Thursday, July 22, 2010

Seminggu lagi untuk bebas

Salam...
Imz rindu sangat kat www.imzen.blogspot.com ni...sebab sayang dia ketat-ketat,rapat-rapat gitu..Ouchh,gedix siot!

Rindu nak blogging macam dulu,zaman kegemilangan dengan blog..haha..view and say hii to other blogger,sambil syiling kling2 jatuh dalam nuffnang account.Tapi dah susah,disebabkan masalah line,fulus,dan sewaktu dengannya.

Imz dah masuk minggu ke-3 jalani program INTERNSHIP ni..so far so good,2 projek dah settle..tinggal 1 lagi projek besauuu punya minggu depan,Mathematics Mini Exhibition..

penat ar jugak,nak kena print,potong,liminate,potong lagi...remeh betul kerja..emmm..
tapi habis minggu depan,Imz dah merdeka dari dunia praktikum...yahoooo!!!

lagi satu kes yang menyayat hati...elaun masuk rm500 je,maybe kena guna sampai raya..sekarang pun dah tinggal bape hinggit ntah.Minggu depan,kawan-kawan balik kampung,tinggal Imz sorang-sorang kat asrama..mana boleh jadi,aishhh..terus message Kak Long,mintak belas ihsan.Nasib baik Kak Long nak support tiket pergi balik..yeyeye..I turun KL lagi..

So,next week muka Imz KEMABALI SENYUM la kot....harap2nya...ngeee...


Friday, July 2, 2010

Jiwa Kacau


Salam Guyz..

Sihat?Masih blogwalking...collect duit untuk tabung nuffnang banyak-banyak,dah cashout belanja Imz ehh...huhu...
Imz dah seminggu kat kampus,menjalani sisa-sisa kehidupan sebagai pelajar..hanya beberapa belas minggu lagi akan menamatkan episod semester 8 ini..

Semester 8?bukan semudah yang dijangka..terlalu banyak cabaran yang perlu diharungi..adusshh..tak ku sangka ini kali ini ibarat killer semester babe..


Menjadi anak sulung bagi IPG,amat membanggakan tetapi terlalu banyak cabaran yang perlu kami hadapi sampai tak tertanggung rasanya.Setiap program yang dirancang BPG,kami first batch ni lah yang akan menjadi bahan uji kaji..sama ada program itu mempunyai kelemahan atau kekuatan.Kami yang berusaha menyesuaikan diri dengan pelbagai program baru dan adik-adik junior akan mendapat manfaatnya..sungguh mulia kerja abang dan akak senior kamu ni..huhu...tak apelah,itu semua sudah takdir..selagi masih punya kudrat,Imz akan cuba berusaha sehabis mungkin..


Bermula minggu hadapan,Imz akan ke sekolah lagi menjalani program INTERSHIP,satu program baru yang memerlukan kami meneroka cara kepimpinan sesuatu projek yang dijalankan disekolah...sama ada menganjurkan program motivasi dan sewaktu dengannya.Susah bukan?


Sepanjang 4 minggu di sekolah,Imz juga perlu menjalankan research yang telah dirancang pada semester sebelum ini..sudah penat buat proposal,kali ni nak kena uji pulak research subject kita..haaiishhh...kuatkan lah semangatku..


Habis buat program INTERSHIP dan tulis report ACTION RESEARCH,kena pulak exam..exam terakhir sebagai pelajar IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN..then,kena interview untuk pengesahan jawatan dan last nya,jalani kursus INDUKSI..Ya ALLAH!agak padat jadual pelajar semester akhir...apa pun,Imz akan cuba harungi dengan sebaik mungkin..amin..


sekarang : 2 / 7 / 2010 - 4/ 7 / 2010


Imz berada di KUALA LUMPUR...relaxkan minda dengan anak-anak buah sebelum jiwa kaco bermula minggu hadapan..

