Thursday, March 18, 2010

Epis0d Persandingan

Selamat Pengantin
Semoga kekal abadi
bahagian ke anak cucu...
huhu..tak sempat Imz nak nyanyi untuk majlis kawan,Kak Nurul Huda(classmate)

Majlis persandingan Kak Nurul sabtu lepas 13 March 2010
kita orang bertolak pukul 10.30 am
Imz dan Sarina tumpang kereta kawan..

inilah kawannya...tuan punya Viva..model iklan ubat gigi siam..haha



Imz pakai baju baru..huhu..lawa ke?wallaweyyyy perasantan tolll


Kam,Sarina,me,Kak Nurul,Shafina & Ed..

ambil seri pengantin..hehe

Imz lak yang senyum lebih...

kenduri time..hehe..makan,makan...


sempat lagi kita orang pose dalam rumah pengantin



kak wani pun ada...

rombongan orang utara ni...

on the way balik..
next,Ipoh..

rehat kat R&R Gurun...Daus betulkan urat muka..haha



pose manja la konon Kam!


perbincangan sebelum meneruskan perjalanan
ahhh..poyo lah!Kam pergi kutip buah berangan sebenornya

mula bosan..rembat spec Kam...

berhenti makan lagi kat Ipoh Parade

aksi manja-manja kucing siam kot..hehe

dah macam rombongan cik kiah ke komanwel jek..hehe

dah parking,bayarlah...yang penting sempat p0se!
k la guyz...
next entry lak

Friday, March 12, 2010

Selamat Malam sayang...

Lirik Lagu Faizal Tahir - Selamat Malam

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku


kata hati :

sweet banget lagu ni...tak ada sape-sape nak dedicate tok Imz ke?hehe..suara faizal tahir memang buat Imz tangkap cintan lah..suara je ok,tuan dia tak sebab dah anak 3..kalo bujang lagi,nak jugak!!! hehe...

so siapa rasa dia 'kesayangan' Imz..Imz dedicate tis song to you dear..hehe..my family,frenz and u,u,u......
nape jiwang lak malam ni?tengah layan lagu jiwang..so,mood Imz kearah itu...harap maaf jika tergedikz sikit..huhu

Monday, March 8, 2010

Lepaking Kuala Perlis


Salam Guyz

Sabtu lepas,Imz dengan member Ina dan Rehan follow Jihah dan Adib pergi menziarah kawan kita orang.Mizi kat Jitra..dia kemalangan.Teruk jugaklah...kesian dia..hope dia akan cepak ok!

Then,Adib nak terus balik hostel..aiii..pantang balik hostel awal-awal kalau hujung minggu ni,
so kita orang bertiga decide nak lepak Kangar even tak ada apa yang menarik pun..

Then jumpa Kam dengan Daus kat The Store,ajak dorang pergi soruuu(makan) kat Kuala Perlis.

Belanja dorang makan..so Kam,next is ur turn ye!
hehe..

Lepas makan,lepak jap nak tengok sunset..snap photo plzzz!

Kam kata dia nampak ganazzz dalam photo ni?adakah?hehe.
maybe hanya Sara yang tau..
t
dah menginjak dewasa teringin lak nak kembali ke zaman kanak-kanak riang ribena...



i love this photo!
kerna beg ku terselah warna pelanginya..hehe



credit to Kam,sebab ko yang nak kita orang pose like this.
dan hasilnya...yarrrr...superb cantekkkk!
untuk balas jasa..chewahhh
aku promosi blog ko,
http://arisa59.blogspot.com/


comelkah kami?hehehe..rindunya zaman dolu-dolu..

begitu teruja dengan playground..hehe...imbas kenangan kau dan aku,takkan terlupus..Ops!

sukanyer...iklan darlie sebentar!


dah semakin senja...hehe..kami kegelapan kerana cuaca oke!


PUTRA BRASMANA HOTEL,
kami promosikan anda...hotel ni depan Kuala Perlis,feri ke Langkawi.
So ada nak Imz jadi tourist guide?hehe...



aiyaaakkkkk...akan ku gunakan dan sarankan pada Ina dan Rehan 'Fair dan Lovely',
untuk kecerahan berganda..hehe..kami masih putih(putihkah,cerah la dari gelap kan)
belum bertukar dayang senandung lagi !!!

dah,dah...moh kita balik hostel sebelum pukul 9 malam!


Monday, March 1, 2010

You jump,I jump !!!

Drama Sebabak :
Abang Kassim : Milah,kalau lah Milah lompat..abang kassim sanggup ikut Milah
Milah : Tapi Milah malu..apa kata orang nanti bang Kassim?
Abang Kassim :Ini demi maruah kita,Milah..nak tak nak kita kena lompat..
Milah : Betul ni?Lepas Milah lompat,abang Kassim lompat..
Abang Kassim : Ye Milah...You jump,I jump...
( abang kassim hanya menahan malu bila melihat Milah terus melompat katak ke garisan penamat)
Milah :Apa tunggu lagi?Lompatlah..
Abang Kassim :Pon..pon..pon..(sambil membuat bunyi katak)
Akhirnya,Milah dan Abang Kassim menang bagi kategori lompat katak pasangan romantis bagi sukaneka rukun tetangga...hehe..sedakar celoteh pagi ni..jangan marah naaa...
Imz saja-saja je nak update pasal photo shoot kat KL hari tu..masa Imz bercuti..
gambar anak-anak sedara yang teruja melompat lepas dipaksa Chekshu nya..
Adam mula-mula tak nak,kata letih..lepas tengok gambar dia di awangan,
teruja nak snap lagi..dan lagi..



Aleesya dah macam burung terbang..excited jugak nak ambil gambar sambil melompat

dua beradik ni memang aktif sungguh..tengoklah muka dorang

Aleesya memang tunjukkan prestasi yang baik masa shoot hari tu..
tinggi gak dia lompat..
haaa...Iman pun nak join sekali..walaupun tak berapa nak jadi dia lompat..hehe


dah penat-penat lompat..lepak dulu..dengar cerita Khayla..


Payish kalau dah makan ais krim tu..tak ingat dunia..
Lepas penat melompat..dorang mandi lak kat swimming pool,
then makan-makan..cendol ada,goreng pisang,keropok lekor,ais krim..banyak la tu!

giliran Payish lak mandi..teruja dia...
Khayla pun mandi jugak...dengan parents dia..


aktiviti riadah last sekali..makan lagi..hehe..
nak elak kolestrol la konon..Kak Dah stim dua ekor ikan siakap,then tambah kicap dan perah lemon..emmmm..menjilat jari wei..jari tangan sahaja dibenarkan ye!
Itulah story masa lepak kat KL hari tu..rumah baru Kak Dah dah macam chalet kita orang buat,tempat lepak hujung minggu..

Aku,kamu dan dia..kita TEMAN !

Salam Guyz
Cuti Maulidur Rasul hari tu,Imz daj planned awal-awal dengan my bestie,Azni,Nuni dan Ainul
nak lepak kat KL dengan dorang.
So, petang khamis tu Imz naik bus ke Shah Alam
1st ni nak turun kat sana,selalooo nya turun Hentian Duta jek! Akak-akak ambik..
kali ni,berdikari la sikit!!!
Masa turun tu,nervous gak..ingat beso lah stesen basnyer..ngee..
jgn marah ye!
Terus kol Azni ambik Imz kat situ..dalam pukul 2.30 pagi lah sampai
then azni bawak pi pekena mee goreng mamak..yummy2x
aku belanjo ko roti kosong dah la ek..haha

tidur rumah sewa Azni,
yang bestnya..pagi-pagi dia kejut bangun..dah siap bihun goreng.
Terharu wei..member gua masak untuk gua.huahua..
thanks cyg ku azni...sudi jaga anak "Che Yah" ni baik-baik!
sedap gak ko masak..leh ar kawen tu..hikhikhik
then naik teksi ke stesen komuter,naik komuter dan last sekali naik bas mini ke Sunway Piramid.
Aiyakkkk...sudah lama Imz tak rasa naik banyak transport macam ni..transit sana sini..hehe..
pengalaman wei...hidu asap,hidu bau badan..huhu

Then,jumpa la nuni kat Sunway..si Ainul banyak lak songeh dia.selalu busy...aku menci ko,nun!
kita orang lepak-lepak tengok orang main 'ice skating'
best gak..tapi tak berani nak cuba..kang terseliuh kaki,tak balik daku ke Perlis..
windu lak budak 4 Arif kat Teacher dorang!
Makan kat mcD jap,then terus tengok wayang citer Valentine yang Taylor Switch berlakon tu.
Tak henti-henti gelak..besttt wooo citer dia..rugi kalau tak tengok!!
Nuni yang paling suka citer tu..kenapa?hanya aku dan Azni yang tau! Jeng-jeng...

Balik pulak,Imz follow Nuni ke Kerinchi..Vista Angkasa!

Jumpa Kak Dah kat sana..sebelum ikut dia pergi rumah kat Seri Kembangan.

Satu hari dengan dorang ni best lah..dah lama tak lepak dengan korang wei..

thanks jaga aku ehh..haha

ada masa kita enjoy lagi...ngeeee

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Thursday, March 18, 2010

Epis0d Persandingan

Posted by imz at 8:03 AM 1 comments
Selamat Pengantin
Semoga kekal abadi
bahagian ke anak cucu...
huhu..tak sempat Imz nak nyanyi untuk majlis kawan,Kak Nurul Huda(classmate)

Majlis persandingan Kak Nurul sabtu lepas 13 March 2010
kita orang bertolak pukul 10.30 am
Imz dan Sarina tumpang kereta kawan..

inilah kawannya...tuan punya Viva..model iklan ubat gigi siam..haha



Imz pakai baju baru..huhu..lawa ke?wallaweyyyy perasantan tolll


Kam,Sarina,me,Kak Nurul,Shafina & Ed..

ambil seri pengantin..hehe

Imz lak yang senyum lebih...

kenduri time..hehe..makan,makan...


sempat lagi kita orang pose dalam rumah pengantin



kak wani pun ada...

rombongan orang utara ni...

on the way balik..
next,Ipoh..

rehat kat R&R Gurun...Daus betulkan urat muka..haha



pose manja la konon Kam!


perbincangan sebelum meneruskan perjalanan
ahhh..poyo lah!Kam pergi kutip buah berangan sebenornya

mula bosan..rembat spec Kam...

berhenti makan lagi kat Ipoh Parade

aksi manja-manja kucing siam kot..hehe

dah macam rombongan cik kiah ke komanwel jek..hehe

dah parking,bayarlah...yang penting sempat p0se!
k la guyz...
next entry lak

Friday, March 12, 2010

Selamat Malam sayang...

Posted by imz at 6:35 AM 2 comments
Lirik Lagu Faizal Tahir - Selamat Malam

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku


kata hati :

sweet banget lagu ni...tak ada sape-sape nak dedicate tok Imz ke?hehe..suara faizal tahir memang buat Imz tangkap cintan lah..suara je ok,tuan dia tak sebab dah anak 3..kalo bujang lagi,nak jugak!!! hehe...

so siapa rasa dia 'kesayangan' Imz..Imz dedicate tis song to you dear..hehe..my family,frenz and u,u,u......
nape jiwang lak malam ni?tengah layan lagu jiwang..so,mood Imz kearah itu...harap maaf jika tergedikz sikit..huhu

Monday, March 8, 2010

Lepaking Kuala Perlis

Posted by imz at 5:26 PM 5 comments

Salam Guyz

Sabtu lepas,Imz dengan member Ina dan Rehan follow Jihah dan Adib pergi menziarah kawan kita orang.Mizi kat Jitra..dia kemalangan.Teruk jugaklah...kesian dia..hope dia akan cepak ok!

Then,Adib nak terus balik hostel..aiii..pantang balik hostel awal-awal kalau hujung minggu ni,
so kita orang bertiga decide nak lepak Kangar even tak ada apa yang menarik pun..

Then jumpa Kam dengan Daus kat The Store,ajak dorang pergi soruuu(makan) kat Kuala Perlis.

Belanja dorang makan..so Kam,next is ur turn ye!
hehe..

Lepas makan,lepak jap nak tengok sunset..snap photo plzzz!

Kam kata dia nampak ganazzz dalam photo ni?adakah?hehe.
maybe hanya Sara yang tau..
t
dah menginjak dewasa teringin lak nak kembali ke zaman kanak-kanak riang ribena...



i love this photo!
kerna beg ku terselah warna pelanginya..hehe



credit to Kam,sebab ko yang nak kita orang pose like this.
dan hasilnya...yarrrr...superb cantekkkk!
untuk balas jasa..chewahhh
aku promosi blog ko,
http://arisa59.blogspot.com/


comelkah kami?hehehe..rindunya zaman dolu-dolu..

begitu teruja dengan playground..hehe...imbas kenangan kau dan aku,takkan terlupus..Ops!

sukanyer...iklan darlie sebentar!


dah semakin senja...hehe..kami kegelapan kerana cuaca oke!


PUTRA BRASMANA HOTEL,
kami promosikan anda...hotel ni depan Kuala Perlis,feri ke Langkawi.
So ada nak Imz jadi tourist guide?hehe...



aiyaaakkkkk...akan ku gunakan dan sarankan pada Ina dan Rehan 'Fair dan Lovely',
untuk kecerahan berganda..hehe..kami masih putih(putihkah,cerah la dari gelap kan)
belum bertukar dayang senandung lagi !!!

dah,dah...moh kita balik hostel sebelum pukul 9 malam!


Monday, March 1, 2010

You jump,I jump !!!

Posted by imz at 5:20 PM 2 comments
Drama Sebabak :
Abang Kassim : Milah,kalau lah Milah lompat..abang kassim sanggup ikut Milah
Milah : Tapi Milah malu..apa kata orang nanti bang Kassim?
Abang Kassim :Ini demi maruah kita,Milah..nak tak nak kita kena lompat..
Milah : Betul ni?Lepas Milah lompat,abang Kassim lompat..
Abang Kassim : Ye Milah...You jump,I jump...
( abang kassim hanya menahan malu bila melihat Milah terus melompat katak ke garisan penamat)
Milah :Apa tunggu lagi?Lompatlah..
Abang Kassim :Pon..pon..pon..(sambil membuat bunyi katak)
Akhirnya,Milah dan Abang Kassim menang bagi kategori lompat katak pasangan romantis bagi sukaneka rukun tetangga...hehe..sedakar celoteh pagi ni..jangan marah naaa...
Imz saja-saja je nak update pasal photo shoot kat KL hari tu..masa Imz bercuti..
gambar anak-anak sedara yang teruja melompat lepas dipaksa Chekshu nya..
Adam mula-mula tak nak,kata letih..lepas tengok gambar dia di awangan,
teruja nak snap lagi..dan lagi..



Aleesya dah macam burung terbang..excited jugak nak ambil gambar sambil melompat

dua beradik ni memang aktif sungguh..tengoklah muka dorang

Aleesya memang tunjukkan prestasi yang baik masa shoot hari tu..
tinggi gak dia lompat..
haaa...Iman pun nak join sekali..walaupun tak berapa nak jadi dia lompat..hehe


dah penat-penat lompat..lepak dulu..dengar cerita Khayla..


Payish kalau dah makan ais krim tu..tak ingat dunia..
Lepas penat melompat..dorang mandi lak kat swimming pool,
then makan-makan..cendol ada,goreng pisang,keropok lekor,ais krim..banyak la tu!

giliran Payish lak mandi..teruja dia...
Khayla pun mandi jugak...dengan parents dia..


aktiviti riadah last sekali..makan lagi..hehe..
nak elak kolestrol la konon..Kak Dah stim dua ekor ikan siakap,then tambah kicap dan perah lemon..emmmm..menjilat jari wei..jari tangan sahaja dibenarkan ye!
Itulah story masa lepak kat KL hari tu..rumah baru Kak Dah dah macam chalet kita orang buat,tempat lepak hujung minggu..

Aku,kamu dan dia..kita TEMAN !

Posted by imz at 5:15 PM 4 comments
Salam Guyz
Cuti Maulidur Rasul hari tu,Imz daj planned awal-awal dengan my bestie,Azni,Nuni dan Ainul
nak lepak kat KL dengan dorang.
So, petang khamis tu Imz naik bus ke Shah Alam
1st ni nak turun kat sana,selalooo nya turun Hentian Duta jek! Akak-akak ambik..
kali ni,berdikari la sikit!!!
Masa turun tu,nervous gak..ingat beso lah stesen basnyer..ngee..
jgn marah ye!
Terus kol Azni ambik Imz kat situ..dalam pukul 2.30 pagi lah sampai
then azni bawak pi pekena mee goreng mamak..yummy2x
aku belanjo ko roti kosong dah la ek..haha

tidur rumah sewa Azni,
yang bestnya..pagi-pagi dia kejut bangun..dah siap bihun goreng.
Terharu wei..member gua masak untuk gua.huahua..
thanks cyg ku azni...sudi jaga anak "Che Yah" ni baik-baik!
sedap gak ko masak..leh ar kawen tu..hikhikhik
then naik teksi ke stesen komuter,naik komuter dan last sekali naik bas mini ke Sunway Piramid.
Aiyakkkk...sudah lama Imz tak rasa naik banyak transport macam ni..transit sana sini..hehe..
pengalaman wei...hidu asap,hidu bau badan..huhu

Then,jumpa la nuni kat Sunway..si Ainul banyak lak songeh dia.selalu busy...aku menci ko,nun!
kita orang lepak-lepak tengok orang main 'ice skating'
best gak..tapi tak berani nak cuba..kang terseliuh kaki,tak balik daku ke Perlis..
windu lak budak 4 Arif kat Teacher dorang!
Makan kat mcD jap,then terus tengok wayang citer Valentine yang Taylor Switch berlakon tu.
Tak henti-henti gelak..besttt wooo citer dia..rugi kalau tak tengok!!
Nuni yang paling suka citer tu..kenapa?hanya aku dan Azni yang tau! Jeng-jeng...

Balik pulak,Imz follow Nuni ke Kerinchi..Vista Angkasa!

Jumpa Kak Dah kat sana..sebelum ikut dia pergi rumah kat Seri Kembangan.

Satu hari dengan dorang ni best lah..dah lama tak lepak dengan korang wei..

thanks jaga aku ehh..haha

ada masa kita enjoy lagi...ngeeee

Click C.I.N.T.A

asasa