Wednesday, September 29, 2010

Jamuan Raya 5 Dara!!!

Salam Guyz...

Jamuan raya 5 Dara,kau ada?
haaaa....gempak kan?ni bukan jamuan 'Mee Janda' kat astro tu tau,
ni jamuan raya yang anak-anak dara cantik manis ilhamkan...

bermula kisah si anak dara....haaa...tengok kaki-kaki anak dara..suci murni bukan?
hehe...kata orang,nak tengok perempuan tu jaga kebersihan ke tidak,kita tengok kaki sang gadis tu dulu..kalau kaki bersih,InsyaALLAH penjagaan diri juga bersih..tips untuk bakal-bakal suami ni..hahaha
29 / 9 / 2010 = rabu,
5 anak dara yang menyewa kat luar ni adakan jamuan raya untuk Imz dan kawan-kawan,
tengoklah dorang punya makanan...tak jangka pun sehebat ini dorang sediakan untuk kami,
bihun sup dengan sambal kicap yang marvellous,nasi impit dengan kuah kacang dan spagetti.
semuanya air tangan dorang kecuali kuah kacang yang disediakan oleh Summayyah...seriously,masakan dorang sedap dan lulus lah kalau nak kawen!
ni lah wajah-wajah gadis kesayangan hamba..habis makan,apa lagi shooting lah!
tahun last kan...lepas ni susah dah nak jumpa..
ni lah 8 daripada 10 budak gurl's Math Pismp Sem 8 /Januari 2007...
Boleh masuk gadis melayu tak?hehehe....
dah nama pun jamuan raya,bersalam-salaman lah kita...
5 tahun punya kemaafan ni...
ni lah dewi-dewi hati Imz yang setia di sisi sejak mula-mula start semester pra,
dorang memang best sangat...dan Imz sayang dorang sangat-sangat...
ina,my bestie....cayang kamu....
kembar seiras sem 8...hehe...tak tau nak cakap sama tang mana,tapi sama lah..hehe
pose sexy tuuuuu....hehe....cayang korang gak

inilah 5 anak dara yang menjayakan rumah terbuka...hehe..dorang je sem 8 perempuan yang tinggal kat rumah sewa.so,kami terjah la rumah mereka! ngeee...dan sangat terharu kerana masakan dorang superbbbbb sedap...chef dari Penang,Johor,Kelantan dan Perak telah bergabung!!!

thanks sangat kat Ienaz,Min,Diana,Fiza dan Farah sebab sudi terima tetamu yang agak sengal macam kita orang ni...
kawan sampai hujung nyawa tau !!!!

sayang korang ahhhh !!!!

Monday, September 27, 2010

Demam Raya 2010



Salam 19 Syawal

Dah nak habis bulan syawal kan..masa berjalan terlalu pantas,tapi kita masih mensia-siakan masa.Emmm....
hari ni Imz dah mula ganti puasa,7hari nak kena ganti...huhu.
harapnya dapatlah langsaikan hutang sebelum bulan syawal berakhir..amin
Raya tahun 2010?
banyak story mory nyer..macam biasa,Imz sambut raya kat Pasir Mas,Kelantan
beraya dengan semua ahli keluarga tercinta(tapi tetap tanpa arwah abah)..
tema raya tahun ni warna biru...tapi Imz buta warna sikit,salah pilih warna..hehe..dari warna biru boleh pulak jadi kehijau-hijauan..

biskut raya semua jenis tunjuk jer,tak sempat nak buat sendiri..
rindu jugak buat biskut raya sendiri masa dulu-dulu dengan akak-akak
tapi lepas dah ramai kahwin,dah tak sempat..dorang kena uruskan anak-anak

Pagi raya,
pergi sembahyang raya..
juadah raya,ma masakkan nasi impit dengan kuah kacang dan nasi minyak
sesi make up pun dapat sambutan pagi raya...Aleesya teruja dapat di mekap oleh mak saudaranya

then sesi kasi duit raya kat anak-anak buah...ada la sikit rezeki Chekshu bagi duit raya kat 14 anak buah ni...tahun depan,InsyaALLAH..kasi lebih sikit kalau dah dapat gaji ekkk.Si kecik macam Payish,Khayla ni mana la tau makna duit raya lagi....comel jer dorang bila nak ambil duit raya..buat muka blur bila orang hulur angpau..

macam biasa,pagi raya sure ziarah kubur arwah abah..
pergi rumah arwah nenek,keluarga sebelah ma..then balik rumah,berkumpul dengan family sambil tunggu kehadiran tetamu..huhu

raya ketiga,Imz konon nak masak lah tapi masakan tak menjadi
akibatnya Imz sakit perut,muntah-muntah dan demam
esoknya,ma dan kak long bawak per
gi hospital

yang tak bestnya,kena ambil darah dan ni merupakan pengalaman pertama
dan seriously,sakit kena cucuk dengan jarum...hukhukhuk..
alhamdullilah,keputusan darah Imz O.K !
yang kelakarnya,bila nak ambil tekanan darah banyak kali error..nurse kata,maybe sebab tekanan darah tinggi sangat..lagi cuak lah Imz,dalam hati 'adoiii...umur 23 da dapat darah tinggi ke?'

then,dia suruh Imz baring dan ambil tekanan darah..last,dapat jugak baca tekanan darah..
rupanya perasaan nervous dalam diri ni yang buat tekanan darah Imz tak boleh baca
abang HA tu cakap,mesti jenis takut datang hospital...hehe
so,raya ketiga dan keempat..Imz masih lemah lagi..duduk je kat rumah
raya ni pun tak sempat nak beraya rumah kawan-kawan,
sure dorang bengang..sorry eh Azni,Ainul dan Nuni
sebab aku tak sempat nak pergi beraya rumah mu....

mana tak nya,research masih tak buat-buat lagi, bila dah sihat tu,pulun buat laporan research jela..memang tak sempat nak berjalan-jalan.Akak ajak pergi pantai pun tak nak,ajak pergi shopping pun tolak....leh bayangkan betapa Imz terlalu risau pikir pasal research ni????

so,raya 2010 Imz amat menyedihkan dan membosankan....


Saturday, September 25, 2010

Lirik Hanyut - Faizal Tahir

khayla and hariz

Lirik Hanyut – Faizal Tahir

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Ulang Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

n0te Imz : fanatik sangat dengan lagu ni..suara Faizal Tahir memang gilergempakmeletop!!! huhu...tis song remind me to someone..xoxo..


Saturday, September 18, 2010

Hanya Air Mata

Salam guyz,
izinkan Imz menggunakan 'aku' sebagai ganti diri pada entri kali ini...

Terpanggil aku ingin coretkan perasaan yang tercalar
Rasa hati yang bisa mengalir air mata...
Entah bagaimana ingin di ceritakan..
tapi saat ini,tika ini..rindu pada si dia menggamit dihati
si dia yang benar-benar ku cintai,sayangi,kasihi dan ku sanjungi...
si dia,cinta pertama ku...dan tak akan pernah ada gantinya
sampai akhirat,sampai hujung nyawaku...

si dia...
darah dia yang mengalir dalam tubuhku,
menghidupkan aku sejak 23 tahun yang lalu...

si dia,
insan yang sangat aku rindui sentiasa..
cinta hatiku,abah...

abah,
sudah hampir 7 tahun abah meninggalkan dunia ni,
tinggalkan Imma...

saat Imma akan menempuh peperiksaan PMR,
abah pergi..sedangkan masa tu abah semangat Imma..
masa Imma nak exam UPSR,
abah sanggup cuti seminggu semata-mata nak bagi sokongan dan semangat...
tapi Imma terima suratan takdir Ilahi,
abah pergi tak kembali...

sekarang Imma hampir berjaya,
berjaya mendapatkan segulung ijazah..
InsyaALLAH..

kata orang,anak bongsu
manja...
kata orang,anak bongsu
sensitif...
kata orang,anak bongsu
mudah menangis

benarlah kata orang,itu yang sebati dalam diriku...
sensitif,manja dan mudah menangis

bukan anak bongsu tak nak jadi
setabah anak sulung
bukan anak bongsu tak nak
sekuat anak sulung
bukan anak bongsu tak nak
secekal anak sulung

tapi anak bongsu ini tak mampu,
tak mampu setabah,sekuat dan secekal
kakak-kakaknya....

apatah lagi tanpa ketua keluarganya,
abah...

abah,
Imma tak mampu sekuat dan setabah kakak-kakak
Imma dah cuba tak melayan perasaan,
tepis perasaan sensitif kalau orang mengata,menghina,mengherdik
tapi hati ini sakit...
dan
hanya air mata yang mengalir
melawan kesakitan itu

kerana sikap ini,
mungkin Imma dah banyak menyusahkan yang lain,
mengganggu ketenteraman orang lain,

abah,
anak bongsumu ini
masih sukar berdiri di kaki sendiri
masih memerlukan bantuan orang lain
sedangkan orang lain banyak tanggungjawab

abah,
kini ma sumber kekuatan Imma,
dia sumber semangat Imma
tanpa isterimu,ibuku
Imma tak tau selemah mana pulak Imma akan jadi..
Ya ALLAH,lindungi hamba-Mu yang lemah ini...

kepada insan
yang banyak Imma menyusahkan hidup mereka,
Imma mohon beribu maaf,
banyak khilaf diri ini....

andai esok
hari terakhirku,
aku memohon orang di sekelilingku,
memaafkanku...mendoakan kesejahteraan hidupku di sana...

Imma sayang abah,
Imma sayang ma,
Imma sayang kakak-kakak,
Imma sayang keluarga kita,
Imma sayang kawan-kawan,
Imma sayang kalian...


Saturday, September 4, 2010

Raya dengan 'kekasih'?

Salam Guyz
Korang dah mula start cuti ke?Imz dah mula bercuti...start 3 september - 19 semptember?
2 minggu jugak lah.korang lama tak???Imz balik kelantan hari jumaat lepas,3 sept..pukul 8.30 pagi.Tumpang classmate chinese,dalam pukul 3.30 petang sampai kat kampung,Pasir Mas.Teruja sangat dah menjejakkan kaki di tanah tumpah darah sendiri...huhu

Sampai je petang tu,family Imz dah plan nak pergi berbuka puasa kat Sutera Inn Hotel kat Kota Bharu.makanan?ok la dengan harga dia yang berpatutan.Balik jer dari berbuka puasa tu,kita orang terus singgah Wakaf Che Yeh pulak..biasalah bulan ramadhan ni,lagi banyak la barang best-best kat situ kan.Sempat jugak lah Imz beli handbag satu..hehe..konon cakap tak ada duit kan!bila la nak belajar berjimat ni sayang oiii....
(pose di depan potret sendiri)
berat Imz semakin bertambah...damn! bulan puasa patut turun,tapi sebaliknya yang berlaku.camne nak muat baju raya ni?hohoho....
dan yang paling menyayat hati,pasal Imz kena bawak balik sekali 'kekasih' beraya di kampung.Kalau orang lain,sure hati berbunga-bunga dapat beraya dengan kekasih hati kan?
kat kampung sendiri lak tu...kenal dengan family,pakai baju sedondon bagai..
dah la tu Imz,berangan laks!

Emmm...tapi Imz moody tau bila bawak incik 'AR' ni balik beraya,dah cakap awal-awal,tak nak kasi ikut tapi 'dia' degil.Orang luar pun dah pesan,kalau boleh jangan bawak incik 'AR' balik beraya,nanti sure mood ko tak elok..tapi semua dah terlambat,nasi dah jadi mushroom soup..aik,apehal laks?hehe..dah jadi bubur mcD tu haa..

Nak ke tak nak,incik 'AR' memang akan sentiasa berada di sisi Imz,naik semak kepala otak nak layan 'dia'.Kalau boleh,nak cepat-cepat halau incik 'AR' ni blaaa dari rumah Imz.kejam tak???tapi itu lah yang cuba Imz lakukan...
as soon as possible,u will get lost from my heart,my brain...my dearest AR !!!

Berminat nak tau pasal incik AR????pada yang pernah baca entri Imz sebelum ni,mesti tau...tapi kalau yang belum..tungguuuuuu...hehe....gelak lak aku,tapi dalam hati memang ngah sumpah seranah kat incik AR ni.ishhh..bulan baik,tak elok cakap macam tu..behave urself,imz!!



Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Wednesday, September 29, 2010

Jamuan Raya 5 Dara!!!

Posted by imz at 8:44 PM 4 comments
Salam Guyz...

Jamuan raya 5 Dara,kau ada?
haaaa....gempak kan?ni bukan jamuan 'Mee Janda' kat astro tu tau,
ni jamuan raya yang anak-anak dara cantik manis ilhamkan...

bermula kisah si anak dara....haaa...tengok kaki-kaki anak dara..suci murni bukan?
hehe...kata orang,nak tengok perempuan tu jaga kebersihan ke tidak,kita tengok kaki sang gadis tu dulu..kalau kaki bersih,InsyaALLAH penjagaan diri juga bersih..tips untuk bakal-bakal suami ni..hahaha
29 / 9 / 2010 = rabu,
5 anak dara yang menyewa kat luar ni adakan jamuan raya untuk Imz dan kawan-kawan,
tengoklah dorang punya makanan...tak jangka pun sehebat ini dorang sediakan untuk kami,
bihun sup dengan sambal kicap yang marvellous,nasi impit dengan kuah kacang dan spagetti.
semuanya air tangan dorang kecuali kuah kacang yang disediakan oleh Summayyah...seriously,masakan dorang sedap dan lulus lah kalau nak kawen!
ni lah wajah-wajah gadis kesayangan hamba..habis makan,apa lagi shooting lah!
tahun last kan...lepas ni susah dah nak jumpa..
ni lah 8 daripada 10 budak gurl's Math Pismp Sem 8 /Januari 2007...
Boleh masuk gadis melayu tak?hehehe....
dah nama pun jamuan raya,bersalam-salaman lah kita...
5 tahun punya kemaafan ni...
ni lah dewi-dewi hati Imz yang setia di sisi sejak mula-mula start semester pra,
dorang memang best sangat...dan Imz sayang dorang sangat-sangat...
ina,my bestie....cayang kamu....
kembar seiras sem 8...hehe...tak tau nak cakap sama tang mana,tapi sama lah..hehe
pose sexy tuuuuu....hehe....cayang korang gak

inilah 5 anak dara yang menjayakan rumah terbuka...hehe..dorang je sem 8 perempuan yang tinggal kat rumah sewa.so,kami terjah la rumah mereka! ngeee...dan sangat terharu kerana masakan dorang superbbbbb sedap...chef dari Penang,Johor,Kelantan dan Perak telah bergabung!!!

thanks sangat kat Ienaz,Min,Diana,Fiza dan Farah sebab sudi terima tetamu yang agak sengal macam kita orang ni...
kawan sampai hujung nyawa tau !!!!

sayang korang ahhhh !!!!

Monday, September 27, 2010

Demam Raya 2010

Posted by imz at 11:29 PM 1 comments


Salam 19 Syawal

Dah nak habis bulan syawal kan..masa berjalan terlalu pantas,tapi kita masih mensia-siakan masa.Emmm....
hari ni Imz dah mula ganti puasa,7hari nak kena ganti...huhu.
harapnya dapatlah langsaikan hutang sebelum bulan syawal berakhir..amin
Raya tahun 2010?
banyak story mory nyer..macam biasa,Imz sambut raya kat Pasir Mas,Kelantan
beraya dengan semua ahli keluarga tercinta(tapi tetap tanpa arwah abah)..
tema raya tahun ni warna biru...tapi Imz buta warna sikit,salah pilih warna..hehe..dari warna biru boleh pulak jadi kehijau-hijauan..

biskut raya semua jenis tunjuk jer,tak sempat nak buat sendiri..
rindu jugak buat biskut raya sendiri masa dulu-dulu dengan akak-akak
tapi lepas dah ramai kahwin,dah tak sempat..dorang kena uruskan anak-anak

Pagi raya,
pergi sembahyang raya..
juadah raya,ma masakkan nasi impit dengan kuah kacang dan nasi minyak
sesi make up pun dapat sambutan pagi raya...Aleesya teruja dapat di mekap oleh mak saudaranya

then sesi kasi duit raya kat anak-anak buah...ada la sikit rezeki Chekshu bagi duit raya kat 14 anak buah ni...tahun depan,InsyaALLAH..kasi lebih sikit kalau dah dapat gaji ekkk.Si kecik macam Payish,Khayla ni mana la tau makna duit raya lagi....comel jer dorang bila nak ambil duit raya..buat muka blur bila orang hulur angpau..

macam biasa,pagi raya sure ziarah kubur arwah abah..
pergi rumah arwah nenek,keluarga sebelah ma..then balik rumah,berkumpul dengan family sambil tunggu kehadiran tetamu..huhu

raya ketiga,Imz konon nak masak lah tapi masakan tak menjadi
akibatnya Imz sakit perut,muntah-muntah dan demam
esoknya,ma dan kak long bawak per
gi hospital

yang tak bestnya,kena ambil darah dan ni merupakan pengalaman pertama
dan seriously,sakit kena cucuk dengan jarum...hukhukhuk..
alhamdullilah,keputusan darah Imz O.K !
yang kelakarnya,bila nak ambil tekanan darah banyak kali error..nurse kata,maybe sebab tekanan darah tinggi sangat..lagi cuak lah Imz,dalam hati 'adoiii...umur 23 da dapat darah tinggi ke?'

then,dia suruh Imz baring dan ambil tekanan darah..last,dapat jugak baca tekanan darah..
rupanya perasaan nervous dalam diri ni yang buat tekanan darah Imz tak boleh baca
abang HA tu cakap,mesti jenis takut datang hospital...hehe
so,raya ketiga dan keempat..Imz masih lemah lagi..duduk je kat rumah
raya ni pun tak sempat nak beraya rumah kawan-kawan,
sure dorang bengang..sorry eh Azni,Ainul dan Nuni
sebab aku tak sempat nak pergi beraya rumah mu....

mana tak nya,research masih tak buat-buat lagi, bila dah sihat tu,pulun buat laporan research jela..memang tak sempat nak berjalan-jalan.Akak ajak pergi pantai pun tak nak,ajak pergi shopping pun tolak....leh bayangkan betapa Imz terlalu risau pikir pasal research ni????

so,raya 2010 Imz amat menyedihkan dan membosankan....


Saturday, September 25, 2010

Lirik Hanyut - Faizal Tahir

Posted by imz at 7:34 AM 1 comments
khayla and hariz

Lirik Hanyut – Faizal Tahir

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Ulang Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

n0te Imz : fanatik sangat dengan lagu ni..suara Faizal Tahir memang gilergempakmeletop!!! huhu...tis song remind me to someone..xoxo..


Saturday, September 18, 2010

Hanya Air Mata

Posted by imz at 5:08 AM 0 comments
Salam guyz,
izinkan Imz menggunakan 'aku' sebagai ganti diri pada entri kali ini...

Terpanggil aku ingin coretkan perasaan yang tercalar
Rasa hati yang bisa mengalir air mata...
Entah bagaimana ingin di ceritakan..
tapi saat ini,tika ini..rindu pada si dia menggamit dihati
si dia yang benar-benar ku cintai,sayangi,kasihi dan ku sanjungi...
si dia,cinta pertama ku...dan tak akan pernah ada gantinya
sampai akhirat,sampai hujung nyawaku...

si dia...
darah dia yang mengalir dalam tubuhku,
menghidupkan aku sejak 23 tahun yang lalu...

si dia,
insan yang sangat aku rindui sentiasa..
cinta hatiku,abah...

abah,
sudah hampir 7 tahun abah meninggalkan dunia ni,
tinggalkan Imma...

saat Imma akan menempuh peperiksaan PMR,
abah pergi..sedangkan masa tu abah semangat Imma..
masa Imma nak exam UPSR,
abah sanggup cuti seminggu semata-mata nak bagi sokongan dan semangat...
tapi Imma terima suratan takdir Ilahi,
abah pergi tak kembali...

sekarang Imma hampir berjaya,
berjaya mendapatkan segulung ijazah..
InsyaALLAH..

kata orang,anak bongsu
manja...
kata orang,anak bongsu
sensitif...
kata orang,anak bongsu
mudah menangis

benarlah kata orang,itu yang sebati dalam diriku...
sensitif,manja dan mudah menangis

bukan anak bongsu tak nak jadi
setabah anak sulung
bukan anak bongsu tak nak
sekuat anak sulung
bukan anak bongsu tak nak
secekal anak sulung

tapi anak bongsu ini tak mampu,
tak mampu setabah,sekuat dan secekal
kakak-kakaknya....

