Saturday, June 20, 2009

AkhirNya kU pULang jUa.....

salam dan selamat sejahtera blogger sekalian...hehe...amacam tajuk entri kali ni..kasi tragis sikit,huhu.pulang kemana ya?mana lagi kalau bukan maktabku yang indah bak penjara ni..hehe...ade 3 sem lagi untuk pergi...ya ALLAH,kuatkan la hatiku..insyaALLAH berjaya ku harungi jua..hehe..poyos!

orang sampai maktab tadi kul 5.30,rasa macam nak nangis pun ada...hukhukhuk..bukan apa,teringat kat kampung tercinta.3 minggu lepak kat kampung,mau xteringat..dah la kat kg,orang jadi pembantu nurseri..hehe...act,3 akak orang bersalin..huhu..so,ade tiga baby kat uma 2..cian ma,kena berpenat lelah jaga cucu-cucunya..petang2 kena bawak anak2 saudara yang besar pergi jalan2..round kampung..ishhh...asal petang jer,sure si Aleesya,Aisy' dan Adam datang merengek kat orang,"Chek sue,jom la kita jalan2.."
huhu...rindu maaaa...baru berapa jam tinggalkan kampung.Tak masuk lagi nak dodoikan baby-baby...dengan macam2 ragam,tambah2 si Khayla..keje nak orang dodoikan jer..si Ibaad pun sama..adoyai.cian mama korang wei...hehe...tapi cian pulak kat si Aqil,dia demam kuning..masih tak baik2 lagi..chek sue hope Aqil cepat sembuh ehh sayang..

K la...kali ni entri nak mention about my nephew and niece...dorang lah melengkap hidup kita orang sekeluarga...


Muhammad Amirul Syaamil
cucu sulung keluarga kami...Syaamil sekarang da form 2,putera sulung Kak Zura dan Abe Die



Muhammad Ashman Syaariz
pulak putera kedua Kak Zura..sekarang dia masih darjah 5..dia ni manja dengan 'Mama Tok' dia..anak kecik yang dia dukung 2,putera sulung Kak Aizan orang pulak...
Aizat Zulkarnain...br setahun lebih..



budak comel yang ngah minum ni lak..adik kepada Syaamil dan Syaariz..
Muhammad Aqeef Syaazrel
si Aqeef ni br 1 tahun lebih..sebaya la dengan Aizat..manja gler bdk ni..anak bongsu katekan..hehe..tapi wat smtara jela.bulan 8 ni mama dia akan lahirkan baby..cian aqeef..

Wan Muhammad Adam Haikal
Budak yang putih melepak ni..anak sulung Kak Noni..
Adam dah darjah 2..


Wan Nur Hanaan Aleesya
haa ni puteri Kak Noni..adik kepada Adam,br je umur 4 tahun..
Aleesya ni cucu perempuan sulung...dia ni suka sangat bergaya dan senang rapat dengan orang tapi kalau dia jenis tak banyak cakap..



Nur Aisy' Irdina
bukan main posenya..hehe...Aisya ni puteri sulung Kak Laily
dia sebaya dengan Aleesya,beza lima bulan jer..sekarang 4 tahun la..
haaaa...dia ni mulut macam orang tua,banyak sangat celoteh tapi dengan orang lain dia susah nak rapat..jenis penakut sikit..manja tak payah citer la..


Iman Insyirah
Iman ni puteri kesayangan Kak Dah..setakat ni dia masih anak tunggal..
sekarang Iman dah nak masuk 3 tahun..dia pun bukan banyak cakap da..

Khayla Adriana
hehe...nama cam om putih 2..hehe..ni la Khayla,puteri sulung Kak Uni...
susahkan nak sebut nama dia..2 yang muncul macam2 panggilan,lala..aqila la..tapi bila Aqeef panggil Khayla ,yaya..sebab dia pelat sikit..hehe..Khayla dah masuk sebulan 19hb ari2..



Wan Muhammad Aqil Hakimi
ni la anak ketiga Kak Noni..adik Adam dan Aleesya.Aqil baru je dilahirkan 5 Mei 2009..
tak sampai sebulan lagi.


Muhammad Ahnaaf Ibaad
ni pulak anak ketiga Kak Laily,anak kedua dia..Adam Irfan meninggal selepas dilahirkan..
atlast,dapat jugak Aisya kawan..nama macam arab sikitkan tapi muka cina..hehe
itulah Ibaad...

itulah putera dan puteri kesayangan kami sekeluarga..huhu...da ramai kan..dan bulan lapan nanti tambah seorang lagi..duit raya makin la bertambah,kesian chek sue dia..dah la fulus makin kureng,anak sedara asyik bertambah jer..wahhh...rindunya kat korang!!!!
tunggu raya la pulak nak jumpa...lambatnya masa berlalu...

0 comments:

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, June 20, 2009

AkhirNya kU pULang jUa.....

