Sunday, May 30, 2010

Semester 7 melabuhkan tirainya

Hari berganti hari..
semester berganti semester..
kehidupan sebagai pelajar tak pernah lari dengan perkataan semester..

sudah masuk tahun ke 4 Imz jadi guru pelatih di IPG,Perlis,banyak pahit manis yang Imz dan kawan-kawan lalui....gaduh,mesra,masam muka,gelak tawa semua di rasai..
itulah kehidupan kan,ada asam garamnya.Barulah sedap!

Sekarang sudah berakhir semester 7,tinggal lagi 1 semester untuk Imz tamatkan pengajian selama 5 tahun 1/2 ni..lama tu babe!

Semester 7,Imz exam untuk 2 paper je..alhamdullilah semuanya berjalan dengan baik,harap-harap keputusan tak lah menghampakan Imz..amin..

habis je exam,esoknya my bestie,Sarina ajak keluar jalan-jalan..release tension..
pergi Kuala Perlis..makan-makan sambil menikmati udara laut yang segar bugar..hehe..ada hiperbola disitu!
lepak di batu-batu yang menjadi tembok di Kuala Perlis
tempat lepak yang wajib di Perlis ni...
we love each other...hope persahabatan 5 tahun setengah ni berkekalan..kan Ina???
amin...orang tau kamu sayang orang...wakaka...takut eman jeles jer..
shoot....
ngidam nak jadi model ni...hehe
makanan ringan yang femes ni..lok chin..pernah rasa tak?
sedap tau...try nanti yer...
sambung shoot babe...
stand for each others..kau ada bila aku ada..ecehceh...

Ya ALLAH,berkatilah perkenalan dan persahabatan kami...

goodbye semester 7....
izinkan kami meneruskan perjalanan dan perjuangan ke semester terakhir..
amin


Friday, May 21, 2010

Tersuka Zee Avi


Salam Guyz
Sekarang Imz tengah pulun study..bahasa orang utara saya cuba praktikan seberapa boleh.Huahuahua..kerana sudah 5 tahun di sini,tetapi loghat utara belum sebati dengan diri.Bukan senang Ok!

Study?50 % progress kot..banyak lagi yang belum di enter dalam hardisk ni.hoho
So,i need pulun lagi lah..

ZEE AVI

Sambil stress elok kita layan muzik kan,dengar lagu...mode sekarang ni dah beralih ke genre lagu Zee Avi.Actually baru tersuka dengan lagu-lagunya..sejak tengok penampilan dia kat Anugerah Industri Muzik 2010.

Before this,ape lah sangat dengan dia ni??apa yang best sangat??
but now...Imz sudah jatuh cinta dengan lagu-lagunya,especially Kantoi..
lirik dia superb sempoi ok.

Korang pun sama gak ke?ngeee..layan lah lagu dia...kat page Imz yang tak seberapa ni..


Monday, May 17, 2010

Sedia Berkahwin?Giliran Anuar Zain ke?

Salam Guyz,

sejak dua menjak ni banyak pulak kad undangan kahwin yang Imz dapat,salah satu dari kawan blogger kita yang cun manis,Kak Aina Gojes.

Seronok ehhh nak kahwin?huhu..gedixz tol soalan.apa-apa korang layan la artikel yang Imz jumpa ni..

Anda mungkin telah bertemu dengan pasangan yang anda cintai. Tetapi masalahnya anda masih belum punya keyakinan untuk mengakhiri hubungan percintaan itu ke jinjang pelamin. Ada perasaan ragu-ragu untuk melangkah ke alam rumah tangga yang penuh dengan tanggungjawab dan pelbagai dugaan.

Sememangnya banyak yang perlu difikirkan sebelum mengambil keputusan untuk mendirikan rumah tangga. Anda harus menyediakan diri dengan banyak perkara. Kerana mengingatkan semua perkara inilah ramai yang masih belum berani berkahwin walaupun telah bertahun-tahun bercinta.

Tulisan di bawah ini bukan untuk menakut-nakutkan anda yang masih bujang tentang perkahwinan tapi sekadar ingin memberitahu beberapa perkara yang harus dipertimbangkan sebelum membuat keputusan mengakhiri zaman solo.