apatah lagi tanpa ketua keluarganya,
abah...

abah,
Imma tak mampu sekuat dan setabah kakak-kakak
Imma dah cuba tak melayan perasaan,
tepis perasaan sensitif kalau orang mengata,menghina,mengherdik
tapi hati ini sakit...
dan
hanya air mata yang mengalir
melawan kesakitan itu

kerana sikap ini,
mungkin Imma dah banyak menyusahkan yang lain,
mengganggu ketenteraman orang lain,

abah,
anak bongsumu ini
masih sukar berdiri di kaki sendiri
masih memerlukan bantuan orang lain
sedangkan orang lain banyak tanggungjawab

abah,
kini ma sumber kekuatan Imma,
dia sumber semangat Imma
tanpa isterimu,ibuku
Imma tak tau selemah mana pulak Imma akan jadi..
Ya ALLAH,lindungi hamba-Mu yang lemah ini...

kepada insan
yang banyak Imma menyusahkan hidup mereka,
Imma mohon beribu maaf,
banyak khilaf diri ini....

andai esok
hari terakhirku,
aku memohon orang di sekelilingku,
memaafkanku...mendoakan kesejahteraan hidupku di sana...

Imma sayang abah,
Imma sayang ma,
Imma sayang kakak-kakak,
Imma sayang keluarga kita,
Imma sayang kawan-kawan,
Imma sayang kalian...


Saturday, September 4, 2010

Raya dengan 'kekasih'?

Posted by imz at 8:10 AM 0 comments
Salam Guyz
Korang dah mula start cuti ke?Imz dah mula bercuti...start 3 september - 19 semptember?
2 minggu jugak lah.korang lama tak???Imz balik kelantan hari jumaat lepas,3 sept..pukul 8.30 pagi.Tumpang classmate chinese,dalam pukul 3.30 petang sampai kat kampung,Pasir Mas.Teruja sangat dah menjejakkan kaki di tanah tumpah darah sendiri...huhu

Sampai je petang tu,family Imz dah plan nak pergi berbuka puasa kat Sutera Inn Hotel kat Kota Bharu.makanan?ok la dengan harga dia yang berpatutan.Balik jer dari berbuka puasa tu,kita orang terus singgah Wakaf Che Yeh pulak..biasalah bulan ramadhan ni,lagi banyak la barang best-best kat situ kan.Sempat jugak lah Imz beli handbag satu..hehe..konon cakap tak ada duit kan!bila la nak belajar berjimat ni sayang oiii....
(pose di depan potret sendiri)
berat Imz semakin bertambah...damn! bulan puasa patut turun,tapi sebaliknya yang berlaku.camne nak muat baju raya ni?hohoho....
dan yang paling menyayat hati,pasal Imz kena bawak balik sekali 'kekasih' beraya di kampung.Kalau orang lain,sure hati berbunga-bunga dapat beraya dengan kekasih hati kan?
kat kampung sendiri lak tu...kenal dengan family,pakai baju sedondon bagai..
dah la tu Imz,berangan laks!

Emmm...tapi Imz moody tau bila bawak incik 'AR' ni balik beraya,dah cakap awal-awal,tak nak kasi ikut tapi 'dia' degil.Orang luar pun dah pesan,kalau boleh jangan bawak incik 'AR' balik beraya,nanti sure mood ko tak elok..tapi semua dah terlambat,nasi dah jadi mushroom soup..aik,apehal laks?hehe..dah jadi bubur mcD tu haa..

Nak ke tak nak,incik 'AR' memang akan sentiasa berada di sisi Imz,naik semak kepala otak nak layan 'dia'.Kalau boleh,nak cepat-cepat halau incik 'AR' ni blaaa dari rumah Imz.kejam tak???tapi itu lah yang cuba Imz lakukan...
as soon as possible,u will get lost from my heart,my brain...my dearest AR !!!

Berminat nak tau pasal incik AR????pada yang pernah baca entri Imz sebelum ni,mesti tau...tapi kalau yang belum..tungguuuuuu...hehe....gelak lak aku,tapi dalam hati memang ngah sumpah seranah kat incik AR ni.ishhh..bulan baik,tak elok cakap macam tu..behave urself,imz!!



Click C.I.N.T.A

asasa