Tuesday, June 12, 2012

Puisi Serpihan Hati,,,









September kelabu 2007
air mata..
by cinta yang terabaikansatria sebelum cahaya
ku ratapi kisahku dengan air mata
ku renungi kisah kita dengan tangis sendu
hati ini terlalu sakit karena cintamu
serpihan demi serpihan luka kurasa
kepingan demi kepingan tentang kita ku ingat..
semakin ku kenang semakin hancur hati ini..
tapi mengapa...
sampai sekarang aku masih bisa mencintaimu...??
bilur-bilur luka meleleh...harapan cinta mengental..
mencoba membudaki tangis...
dan menghapus air mata di pipi..
mengapa luka ini membuatku makin cinta..?
kapankah air mata ini menjadi air mata yang bening dan tak keruh..
kapankah derai tangisku terhenti...
menjadi setetes dan terakhir..
seharusnya aku tak perlu..aku tangisi...
harusnya aku kuat...
harusnya tak perlu ku pertaruhkan air mata ini..
hanya demi satu kenangan...dan masa yang telah pergi..
tapi mengapa...mengapa sampai sekarang aku tak bisa melupakan nya ?
mengapa terus jatuh...?dan menumpah air mata yang perihkan hati ini...
hatiku kini menjadi perasa...
air mata ini jatuh....jatuh untuk cinta yang telah mengabaikan ku,
mataku yang menjadi saksi bagaimana...air mataku jatuh untuknya..
air mataku terus jatuh....terlalu banyak ..dan berderai..
terlalu lama menetes,..dan terus menumpah..
aku sendiri bersama keluh kesah ku..
yang tenggelam oleh suara tangisku..
bersama serpihan hati yang akan aku bawa,
sampai...aku mati...






Monday, June 11, 2012

Surat Cinta Untuk Bidadari..





Teruntuk adinda yang masih berupa tanda tanya…

Maaf Bidadariku…


 jika aku terlambat menjemputmu.
 Namun sampaikah pesan yang kutitipkan pada angin di tepi sunyi kala itu? 
Tentang sebongkah rindu yang tak mampu lagi kuredam dalam kalbu. 
Tentang segenggam peluh yang menguap atas letihku,
 demi menyambut lentik cantik jemarimu.

Maaf Bidadariku…

 jika aku tak segera mengejarmu. 
Itu bukan karena ku tak mampu atau bahkan tak peduli pada detik yang terus memburu. 
Tapi karena kutahu, indahnya pertemuan bukan terletak pada percepatan waktu, apalagi dengan lamanya menunggu. 
Aku hanya tak mau mataku buta, 
sehingga tak mampu lagi membedakan mana cinta dan mana bencana.

Maaf Bidadariku… 


jika aku membiarkanmu berlalu. 
Aku hanya tak ingin mengajakmu terbang, sementara sayapmu masih dapat berkembang. 
Kubiarkan engkau untuk terus maju,
 hingga nanti kita bisa bersama mengukir sejarah baru tanpa banyak berseteru.




Maaf Bidadariku… 

jika aku masih saja terpaku. 
Ada banyak rahasia yang masih belum bisa kumengerti,
 mengingat hatimu serupa lautan misteri yang tak berkesudahan untuk diselami. 
Beri aku sedikit waktu, 
agar aku pandai meramu, 
hingga senantiasa kusemai cahaya dari jelita wajahmu.



Maaf Bidadariku… 


jika aku membuatmu menunggu. 
Namun bukankah penantian itu menjadi bukti nyata adanya perjuangan? 
Bukankah perjuangan itu menjadi bukti nyata adanya cinta?
 Maka biarkanlah waktu yang akan menyibak semua tanya,
 kapan kita bertemu dan bagaimana kita bersatu.






Wednesday, June 6, 2012

Hari Bahagia Dalila..

Assalamualaikum...

Hari-hari adalah hari bahagia buat Imz..InsyaALLAH...
Tapi kali ni nak share hari bahagia my girl next door..Jiran Imz, Dalila or lebih mesra Imz panggil Dila.
Dilla ni sebaya Imz...sudah tentu la dari bayi kami adalah geng..geng main masak-masak, main kahwin-kahwin dan etc la...hehe...kalau nak cerita kisah kanak-kanak, memang tak akan habis. Kami dulu satu tadika, satu sekolah rendah..cuma bila sekolah menengah, kami bawa haluan masing-masing.

Dilla dan Jat

1 / 6 / 2012


nak di jadikan story lagi best..Dila ni diminati oleh saudara belah ma Imz. So, my ma lah yang jadi match maker kenen-kenenkan si Dila dengan Jat ni. Alhamdullilah...dah jodoh mereka, Dila akhirnya disatukan dengan Jat. 
Kiranya sekarang Dila adalah saudara Imz la kan...kiranya dua tiga pupu jugaklah, bukan kupu-kupu tau.Orangnya tinggi lampai...putih pulak tu..cantik Dila!




Dah nama pun saudara..mestilah rombongan lelaki pun Imz kenal, tiba-tiba nampak member sorang ni dok berlarok sekali..ohhh...Sa rupanya! Kawan sekolah..sejak dari sekolah rendah, dia memang satu kampung dengan Ma tapi dah lama tak jumpa.
Alang-alang dah jumpa, baju pulak sedondon...snap ler !

Sudah penat jadi camerawoman rumah sebelah..Imz balik rumah sendiri, layan perangai anak-anak buah yang sangat nakal ni..hehehe


My LJ = Liyana Jasmay...haaa...dah ramai akui, muka si Amal ni manja Liyana Jasmay even Amal seorang kanak-kanak lelaki ye. Amal chekshu sayang ni...murah dengan senyuman.Tengok tu..senyum simpul jer, buat jual mahal pulak bila Chekshu nak upload kat blog ehh..


Khayla tak berbaju...sekshi la pulak.Bermesra..layan kerenah budak-budak manja macam Ibaad best..si debab ni !!!


Aqeef my korean niece..hehe..kalau senyum, haihhh...manis sangat kalah Chekshu tau !!!


Hari persandingan kawan aka jiran, Imz pun tumpang sekaki bergaya..hehe..ni semua keje my sis la, sejak jadi juruandam ni..suka sangat nak tolong make over orang. Imz apa lagi, dah mekap free..tadah je muka.So inilah hasilnya...ramai jiran tak kenal saya hari tu.Hahahaha....

Lastly,

Selamat Berbahagia Dalila dan Jat,
semoga kekal hingga ke syurga.amin...

: )


Friday, June 1, 2012

Coklat Chef

assalamualaikum....

ada rope chef tak teman ni yong ? hehe...ate,sesaje awok nak update aktiviti awok malam ni....

isshhh...tukar tune, rasa macam lesyor bebeno pulak bahasa perak awok ni..hehe..kang orang jati perak marah pulak..ok la.


Berbalik pada aktiviti Imz balik ni...Imz tetiba je ada mood nak buat coklat,kiranya homemade coklat ler kan..bendanya tak susah mana,budak tadika pun boleh buat..panaskan dan letak dalam acuan je.


Cumanya kali ni nak buat coklat huruf..even dah larut malam,semangat berkobar pulak nak siapkan..hehe..esok jiran Imz kahwin,rasa nak hadiahkan coklat la kat dorang..wait and see ehh..Imz akan update nanti..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, June 12, 2012

Puisi Serpihan Hati,,,

Posted by imz at 8:41 AM 0 comments








September kelabu 2007
air mata..
by cinta yang terabaikansatria sebelum cahaya
ku ratapi kisahku dengan air mata
ku renungi kisah kita dengan tangis sendu
hati ini terlalu sakit karena cintamu
serpihan demi serpihan luka kurasa
kepingan demi kepingan tentang kita ku ingat..
semakin ku kenang semakin hancur hati ini..
tapi mengapa...
sampai sekarang aku masih bisa mencintaimu...??
bilur-bilur luka meleleh...harapan cinta mengental..
mencoba membudaki tangis...
dan menghapus air mata di pipi..
mengapa luka ini membuatku makin cinta..?
kapankah air mata ini menjadi air mata yang bening dan tak keruh..
kapankah derai tangisku terhenti...
menjadi setetes dan terakhir..
seharusnya aku tak perlu..aku tangisi...
harusnya aku kuat...
harusnya tak perlu ku pertaruhkan air mata ini..
hanya demi satu kenangan...dan masa yang telah pergi..
tapi mengapa...mengapa sampai sekarang aku tak bisa melupakan nya ?
mengapa terus jatuh...?dan menumpah air mata yang perihkan hati ini...
hatiku kini menjadi perasa...
air mata ini jatuh....jatuh untuk cinta yang telah mengabaikan ku,
mataku yang menjadi saksi bagaimana...air mataku jatuh untuknya..
air mataku terus jatuh....terlalu banyak ..dan berderai..
terlalu lama menetes,..dan terus menumpah..
aku sendiri bersama keluh kesah ku..
yang tenggelam oleh suara tangisku..
bersama serpihan hati yang akan aku bawa,
sampai...aku mati...






Monday, June 11, 2012

Surat Cinta Untuk Bidadari..

Posted by imz at 8:22 AM 0 comments




Teruntuk adinda yang masih berupa tanda tanya…

Maaf Bidadariku…


 jika aku terlambat menjemputmu.
 Namun sampaikah pesan yang kutitipkan pada angin di tepi sunyi kala itu? 
Tentang sebongkah rindu yang tak mampu lagi kuredam dalam kalbu. 
Tentang segenggam peluh yang menguap atas letihku,
 demi menyambut lentik cantik jemarimu.

Maaf Bidadariku…

 jika aku tak segera mengejarmu. 
Itu bukan karena ku tak mampu atau bahkan tak peduli pada detik yang terus memburu. 
Tapi karena kutahu, indahnya pertemuan bukan terletak pada percepatan waktu, apalagi dengan lamanya menunggu. 
Aku hanya tak mau mataku buta, 
sehingga tak mampu lagi membedakan mana cinta dan mana bencana.

Maaf Bidadariku… 


jika aku membiarkanmu berlalu. 
Aku hanya tak ingin mengajakmu terbang, sementara sayapmu masih dapat berkembang. 
Kubiarkan engkau untuk terus maju,
 hingga nanti kita bisa bersama mengukir sejarah baru tanpa banyak berseteru.




Maaf Bidadariku… 

jika aku masih saja terpaku. 
Ada banyak rahasia yang masih belum bisa kumengerti,
 mengingat hatimu serupa lautan misteri yang tak berkesudahan untuk diselami. 
Beri aku sedikit waktu, 
agar aku pandai meramu, 
hingga senantiasa kusemai cahaya dari jelita wajahmu.



Maaf Bidadariku… 


jika aku membuatmu menunggu. 
Namun bukankah penantian itu menjadi bukti nyata adanya perjuangan? 
Bukankah perjuangan itu menjadi bukti nyata adanya cinta?
 Maka biarkanlah waktu yang akan menyibak semua tanya,
 kapan kita bertemu dan bagaimana kita bersatu.






Wednesday, June 6, 2012

Hari Bahagia Dalila..

Posted by imz at 10:16 AM 0 comments
Assalamualaikum...

Hari-hari adalah hari bahagia buat Imz..InsyaALLAH...
Tapi kali ni nak share hari bahagia my girl next door..Jiran Imz, Dalila or lebih mesra Imz panggil Dila.
Dilla ni sebaya Imz...sudah tentu la dari bayi kami adalah geng..geng main masak-masak, main kahwin-kahwin dan etc la...hehe...kalau nak cerita kisah kanak-kanak, memang tak akan habis. Kami dulu satu tadika, satu sekolah rendah..cuma bila sekolah menengah, kami bawa haluan masing-masing.

Dilla dan Jat

1 / 6 / 2012


nak di jadikan story lagi best..Dila ni diminati oleh saudara belah ma Imz. So, my ma lah yang jadi match maker kenen-kenenkan si Dila dengan Jat ni. Alhamdullilah...dah jodoh mereka, Dila akhirnya disatukan dengan Jat. 
Kiranya sekarang Dila adalah saudara Imz la kan...kiranya dua tiga pupu jugaklah, bukan kupu-kupu tau.Orangnya tinggi lampai...putih pulak tu..cantik Dila!




Dah nama pun saudara..mestilah rombongan lelaki pun Imz kenal, tiba-tiba nampak member sorang ni dok berlarok sekali..ohhh...Sa rupanya! Kawan sekolah..sejak dari sekolah rendah, dia memang satu kampung dengan Ma tapi dah lama tak jumpa.
Alang-alang dah jumpa, baju pulak sedondon...snap ler !

Sudah penat jadi camerawoman rumah sebelah..Imz balik rumah sendiri, layan perangai anak-anak buah yang sangat nakal ni..hehehe


My LJ = Liyana Jasmay...haaa...dah ramai akui, muka si Amal ni manja Liyana Jasmay even Amal seorang kanak-kanak lelaki ye. Amal chekshu sayang ni...murah dengan senyuman.Tengok tu..senyum simpul jer, buat jual mahal pulak bila Chekshu nak upload kat blog ehh..


Khayla tak berbaju...sekshi la pulak.Bermesra..layan kerenah budak-budak manja macam Ibaad best..si debab ni !!!


Aqeef my korean niece..hehe..kalau senyum, haihhh...manis sangat kalah Chekshu tau !!!


Hari persandingan kawan aka jiran, Imz pun tumpang sekaki bergaya..hehe..ni semua keje my sis la, sejak jadi juruandam ni..suka sangat nak tolong make over orang. Imz apa lagi, dah mekap free..tadah je muka.So inilah hasilnya...ramai jiran tak kenal saya hari tu.Hahahaha....

Lastly,

Selamat Berbahagia Dalila dan Jat,
semoga kekal hingga ke syurga.amin...

: )


Friday, June 1, 2012

Coklat Chef

Posted by imz at 10:18 AM 0 comments

assalamualaikum....

ada rope chef tak teman ni yong ? hehe...ate,sesaje awok nak update aktiviti awok malam ni....

isshhh...tukar tune, rasa macam lesyor bebeno pulak bahasa perak awok ni..hehe..kang orang jati perak marah pulak..ok la.


Berbalik pada aktiviti Imz balik ni...Imz tetiba je ada mood nak buat coklat,kiranya homemade coklat ler kan..bendanya tak susah mana,budak tadika pun boleh buat..panaskan dan letak dalam acuan je.


Cumanya kali ni nak buat coklat huruf..even dah larut malam,semangat berkobar pulak nak siapkan..hehe..esok jiran Imz kahwin,rasa nak hadiahkan coklat la kat dorang..wait and see ehh..Imz akan update nanti..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Click C.I.N.T.A

asasa