Fikirkan perkara-perkara di bawah tapi jika anda sudah yakin dengan pilihan anda, tunggu apa lagi!

Ada alasan kukuh berkahwin

Perkara paling utama ialah keyakinan diri. Oleh sebab itu, yakinkan diri kenapa anda harus mendirikan rumah tangga. Apa yang ingin anda perolehi daripadanya? Apa kesannya pada diri anda, pasangan dan keluarga masing-masing? Jika jawapannya masih belum dapat anda pastikan, ataupun alasannya belum lagi realistik, lebih baik tunda dahulu niat anda sehingga anda benar-benar yakin.

Harus sedia berkongsi


Anda harus menerima kenyataan bahawa situasi tinggal bersama itu berbeza dengan tinggal sendiri. Semuanya harus dikongsi. Bukan sekadar berkongsi bilik, satu almari tetapi juga berkongsi waktu, perhatian, seks, kewangan dan juga emosi.

Sedia untuk sakit hati

Segala tindakan dan perbuatan pasti mempunyai risiko. Begitu juga dengan mengambil keputusan untuk berkahwin. Perkahwinan akan membuka topeng masing-masing. Jika sudah memutuskan untuk berkahwin bererti anda harus sedia menerima risiko paling buruk tentang sikap pasangan anda.

Sedia untuk berfikiran terbuka


Masalah selalu ada, bila-bila dan di mana saja. Adakalanya permasalahan timbul untuk memperbaiki kualiti hubungan anda. Oleh sebab itu, lebih baik jika anda selalu sedia membuka diri untuk bertukar fikiran dengan pasangan agar hubungan emosi tetap terjalin.

Sedia untuk kompromi

Punya agenda, pendapat atau prinsip sendiri memang boleh tapi ingat akan pasangan anda. Dia juga mempunyai kesibukan, pendapat, keinginan yang mungkin berbeza dengan anda. Maka meningkat diri untuk bertoleransi, saling menghargai akan sangat membantu rumah tangga.

Sedia untuk berpisah

Di dunia ini tidak ada yang abadi. Berkahwin merupakan cara untuk menyatukan dua hati yang berbeza dan membina sebuah mahligai bahagian. Namun dalam keadaan tertentu, terlalu sukar untuk mempertahankan kebahagiaan itu. Cara yang terbaik adalah dengan berpisah. Ketika anda melafazkan akad, anda harus menyedari bahawa akan ada salam perpisahan jika tidak seiringan.

Sedia menerima malu

Anda tentu mempunyai kriteria tersendiri dalam memilih pasangan. Tetapi, seburuk apa pun sifat dan perilaku pasangan anda di mata orang, dia adalah pilihan anda. Oleh sebab itu, anda harus berani mati dan sedia untuk malu bagi menjaga kehormatan masing-masing.

Soal anak

Selepas mendirikan rumah tangga, kehadiran anak amat dinanti untuk menyerikan kehidupan. Tetapi secara anda sedar atau tidak, anak dapat mempengaruhi hubungan dan kehidupan rumah tangga anda. Bagaimanapun, kehadiran anak adalah kurniaan Tuhan. Maka bersikap rasional dalam masalah ini akan lebih baik. Anda tidak harus mengurangi waktu untuk berdua ketika ada atau tanpa anak sekalipun.

next wedding,Dr.Sheikh Muszhapar...wedding of the year kan?Kita tunggu.....



Friday, May 14, 2010

Vote senyuman kakak ku

Salam Guyz

Imz nak mintak tolong boleh tak?
haaa...angguk2 ya..hehe
Tolong vote my smile kat contest Umphh Boh tu..

Bukan Imz yang join,tapi akak Imz,Aizan...
ni pic dia..cantikkan akak saya?ngeee

huhu...tolong ekkkk...


klik sini untuk terus vote dia...thanks dear...


  1. klik this http://apps.facebook.com/mybohtea/index.php?sec=gallery&page=1
  2. then search aizan
  3. last,vote for my sis ok!

Thanks so much..

Thursday, May 13, 2010

Exam...?Oh...Please,i'm not ready!

Salam Guyz

Imz sekarang tengah kusut,musut,busut(ops..ter'over)..sebab apakah?
sebab apa lagi kalau dah nak hujung-hujung semester ni,exam lah!Adoi..sejak umur 7 tahun sampai 23 ni,exam tak pernah nak berpisah dariku..study,exam,study,exam!!!

boleh tak kalau study jerr...exam no need?haaa..kan bagus gitu.
Imz..O..Imz..ape ke bengap lak ko ni??
kalau tak exam,macammana orang nak tau ko tu pandai ke tak?macammana orang nak ukur kepintaran,kecerdasan,kehebatan otak ko tu?kalau la macam tu,semua orang dapat sambung belajar..huhu..
(aiseyman..bermonolog dalaman pulak daku)

ye tak ye jugak kan..exam tu lah nak ukur tahap kefahaman kita.Tapi,rasa penat otak lah study..hukhukhuk..

apa-apa pun,18 / 5 / 2010 & 24 / 5 / 2010 ni Imz wajib duduk atas kerusi dalam dewan peperiksaan untuk berjuang demi segulung ijazah sarjana muda ku.

guyz,
doakan Imz ok..hope dapat buat yang terbaik lah..chaiyok2 Imz ku sayang!!!

Saturday, May 8, 2010

E.N.F.P itu personaliti ku!!!


E.N.F.P ????

Ada maksudkah di sebaliknya...haaa..tentulah ada maksud,sebab tulah Imz nak cerita kat blog ni.ngee..This semester,Imz ada ambil paper 'Bimbingan & Kaunseling',cayalah..sape-sape yang ada masalah,meh la jumpa Kaunselor Imz yer.hakhakhak..terbatuk-batuk gelar ek.Setakat belajar satu sem,belum cukup ilmu nak jadi kaunselor weeiii..so stop dreaming !

Dah balik dari praktikum,Imz masuk kelas balik..sambung belajar paper ni dengan pensyarah yang ngetop gitu,en.sudin..best belajar dengan dia oooo(puji-puji ni agak dapat markah bonus tak,huhu..macam la dia nak baca blog ko!)

So,dia saja la nak kasi Imz dengan kawan-kawan buat ujian personaliti Myer Brigg punya.
Tekun I jawab tau,sebab excited nak kenal diriku ini dengan lebih tepat..chewaaahhh!

proses...proses..proses.....dapat result

siapakah Imz sebenarnya?Jeng-jeng...

E--- Extraverts
  • action
  • outward
  • people
  • interaction
  • many
  • expressive
  • do-think-do

N--- Intiuitive
  • ideas
  • imaginative
  • general
  • future
  • change
  • theoritical
  • what could be
F--- Feelings
  • heart
  • personal
  • people
  • people
  • subjective
  • praise
  • understand
  • merciful
P--- Preception
  • flexible
  • informations
  • experience
  • options
  • spontaneous
  • wait
kesimpulannya,Imz ---- >

  • Warmly enthusiastic and imaginative.
  • See life as full of possibilities.
  • Make connections between events and information very quickly,and confidently proceed based on the patterns they see.
  • Want a lot of affirmations from others,and readingly give appreciation and support.
  • Spontaneous and flexible,often rely on their ability to improvise and their verbal fluency.

then En.Sudin story dengan lebih jelas personaliti kita orang,Imz paling jelas personaliti dari aspect extraverts dengan feeling sebab dapat high mark part tu..orang extraverts ni jenis yang mudah bergaul,suka berkawan..kira tak sombong lah,haha..yang paling kelakar,orang jenis ni do-think-do..maksudnya bila buat something,dia tak fikir sangat.dah buat baru nak fikir kesannya..maybe lah,Imz selalunya jadi macam ni bila bab shopping.suka beli dulu,balik rumah baru rasa menyesal..hehe..yeke???hohoho...

feeling pulak,huhu..kira Imz ni minah jiwang la kot katanyer.haha..mungkin lah!Imz ni jenis yang lebih suka fikir pasal orang lain tapi diri sendiri rasa terseksa pun tak pe..betul ke ek??emmm...tak elok gak tu..kena seimbang lah kan..lagu,Imz ni suka menghayati sesuatu perkara,yang ni memang tepat lah..contohnya bila dengar lagu,Imz suka hayati dan faham lirik lagu tu dengan betul-betul mendalam.Kalau dah dapat grab maksudnya,Imz suka story kat kawan-kawan cerita sebalik lagu tu..huhu..kerja gilakah?tak kot...ngee.Then,Imz gak mudah kesian kat orang..kuat perasaan simpatinya..kira orang lebih ambil kesempatan di atas kebaikan kita kan.Huhu..bahaya gak ni,kena hati-hati lah.

huhu..seronok juga belajar tentang personaliti kita ni.dah macam tutorial lak kali ni..tak pelah...layanzzz jela ek..korang yang belum ambil ujian personaliti ni,tra cubo tehh dehh..best wooo dapat kenal diri sendiri,ni asyik nak kenal diri orang lain jek!!

Thursday, May 6, 2010

inilah sayangku,inilah cintaku...


Inilah Cinta !!!

Terpegun ku melihat kamu
Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta

Chorus
Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta

Ulang Chorus

Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta


thanks dear!!!!

Monday, May 3, 2010

1001memori @ Sk Tambun Tulang


Akhirnya Imz dapat selesaikan praktikum fasa 3 dengan sebaik mungkin di Sekolah Kebangsaan Tambun Tulang,Arau Perlis..selama 3 bulan kat sana.
Mula-mula rasa kekok,yela..nak sesuaikan diri dengan warga sekolah dalam tempoh masa yang singkat.Alhamdullilah...segalanya berjalan dengan baik.

+murid 2 arif+
bila dah sampai hari terakhir,rasa seronok jugak mulanya..tapi bila dah sampai hari itu,hati jadi resah,gelisah..masa untuk berpisah sudah tiba!

Pagi itu,30 April 2010

tiba-tiba nampak matahari cantik...emmm...sambil mendengar alunan lagu u raise me up.hehe.jiwang dah pepagi woooo...

bersama mak,panggilan Imz untuk guru pembimbing...guru cemerlang matematik ni,thanks mak because banyak bagi ilmu..
antara guru-guru perempuan di SKTT...comelkan dorang?ngeee
thanks akak2...dorang memang baik
haaa...ada rupa gaya ahli parlimen tak?hehe...han wee kwan bersama guru2 lelaki SKTT.dorang best..sporting..
han wee kwan menerima hadiah dari PK KO,Cikgu Che Ani..hehe..thanks SKTT!
ngee...dapat banyak hadiah dari murid-murid ku sayang

Party Time!!!
han wee kwan tunjuk kepakaran potong buah mangga..budak-budak 4 bestari cakap,buah mangga tu dorang panggil 'pelam susu atau pelam gajah' sebab saiznya cukup besar.
party dengan my class,4 Arif..teacher sayang korang!
sesi potong kek...
dengan anak-anak teruna 4 arif ni haaa...semua control macho..
anak-anak gadis ni apa kurangnya..nak control ayu la tu ek...
nyanyi lagu'doa perpisahan'buat penutup majlis...masa ni budak-budak ni dah start sebak,bukan setakat perempuan..lelaki pun tunduk je,menangis..nak tunjuk menangis malu.Ishhh..korang ni..sampai teacher pun menangis tau!
goodbye sayang...dorang lambai sampai ke kereta...rasa macam VIP la kejap..hehe...
i will miss them!!!

selamat tinggal praktikum fasa 3....jalan pulang terbentang luas...cantik kan viewnya..jatuh cinta dengan this view!!!

minnie & mickey...perhiasan kat kereta Han Wee Kwan..Imz memang tertarik dengan dorang ni,hehe..cute giler..so,i snap gak pic dorang..

Thanks my praktikum partner,Han Wee Kwan..penat giler nak bergaduh dengan mamat ni..
dah la asyik cakap omputih...biru mata gue selama 3 bulan..haha..

the conclusion(adoi...siap ada konklusi bagai)
Imz sangat seronok praktikum terakhir ni...sebab semuanya best,kira tak mendatangkan masalah.Alhamdullilah,kerana urusan Imz untuk kali ni dipermudahkan ALLAH s.w.t

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Sunday, May 30, 2010

Semester 7 melabuhkan tirainya

Posted by imz at 12:40 AM 4 comments
Hari berganti hari..
semester berganti semester..
kehidupan sebagai pelajar tak pernah lari dengan perkataan semester..

sudah masuk tahun ke 4 Imz jadi guru pelatih di IPG,Perlis,banyak pahit manis yang Imz dan kawan-kawan lalui....gaduh,mesra,masam muka,gelak tawa semua di rasai..
itulah kehidupan kan,ada asam garamnya.Barulah sedap!

Sekarang sudah berakhir semester 7,tinggal lagi 1 semester untuk Imz tamatkan pengajian selama 5 tahun 1/2 ni..lama tu babe!

Semester 7,Imz exam untuk 2 paper je..alhamdullilah semuanya berjalan dengan baik,harap-harap keputusan tak lah menghampakan Imz..amin..

habis je exam,esoknya my bestie,Sarina ajak keluar jalan-jalan..release tension..
pergi Kuala Perlis..makan-makan sambil menikmati udara laut yang segar bugar..hehe..ada hiperbola disitu!
lepak di batu-batu yang menjadi tembok di Kuala Perlis
tempat lepak yang wajib di Perlis ni...
we love each other...hope persahabatan 5 tahun setengah ni berkekalan..kan Ina???
amin...orang tau kamu sayang orang...wakaka...takut eman jeles jer..
shoot....
ngidam nak jadi model ni...hehe
makanan ringan yang femes ni..lok chin..pernah rasa tak?
sedap tau...try nanti yer...
sambung shoot babe...
stand for each others..kau ada bila aku ada..ecehceh...

Ya ALLAH,berkatilah perkenalan dan persahabatan kami...

goodbye semester 7....
izinkan kami meneruskan perjalanan dan perjuangan ke semester terakhir..
amin


Friday, May 21, 2010

Tersuka Zee Avi

Posted by imz at 2:13 AM 6 comments

Salam Guyz
Sekarang Imz tengah pulun study..bahasa orang utara saya cuba praktikan seberapa boleh.Huahuahua..kerana sudah 5 tahun di sini,tetapi loghat utara belum sebati dengan diri.Bukan senang Ok!

Study?50 % progress kot..banyak lagi yang belum di enter dalam hardisk ni.hoho
So,i need pulun lagi lah..

ZEE AVI

Sambil stress elok kita layan muzik kan,dengar lagu...mode sekarang ni dah beralih ke genre lagu Zee Avi.Actually baru tersuka dengan lagu-lagunya..sejak tengok penampilan dia kat Anugerah Industri Muzik 2010.

Before this,ape lah sangat dengan dia ni??apa yang best sangat??
but now...Imz sudah jatuh cinta dengan lagu-lagunya,especially Kantoi..
lirik dia superb sempoi ok.

Korang pun sama gak ke?ngeee..layan lah lagu dia...kat page Imz yang tak seberapa ni..


Monday, May 17, 2010

Sedia Berkahwin?Giliran Anuar Zain ke?

Posted by imz at 10:50 PM 6 comments

Salam Guyz,

sejak dua menjak ni banyak pulak kad undangan kahwin yang Imz dapat,salah satu dari kawan blogger kita yang cun manis,Kak Aina Gojes.

Seronok ehhh nak kahwin?huhu..gedixz tol soalan.apa-apa korang layan la artikel yang Imz jumpa ni..

Anda mungkin telah bertemu dengan pasangan yang anda cintai. Tetapi masalahnya anda masih belum punya keyakinan untuk mengakhiri hubungan percintaan itu ke jinjang pelamin. Ada perasaan ragu-ragu untuk melangkah ke alam rumah tangga yang penuh dengan tanggungjawab dan pelbagai dugaan.

Sememangnya banyak yang perlu difikirkan sebelum mengambil keputusan untuk mendirikan rumah tangga. Anda harus menyediakan diri dengan banyak perkara. Kerana mengingatkan semua perkara inilah ramai yang masih belum berani berkahwin walaupun telah bertahun-tahun bercinta.

Tulisan di bawah ini bukan untuk menakut-nakutkan anda yang masih bujang tentang perkahwinan tapi sekadar ingin memberitahu beberapa perkara yang harus dipertimbangkan sebelum membuat keputusan mengakhiri zaman solo.

Fikirkan perkara-perkara di bawah tapi jika anda sudah yakin dengan pilihan anda, tunggu apa lagi!

Ada alasan kukuh berkahwin

Perkara paling utama ialah keyakinan diri. Oleh sebab itu, yakinkan diri kenapa anda harus mendirikan rumah tangga. Apa yang ingin anda perolehi daripadanya? Apa kesannya pada diri anda, pasangan dan keluarga masing-masing? Jika jawapannya masih belum dapat anda pastikan, ataupun alasannya belum lagi realistik, lebih baik tunda dahulu niat anda sehingga anda benar-benar yakin.

Harus sedia berkongsi


Anda harus menerima kenyataan bahawa situasi tinggal bersama itu berbeza dengan tinggal sendiri. Semuanya harus dikongsi. Bukan sekadar berkongsi bilik, satu almari tetapi juga berkongsi waktu, perhatian, seks, kewangan dan juga emosi.

Sedia untuk sakit hati

Segala tindakan dan perbuatan pasti mempunyai risiko. Begitu juga dengan mengambil keputusan untuk berkahwin. Perkahwinan akan membuka topeng masing-masing. Jika sudah memutuskan untuk berkahwin bererti anda harus sedia menerima risiko paling buruk tentang sikap pasangan anda.

Sedia untuk berfikiran terbuka


Masalah selalu ada, bila-bila dan di mana saja. Adakalanya permasalahan timbul untuk memperbaiki kualiti hubungan anda. Oleh sebab itu, lebih baik jika anda selalu sedia membuka diri untuk bertukar fikiran dengan pasangan agar hubungan emosi tetap terjalin.

Sedia untuk kompromi

Punya agenda, pendapat atau prinsip sendiri memang boleh tapi ingat akan pasangan anda. Dia juga mempunyai kesibukan, pendapat, keinginan yang mungkin berbeza dengan anda. Maka meningkat diri untuk bertoleransi, saling menghargai akan sangat membantu rumah tangga.

Sedia untuk berpisah

Di dunia ini tidak ada yang abadi. Berkahwin merupakan cara untuk menyatukan dua hati yang berbeza dan membina sebuah mahligai bahagian. Namun dalam keadaan tertentu, terlalu sukar untuk mempertahankan kebahagiaan itu. Cara yang terbaik adalah dengan berpisah. Ketika anda melafazkan akad, anda harus menyedari bahawa akan ada salam perpisahan jika tidak seiringan.

Sedia menerima malu

Anda tentu mempunyai kriteria tersendiri dalam memilih pasangan. Tetapi, seburuk apa pun sifat dan perilaku pasangan anda di mata orang, dia adalah pilihan anda. Oleh sebab itu, anda harus berani mati dan sedia untuk malu bagi menjaga kehormatan masing-masing.

Soal anak

Selepas mendirikan rumah tangga, kehadiran anak amat dinanti untuk menyerikan kehidupan. Tetapi secara anda sedar atau tidak, anak dapat mempengaruhi hubungan dan kehidupan rumah tangga anda. Bagaimanapun, kehadiran anak adalah kurniaan Tuhan. Maka bersikap rasional dalam masalah ini akan lebih baik. Anda tidak harus mengurangi waktu untuk berdua ketika ada atau tanpa anak sekalipun.

next wedding,Dr.Sheikh Muszhapar...wedding of the year kan?Kita tunggu.....



Friday, May 14, 2010

Vote senyuman kakak ku

Posted by imz at 4:06 AM 0 comments
Salam Guyz

Imz nak mintak tolong boleh tak?
haaa...angguk2 ya..hehe
Tolong vote my smile kat contest Umphh Boh tu..

Bukan Imz yang join,tapi akak Imz,Aizan...
ni pic dia..cantikkan akak saya?ngeee

huhu...tolong ekkkk...


klik sini untuk terus vote dia...thanks dear...


  1. klik this http://apps.facebook.com/mybohtea/index.php?sec=gallery&page=1
  2. then search aizan
  3. last,vote for my sis ok!

Thanks so much..

Thursday, May 13, 2010

Exam...?Oh...Please,i'm not ready!

Posted by imz at 8:40 AM 8 comments
Salam Guyz

Imz sekarang tengah kusut,musut,busut(ops..ter'over)..sebab apakah?
sebab apa lagi kalau dah nak hujung-hujung semester ni,exam lah!Adoi..sejak umur 7 tahun sampai 23 ni,exam tak pernah nak berpisah dariku..study,exam,study,exam!!!

boleh tak kalau study jerr...exam no need?haaa..kan bagus gitu.
Imz..O..Imz..ape ke bengap lak ko ni??
kalau tak exam,macammana orang nak tau ko tu pandai ke tak?macammana orang nak ukur kepintaran,kecerdasan,kehebatan otak ko tu?kalau la macam tu,semua orang dapat sambung belajar..huhu..
(aiseyman..bermonolog dalaman pulak daku)

ye tak ye jugak kan..exam tu lah nak ukur tahap kefahaman kita.Tapi,rasa penat otak lah study..hukhukhuk..

apa-apa pun,18 / 5 / 2010 & 24 / 5 / 2010 ni Imz wajib duduk atas kerusi dalam dewan peperiksaan untuk berjuang demi segulung ijazah sarjana muda ku.

guyz,
doakan Imz ok..hope dapat buat yang terbaik lah..chaiyok2 Imz ku sayang!!!

Saturday, May 8, 2010

E.N.F.P itu personaliti ku!!!

Posted by imz at 9:19 PM 1 comments

E.N.F.P ????

Ada maksudkah di sebaliknya...haaa..tentulah ada maksud,sebab tulah Imz nak cerita kat blog ni.ngee..This semester,Imz ada ambil paper 'Bimbingan & Kaunseling',cayalah..sape-sape yang ada masalah,meh la jumpa Kaunselor Imz yer.hakhakhak..terbatuk-batuk gelar ek.Setakat belajar satu sem,belum cukup ilmu nak jadi kaunselor weeiii..so stop dreaming !

Dah balik dari praktikum,Imz masuk kelas balik..sambung belajar paper ni dengan pensyarah yang ngetop gitu,en.sudin..best belajar dengan dia oooo(puji-puji ni agak dapat markah bonus tak,huhu..macam la dia nak baca blog ko!)

So,dia saja la nak kasi Imz dengan kawan-kawan buat ujian personaliti Myer Brigg punya.
Tekun I jawab tau,sebab excited nak kenal diriku ini dengan lebih tepat..chewaaahhh!

proses...proses..proses.....dapat result

siapakah Imz sebenarnya?Jeng-jeng...

E--- Extraverts
  • action
  • outward
  • people
  • interaction
  • many
  • expressive
  • do-think-do

N--- Intiuitive
  • ideas
  • imaginative
  • general
  • future
  • change
  • theoritical
  • what could be
F--- Feelings
  • heart
  • personal
  • people
  • people
  • subjective
  • praise
  • understand
  • merciful
P--- Preception
  • flexible
  • informations
  • experience
  • options
  • spontaneous
  • wait
kesimpulannya,Imz ---- >

  • Warmly enthusiastic and imaginative.
  • See life as full of possibilities.
  • Make connections between events and information very quickly,and confidently proceed based on the patterns they see.
  • Want a lot of affirmations from others,and readingly give appreciation and support.
  • Spontaneous and flexible,often rely on their ability to improvise and their verbal fluency.

then En.Sudin story dengan lebih jelas personaliti kita orang,Imz paling jelas personaliti dari aspect extraverts dengan feeling sebab dapat high mark part tu..orang extraverts ni jenis yang mudah bergaul,suka berkawan..kira tak sombong lah,haha..yang paling kelakar,orang jenis ni do-think-do..maksudnya bila buat something,dia tak fikir sangat.dah buat baru nak fikir kesannya..maybe lah,Imz selalunya jadi macam ni bila bab shopping.suka beli dulu,balik rumah baru rasa menyesal..hehe..yeke???hohoho...

feeling pulak,huhu..kira Imz ni minah jiwang la kot katanyer.haha..mungkin lah!Imz ni jenis yang lebih suka fikir pasal orang lain tapi diri sendiri rasa terseksa pun tak pe..betul ke ek??emmm...tak elok gak tu..kena seimbang lah kan..lagu,Imz ni suka menghayati sesuatu perkara,yang ni memang tepat lah..contohnya bila dengar lagu,Imz suka hayati dan faham lirik lagu tu dengan betul-betul mendalam.Kalau dah dapat grab maksudnya,Imz suka story kat kawan-kawan cerita sebalik lagu tu..huhu..kerja gilakah?tak kot...ngee.Then,Imz gak mudah kesian kat orang..kuat perasaan simpatinya..kira orang lebih ambil kesempatan di atas kebaikan kita kan.Huhu..bahaya gak ni,kena hati-hati lah.

huhu..seronok juga belajar tentang personaliti kita ni.dah macam tutorial lak kali ni..tak pelah...layanzzz jela ek..korang yang belum ambil ujian personaliti ni,tra cubo tehh dehh..best wooo dapat kenal diri sendiri,ni asyik nak kenal diri orang lain jek!!

Thursday, May 6, 2010

inilah sayangku,inilah cintaku...

Posted by imz at 8:17 AM 4 comments

Inilah Cinta !!!

Terpegun ku melihat kamu
Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta

Chorus
Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta

Ulang Chorus

Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta


thanks dear!!!!

Monday, May 3, 2010

1001memori @ Sk Tambun Tulang

Posted by imz at 10:31 PM 3 comments

Akhirnya Imz dapat selesaikan praktikum fasa 3 dengan sebaik mungkin di Sekolah Kebangsaan Tambun Tulang,Arau Perlis..selama 3 bulan kat sana.
Mula-mula rasa kekok,yela..nak sesuaikan diri dengan warga sekolah dalam tempoh masa yang singkat.Alhamdullilah...segalanya berjalan dengan baik.

+murid 2 arif+
bila dah sampai hari terakhir,rasa seronok jugak mulanya..tapi bila dah sampai hari itu,hati jadi resah,gelisah..masa untuk berpisah sudah tiba!

Pagi itu,30 April 2010

tiba-tiba nampak matahari cantik...emmm...sambil mendengar alunan lagu u raise me up.hehe.jiwang dah pepagi woooo...

bersama mak,panggilan Imz untuk guru pembimbing...guru cemerlang matematik ni,thanks mak because banyak bagi ilmu..
antara guru-guru perempuan di SKTT...comelkan dorang?ngeee
thanks akak2...dorang memang baik
haaa...ada rupa gaya ahli parlimen tak?hehe...han wee kwan bersama guru2 lelaki SKTT.dorang best..sporting..
han wee kwan menerima hadiah dari PK KO,Cikgu Che Ani..hehe..thanks SKTT!
ngee...dapat banyak hadiah dari murid-murid ku sayang

Party Time!!!
han wee kwan tunjuk kepakaran potong buah mangga..budak-budak 4 bestari cakap,buah mangga tu dorang panggil 'pelam susu atau pelam gajah' sebab saiznya cukup besar.
party dengan my class,4 Arif..teacher sayang korang!
sesi potong kek...
dengan anak-anak teruna 4 arif ni haaa...semua control macho..
anak-anak gadis ni apa kurangnya..nak control ayu la tu ek...
nyanyi lagu'doa perpisahan'buat penutup majlis...masa ni budak-budak ni dah start sebak,bukan setakat perempuan..lelaki pun tunduk je,menangis..nak tunjuk menangis malu.Ishhh..korang ni..sampai teacher pun menangis tau!
goodbye sayang...dorang lambai sampai ke kereta...rasa macam VIP la kejap..hehe...
i will miss them!!!

selamat tinggal praktikum fasa 3....jalan pulang terbentang luas...cantik kan viewnya..jatuh cinta dengan this view!!!

minnie & mickey...perhiasan kat kereta Han Wee Kwan..Imz memang tertarik dengan dorang ni,hehe..cute giler..so,i snap gak pic dorang..

Thanks my praktikum partner,Han Wee Kwan..penat giler nak bergaduh dengan mamat ni..
dah la asyik cakap omputih...biru mata gue selama 3 bulan..haha..

the conclusion(adoi...siap ada konklusi bagai)
Imz sangat seronok praktikum terakhir ni...sebab semuanya best,kira tak mendatangkan masalah.Alhamdullilah,kerana urusan Imz untuk kali ni dipermudahkan ALLAH s.w.t

Click C.I.N.T.A

asasa