Posted by imz at 7:40 AM
salam dan selamat sejahtera blogger sekalian...hehe...amacam tajuk entri kali ni..kasi tragis sikit,huhu.pulang kemana ya?mana lagi kalau bukan maktabku yang indah bak penjara ni..hehe...ade 3 sem lagi untuk pergi...ya ALLAH,kuatkan la hatiku..insyaALLAH berjaya ku harungi jua..hehe..poyos!

orang sampai maktab tadi kul 5.30,rasa macam nak nangis pun ada...hukhukhuk..bukan apa,teringat kat kampung tercinta.3 minggu lepak kat kampung,mau xteringat..dah la kat kg,orang jadi pembantu nurseri..hehe...act,3 akak orang bersalin..huhu..so,ade tiga baby kat uma 2..cian ma,kena berpenat lelah jaga cucu-cucunya..petang2 kena bawak anak2 saudara yang besar pergi jalan2..round kampung..ishhh...asal petang jer,sure si Aleesya,Aisy' dan Adam datang merengek kat orang,"Chek sue,jom la kita jalan2.."
huhu...rindu maaaa...baru berapa jam tinggalkan kampung.Tak masuk lagi nak dodoikan baby-baby...dengan macam2 ragam,tambah2 si Khayla..keje nak orang dodoikan jer..si Ibaad pun sama..adoyai.cian mama korang wei...hehe...tapi cian pulak kat si Aqil,dia demam kuning..masih tak baik2 lagi..chek sue hope Aqil cepat sembuh ehh sayang..

K la...kali ni entri nak mention about my nephew and niece...dorang lah melengkap hidup kita orang sekeluarga...


Muhammad Amirul Syaamil
cucu sulung keluarga kami...Syaamil sekarang da form 2,putera sulung Kak Zura dan Abe Die



Muhammad Ashman Syaariz
pulak putera kedua Kak Zura..sekarang dia masih darjah 5..dia ni manja dengan 'Mama Tok' dia..anak kecik yang dia dukung 2,putera sulung Kak Aizan orang pulak...
Aizat Zulkarnain...br setahun lebih..



budak comel yang ngah minum ni lak..adik kepada Syaamil dan Syaariz..
Muhammad Aqeef Syaazrel
si Aqeef ni br 1 tahun lebih..sebaya la dengan Aizat..manja gler bdk ni..anak bongsu katekan..hehe..tapi wat smtara jela.bulan 8 ni mama dia akan lahirkan baby..cian aqeef..

Wan Muhammad Adam Haikal
Budak yang putih melepak ni..anak sulung Kak Noni..
Adam dah darjah 2..


Wan Nur Hanaan Aleesya
haa ni puteri Kak Noni..adik kepada Adam,br je umur 4 tahun..
Aleesya ni cucu perempuan sulung...dia ni suka sangat bergaya dan senang rapat dengan orang tapi kalau dia jenis tak banyak cakap..



Nur Aisy' Irdina
bukan main posenya..hehe...Aisya ni puteri sulung Kak Laily
dia sebaya dengan Aleesya,beza lima bulan jer..sekarang 4 tahun la..
haaaa...dia ni mulut macam orang tua,banyak sangat celoteh tapi dengan orang lain dia susah nak rapat..jenis penakut sikit..manja tak payah citer la..


Iman Insyirah
Iman ni puteri kesayangan Kak Dah..setakat ni dia masih anak tunggal..
sekarang Iman dah nak masuk 3 tahun..dia pun bukan banyak cakap da..

Khayla Adriana
hehe...nama cam om putih 2..hehe..ni la Khayla,puteri sulung Kak Uni...
susahkan nak sebut nama dia..2 yang muncul macam2 panggilan,lala..aqila la..tapi bila Aqeef panggil Khayla ,yaya..sebab dia pelat sikit..hehe..Khayla dah masuk sebulan 19hb ari2..



Wan Muhammad Aqil Hakimi
ni la anak ketiga Kak Noni..adik Adam dan Aleesya.Aqil baru je dilahirkan 5 Mei 2009..
tak sampai sebulan lagi.


Muhammad Ahnaaf Ibaad
ni pulak anak ketiga Kak Laily,anak kedua dia..Adam Irfan meninggal selepas dilahirkan..
atlast,dapat jugak Aisya kawan..nama macam arab sikitkan tapi muka cina..hehe
itulah Ibaad...

itulah putera dan puteri kesayangan kami sekeluarga..huhu...da ramai kan..dan bulan lapan nanti tambah seorang lagi..duit raya makin la bertambah,kesian chek sue dia..dah la fulus makin kureng,anak sedara asyik bertambah jer..wahhh...rindunya kat korang!!!!
tunggu raya la pulak nak jumpa...lambatnya masa berlalu...

0 comments on "AkhirNya kU pULang jUa....."

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa