Monday, September 19, 2011

Impian Imz seperti Vanidah Imran


Assalamualaikum guyz.....
Terima kasih kepada sesiapa yang sudi menjengah,membaca blog yang picisan ini,terumatanya pada sahabat-sahabat terbaikkk Imz...korang tau,aku rindu korang sangat2 !!!

Sahabat,
hidup kita penuh dengan impian....awang larat di kepala berputar-putar mengapai imiganasi yang kita rasakan cukup indah jika kita mampu mengapai dan merealisasikannya.

Bila bercakap tentang impian...Imz tak pernah lari dari mengejar impiannya!
Untuk yang kesekian kalinya(ayat tak boleh blahhh) Imz nak kongsi satu impian Imz sejak di zaman kanak-kanak ribena...hohoho

Apakah impian itu?


hint : menjadi seperti Vanidah Imran



sudah dapat jawapan??

kalau jawapan anda tepat, anda memang sahabat terbaiikkk saya..hehehe..

Ya, Imz punya impian untuk menjadi pengacara Nona !
( ouchhhh, tutup muka dengan buku..malu)

Sebenarnya, dari kecik-kecik lagi Imz rasa seronok tengok kepetahan ,intonasi dan gaya bercakap pengacara-pengacara di tv ni...so, dari situ Imz mula belajar meniru gaya dan cara mereka bercakap.Sangat menarik !!!

Tetapi kerana sifat malu dan nervous yang menebal dalam diri ku ini..Imz cuma diamkan diri dan tidak pernah tunjukkan bakat semasa di sekolah.Semasa berada di IPG, ada jugak sedikit keberanian untuk menunjukkan bakat tetapi Imz suka tunggu...dan tak pernah merebut peluang di depan mata.So, peluang yang ada berlalu begitu sahaja...you deserve it,dear !

2011, Imz sudah 24 tahun..Imz tak nak buang masa lagi,sia-siakan perkara yang Imz minat begitu saja.So, kerjaya guru memberi Imz ruang untuk menceburi bidang yang pernah Imz impikan selama ini. Walaupun majlis yang Imz kendalikan hanya majlis diperingkat sekolah sahaja, tapi Imz puas hati..


Alhamdullilah,feedback yang Imz dapat dari guru-guru senior sangat positif dan memberi sedikit keyakinan pada Imz untuk terus memberikan persembahan yang lebih baik.Malah, kebanyakan program di sekolah..jawatan pengacara majlis memang milik Imz.Sampaikan ada yang mengusik ,'jawatan sampai pencen'.hehe...InsyaALLAH,selagi mampu Imz tak kisah sebab Imz memang minat dan cuba memperbaiki mutu persembahan dari semasa ke semasa.

Walaupun agak terlambat untuk menjadi pengacara Nona(sila gelak) hehe....Imz sudah cukup puas hati dengan menjadi pengacara di sekolah saja.Sekurang-kurangnya Imz sudah mampu menaikkan sedikit confident level dalam diri.InsyaALLAH...dengan izinNYA.

tweet dari Kak Vee yang memberi semangat untuk Imz...hehe....cayang kak vee !

Monday, September 5, 2011

Merdeka Raya 2011,Oooyeaahhhh !


Assalamualaikum....
Selamat Hari Raya dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 54 !!!

Masih dalam mood raya ?? Yezza...raya kan sebulan..

Raya Imz kali ni tak banyak beza dengan raya sebelum2x ni..cuma bezanya amaun duit raya untuk anak-anak buah meningkatlah sikit,chekshu dorangkan dah ada income sendiri.alhamdullilah..rezeki..

Then,Imz berkesempatan buat biskut raya sendiri dengan housemate.Sedap ke ? Ehh..mestilah, tengok sapa yang buat..hehe..alhamdullilah, tetamu yang datang ke rumah memuji biskut yang di buat tu lazat..harap-harap dorang ikhlaslah kan..

Tema raya this year...yes, i LOVE pink ! actually, tak sempat nak plan nak pilih colour apa, tau-tau ma tercinta dah siapkan dua pasang baju kurung warna merah jambu...no complained!
Ma memang fahammmm sangat warna kegemaran anak bongsunya nihhh...

Syaamil wit his brother,Aqeef...mama dorang pilih colour kelabu...berdiri tegak Aqeef,macam Along tu..kan bendera kat sebelah tu ! Merdeka raya katakan !
bajet henseemmmlah si Aqeef ni bergaya dengan kacamata itu !!! Tapi Aqeef tetap hero korea pilihan Chekshu...ngeeee

Oh,nooooooooo ! Imz terlebih sudaaaa....

dengan Khayla dan jalur gemilang....Merdeka Raya !!!
Ajmal Isyraaq....anak saudara paling bongsu buat masa ini.....segak bergaya dia di pagi raya dengan baju melayu hitam...ewah2x!

Actually banyak lagi picture raya nak di upload kan...tunggu lah nanti-nanti...Imz semakin busy OK ! sila percaya ..... : )

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Monday, September 19, 2011

Impian Imz seperti Vanidah Imran

Posted by imz at 8:49 AM 4 comments

Assalamualaikum guyz.....
Terima kasih kepada sesiapa yang sudi menjengah,membaca blog yang picisan ini,terumatanya pada sahabat-sahabat terbaikkk Imz...korang tau,aku rindu korang sangat2 !!!

Sahabat,
hidup kita penuh dengan impian....awang larat di kepala berputar-putar mengapai imiganasi yang kita rasakan cukup indah jika kita mampu mengapai dan merealisasikannya.

Bila bercakap tentang impian...Imz tak pernah lari dari mengejar impiannya!
Untuk yang kesekian kalinya(ayat tak boleh blahhh) Imz nak kongsi satu impian Imz sejak di zaman kanak-kanak ribena...hohoho

Apakah impian itu?


hint : menjadi seperti Vanidah Imran



sudah dapat jawapan??

kalau jawapan anda tepat, anda memang sahabat terbaiikkk saya..hehehe..

Ya, Imz punya impian untuk menjadi pengacara Nona !
( ouchhhh, tutup muka dengan buku..malu)

Sebenarnya, dari kecik-kecik lagi Imz rasa seronok tengok kepetahan ,intonasi dan gaya bercakap pengacara-pengacara di tv ni...so, dari situ Imz mula belajar meniru gaya dan cara mereka bercakap.Sangat menarik !!!

Tetapi kerana sifat malu dan nervous yang menebal dalam diri ku ini..Imz cuma diamkan diri dan tidak pernah tunjukkan bakat semasa di sekolah.Semasa berada di IPG, ada jugak sedikit keberanian untuk menunjukkan bakat tetapi Imz suka tunggu...dan tak pernah merebut peluang di depan mata.So, peluang yang ada berlalu begitu sahaja...you deserve it,dear !

2011, Imz sudah 24 tahun..Imz tak nak buang masa lagi,sia-siakan perkara yang Imz minat begitu saja.So, kerjaya guru memberi Imz ruang untuk menceburi bidang yang pernah Imz impikan selama ini. Walaupun majlis yang Imz kendalikan hanya majlis diperingkat sekolah sahaja, tapi Imz puas hati..


Alhamdullilah,feedback yang Imz dapat dari guru-guru senior sangat positif dan memberi sedikit keyakinan pada Imz untuk terus memberikan persembahan yang lebih baik.Malah, kebanyakan program di sekolah..jawatan pengacara majlis memang milik Imz.Sampaikan ada yang mengusik ,'jawatan sampai pencen'.hehe...InsyaALLAH,selagi mampu Imz tak kisah sebab Imz memang minat dan cuba memperbaiki mutu persembahan dari semasa ke semasa.

Walaupun agak terlambat untuk menjadi pengacara Nona(sila gelak) hehe....Imz sudah cukup puas hati dengan menjadi pengacara di sekolah saja.Sekurang-kurangnya Imz sudah mampu menaikkan sedikit confident level dalam diri.InsyaALLAH...dengan izinNYA.

tweet dari Kak Vee yang memberi semangat untuk Imz...hehe....cayang kak vee !

Monday, September 5, 2011

Merdeka Raya 2011,Oooyeaahhhh !

Posted by imz at 8:59 AM 4 comments

Assalamualaikum....
Selamat Hari Raya dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 54 !!!

Masih dalam mood raya ?? Yezza...raya kan sebulan..

Raya Imz kali ni tak banyak beza dengan raya sebelum2x ni..cuma bezanya amaun duit raya untuk anak-anak buah meningkatlah sikit,chekshu dorangkan dah ada income sendiri.alhamdullilah..rezeki..

Then,Imz berkesempatan buat biskut raya sendiri dengan housemate.Sedap ke ? Ehh..mestilah, tengok sapa yang buat..hehe..alhamdullilah, tetamu yang datang ke rumah memuji biskut yang di buat tu lazat..harap-harap dorang ikhlaslah kan..

Tema raya this year...yes, i LOVE pink ! actually, tak sempat nak plan nak pilih colour apa, tau-tau ma tercinta dah siapkan dua pasang baju kurung warna merah jambu...no complained!
Ma memang fahammmm sangat warna kegemaran anak bongsunya nihhh...

Syaamil wit his brother,Aqeef...mama dorang pilih colour kelabu...berdiri tegak Aqeef,macam Along tu..kan bendera kat sebelah tu ! Merdeka raya katakan !
bajet henseemmmlah si Aqeef ni bergaya dengan kacamata itu !!! Tapi Aqeef tetap hero korea pilihan Chekshu...ngeeee

Oh,nooooooooo ! Imz terlebih sudaaaa....

dengan Khayla dan jalur gemilang....Merdeka Raya !!!
Ajmal Isyraaq....anak saudara paling bongsu buat masa ini.....segak bergaya dia di pagi raya dengan baju melayu hitam...ewah2x!

Actually banyak lagi picture raya nak di upload kan...tunggu lah nanti-nanti...Imz semakin busy OK ! sila percaya ..... : )

Click C.I.N.T.A

asasa