Thursday, May 7, 2009

tagged 'n' award fromGADISDISARANGCHENTA❤

Award from little sista,
GADISDISARANGCHENTA


makasih ya sis...




syarat~syarat menerima award ini

1Pastikan jantina anda adalah perempuan
2Copy badge sebagai award anda 3Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

4
Pass kan award ini kepada girl-friends anda




1 Pastikan jantina anda adalah perempuan

hehe...org rs memenuhi syarat2 sbgi perempuan..hehe..xde rupa laki kot..haha..
2 Copy badge sebagai award anda dah copy da...comei award ni...tiut2x

3 Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

i sudah tentu org bangga sangat jadi perempuan...sebab perempuan ni lemah lembut + manis orangnya,kalo lelaki lemah lembut sure orang akan cakap 'p**d**' kn,pastu siap kena kutuk lagi..so,bersyukur sangat jadi perempuan...hihi


ii orang bangga jadi perempuan..sebabnya perempuan boleh berfesyen..banyak pilihan lak 2,xmacam laki..tol x..

baju?haaaa...macam2 gaya nak,semua ada..warna xyah cerita la..sampai rainbow color pun nampak sweet...lelaki xbanyak pilihan..even masa kita baby lagi,baju perempuan sweet2..nak shopping pun rasa seronok...kui3x...perempuan leh pakai baju kurung,seluar,skirt..hehe..lelaki xleh pakai skirt..

kasut?wahh....sama gak..a lot of choice..xterkira..dari xde tumit sampai la high heels..siap ade labuci,bling2 lagi..laki boleh ke pakai kasut gaya macam 2?hehe...kena kutuk adela..haha..bertuah lahir sebagai perempuan ni..alhamdullilah..

handbag?hehe...malas la nak story..memang berlambak jenis handbag tok perempuan..laki ade handbag ke???huhu...

iii haaaa....jadi perempuan boleh make-up..leh pakai lipstick setiap masa,leh pakai maskara..nampak cantik setiap masa.lelaki xboleh..nanti org tanya,"keje lorong mana,mak?"hahaha...cian lelaki kan..


iv saya bangga jadi perempuan sebab perempuan ada senjata air mata..bila perempuan nangis lelaki akan terasa lemah..haha...masih boleh guna ke?hehe..air mata cukup dekat dengan perempuan..bila emosi terngangu,air mata peneman setia..lelaki akan nampak pelik kalau menangis..sure orang akan kata dia bukan lelaki gentleman..hihi..


v orang jugak bangga jadi seorang perempuan..coz one day,perempuan akan mengalami perubahan..hehe...boleh mengandung..perempuan boleh lahirkan zuriat,meramaikan lagi umat di dunia..lelaki boleh ke?hihi...boleh,boleh bla la kot..jgn marah..so,perempuan akan rasa lebih dekat dengan anaknya..hehe...

vi perempuan ada kelebihan..sebab perempuan ada susu..huhu..lelaki xde..so,anak2 rasa lagi rapat dengan ibu mereka...so sweettttttt....kn,kn?


vii sebab setiap perempuan yang lahir di dunia ni..memiliki keistimewaan tersendiri,dari segi rupa paras,keperibadian dan macam2 lagi...bersyukur kita kaum hawa,dilahirkan sebagai perempuan yang akan melengkapi hidup seseorang lelaki..


KELEBIHAN SEORANG WANITA dari sudut ISLAM


  • Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali

  • Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh,

  • Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat,

  • 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil,

  • Wanita yang memberi minum susu dada kepada anaknya akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.

  • Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah didalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.

  • Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

  • Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat.

  • Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

  • Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.

  • Wanita yang memerah susu binatang dengan "bismillah" akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

  • Wanita yang menguli tepung gandum dengan "bismillah", Allah akan berkatkan rezekinya.

  • Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di baitullah.

  • Wanita yang menjaga solat, puasa dan taat pada suami, Allah akan mengizinkannya untuk memasuki syurga dari mana-mana pintu yang dia suka.

  • Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada sianghari.

  • Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.

  • Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.

  • Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin,dia akan dikira sebagai mati syahid.

  • Jika wanita melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.

  • Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 tahun), maka malaikat-malaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

  • Jika wanita memberi susu dadanya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

  • Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala 7 tola perak.

  • Wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki syurga.

  • Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.

  • Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.

    4 Pass kan award ini kepada girl-friends anda

    adik sara yg cute...(kam's lover)
    sis rina..
    sis aniey..
    eazy...
    awin..(lipice gurl)

  • 0 comments:

    Post a Comment

    Imz'Journey

    Daisypath Anniversary tickers
    Related Posts with Thumbnails

    Thursday, May 7, 2009

    tagged 'n' award fromGADISDISARANGCHENTA❤

    Posted by imz at 11:24 PM
    Award from little sista,
    GADISDISARANGCHENTA


    makasih ya sis...




    syarat~syarat menerima award ini

    1Pastikan jantina anda adalah perempuan
    2Copy badge sebagai award anda 3Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

    4
    Pass kan award ini kepada girl-friends anda




    1 Pastikan jantina anda adalah perempuan

    hehe...org rs memenuhi syarat2 sbgi perempuan..hehe..xde rupa laki kot..haha..
    2 Copy badge sebagai award anda dah copy da...comei award ni...tiut2x

    3 Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

    i sudah tentu org bangga sangat jadi perempuan...sebab perempuan ni lemah lembut + manis orangnya,kalo lelaki lemah lembut sure orang akan cakap 'p**d**' kn,pastu siap kena kutuk lagi..so,bersyukur sangat jadi perempuan...hihi


    ii orang bangga jadi perempuan..sebabnya perempuan boleh berfesyen..banyak pilihan lak 2,xmacam laki..tol x..

    baju?haaaa...macam2 gaya nak,semua ada..warna xyah cerita la..sampai rainbow color pun nampak sweet...lelaki xbanyak pilihan..even masa kita baby lagi,baju perempuan sweet2..nak shopping pun rasa seronok...kui3x...perempuan leh pakai baju kurung,seluar,skirt..hehe..lelaki xleh pakai skirt..

    kasut?wahh....sama gak..a lot of choice..xterkira..dari xde tumit sampai la high heels..siap ade labuci,bling2 lagi..laki boleh ke pakai kasut gaya macam 2?hehe...kena kutuk adela..haha..bertuah lahir sebagai perempuan ni..alhamdullilah..

    handbag?hehe...malas la nak story..memang berlambak jenis handbag tok perempuan..laki ade handbag ke???huhu...

    iii haaaa....jadi perempuan boleh make-up..leh pakai lipstick setiap masa,leh pakai maskara..nampak cantik setiap masa.lelaki xboleh..nanti org tanya,"keje lorong mana,mak?"hahaha...cian lelaki kan..


    iv saya bangga jadi perempuan sebab perempuan ada senjata air mata..bila perempuan nangis lelaki akan terasa lemah..haha...masih boleh guna ke?hehe..air mata cukup dekat dengan perempuan..bila emosi terngangu,air mata peneman setia..lelaki akan nampak pelik kalau menangis..sure orang akan kata dia bukan lelaki gentleman..hihi..


    v orang jugak bangga jadi seorang perempuan..coz one day,perempuan akan mengalami perubahan..hehe...boleh mengandung..perempuan boleh lahirkan zuriat,meramaikan lagi umat di dunia..lelaki boleh ke?hihi...boleh,boleh bla la kot..jgn marah..so,perempuan akan rasa lebih dekat dengan anaknya..hehe...

    vi perempuan ada kelebihan..sebab perempuan ada susu..huhu..lelaki xde..so,anak2 rasa lagi rapat dengan ibu mereka...so sweettttttt....kn,kn?


    vii sebab setiap perempuan yang lahir di dunia ni..memiliki keistimewaan tersendiri,dari segi rupa paras,keperibadian dan macam2 lagi...bersyukur kita kaum hawa,dilahirkan sebagai perempuan yang akan melengkapi hidup seseorang lelaki..


    KELEBIHAN SEORANG WANITA dari sudut ISLAM


    • Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali

    • Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh,

    • Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat,

    • 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil,

    • Wanita yang memberi minum susu dada kepada anaknya akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.

    • Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah didalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.

    • Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

    • Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat.

    • Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

    • Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.

    • Wanita yang memerah susu binatang dengan "bismillah" akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

    • Wanita yang menguli tepung gandum dengan "bismillah", Allah akan berkatkan rezekinya.

    • Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di baitullah.

    • Wanita yang menjaga solat, puasa dan taat pada suami, Allah akan mengizinkannya untuk memasuki syurga dari mana-mana pintu yang dia suka.

    • Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada sianghari.

    • Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.

    • Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.

    • Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin,dia akan dikira sebagai mati syahid.

    • Jika wanita melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.

    • Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 tahun), maka malaikat-malaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

    • Jika wanita memberi susu dadanya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

    • Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala 7 tola perak.

    • Wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki syurga.

    • Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.

  • Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.

    4 Pass kan award ini kepada girl-friends anda

    adik sara yg cute...(kam's lover)
    sis rina..
    sis aniey..
    eazy...
    awin..(lipice gurl)

  • 0 comments on "tagged 'n' award fromGADISDISARANGCHENTA❤"

    Post a Comment

    Click C.I.N.T.A

    asasa