Tuesday, December 27, 2011

Tiba - tiba..

Salam guyz...

Hidup ni penuh kisah kan..kadang2 benda yang kita tak pernah fikir pun akan berlaku,berlaku pantas tanpa kita sedari..

Jika yang kadang2 itu sesuatu yang indah,alhamdulilah..tapi sekiranya ia bersifat sementara..???

Dan dengan pantas pulak kita dihujani dengan beberapa perkara yang kita tak pernah fikir akan alaminya.


Susah jugak kan sesuatu perkara yang tak dirancang berlaku..dan ia memerlukan otak yang rasional untuk menanganinya.


Emmm...dilemma lagi..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Saturday, December 24, 2011

Pinky Mania

Salam guyz..today Imz pergi hantar Kak Long ke airport, balik kampung.Then lepas tu, pergi window shopping kat IOI Mall.Niat wimdow je tau..tapi tiba2 mata Imz terpanah dengan satu beg troli warna pink !!! Omg aku sudah jatuh cinta...intai2 jap, terus grab it before orang lain rembat.Ada satu je masa tu.huhu.


Selain tu, Imz dah tukar casing handphone warna pink gak!!!

Imz memang fanatik pink ok! Sampaikan cashier satu restoran tu tanya, "awak suka pink eh..handbag pink,purse pink" hehe Imz senyum jela..dalam hati , ye saya minat gilerrr dengan merah jambu..


Ini fakta, bukan auta..hehe..sekian.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Thursday, December 22, 2011

Teppanyaki

Salam guyz..tadi Imz keluar dengan kak aizan pergi jusco equine park.shopping beberapa barang, then perut mula keroncong.apa lagi, masa untuk makan.Akak suggest makan teppanyaki..so, Imz kata ok! Emm..tengok menu..ok,order chicken teppayaki rice.huhu.rasa di jepun jap. Makan..emm..ok,not bad. Tapi kalau ada pilihan lain , tak mau la pergi dah. Hahaha... Ok la, sekian


Published with Blogger-droid v2.0.2

Tuesday, December 20, 2011

camior

Thx dear..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Friday, December 16, 2011

Sweet Beach , memori pun manis....



Assalamualaikum guyz....

Just nak share gambar Imz sekeluarga bercuti di Sweet Beach Resort,Tok Bali...







mood : waiting + nervous....


Thursday, December 15, 2011

My Bestfriend's Wedding

Assalamualaikum...

Usia dah menginjak 24 tahun , mungkin sudah sampai masanya sayang-sayangku melangkah ke satu fasa yang baru dalam kehidupan mereka...

Dorang sahabat kesayangan Imz di Institut Perguruan Perlis..since 2005 sampai lah sekarang..
Dengan dorang lah , Imz kongsi cerita,gelak tawa,air mata and bla bla bla..kiranya sahabat sampai hujung nyawa lah!

Selamat Pengantin Baru Najihah dan Adib

Imz salah sorang saksi yang melihat bunga-bunga cinta Jihah dan Adib.Kita orang sekelas dan memang satu kepala...bila dorang nak pergi date, Imz , Sarina dan Raihan akan jadi peneman setia.Hehe...tumpang sekaki nak jalan-jalan.Sebab tu kami panggil dorang 'papa dan mama' kami..

Seronok tengok 'papa dan mama' Imz akhirnya melangsungkan perkahwinan..

To Najihah dan Adib ,
lepas ni kami nak adik yang comel-comel...hehehe....


Bila surya telah terbit
Sinarnya menyinari apa yang di lewatinya
Dan Tumbuhlan apa yang di bawahnya
Kehidupan yang berjalan atas sunnah-Nya

Begitu pun bila cinta telah datang
Dia pun membuat hati menjadi tenang dan juga gelisah
Dan tumbuhlah semua harapan tentang indahnya cinta
Dan jodoh pun berjalan atas kehendak-Nya

Maka lihatlah apa yang telah di ubah oleh cinta
Dan mereka yang saling mencintai akan melihat
Dari mana cinta tlah hadir di hati mereka
Maka bersyukurlah atas Yang maha cinta

Atas saling mencintai di antara mereka
Atas Yang maha cinta yang menyatukan mereka
Maka lihatlah ketika dua insan yang saling berjanji
Di saksikan penghuni bumi dan langit

Maka lihatlah mereka pun berseri – seri
Atas ikatan pernikahan yang suci
Maka bersyukurlah kita atas-Nya
Atas apa yang telah di berikan
Dan untuk kehidupan ini.

Dan maafkan aku yang mungkin tak bisa datang ke hari pernikahanmu,

Barakallahu laka wabaraka, alaika wa jama`a bainakuma fi khair
“Mudah-mudahan Allah memberkahi untukmu, dan memberkahi atasmu,
dan mengumpulkan kalian berdua dalam kebaikan”

Selamat Berbahagia … untukmu, atas pernikahanmu …

Selain dorang, kawan lelaki sekelas Imz pun ada yang menikah pada tarikh yang hampir sama.So,

Selamat Pengantin Baru kepada

Faezil Ahfaaz & Adani

Faris & Mariah



Then....................



Selamat Bertunang Sayangku, Shafinaz

Selamat Bertunang Sayangku, Raihanadiah

Sangat cantik sayangs ku di hari pertunangan mereka..Ienaz dan Raihan pun melakar cinta yang panjang di Ipg.Jodoh mereka juga dengan rakan satu IPG...dan sudah tentu Imz tak ketinggalan jadi saksi cinta mereka.hehe...asyik menjadi saksi kisah cinta kawan-kawanku Imz ni.hahaha....

Tahniah Shafinaz dan Zuraidi ,
Tahniah Raihanadiah dan Firdaus...

Cepat-cepat melangkah ke alam perkahwinan pulak tau..InsyaALLAH kalau ade rezeki, orang datang ke hari persandingan mu..hehe...

Alhamdullilah, majlis mereka berjalan dengan lancar..so sebagai sahabat, Imz tumpang gumbira..

Giliran Imz ????


Ask my sweetheart lah, Beckham....
hehehehehe : )


Sunday, December 4, 2011

Ombak rindu


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


p/s : ada sapa-sapa nak teman Imz tengok wayang cerita ni?hehehe....


Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, December 27, 2011

Tiba - tiba..

Posted by imz at 9:39 AM 0 comments

Salam guyz...

Hidup ni penuh kisah kan..kadang2 benda yang kita tak pernah fikir pun akan berlaku,berlaku pantas tanpa kita sedari..

Jika yang kadang2 itu sesuatu yang indah,alhamdulilah..tapi sekiranya ia bersifat sementara..???

Dan dengan pantas pulak kita dihujani dengan beberapa perkara yang kita tak pernah fikir akan alaminya.


Susah jugak kan sesuatu perkara yang tak dirancang berlaku..dan ia memerlukan otak yang rasional untuk menanganinya.


Emmm...dilemma lagi..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Saturday, December 24, 2011

Pinky Mania

Posted by imz at 7:41 AM 1 comments

Salam guyz..today Imz pergi hantar Kak Long ke airport, balik kampung.Then lepas tu, pergi window shopping kat IOI Mall.Niat wimdow je tau..tapi tiba2 mata Imz terpanah dengan satu beg troli warna pink !!! Omg aku sudah jatuh cinta...intai2 jap, terus grab it before orang lain rembat.Ada satu je masa tu.huhu.


Selain tu, Imz dah tukar casing handphone warna pink gak!!!

Imz memang fanatik pink ok! Sampaikan cashier satu restoran tu tanya, "awak suka pink eh..handbag pink,purse pink" hehe Imz senyum jela..dalam hati , ye saya minat gilerrr dengan merah jambu..


Ini fakta, bukan auta..hehe..sekian.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Thursday, December 22, 2011

Teppanyaki

Posted by imz at 4:34 AM 0 comments

Salam guyz..tadi Imz keluar dengan kak aizan pergi jusco equine park.shopping beberapa barang, then perut mula keroncong.apa lagi, masa untuk makan.Akak suggest makan teppanyaki..so, Imz kata ok! Emm..tengok menu..ok,order chicken teppayaki rice.huhu.rasa di jepun jap. Makan..emm..ok,not bad. Tapi kalau ada pilihan lain , tak mau la pergi dah. Hahaha... Ok la, sekian


Published with Blogger-droid v2.0.2

Tuesday, December 20, 2011

camior

Posted by imz at 9:01 PM 0 comments

Thx dear..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Friday, December 16, 2011

Sweet Beach , memori pun manis....

Posted by imz at 10:21 PM 0 comments


Assalamualaikum guyz....

Just nak share gambar Imz sekeluarga bercuti di Sweet Beach Resort,Tok Bali...







mood : waiting + nervous....


Thursday, December 15, 2011

My Bestfriend's Wedding

Posted by imz at 6:43 AM 2 comments
Assalamualaikum...

Usia dah menginjak 24 tahun , mungkin sudah sampai masanya sayang-sayangku melangkah ke satu fasa yang baru dalam kehidupan mereka...

Dorang sahabat kesayangan Imz di Institut Perguruan Perlis..since 2005 sampai lah sekarang..
Dengan dorang lah , Imz kongsi cerita,gelak tawa,air mata and bla bla bla..kiranya sahabat sampai hujung nyawa lah!

Selamat Pengantin Baru Najihah dan Adib

Imz salah sorang saksi yang melihat bunga-bunga cinta Jihah dan Adib.Kita orang sekelas dan memang satu kepala...bila dorang nak pergi date, Imz , Sarina dan Raihan akan jadi peneman setia.Hehe...tumpang sekaki nak jalan-jalan.Sebab tu kami panggil dorang 'papa dan mama' kami..

Seronok tengok 'papa dan mama' Imz akhirnya melangsungkan perkahwinan..

To Najihah dan Adib ,
lepas ni kami nak adik yang comel-comel...hehehe....


Bila surya telah terbit
Sinarnya menyinari apa yang di lewatinya
Dan Tumbuhlan apa yang di bawahnya
Kehidupan yang berjalan atas sunnah-Nya

Begitu pun bila cinta telah datang
Dia pun membuat hati menjadi tenang dan juga gelisah
Dan tumbuhlah semua harapan tentang indahnya cinta
Dan jodoh pun berjalan atas kehendak-Nya

Maka lihatlah apa yang telah di ubah oleh cinta
Dan mereka yang saling mencintai akan melihat
Dari mana cinta tlah hadir di hati mereka
Maka bersyukurlah atas Yang maha cinta

Atas saling mencintai di antara mereka
Atas Yang maha cinta yang menyatukan mereka
Maka lihatlah ketika dua insan yang saling berjanji
Di saksikan penghuni bumi dan langit

Maka lihatlah mereka pun berseri – seri
Atas ikatan pernikahan yang suci
Maka bersyukurlah kita atas-Nya
Atas apa yang telah di berikan
Dan untuk kehidupan ini.

Dan maafkan aku yang mungkin tak bisa datang ke hari pernikahanmu,

Barakallahu laka wabaraka, alaika wa jama`a bainakuma fi khair
“Mudah-mudahan Allah memberkahi untukmu, dan memberkahi atasmu,
dan mengumpulkan kalian berdua dalam kebaikan”

Selamat Berbahagia … untukmu, atas pernikahanmu …

Selain dorang, kawan lelaki sekelas Imz pun ada yang menikah pada tarikh yang hampir sama.So,

Selamat Pengantin Baru kepada

Faezil Ahfaaz & Adani

Faris & Mariah



Then....................



Selamat Bertunang Sayangku, Shafinaz

Selamat Bertunang Sayangku, Raihanadiah

Sangat cantik sayangs ku di hari pertunangan mereka..Ienaz dan Raihan pun melakar cinta yang panjang di Ipg.Jodoh mereka juga dengan rakan satu IPG...dan sudah tentu Imz tak ketinggalan jadi saksi cinta mereka.hehe...asyik menjadi saksi kisah cinta kawan-kawanku Imz ni.hahaha....

Tahniah Shafinaz dan Zuraidi ,
Tahniah Raihanadiah dan Firdaus...

Cepat-cepat melangkah ke alam perkahwinan pulak tau..InsyaALLAH kalau ade rezeki, orang datang ke hari persandingan mu..hehe...

Alhamdullilah, majlis mereka berjalan dengan lancar..so sebagai sahabat, Imz tumpang gumbira..

Giliran Imz ????


Ask my sweetheart lah, Beckham....
hehehehehe : )


Sunday, December 4, 2011

Ombak rindu

Posted by imz at 8:09 AM 1 comments

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


p/s : ada sapa-sapa nak teman Imz tengok wayang cerita ni?hehehe....


Click C.I.N.T.A

asasa