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Thursday, July 22, 2010

Seminggu lagi untuk bebas

Posted by imz at 6:14 PM 0 comments
Salam...
Imz rindu sangat kat www.imzen.blogspot.com ni...sebab sayang dia ketat-ketat,rapat-rapat gitu..Ouchh,gedix siot!

Rindu nak blogging macam dulu,zaman kegemilangan dengan blog..haha..view and say hii to other blogger,sambil syiling kling2 jatuh dalam nuffnang account.Tapi dah susah,disebabkan masalah line,fulus,dan sewaktu dengannya.

Imz dah masuk minggu ke-3 jalani program INTERNSHIP ni..so far so good,2 projek dah settle..tinggal 1 lagi projek besauuu punya minggu depan,Mathematics Mini Exhibition..

penat ar jugak,nak kena print,potong,liminate,potong lagi...remeh betul kerja..emmm..
tapi habis minggu depan,Imz dah merdeka dari dunia praktikum...yahoooo!!!

lagi satu kes yang menyayat hati...elaun masuk rm500 je,maybe kena guna sampai raya..sekarang pun dah tinggal bape hinggit ntah.Minggu depan,kawan-kawan balik kampung,tinggal Imz sorang-sorang kat asrama..mana boleh jadi,aishhh..terus message Kak Long,mintak belas ihsan.Nasib baik Kak Long nak support tiket pergi balik..yeyeye..I turun KL lagi..

So,next week muka Imz KEMABALI SENYUM la kot....harap2nya...ngeee...


Friday, July 2, 2010

Jiwa Kacau

Posted by imz at 11:26 AM 2 comments

Salam Guyz..

Sihat?Masih blogwalking...collect duit untuk tabung nuffnang banyak-banyak,dah cashout belanja Imz ehh...huhu...
Imz dah seminggu kat kampus,menjalani sisa-sisa kehidupan sebagai pelajar..hanya beberapa belas minggu lagi akan menamatkan episod semester 8 ini..

Semester 8?bukan semudah yang dijangka..terlalu banyak cabaran yang perlu diharungi..adusshh..tak ku sangka ini kali ini ibarat killer semester babe..


Menjadi anak sulung bagi IPG,amat membanggakan tetapi terlalu banyak cabaran yang perlu kami hadapi sampai tak tertanggung rasanya.Setiap program yang dirancang BPG,kami first batch ni lah yang akan menjadi bahan uji kaji..sama ada program itu mempunyai kelemahan atau kekuatan.Kami yang berusaha menyesuaikan diri dengan pelbagai program baru dan adik-adik junior akan mendapat manfaatnya..sungguh mulia kerja abang dan akak senior kamu ni..huhu...tak apelah,itu semua sudah takdir..selagi masih punya kudrat,Imz akan cuba berusaha sehabis mungkin..


Bermula minggu hadapan,Imz akan ke sekolah lagi menjalani program INTERSHIP,satu program baru yang memerlukan kami meneroka cara kepimpinan sesuatu projek yang dijalankan disekolah...sama ada menganjurkan program motivasi dan sewaktu dengannya.Susah bukan?


Sepanjang 4 minggu di sekolah,Imz juga perlu menjalankan research yang telah dirancang pada semester sebelum ini..sudah penat buat proposal,kali ni nak kena uji pulak research subject kita..haaiishhh...kuatkan lah semangatku..


Habis buat program INTERSHIP dan tulis report ACTION RESEARCH,kena pulak exam..exam terakhir sebagai pelajar IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN..then,kena interview untuk pengesahan jawatan dan last nya,jalani kursus INDUKSI..Ya ALLAH!agak padat jadual pelajar semester akhir...apa pun,Imz akan cuba harungi dengan sebaik mungkin..amin..


sekarang : 2 / 7 / 2010 - 4/ 7 / 2010


Imz berada di KUALA LUMPUR...relaxkan minda dengan anak-anak buah sebelum jiwa kaco bermula minggu hadapan..

Click C.I.N.T.A

asasa