Tuesday, February 23, 2010

Setahun imzen.blogspot.com !!!

Setahun sudah berlalu..

februari muncul kembali..


akhirnya...


menjangkau usia yang ke setahun


alhamdullilah,

selagi masih terdaya,Imz akan meng'update' blog ini dari semasa ke semasa..

chewahhh..


thanks for all support,

kerana korang..insyaALLAH Imz masih bertahan dengan menulis di blog yang tak seberapa ini..

followers pun dah masuk '123'

unik sungguh angka ni..thanks ye sayang kerana sudi skodeng dan komen-komen kat blog Imz

" aku kuat kerana ada kamu "

wink2...
..::.. going to Shah Alam petang esok..hang out with mybeloved friends,Jom2x ..::..


Thursday, February 18, 2010

makeOvER atau Imz yang Over ???


Salam Guyz

Sejak usia dah semakin dewasa ni...chewahhh..chewahhh...poyo giler ko babe!
Sure kita as girl..semakin syokkk , jatuh cintan dengan dunia kecantikan ni kan.Imz pun tak terkecuali..dulu masa kecik-kecik berlagak nak jadi macam tomboi,warna pink memang 'menci' giler-giler lah,nampak ayu + gedik semacam..tapi bila dah masuk belasan tahun baru tau penangan warna merah jambu pada diri si gadis !!!

sama lah jugak dengan make up,kalau akak-akak paksa pakai lipstick tu..rasa macam bosan giler.dah pakai,sure mulut tak leh tutup..rasa melekit,kekok semacam..hehe

Tapi sekarang..rasa cintan pada make up tu dah menjadi-jadi.Mula nak kenal brand make up..orang lain dah berzaman tau,Imz baru nak belajar.Raya tahun lepas..akak hadiahkan set make up brand Ellianto..tu pun termenung sat,macammana lah aku nak pakai ni???

Imz belajar slow-slow..cuba lah calit sikit-sikit..hehe..kalau jadi,jadilah..kalau tak,dah macam halimah jongang kot aku.huhu..


Cuti ni,Kak Aizan balik kampung jugak..dia memang fanatic sikit dengan make up ni.So dia offer nak make up kan Imz dan pakai tudung Fareeda yang dia baru beli.Apa lagi..yes ajer la!!




Gambar kat atas tu lah hasilnya..
ok tak make over yang Kak Aizan buatkan or Imz yang terover-over pose(berangan posing untuk majalah lah kot)???

sabtu dah balik Kangar Perlis...hurmmmm



Saturday, February 13, 2010

Pantas Sms dan Menyanyi depan Khayalak?

Salam Guyz..
Cuti raya cina korang tak balik kampung or jejalan ke?Imz macam biasa lah,awal-awal lagi dah pi beratur kat kaunter tiket bas kangar..rasa dah awal pergi beli,tapi tiket dah habis.begitu dasyat kepadatan rakyat Kelantan di mana-mana negeri..huhu..

K la stop pasal tu,Imz pun dah selamat sampai Pasir Mas pada 13 Februari 2010 bersamaan hari sabtu pada pukul 5 pagi dengan menaiki bus tambahan Shamisha..(waduh..waduh ayat gue kencang banget..haha)
Yang Imz nak berbicara pada kali ni, ialah tentang peristiwa,kenangan,pengalaman hari ini dan segala mak nenek yang sinonim dengannya lah!

Meh rapat-rapat...(perempuan je..huahuahua),yang lelaki jarak semeter ehh..wateva!
Petang ni Kak Laily ajak Imz pergi ambil Kak Long kat Kompleks Kebudayaan Negeri Kelantan bersebelahan dengan Taman Perbandaran Tengku Anis..tau ke ore-ore kelate?hehe...sayo pung baru tau ari ni..

Tunggu punya tunggu Kak Long tak habis-habis lagi kerja dia kat situ..so,Kak Laily ajak lepak kat Taman Tengku Anis..kesian kat Aisya dengan Ibaad bosan.Dekat situ adelah playgroud,swimming pool semua..so tak adalah bosan sangat menunggu.

Masa datang tu dah nampak kereta Toyota Avanza milik KRU THR gegar..
Tapi wat bodo jela...asal lak dorang lepak sini..kita orang kat situ dari 4.30..

Tiba-tiba 5.30,dua staff THR panggil orang ramai kalau nak hadiah free..
kira dorang ni KRU THR Gegar Permata Pantai Timur lah gitu..huhu..Imz dengan Kak Laily join ar jugak tengok apa benda dorang nak tanya...

Soalan-soalan dorang serius lawak,2-2 dengan 2+2 pun ada..tapi hadiah langsung tak best,majalah lama jer..Kak Laily semangat angkat tangan tapi jawapan salah.Dah tak ada rezeki kan..anak dia,Aisya sibuk tanya..

"Umi,umi..kenapa kita tak dapat hadiah??"

Sedih lak Imz dengar..maybe dia tengok orang lain dapat,kami tak dapat..soalan dia walaupun simple giler,tapi banyak tak tau..yela,bila masa dengar radio THR.fm kan..

Hadiah dah nak habis,kita orang langsung tak dapat..
then,dorang cakap keluarkan handphone masing-masing..dan type ayat nih

"Kru Thr Gegar Permata Pantai Timur datang ke taman perbandaran tengku anis"

syarat dia jangan short form..Imz apa lagi,rasa pakar jugak lah type cepat-cepat ni..dulukan pernah kaki mesej(sekarang sudah kurenngggg)

Dah siap type,Imz kasi dorang check..punyalah susah nak dapat hadiah payung tu..
dorang suruh datang depan..perkenalkan diri..


KRU : Apa kata kita tengok dia gelek untuk dapatkan hadiah..
IMZ :Tak nak (muka tebal giler...cuak aku dah weii)
KRU : Habis tu,nyanyi boleh?
IMZ :Ok la..better pilih nyanyi (malunyer..orang ramai ni)
KRU :Ok..nyanyi lagu ape-ape..
IMZ :Sungguh indahnya hari berlalu...(cukuplah..gugup gilak!)
KRU :Sikit jer..oklah...

terus dapat hadiah payung THR.fm..hehe..ok la dari dapat majalah lama..
before tu,kena amik gambar pose dengan payung yang dapat tu..
malu giler Imz masa tu,yela orang ramai tengok..
bukan senang nak dapat payung..Imz sorang je dapat tau(bangga la konon)

itulah kisahnya...dalam 6.30 baru Kak Long settle..
then balik Pasir Mas bersama payung hadiah..ngee



Friday, February 12, 2010

di usia 23 !!!


Salam Guyz..
Kali ni Imz nak share dengan korang gambar yang Imz sempat snap masa celebrate birthday Imz ke 23 pada 8 februari 2010 hari tu..

Location : Kangar Perlis


kek yang disponsor Datin Sarina,Datin Raihanadiah dan Datin Najihah..
wahhh..gitu...chocalate chips dari kedai kek Sayang.kalau dok tang Perlis,sure korang tau..ngee.
Before makan kek,kita orang lepak kat KFC dulu...pekena dada,peha,kepak ayam dulu..huhu
lokasi dirahsiakan...hehe...
baru bukak kotak kek nak celebrate..
sudah 23 anak bongsu En.Wan Mohd Zain dan Puan Mariah ni..
Raihan...thanks ye kak re'ang..jadi penaja sambutan yang amat grand ini..huahua..
habis ayu dah dak ni...tu yang buah hati dia sayang banget..thanks Sarina,u're my best bestie in da world...cayalah sehhh
mereka memang penaja yang machoo gilak..haha..
be apart of my life selama 5 tahun di bumi Utara ni..banyak suka duka kita sayang oiii
potong,potong,potong.........
sesi wajib orang kata....nyummy2x...

InsyaALLAH ni tahun terakhir Imz celebrate birthday dekat Kangar Perlis,tahun depan tak tau lah kat mana kan..harap-harap di negeri tercayang,Kelantan..amin.

p/s : nanak hadiah lehhhh?ngee....wat muka seposen mata wang bath...

Monday, February 8, 2010

Birthday Girl << imma >> !!!




Allah selamatkan saya,


Allah selamatkan saya..


Allah selamatkan Imma....


Allah selamatkan Imma..........




Thanks for my family and my dearest frenz atas ucapan


"SELAMAT HARI LAHIR Imma..


"Happy Birthday Chekshu...


"Happy Birthday Wan.
and
so on la....

"happy birthday sayang..

(ehhh..ehh...tak dapat lah!!)

hehe...tunggu nak dengar Kaer wish jer..melalut sudah gue!


thanks yer..


Imz betul-betul hargai..walaupun ada yang terlambat,terlupa..sampai tertidur tapi bila bangun ingat balik birthday Imz..thanks la ye..hehe
Actually dah celebrate dengan Ina,Raihan,Jihah kat satu tempat yang dirahsiakan.Nanti Imz upload gambar kat next entri yer..thanks korang coz sudi celebrate.Cayang korang SOKMO doee !!

23


angka yang menunjukkan usia Imz tahun 2010 ni..tepat 12 malam pada 8 februari.

tua ke dah 23???ala...cuma nombor je kan..tapi jiwa kenalah muda kan.

Kawan-kawan semua pesan,be matured Wan..

haha..tak cukup matured ke aku???

mungkin kurang berdikari dan manja sikit jela kan.

InsyaALLAH..Imz cuba mematangkan diri dari semasa ke semasa(ayat tak boleh bla..)

K la guyz..wish-wish jugak,hadiah mane??ececehhh..




Tuesday, February 2, 2010

Ya,saya Cikgu Praktikum!


Salam Guyz..


Imz sekarang tengah menjalani praktikum fasa 3/2010 kat sekolah area Arau,Perlis selama 3 bulan.Berdua je dengan Han Wee Kwan(lelaki Ok!)


Kali ni kena ajar Matematik untuk 8 waktu dan Bahasa Inggeris 2 waktu.

Ok la kan??


