Friday, February 18, 2011

2 minggu dendang perantau



Sekejap jer masa ni berlalu, sudah 2 minggu Imz menjadi guru sandaran terlatih,GST di negeri PerakSeperti orang lain jugak, mungkin rasa janggal berada di tempat lain..terasa pressure dengan persekitaran baru yang kita kurang biasa. Malah,airmata mungkin peneman setia untuk menghilang pergolakan dalam jiwa. Itu yang Imz rasa pada awalnya.

Cabaran dalam menjadi guru menjadi satu bebanan pada awalnya, terasa tugas yang bakal digalas berat untuk ditanggung. Namun, motivasi daripada keluarga dan kawan-kawan,akan menaikkan semangat kita untuk buktikan yang kita mampu.
InsyaALLAH....

Imz bersyukur sebab ditempatkan di sebuah sekolah yang warganya sangat baik dan menerima guru baru dengan hati yang terbuka.Alhamdullilah....lama kelamaan persekitaran sekolah sudah menjadi kebiasaan pada diri.

Tugas yang diberi,Imz harap dapat galas dengan sebaik mungkin..masa ni lah,kita kena buktikan yang guru baru keluaran IPG ada kelebihannya..hehe...insyaALLAH.

Rumah sewa pun sangat OK...housemate yang sangat OK,persekitaran rumah yang selesa walaupun kadang-kadang seram dengan bunyi anjing..nanti lama-lama,ok la kan..

Walaupun kawasan ni sikit pedalaman,tapi bila ada kereta..senang jugak nak ke bandar. Dalam masa dua minggu, Imz dengan housemate,Summayyah dah jelajah Perak..kami pergi Teluk Intan,Batu Gajah,Kampar,Sri Iskandar,Ipoh...haaa...banyak tempat dah kami pergi tau.Tak sempat nak bosanlah.hehe...

Malah, Imz pun dekat dengan sahabat tersayang jugak..Sarina. Jarak tempat kami cuma 30 min je...jadi, 1st weekend tu Imz dan Mayah lepak rumah Sarina 3 hari 2 malam..dan layanan sangat superb dari family Sarina.thanks Ina dan family....makan nasi dengan tempoyak,
yummy nya...emmmm...

Sorang lagi sahabat Imz, Ienaz pun datang menziarah kami kat rumah..hehe..best jugak ada yang sudi datang jenguk-jenguk kami kat rumah.So, tak lah terasa terasing berada di negeri orang.

Weekend kali ni pulak, Imz kat KL...3 jam je dari Ipoh-
KL. Tak lah penat sangat perjalanan tu..Esok ahad, Imz akan kembali ke Perak...hohoho.....kali ni, Kak dah akan hantar Imz balik Tanjung Tualang,Perak...
Imz harap dapat melalui hari-hari mendatang dengan lebih kuat..insyaALLAH

0 comments:

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Friday, February 18, 2011

2 minggu dendang perantau

Posted by imz at 9:15 PM


Sekejap jer masa ni berlalu, sudah 2 minggu Imz menjadi guru sandaran terlatih,GST di negeri PerakSeperti orang lain jugak, mungkin rasa janggal berada di tempat lain..terasa pressure dengan persekitaran baru yang kita kurang biasa. Malah,airmata mungkin peneman setia untuk menghilang pergolakan dalam jiwa. Itu yang Imz rasa pada awalnya.

Cabaran dalam menjadi guru menjadi satu bebanan pada awalnya, terasa tugas yang bakal digalas berat untuk ditanggung. Namun, motivasi daripada keluarga dan kawan-kawan,akan menaikkan semangat kita untuk buktikan yang kita mampu.
InsyaALLAH....

Imz bersyukur sebab ditempatkan di sebuah sekolah yang warganya sangat baik dan menerima guru baru dengan hati yang terbuka.Alhamdullilah....lama kelamaan persekitaran sekolah sudah menjadi kebiasaan pada diri.

Tugas yang diberi,Imz harap dapat galas dengan sebaik mungkin..masa ni lah,kita kena buktikan yang guru baru keluaran IPG ada kelebihannya..hehe...insyaALLAH.

Rumah sewa pun sangat OK...housemate yang sangat OK,persekitaran rumah yang selesa walaupun kadang-kadang seram dengan bunyi anjing..nanti lama-lama,ok la kan..

Walaupun kawasan ni sikit pedalaman,tapi bila ada kereta..senang jugak nak ke bandar. Dalam masa dua minggu, Imz dengan housemate,Summayyah dah jelajah Perak..kami pergi Teluk Intan,Batu Gajah,Kampar,Sri Iskandar,Ipoh...haaa...banyak tempat dah kami pergi tau.Tak sempat nak bosanlah.hehe...

Malah, Imz pun dekat dengan sahabat tersayang jugak..Sarina. Jarak tempat kami cuma 30 min je...jadi, 1st weekend tu Imz dan Mayah lepak rumah Sarina 3 hari 2 malam..dan layanan sangat superb dari family Sarina.thanks Ina dan family....makan nasi dengan tempoyak,
yummy nya...emmmm...

Sorang lagi sahabat Imz, Ienaz pun datang menziarah kami kat rumah..hehe..best jugak ada yang sudi datang jenguk-jenguk kami kat rumah.So, tak lah terasa terasing berada di negeri orang.

Weekend kali ni pulak, Imz kat KL...3 jam je dari Ipoh-
KL. Tak lah penat sangat perjalanan tu..Esok ahad, Imz akan kembali ke Perak...hohoho.....kali ni, Kak dah akan hantar Imz balik Tanjung Tualang,Perak...
Imz harap dapat melalui hari-hari mendatang dengan lebih kuat..insyaALLAH

0 comments on "2 minggu dendang perantau"

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa