Sunday, June 26, 2011

Tauke Hensem (Aaron Aziz) belanja makan.Perasaan???



Permulaan ceritera ini ,biarlah teman yang rapat je tau....betapa ia sangat kelakar + sweet pun ada..hehe...tersenyum sendiri bila terkenang tentang kisah ini..

Location : Restoran D'Dapur Ibuku,Kangar Perlis
Date : 25 June 2011 (Sabtu)

Aaron Aziz(bukan nama sebenar) sudah beberapa kali ajak Imz pergi Perlis, singgah di restoran miliknya. Namun kerana kesibukan..Imz terpaksa menolak sehinggalah tarikh 25 /6/2011 membawa Imz ke sana...

Sebelum pergi, Aaron dah tanya awal-awal,confirm atau tak...ok,fine..Imz confirm dengan dia ahad malam Imz akan pergi dinner di D'Dapur Ibuku..Summayyah,Kak Yana,Mak dan Adik Summayyah pun join sekali..

Lepas maghrib,dalam pukul 8.30 malam kami gerak ke Kangar...sampai je kat sana,Imz call Aaron..bagitau dah sampai..




Kedatangan kami disambut oleh seorang pelayan, dia mintak maaf kerana tempat di atas sudah penuh (restoran 2tingkat ok!) then,Imz cakap nak jumpa owner..dari jauh dah nampak kehenseman Aaron tu..hehe...Aaron cakap dia dah reserve kan meja 8 untuk kami...so, kami naik lah...bangga tu!

sambil tunggu order..Imz bermesej dengan Aaron..komen tu,komen ni..banyak songeh pulak customer sorang ni.Imz dah cakap awal-awal, nak pekena chicken chop restoran+ice blended kiwi...ok,tasty but agak sweet lah! kurang gula ye Aaron..ngeee.

Ok,kami order 3 chicken chop + 2 jenis nasi goreng dan 5 jenis minuman..dah habis makan,kami turun bawah.Imz tak terus ke kaunter,sebaliknya jumpa Aaron dulu..borak dia sekejap,then Imz nak buat payment.Tapi dia cakap its ok,saya belanjooo (speaking kelate ok!)

Ya ALLAH, Imz cuma bergurau je dengan Aaron...dia cakap kalau nak bayar,dia nak cas mahal-mahal(buat lawak lak dia ni) So, Imz cakap kalau macam tu...
thank you so much,Aaron...terharuuuu.......

Imbau ceritera permulaan pada tahun lepas..di sini segalanya bermula..hahaha...
Kami gegurl makan-makan di sini before habis study last year...sebab restoran dia sangat cantik,selesa dan makanan pun not bad! sedap-sedap....
pernah masuk JALAN-JALAN CARIMAKAN di TV3 tau!

bab bergambar no1...hehe...

makanan dia sodappppp
curi-curi snap pic Aaron ....hahaha..kerja gilakkkk....

kami di depan restoran D'Dapur Ibuku tahun lepas/ 2010

Nak kenal macammana tauke hensem Aaron Aziz yang pemurah ini???
'
'
'
'
nervous tak?
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Presenting.................

Ku Haikal,
tauke restoran yang masih muda ( 22 tahun) di Perlis tapi
berasal dari Kelantan(bangga nak mention ni)

Actually, selain dari decoration yang cantik di restoran D'Dapur Ibu, makanan yang enak...Haikal aka Aaron Aziz ni antara tarikan utama anak-anak gadis nak ke restoran dia..hehehe...see!!!
Cayalah Haikal....sepanjang kenal dengan Haikal, dia memang baik dan pemurah...

p/s : Imz panggil dia Aaron Aziz sebab before pergi dia cakap jangan terkejut kalau nampak Aaron Aziz kat restoran dia.Imz ask him why?Dia cakap dialah Aaron Aziz! kadang-kadang perasanta gak budak ni...hehehe.

Kalau jumpa kat Perak or Kelantan, Ima pulak belanja Haikal yer...


Jangan Lepaskan Peluang untuk berkunjung ke
Restoran D'Dapur Ibuku,Perlis

menikmati makanan enak dengan persekitaran yang menarik
dan bertemu dengan bos yang cute+smart!


Jalan-jalan Cari Makan di Perlis


Assalamualaikum...

This weekend, macam biasa..Imz dengan housemate Summayyah dan Kak Yana bukan boleh duk terperap je kat rumah..so, kami dah plan dari awal akan ke PERLIS INDERA KAYANGAN !

Sudah 7 bulan Imz meninggalkan bumi Perlis nan hijau itu...terasa rindu membahang..
chewahhh...rindu pada apa??Of course lah tempat yang selalu Imz singgah masa study di IPG Perlis.....

1st location :

Restoran Anjung Keli


Nasi putih + ikan keli sambal + sambal tempe + bergedil + air asam + bandung cincau = RM 8.30
menu fav Imz ni bila makan kat sini....yum2x...


di sinilah lokasinya...di depan IPG jer..sangat strategik.Sempatlah melihat IPG dari jauh...serius, rindu sangat..banyak kenangan di sana....

2nd location:

Padang Besar..macam biasalah shopping sikit-sikit...Imz suka beli brooch sebab murah+cantik

3rd location :

Restoran D'Dapur Ibuku

chicken chop...ok, kisah selanjutnya pada entri selepas ini sebab dia special event punya.hahaha

Menu istimewa dari Summayyah, Nasi Daging dan air asam....best sangat!!!

Imz sure kawan 1 kampus mesti rindukan masakan Mayah yang ni...hehe....

So,siapa yang rasa nak bercuti di Perlis....singgah la tempat-tempat yang menarik ini..
InsyaALLAH,percutian anda awesome !




Wednesday, June 22, 2011

Jap Senyum Jap Nangis


Assalamualaikum.....

Jari jemari laju menaip setiap patah perkataan yang ingin diluahkan di blog kesayangan Imz ni sambil di wajah terukir senyuman...alhamdullilah, hari ni mood agak baik !

Perasan tak kadang-kadang kita tersenyum sorang-sorang walaupun kita sendiri kurang pasti apa yang membuatkan hati rasa tercuit mahupun membahagiakan kita..tapi kita akan tersenyum dan terus tersenyum..GILA??? ishhh...bukan lah sampai tahap tu kan..mintak simpang!


Apatah lagi bila senyuman kita mampu menceriakan hari-hari orang lain...Imz pernah alami situasi di mana,Imz tersenyum + tergelak kerana hati tercuit dengan telatah seseorang dan tiba-tiba dia mengeluarkan kata-kata yang persis seperti image di atas...ohhhhh!!!(serius tergamam bila dia cakap macam tu...blushing2x,nasib baik awak chinese..hehe)

Namun bila AWAN NANO...NANO...NANO..NANO...NANO (macam nyanyian JOZAN)

kita akan rasa sunyinya..teramat-amat sunyi...sampaikan airmata mengalir tanpa sedar..huhu..
kadang-kadang kita rasa nak menangis tanpa sebab..haaa...bila part ni paling tak leh blah,rasa bodoh jek! Apedahal nak feeling sampai macam tu ??? Itulah kehidupan...

Sekejap kita rasa gembira..sekejap kita rasa sedih...semua itu kena rasa,tempuh,hadapi kerana kita manusia yang punya kehidupan! berbelit sudah ayat.Namun apa yang paling penting, kita kena bersyukur setiap detik gembira mahupun sedih semuanya datang dari ALLAH S.W.T
Kita perlu redha dan jalani hidup ini dengan sepositif mungkin ,yeahhhhh!!!

senyuman pengubat duka...InsyaALLAH..

Friday, June 17, 2011

Gomo Kelate Gomo!!!

Piala FA 2011

KELANTAN vs TERENGGANU

really excited...1st time nak tengok game live kat Stadium Bukit Jalil

Syaamil dan Syaariz...semangat sungguh dorang ni

penyokong cute The Red Warriors...hehe....asyik nak main je Aqeef ni,bola bukan nak tengok pun

senyum lagi sementara Kelantan 1-0 Terengganu...

lepas tu...

so sad...so sad..so sad...

dah tak ada rezeki, terima jelah....

Apa-apa pun seronok jugak tengok LIVE,tapi tengok dari TV lagi puas..haha...baru nampak sape yang tendang bola masuk gol...


SYABAS THE RED WARRIORS!
kalah tak bererti kita mengalah...chewahhhhh.....hehehe


Tuesday, June 7, 2011

Mission :loading......renew Imz



Masa tak kan pernah berhenti,
Imz yang perlu berlari...
mengejar masa...

Mencorak masa depan yang lebih sempurna
di sisi ALLAH S.W.T.....untuk diri sendiri dan keluarga...

InsyaALLAH...

Imz mission status :

Loading.................................................................



Tahniah......LOL !!!


Assalamualaikum....

Usia dah masuk 24 tahun, dah tamat belajar...dah ada kerja tetap, so nak tunggu apa lagi kalau dah ada calon untuk dijadikan raja atau suri rumah kan? hehehe....

Imz tumpang gembira dengan perkembangan sahabat -sahabat baik Imz yang sudah maju setapak dalam perhubungan 'sesama manusia'...maksudnya mereka sudah bertunang mahupun berkahwin dengan pilihan masing-masing..alhamdullilah...

First couple,
sahabat baik Imz yang lelaki ni...Kamarul Arif dengan calon pilihan dia, Zita...apa yang bestnya dorang ni,kenal melalui FB tak sampai setahun tapi ambik keputusan untuk mendirikan rumahtangga.Bagus kan? Bercinta lama-lama,tak kekal...bercinta yang sekejap ni pulak yang membawa ke jinjang pelamin...apa-apa pun,aku ucapkan ta
hniah untuk ko dengan isteri...

Tahniah Kam & Zita...cepat-cepat dapat baby ehhh.....hehehe....

Second couple,

Mama dan papa kami kat IPG dulu..hehe...Najihah dan Adib yang telah selamat bertunang. Akhirnya,hubungan yang dibina hampir 6 tahun tu berakhir dengan kebahagiaan...tahniah Jihah sayang....


Next....banyak lagi lah sahabat-sahabat yang bertunang....apa-apa pun,harap korang happy dengan status baru..huhu..sure la happy kan...

p/s : -LOL = Lots Of Love.....baru tau..hehe...thanks Nabil Raja Lawak...
- LOL for my future fiance....hahahaha....ada hati nak bertunang tu...even tak da calon...



Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Sunday, June 26, 2011

Tauke Hensem (Aaron Aziz) belanja makan.Perasaan???

Posted by imz at 9:18 AM 15 comments


Permulaan ceritera ini ,biarlah teman yang rapat je tau....betapa ia sangat kelakar + sweet pun ada..hehe...tersenyum sendiri bila terkenang tentang kisah ini..

Location : Restoran D'Dapur Ibuku,Kangar Perlis
Date : 25 June 2011 (Sabtu)

Aaron Aziz(bukan nama sebenar) sudah beberapa kali ajak Imz pergi Perlis, singgah di restoran miliknya. Namun kerana kesibukan..Imz terpaksa menolak sehinggalah tarikh 25 /6/2011 membawa Imz ke sana...

Sebelum pergi, Aaron dah tanya awal-awal,confirm atau tak...ok,fine..Imz confirm dengan dia ahad malam Imz akan pergi dinner di D'Dapur Ibuku..Summayyah,Kak Yana,Mak dan Adik Summayyah pun join sekali..

Lepas maghrib,dalam pukul 8.30 malam kami gerak ke Kangar...sampai je kat sana,Imz call Aaron..bagitau dah sampai..




Kedatangan kami disambut oleh seorang pelayan, dia mintak maaf kerana tempat di atas sudah penuh (restoran 2tingkat ok!) then,Imz cakap nak jumpa owner..dari jauh dah nampak kehenseman Aaron tu..hehe...Aaron cakap dia dah reserve kan meja 8 untuk kami...so, kami naik lah...bangga tu!

sambil tunggu order..Imz bermesej dengan Aaron..komen tu,komen ni..banyak songeh pulak customer sorang ni.Imz dah cakap awal-awal, nak pekena chicken chop restoran+ice blended kiwi...ok,tasty but agak sweet lah! kurang gula ye Aaron..ngeee.

Ok,kami order 3 chicken chop + 2 jenis nasi goreng dan 5 jenis minuman..dah habis makan,kami turun bawah.Imz tak terus ke kaunter,sebaliknya jumpa Aaron dulu..borak dia sekejap,then Imz nak buat payment.Tapi dia cakap its ok,saya belanjooo (speaking kelate ok!)

