So,kena pandai jaga diri kat negeri orang.Malah..bil air,bil eletrik,ba
rang dapur dah jadi aspek penting.Emmm...baru rasa diri ni kena berdikari.Kena survive!

Imz bersyukur sangat sebab dapat satu sekolah dengan kawan sendiri,Summayyah.Tapi ini pengalaman pertama dia merantau...huhu.Nasib baik lah si Mayah ni anak sulung yang biasa dengan tanggungjawab hal rumahtangga.Bab masak,mengemas sure dia terror.So,Imz kena menuntut ilmu dengan dia lah.hehe...

Gelisah + excited nak jalani hidup berdikari..dan Imz harap sa
ngat keadaan persekitaran membuatkan Imz cepat selesa.Hope dapat jugak jiran-jiran yang baik..rakan-rakan setugas yang prihatin dan semuanyalah positif.

Imz dah nak masuk 24 tahun this februari..so,hope pengalaman merantau kali ni akan mematangkan Imz.InsyaALLAH....

Kalau ternampak Imz kat Perak..tegur-tegurlah ye...hahaha....perasan ngetop!!!


2 comments on "Langkah Imz"

miss majaz on February 6, 2011 at 1:29 AM said...

saya orang pasir mas jugak~ hahaha
^___^

imz on February 7, 2011 at 9:39 PM said...

@miss majaz :

ohhh.yeke?saing2 la kito...

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa