Monday, March 30, 2009

ditErjaHhhhhhhhhhhhh......


haaa...sure korang heran kn?apehal lak dengan kes diterjah...dapat masuk rancangan MeLoDi kaaa?hahaha...siapa la diri ini tiba-tiba nak interframe dalam program 2..hehe...kisah sebenarnya..hari ni dah masuk minggu kedua orang praktikum kat sek IPGM 2...dari minggu lepas lagi orang da diberi kelas untuk mengajar..tapi macam 2 la,banyak lagi kelemahan..susah sungguhhhh nak control budak2 ni..darjah 3 maklumlah..tengah nakal lagi,mulut lak asyik nak pot pet pot pet jer..tapi ok la,xdela dorang bising sangat..kata orang masih boleh di kawal..hehe..nak kena jadi pengawal keselamatan ke??ape2 la kan..tapi pengawalan bilik darjah yang baik adalah aspek penting yang lecturer nak tengok masa observe nanti..minggu lepas orang adelah masuk kelas sekali dengan guru pembimbing,Cikgu Norizan atau lagi mesra orang panggil,Kak Izan..dia memang baik dan memahami masalah cikgu praktikum macam orang ni..so xdela nak segan sangat tapi masa dia tengok orang mengajar 2,perasaan nervous 2 tetap ada..dup dap dup dap jer..ditambah lagi cikgu-cikgu lain datang menjeguk..wahhh...berpeluh2 orang kat depan mengajar.memang rasa xbest gler mengajar masa 2...budak2 kurang pay attention.At last,Kak Izan kata ok..kena practice banyak2 lagi...nampak gak orang nervous katanya.

Haa....story diterjah pulak?Actually orang ada kelas 1 waktu = 30 min kat kelas 3 bestari..sepuluh minit nak masuk kelas,alih-alih lecturer datang...

"Haa...Wan,hari ni saya nak observe awak,"katanya.

Wahhhhhhhhhhhh.........sape tak cuak?????????
dengan wajah yang kurang darah..orang terpaksa la terima..datang mengejut lak..memang betul2 kena terjah la..masa masuk kelas tu..macam ape jer jantung orang berdegup,tapi dengan lafaz bismillah..alhamdullilah orang dah kurang gementar.dan tanpa dijangka,,orang guna jer fully english dengan budak2 tu..sebelum ni tak pernah..nasib baik dorang faham la jugak..akhirnya orang selesai dan alhamdullilah banyak nasihat dan teguran yang diberi oleh lecturer.Katanya ok..dan masih perlu ditingkatkan lagi...fuhh....da lega sikit...

Pada kawan-kawan
orang yang sedang praktikum 2,ready2 la kalo korang pulak kena tErjaHhhh pasni...orang wish gud luck 2 all of u..peace,cayang korang !!!!

esok maybe kena observe dengan Kak Izan pulak...adoyai...huhu...2 la sapa suruh jadi cikgu?Ingat jadi cikgu senang ke...banyak keje wei....hehee....tapi itu tanggungjawab kita,mendidik bangsa Malaysia !!!!

0 comments:

Post a Comment

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Monday, March 30, 2009

ditErjaHhhhhhhhhhhhh......

Posted by imz at 5:01 AM

haaa...sure korang heran kn?apehal lak dengan kes diterjah...dapat masuk rancangan MeLoDi kaaa?hahaha...siapa la diri ini tiba-tiba nak interframe dalam program 2..hehe...kisah sebenarnya..hari ni dah masuk minggu kedua orang praktikum kat sek IPGM 2...dari minggu lepas lagi orang da diberi kelas untuk mengajar..tapi macam 2 la,banyak lagi kelemahan..susah sungguhhhh nak control budak2 ni..darjah 3 maklumlah..tengah nakal lagi,mulut lak asyik nak pot pet pot pet jer..tapi ok la,xdela dorang bising sangat..kata orang masih boleh di kawal..hehe..nak kena jadi pengawal keselamatan ke??ape2 la kan..tapi pengawalan bilik darjah yang baik adalah aspek penting yang lecturer nak tengok masa observe nanti..minggu lepas orang adelah masuk kelas sekali dengan guru pembimbing,Cikgu Norizan atau lagi mesra orang panggil,Kak Izan..dia memang baik dan memahami masalah cikgu praktikum macam orang ni..so xdela nak segan sangat tapi masa dia tengok orang mengajar 2,perasaan nervous 2 tetap ada..dup dap dup dap jer..ditambah lagi cikgu-cikgu lain datang menjeguk..wahhh...berpeluh2 orang kat depan mengajar.memang rasa xbest gler mengajar masa 2...budak2 kurang pay attention.At last,Kak Izan kata ok..kena practice banyak2 lagi...nampak gak orang nervous katanya.

Haa....story diterjah pulak?Actually orang ada kelas 1 waktu = 30 min kat kelas 3 bestari..sepuluh minit nak masuk kelas,alih-alih lecturer datang...

"Haa...Wan,hari ni saya nak observe awak,"katanya.

Wahhhhhhhhhhhh.........sape tak cuak?????????
dengan wajah yang kurang darah..orang terpaksa la terima..datang mengejut lak..memang betul2 kena terjah la..masa masuk kelas tu..macam ape jer jantung orang berdegup,tapi dengan lafaz bismillah..alhamdullilah orang dah kurang gementar.dan tanpa dijangka,,orang guna jer fully english dengan budak2 tu..sebelum ni tak pernah..nasib baik dorang faham la jugak..akhirnya orang selesai dan alhamdullilah banyak nasihat dan teguran yang diberi oleh lecturer.Katanya ok..dan masih perlu ditingkatkan lagi...fuhh....da lega sikit...

Pada kawan-kawan
orang yang sedang praktikum 2,ready2 la kalo korang pulak kena tErjaHhhh pasni...orang wish gud luck 2 all of u..peace,cayang korang !!!!

esok maybe kena observe dengan Kak Izan pulak...adoyai...huhu...2 la sapa suruh jadi cikgu?Ingat jadi cikgu senang ke...banyak keje wei....hehee....tapi itu tanggungjawab kita,mendidik bangsa Malaysia !!!!

0 comments on "ditErjaHhhhhhhhhhhhh......"

Post a Comment

Click C.I.N.T.A

asasa