Ya ALLAH, Imz cuma bergurau je dengan Aaron...dia cakap kalau nak bayar,dia nak cas mahal-mahal(buat lawak lak dia ni) So, Imz cakap kalau macam tu...
thank you so much,Aaron...terharuuuu.......

Imbau ceritera permulaan pada tahun lepas..di sini segalanya bermula..hahaha...
Kami gegurl makan-makan di sini before habis study last year...sebab restoran dia sangat cantik,selesa dan makanan pun not bad! sedap-sedap....
pernah masuk JALAN-JALAN CARIMAKAN di TV3 tau!

bab bergambar no1...hehe...

makanan dia sodappppp
curi-curi snap pic Aaron ....hahaha..kerja gilakkkk....

kami di depan restoran D'Dapur Ibuku tahun lepas/ 2010

Nak kenal macammana tauke hensem Aaron Aziz yang pemurah ini???
'
'
'
'
nervous tak?
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Presenting.................

Ku Haikal,
tauke restoran yang masih muda ( 22 tahun) di Perlis tapi
berasal dari Kelantan(bangga nak mention ni)

Actually, selain dari decoration yang cantik di restoran D'Dapur Ibu, makanan yang enak...Haikal aka Aaron Aziz ni antara tarikan utama anak-anak gadis nak ke restoran dia..hehehe...see!!!
Cayalah Haikal....sepanjang kenal dengan Haikal, dia memang baik dan pemurah...

p/s : Imz panggil dia Aaron Aziz sebab before pergi dia cakap jangan terkejut kalau nampak Aaron Aziz kat restoran dia.Imz ask him why?Dia cakap dialah Aaron Aziz! kadang-kadang perasanta gak budak ni...hehehe.

Kalau jumpa kat Perak or Kelantan, Ima pulak belanja Haikal yer...


Jangan Lepaskan Peluang untuk berkunjung ke
Restoran D'Dapur Ibuku,Perlis

menikmati makanan enak dengan persekitaran yang menarik
dan bertemu dengan bos yang cute+smart!


Jalan-jalan Cari Makan di Perlis

Posted by imz at 8:37 AM 0 comments

Assalamualaikum...

This weekend, macam biasa..Imz dengan housemate Summayyah dan Kak Yana bukan boleh duk terperap je kat rumah..so, kami dah plan dari awal akan ke PERLIS INDERA KAYANGAN !

Sudah 7 bulan Imz meninggalkan bumi Perlis nan hijau itu...terasa rindu membahang..
chewahhh...rindu pada apa??Of course lah tempat yang selalu Imz singgah masa study di IPG Perlis.....

1st location :

Restoran Anjung Keli


Nasi putih + ikan keli sambal + sambal tempe + bergedil + air asam + bandung cincau = RM 8.30
menu fav Imz ni bila makan kat sini....yum2x...


di sinilah lokasinya...di depan IPG jer..sangat strategik.Sempatlah melihat IPG dari jauh...serius, rindu sangat..banyak kenangan di sana....

2nd location:

Padang Besar..macam biasalah shopping sikit-sikit...Imz suka beli brooch sebab murah+cantik

3rd location :

Restoran D'Dapur Ibuku

chicken chop...ok, kisah selanjutnya pada entri selepas ini sebab dia special event punya.hahaha

Menu istimewa dari Summayyah, Nasi Daging dan air asam....best sangat!!!

Imz sure kawan 1 kampus mesti rindukan masakan Mayah yang ni...hehe....

So,siapa yang rasa nak bercuti di Perlis....singgah la tempat-tempat yang menarik ini..
InsyaALLAH,percutian anda awesome !




Wednesday, June 22, 2011

Jap Senyum Jap Nangis

Posted by imz at 5:26 AM 3 comments

Assalamualaikum.....

Jari jemari laju menaip setiap patah perkataan yang ingin diluahkan di blog kesayangan Imz ni sambil di wajah terukir senyuman...alhamdullilah, hari ni mood agak baik !

Perasan tak kadang-kadang kita tersenyum sorang-sorang walaupun kita sendiri kurang pasti apa yang membuatkan hati rasa tercuit mahupun membahagiakan kita..tapi kita akan tersenyum dan terus tersenyum..GILA??? ishhh...bukan lah sampai tahap tu kan..mintak simpang!


Apatah lagi bila senyuman kita mampu menceriakan hari-hari orang lain...Imz pernah alami situasi di mana,Imz tersenyum + tergelak kerana hati tercuit dengan telatah seseorang dan tiba-tiba dia mengeluarkan kata-kata yang persis seperti image di atas...ohhhhh!!!(serius tergamam bila dia cakap macam tu...blushing2x,nasib baik awak chinese..hehe)

Namun bila AWAN NANO...NANO...NANO..NANO...NANO (macam nyanyian JOZAN)

kita akan rasa sunyinya..teramat-amat sunyi...sampaikan airmata mengalir tanpa sedar..huhu..
kadang-kadang kita rasa nak menangis tanpa sebab..haaa...bila part ni paling tak leh blah,rasa bodoh jek! Apedahal nak feeling sampai macam tu ??? Itulah kehidupan...

Sekejap kita rasa gembira..sekejap kita rasa sedih...semua itu kena rasa,tempuh,hadapi kerana kita manusia yang punya kehidupan! berbelit sudah ayat.Namun apa yang paling penting, kita kena bersyukur setiap detik gembira mahupun sedih semuanya datang dari ALLAH S.W.T
Kita perlu redha dan jalani hidup ini dengan sepositif mungkin ,yeahhhhh!!!

senyuman pengubat duka...InsyaALLAH..

Friday, June 17, 2011

Gomo Kelate Gomo!!!

Posted by imz at 10:11 AM 2 comments
Piala FA 2011

KELANTAN vs TERENGGANU

really excited...1st time nak tengok game live kat Stadium Bukit Jalil

Syaamil dan Syaariz...semangat sungguh dorang ni

penyokong cute The Red Warriors...hehe....asyik nak main je Aqeef ni,bola bukan nak tengok pun

senyum lagi sementara Kelantan 1-0 Terengganu...

lepas tu...

so sad...so sad..so sad...

dah tak ada rezeki, terima jelah....

Apa-apa pun seronok jugak tengok LIVE,tapi tengok dari TV lagi puas..haha...baru nampak sape yang tendang bola masuk gol...


SYABAS THE RED WARRIORS!
kalah tak bererti kita mengalah...chewahhhhh.....hehehe


Tuesday, June 7, 2011

Mission :loading......renew Imz

Posted by imz at 9:20 AM 0 comments


Masa tak kan pernah berhenti,
Imz yang perlu berlari...
mengejar masa...

Mencorak masa depan yang lebih sempurna
di sisi ALLAH S.W.T.....untuk diri sendiri dan keluarga...

InsyaALLAH...

Imz mission status :

Loading.................................................................



Tahniah......LOL !!!

Posted by imz at 9:04 AM 0 comments

Assalamualaikum....

Usia dah masuk 24 tahun, dah tamat belajar...dah ada kerja tetap, so nak tunggu apa lagi kalau dah ada calon untuk dijadikan raja atau suri rumah kan? hehehe....

Imz tumpang gembira dengan perkembangan sahabat -sahabat baik Imz yang sudah maju setapak dalam perhubungan 'sesama manusia'...maksudnya mereka sudah bertunang mahupun berkahwin dengan pilihan masing-masing..alhamdullilah...

First couple,
sahabat baik Imz yang lelaki ni...Kamarul Arif dengan calon pilihan dia, Zita...apa yang bestnya dorang ni,kenal melalui FB tak sampai setahun tapi ambik keputusan untuk mendirikan rumahtangga.Bagus kan? Bercinta lama-lama,tak kekal...bercinta yang sekejap ni pulak yang membawa ke jinjang pelamin...apa-apa pun,aku ucapkan ta
hniah untuk ko dengan isteri...

Tahniah Kam & Zita...cepat-cepat dapat baby ehhh.....hehehe....

Second couple,

Mama dan papa kami kat IPG dulu..hehe...Najihah dan Adib yang telah selamat bertunang. Akhirnya,hubungan yang dibina hampir 6 tahun tu berakhir dengan kebahagiaan...tahniah Jihah sayang....


Next....banyak lagi lah sahabat-sahabat yang bertunang....apa-apa pun,harap korang happy dengan status baru..huhu..sure la happy kan...

p/s : -LOL = Lots Of Love.....baru tau..hehe...thanks Nabil Raja Lawak...
- LOL for my future fiance....hahahaha....ada hati nak bertunang tu...even tak da calon...



Click C.I.N.T.A

asasa