Monday, September 27, 2010

Demam Raya 2010



Salam 19 Syawal

Dah nak habis bulan syawal kan..masa berjalan terlalu pantas,tapi kita masih mensia-siakan masa.Emmm....
hari ni Imz dah mula ganti puasa,7hari nak kena ganti...huhu.
harapnya dapatlah langsaikan hutang sebelum bulan syawal berakhir..amin
Raya tahun 2010?
banyak story mory nyer..macam biasa,Imz sambut raya kat Pasir Mas,Kelantan
beraya dengan semua ahli keluarga tercinta(tapi tetap tanpa arwah abah)..
tema raya tahun ni warna biru...tapi Imz buta warna sikit,salah pilih warna..hehe..dari warna biru boleh pulak jadi kehijau-hijauan..

biskut raya semua jenis tunjuk jer,tak sempat nak buat sendiri..
rindu jugak buat biskut raya sendiri masa dulu-dulu dengan akak-akak
tapi lepas dah ramai kahwin,dah tak sempat..dorang kena uruskan anak-anak

Pagi raya,
pergi sembahyang raya..
juadah raya,ma masakkan nasi impit dengan kuah kacang dan nasi minyak
sesi make up pun dapat sambutan pagi raya...Aleesya teruja dapat di mekap oleh mak saudaranya

then sesi kasi duit raya kat anak-anak buah...ada la sikit rezeki Chekshu bagi duit raya kat 14 anak buah ni...tahun depan,InsyaALLAH..kasi lebih sikit kalau dah dapat gaji ekkk.Si kecik macam Payish,Khayla ni mana la tau makna duit raya lagi....comel jer dorang bila nak ambil duit raya..buat muka blur bila orang hulur angpau..

macam biasa,pagi raya sure ziarah kubur arwah abah..
pergi rumah arwah nenek,keluarga sebelah ma..then balik rumah,berkumpul dengan family sambil tunggu kehadiran tetamu..huhu

raya ketiga,Imz konon nak masak lah tapi masakan tak menjadi
akibatnya Imz sakit perut,muntah-muntah dan demam
esoknya,ma dan kak long bawak per
gi hospital

yang tak bestnya,kena ambil darah dan ni merupakan pengalaman pertama
dan seriously,sakit kena cucuk dengan jarum...hukhukhuk..
alhamdullilah,keputusan darah Imz O.K !
yang kelakarnya,bila nak ambil tekanan darah banyak kali error..nurse kata,maybe sebab tekanan darah tinggi sangat..lagi cuak lah Imz,dalam hati 'adoiii...umur 23 da dapat darah tinggi ke?'

then,dia suruh Imz baring dan ambil tekanan darah..last,dapat jugak baca tekanan darah..
rupanya perasaan nervous dalam diri ni yang buat tekanan darah Imz tak boleh baca
abang HA tu cakap,mesti jenis takut datang hospital...hehe
so,raya ketiga dan keempat..Imz masih lemah lagi..duduk je kat rumah
raya ni pun tak sempat nak beraya rumah kawan-kawan,
sure dorang bengang..sorry eh Azni,Ainul dan Nuni
sebab aku tak sempat nak pergi beraya rumah mu....

mana tak nya,research masih tak buat-buat lagi, bila dah sihat tu,pulun buat laporan research jela..memang tak sempat nak berjalan-jalan.Akak ajak pergi pantai pun tak nak,ajak pergi shopping pun tolak....leh bayangkan betapa Imz terlalu risau pikir pasal research ni????

so,raya 2010 Imz amat menyedihkan dan membosankan....


1 comments:

niMizisa~ said...

wah
1 happy family
happy eid!

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Monday, September 27, 2010

Demam Raya 2010

Posted by imz at 11:29 PM


Salam 19 Syawal

Dah nak habis bulan syawal kan..masa berjalan terlalu pantas,tapi kita masih mensia-siakan masa.Emmm....
hari ni Imz dah mula ganti puasa,7hari nak kena ganti...huhu.
harapnya dapatlah langsaikan hutang sebelum bulan syawal berakhir..amin
Raya tahun 2010?
banyak story mory nyer..macam biasa,Imz sambut raya kat Pasir Mas,Kelantan
beraya dengan semua ahli keluarga tercinta(tapi tetap tanpa arwah abah)..
tema raya tahun ni warna biru...tapi Imz buta warna sikit,salah pilih warna..hehe..dari warna biru boleh pulak jadi kehijau-hijauan..

biskut raya semua jenis tunjuk jer,tak sempat nak buat sendiri..
rindu jugak buat biskut raya sendiri masa dulu-dulu dengan akak-akak
tapi lepas dah ramai kahwin,dah tak sempat..dorang kena uruskan anak-anak

Pagi raya,
pergi sembahyang raya..
juadah raya,ma masakkan nasi impit dengan kuah kacang dan nasi minyak
sesi make up pun dapat sambutan pagi raya...Aleesya teruja dapat di mekap oleh mak saudaranya

then sesi kasi duit raya kat anak-anak buah...ada la sikit rezeki Chekshu bagi duit raya kat 14 anak buah ni...tahun depan,InsyaALLAH..kasi lebih sikit kalau dah dapat gaji ekkk.Si kecik macam Payish,Khayla ni mana la tau makna duit raya lagi....comel jer dorang bila nak ambil duit raya..buat muka blur bila orang hulur angpau..

macam biasa,pagi raya sure ziarah kubur arwah abah..
pergi rumah arwah nenek,keluarga sebelah ma..then balik rumah,berkumpul dengan family sambil tunggu kehadiran tetamu..huhu

raya ketiga,Imz konon nak masak lah tapi masakan tak menjadi
akibatnya Imz sakit perut,muntah-muntah dan demam
esoknya,ma dan kak long bawak per
gi hospital

yang tak bestnya,kena ambil darah dan ni merupakan pengalaman pertama
dan seriously,sakit kena cucuk dengan jarum...hukhukhuk..
alhamdullilah,keputusan darah Imz O.K !
yang kelakarnya,bila nak ambil tekanan darah banyak kali error..nurse kata,maybe sebab tekanan darah tinggi sangat..lagi cuak lah Imz,dalam hati 'adoiii...umur 23 da dapat darah tinggi ke?'

then,dia suruh Imz baring dan ambil tekanan darah..last,dapat jugak baca tekanan darah..
rupanya perasaan nervous dalam diri ni yang buat tekanan darah Imz tak boleh baca
abang HA tu cakap,mesti jenis takut datang hospital...hehe
so,raya ketiga dan keempat..Imz masih lemah lagi..duduk je kat rumah
raya ni pun tak sempat nak beraya rumah kawan-kawan,
sure dorang bengang..sorry eh Azni,Ainul dan Nuni
sebab aku tak sempat nak pergi beraya rumah mu....

mana tak nya,research masih tak buat-buat lagi, bila dah sihat tu,pulun buat laporan research jela..memang tak sempat nak berjalan-jalan.Akak ajak pergi pantai pun tak nak,ajak pergi shopping pun tolak....leh bayangkan betapa Imz terlalu risau pikir pasal research ni????

so,raya 2010 Imz amat menyedihkan dan membosankan....


1 comments on "Demam Raya 2010"

niMizisa~ on September 30, 2010 at 2:12 AM said...

wah
1 happy family
happy eid!

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa