Monday, April 30, 2012

Ternak Lemak...

Assalamualaikum guyz...

Rasanya dah lama Imz tak update blog..bukan tak ada cerita menarik tapi aura nak menaip dan mengarang ayat tu tidak hadir-hadir..hehe...

Alhamdullilah..kesihatan fizikal dan mental masih dalam keadaan yang baik, malah mungkin semakin baik dan bertenaga..hahaha..


Entry kali ni agak mengiurkan yer...semuanya berkisarkan makanan.
Kiranya tema makanan yang lazat lah...

1st
Oldtown White Coffee di Aeon Seksyen 18,Ipoh.
(Sehari sebelum gaji)

Lepas pergi Bank Islam bayar roadtax Baby Pinky dan hampir sejam lebih tunggu Baby Pinky kena servis..Imz panjangkan kaki ke Aeon sebab lapar seharian berjalan.Lepak Oldtown dengan Summayyah..pekena chicken chop tapi kureng sedaplah tapi roti ini saya sukeee....


2nd
Nando's di Aeon Seksyen 18,Ipoh
(Sehari selepas gaji)

Nak pekena Nando's ni dah dekat seminggu kot plan dengan Ina dan Mayah..tapi laksana bila dapat gaji jer.haha..punyalah semangat nak raikan gaji baru..kami pergi Nando's...Not bad tapi lagi suka Kenny Rogers kot.huhu..

Spent time dengan bff, Sarina dekat satu hari di Aeon..girl's talk...
Thanks sahabat....


3rd
Imz bila weekend jer , turun KL...kebetulan my ma tersayang ada kat KL, lagilah laju jer i travel dengan ETS..huhu..

Sampai sana, Kak Unie bawak pergi IKEA...first time kot pergi, rasa macam jakun lol. Imz excited nak pergi Ikea bukan sebab nak shopping barang rumah tapi nak pekena meatballs ni haaa...
dah lama ngidam tengok rakan-rakan blogger update..akhirnya dapat gak merasa..yela,betullah..sedapnya..hehe


Khayla..peneman setia.. kalah Chekshu dah posing.Hehe...


Huhuhu..kisah makanan saja,macammana badan makin tak sihat??? huwaaaaaa ..... : (


Sunday, April 15, 2012

Kelantan, seindah namaku...



MasyaALLAH...sungguh indah puisi yang dicipta oleh Oki Setiana Dewi...terima kasih, kami rakyat Kelantan bersyukur dilahir di tanah ini...alhamdullilah

Wednesday, April 11, 2012

Masih Perlu...


Lirik Lagu Masih Perlu by Tasha Mashahar


Bilaku buka mata,
rasa tak berdaya..hadapi semua..
sejak hatiku luka


Mampukah ku menunggu
bayangan dirimu atau biar berlalu
hapus semua lelahku

Meskipun engkau tahu,
hati ini masih menyayangi dan menyinta
tegarnya engkau menyiksa
disaat diri derita
mencari engkau tiada....

Meskipun engkau sedari,
diri ini masih ingin terus ditemani
mengapa engkau pergi..
di saat ku masih lagi..perlu engkau
disini..


Aku perlu dirimu
hiburkan siangkan ku
Indahkan mimpiku
ku ingin kau tau

Oh sayang
aku rindu
ku cintai kamu
peluklah diriku
hangatkan seperti diri dulu


Meskipun engkau tahu,
hati ini masih menyayangi dan menyinta
tegarnya engkau menyiksa
disaat diri derita
mencari engkau tiada....

Meskipun engkau sedari,
diri ini masih ingin terus ditemani
mengapa engkau pergi..
di saat ku masih lagi..perlu engkau
disini..


p/s : sebelum tidur , seronok gak layan lagu jiwang....huhu...gudnite guyz...



Tuesday, April 3, 2012

She's my 'mate'

Assalamualaikum guyz...
Imz masih dengan entry bertemakan 'hari bahagia' , hari pernikahan my 'mate'.

Summayyah
Cik Summayyah ni....opsss! Puan sudaa..Puan Summayyah ni bagi yang masih belum mengenalinya, dia adalah coursemate Imz masa di IPG Perlis bermula 2005 sampailah 2010.Lama kan ???

Nak dikatakan jodoh..perempuan dan perempuan pun jodohkan jugak ke?hehe...kami ditempatkan aka dipostingkan ke sekolah yang sama..dari coursemate, berkesinambungan menjadi schoolmate/staffmate .Kalau dah nama merantau tempat orang, confirm lah kami menyewasama-sama..then,menjadi housemate pulak.haha..banyak betul "mate" kan ??

Itulah sedikit sebanyak ceritanya..dua2 anak yatim,kehilangan bapa masing-masing..huhu..yang bezanya dia anak sulung..Imz anak bongsu..faham-faham jela.hehe...

Gambar di hari pernikahan housemateku....
Chekidaautttt....

Chekshu Imz...

bff ku till the end tak pernah ditinggalkan....Sarina.
My other bff said, Najihah " Suka sangat gambar ni sebab nampak penuh kasih sayang"

Betul ke guyz? Of course..sapa tak sayang sahabat kan..dengan dialah tempat kucurahkan segala suka duka..

With coursemate..Kak Wani, orang perlis jugak dia ni tapi posting kat Selama,Perak.Susah jugak nak jumpa..sesekali jumpa berposing poyo la teman..hehe

orang lain tengok kamera...Imz sorang pulak bajet-bajet ayu tepi, berangan duk cameron highland yang dipenuhi dengan bunga bungaan la kot...hehe..layannnnn jerr...

Kak Nita, Kak Wani, Sarina dan Imz memeriahkan hari pernikahan Summayyah..meriah tau kalau ajak kami..sape nak kawen tu,meh-meh ajak kami..hehehe...


nota kaki :
-waaahhh...1st time update blog guna lappy baru..my new'pinky lover'..i will introduce later wokehhh....tadaaaaa...
-update blog atas permintaan .... anyway thanks sudi menjenguk dan membaca ye awak..
siapa ??? ye...awak la...issshh..memang awaklah !


Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Monday, April 30, 2012

Ternak Lemak...

Posted by imz at 7:50 AM 0 comments

Assalamualaikum guyz...

Rasanya dah lama Imz tak update blog..bukan tak ada cerita menarik tapi aura nak menaip dan mengarang ayat tu tidak hadir-hadir..hehe...

Alhamdullilah..kesihatan fizikal dan mental masih dalam keadaan yang baik, malah mungkin semakin baik dan bertenaga..hahaha..


Entry kali ni agak mengiurkan yer...semuanya berkisarkan makanan.
Kiranya tema makanan yang lazat lah...

1st
Oldtown White Coffee di Aeon Seksyen 18,Ipoh.
(Sehari sebelum gaji)

Lepas pergi Bank Islam bayar roadtax Baby Pinky dan hampir sejam lebih tunggu Baby Pinky kena servis..Imz panjangkan kaki ke Aeon sebab lapar seharian berjalan.Lepak Oldtown dengan Summayyah..pekena chicken chop tapi kureng sedaplah tapi roti ini saya sukeee....


2nd
Nando's di Aeon Seksyen 18,Ipoh
(Sehari selepas gaji)

Nak pekena Nando's ni dah dekat seminggu kot plan dengan Ina dan Mayah..tapi laksana bila dapat gaji jer.haha..punyalah semangat nak raikan gaji baru..kami pergi Nando's...Not bad tapi lagi suka Kenny Rogers kot.huhu..

Spent time dengan bff, Sarina dekat satu hari di Aeon..girl's talk...
Thanks sahabat....


3rd
Imz bila weekend jer , turun KL...kebetulan my ma tersayang ada kat KL, lagilah laju jer i travel dengan ETS..huhu..

Sampai sana, Kak Unie bawak pergi IKEA...first time kot pergi, rasa macam jakun lol. Imz excited nak pergi Ikea bukan sebab nak shopping barang rumah tapi nak pekena meatballs ni haaa...
dah lama ngidam tengok rakan-rakan blogger update..akhirnya dapat gak merasa..yela,betullah..sedapnya..hehe


Khayla..peneman setia.. kalah Chekshu dah posing.Hehe...


Huhuhu..kisah makanan saja,macammana badan makin tak sihat??? huwaaaaaa ..... : (


Sunday, April 15, 2012

Kelantan, seindah namaku...

Posted by imz at 2:20 AM 0 comments


MasyaALLAH...sungguh indah puisi yang dicipta oleh Oki Setiana Dewi...terima kasih, kami rakyat Kelantan bersyukur dilahir di tanah ini...alhamdullilah

Wednesday, April 11, 2012

Masih Perlu...

Posted by imz at 9:03 AM 2 comments

Lirik Lagu Masih Perlu by Tasha Mashahar


Bilaku buka mata,
rasa tak berdaya..hadapi semua..
sejak hatiku luka


Mampukah ku menunggu
bayangan dirimu atau biar berlalu
hapus semua lelahku

Meskipun engkau tahu,
hati ini masih menyayangi dan menyinta
tegarnya engkau menyiksa
disaat diri derita
mencari engkau tiada....

Meskipun engkau sedari,
diri ini masih ingin terus ditemani
mengapa engkau pergi..
di saat ku masih lagi..perlu engkau
disini..


Aku perlu dirimu
hiburkan siangkan ku
Indahkan mimpiku
ku ingin kau tau

Oh sayang
aku rindu
ku cintai kamu
peluklah diriku
hangatkan seperti diri dulu


Meskipun engkau tahu,
hati ini masih menyayangi dan menyinta
tegarnya engkau menyiksa
disaat diri derita
mencari engkau tiada....

Meskipun engkau sedari,
diri ini masih ingin terus ditemani
mengapa engkau pergi..
di saat ku masih lagi..perlu engkau
disini..


p/s : sebelum tidur , seronok gak layan lagu jiwang....huhu...gudnite guyz...



Tuesday, April 3, 2012

She's my 'mate'

Posted by imz at 8:54 AM 0 comments
Assalamualaikum guyz...
Imz masih dengan entry bertemakan 'hari bahagia' , hari pernikahan my 'mate'.

Summayyah
Cik Summayyah ni....opsss! Puan sudaa..Puan Summayyah ni bagi yang masih belum mengenalinya, dia adalah coursemate Imz masa di IPG Perlis bermula 2005 sampailah 2010.Lama kan ???

Nak dikatakan jodoh..perempuan dan perempuan pun jodohkan jugak ke?hehe...kami ditempatkan aka dipostingkan ke sekolah yang sama..dari coursemate, berkesinambungan menjadi schoolmate/staffmate .Kalau dah nama merantau tempat orang, confirm lah kami menyewasama-sama..then,menjadi housemate pulak.haha..banyak betul "mate" kan ??

Itulah sedikit sebanyak ceritanya..dua2 anak yatim,kehilangan bapa masing-masing..huhu..yang bezanya dia anak sulung..Imz anak bongsu..faham-faham jela.hehe...

Gambar di hari pernikahan housemateku....
Chekidaautttt....

Chekshu Imz...

bff ku till the end tak pernah ditinggalkan....Sarina.
My other bff said, Najihah " Suka sangat gambar ni sebab nampak penuh kasih sayang"

Betul ke guyz? Of course..sapa tak sayang sahabat kan..dengan dialah tempat kucurahkan segala suka duka..

With coursemate..Kak Wani, orang perlis jugak dia ni tapi posting kat Selama,Perak.Susah jugak nak jumpa..sesekali jumpa berposing poyo la teman..hehe

orang lain tengok kamera...Imz sorang pulak bajet-bajet ayu tepi, berangan duk cameron highland yang dipenuhi dengan bunga bungaan la kot...hehe..layannnnn jerr...

Kak Nita, Kak Wani, Sarina dan Imz memeriahkan hari pernikahan Summayyah..meriah tau kalau ajak kami..sape nak kawen tu,meh-meh ajak kami..hehehe...


nota kaki :
-waaahhh...1st time update blog guna lappy baru..my new'pinky lover'..i will introduce later wokehhh....tadaaaaa...
-update blog atas permintaan .... anyway thanks sudi menjenguk dan membaca ye awak..
siapa ??? ye...awak la...issshh..memang awaklah !


Click C.I.N.T.A

asasa