Mula-mula datang rasa macam janggal jugak,yela nak kena senyum memanjang dengan cikgu-cikgu.Bina rapo (hubungan) yang baik dengan warga sekolah...cehhh..habis manis dah saya ni.


Dah masuk 3 hari kat sini,jadual masih belum dapat.Asyik ganti kelas jela..so,agak bosan!

Wifi pulak tak ade..so,kena online kat Bilik IT...huhu..

Sambil praktikum,kena siapkan proposal Action Research pulak.Ada orang nak bantu???

Imz alu-alukan sangat...


so guyz,doakan Imz ok untuk praktikum kali ni.


p/s : sedih giler sebab my lappy rosak balik....hukhukhuk..masa cuti elok,dah praktikum rosak balik..tensionnyerrrrrr

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, February 23, 2010

Setahun imzen.blogspot.com !!!

Posted by imz at 8:24 PM 10 comments
Setahun sudah berlalu..

februari muncul kembali..


akhirnya...


menjangkau usia yang ke setahun


alhamdullilah,

selagi masih terdaya,Imz akan meng'update' blog ini dari semasa ke semasa..

chewahhh..


thanks for all support,

kerana korang..insyaALLAH Imz masih bertahan dengan menulis di blog yang tak seberapa ini..

followers pun dah masuk '123'

unik sungguh angka ni..thanks ye sayang kerana sudi skodeng dan komen-komen kat blog Imz

" aku kuat kerana ada kamu "

wink2...
..::.. going to Shah Alam petang esok..hang out with mybeloved friends,Jom2x ..::..


Thursday, February 18, 2010

makeOvER atau Imz yang Over ???

Posted by imz at 8:41 AM 2 comments

Salam Guyz

Sejak usia dah semakin dewasa ni...chewahhh..chewahhh...poyo giler ko babe!
Sure kita as girl..semakin syokkk , jatuh cintan dengan dunia kecantikan ni kan.Imz pun tak terkecuali..dulu masa kecik-kecik berlagak nak jadi macam tomboi,warna pink memang 'menci' giler-giler lah,nampak ayu + gedik semacam..tapi bila dah masuk belasan tahun baru tau penangan warna merah jambu pada diri si gadis !!!

sama lah jugak dengan make up,kalau akak-akak paksa pakai lipstick tu..rasa macam bosan giler.dah pakai,sure mulut tak leh tutup..rasa melekit,kekok semacam..hehe

Tapi sekarang..rasa cintan pada make up tu dah menjadi-jadi.Mula nak kenal brand make up..orang lain dah berzaman tau,Imz baru nak belajar.Raya tahun lepas..akak hadiahkan set make up brand Ellianto..tu pun termenung sat,macammana lah aku nak pakai ni???

Imz belajar slow-slow..cuba lah calit sikit-sikit..hehe..kalau jadi,jadilah..kalau tak,dah macam halimah jongang kot aku.huhu..


Cuti ni,Kak Aizan balik kampung jugak..dia memang fanatic sikit dengan make up ni.So dia offer nak make up kan Imz dan pakai tudung Fareeda yang dia baru beli.Apa lagi..yes ajer la!!




Gambar kat atas tu lah hasilnya..
ok tak make over yang Kak Aizan buatkan or Imz yang terover-over pose(berangan posing untuk majalah lah kot)???

sabtu dah balik Kangar Perlis...hurmmmm



Saturday, February 13, 2010

Pantas Sms dan Menyanyi depan Khayalak?

Posted by imz at 8:59 AM 6 comments
Salam Guyz..
Cuti raya cina korang tak balik kampung or jejalan ke?Imz macam biasa lah,awal-awal lagi dah pi beratur kat kaunter tiket bas kangar..rasa dah awal pergi beli,tapi tiket dah habis.begitu dasyat kepadatan rakyat Kelantan di mana-mana negeri..huhu..

K la stop pasal tu,Imz pun dah selamat sampai Pasir Mas pada 13 Februari 2010 bersamaan hari sabtu pada pukul 5 pagi dengan menaiki bus tambahan Shamisha..(waduh..waduh ayat gue kencang banget..haha)
Yang Imz nak berbicara pada kali ni, ialah tentang peristiwa,kenangan,pengalaman hari ini dan segala mak nenek yang sinonim dengannya lah!

Meh rapat-rapat...(perempuan je..huahuahua),yang lelaki jarak semeter ehh..wateva!
Petang ni Kak Laily ajak Imz pergi ambil Kak Long kat Kompleks Kebudayaan Negeri Kelantan bersebelahan dengan Taman Perbandaran Tengku Anis..tau ke ore-ore kelate?hehe...sayo pung baru tau ari ni..

Tunggu punya tunggu Kak Long tak habis-habis lagi kerja dia kat situ..so,Kak Laily ajak lepak kat Taman Tengku Anis..kesian kat Aisya dengan Ibaad bosan.Dekat situ adelah playgroud,swimming pool semua..so tak adalah bosan sangat menunggu.

Masa datang tu dah nampak kereta Toyota Avanza milik KRU THR gegar..
Tapi wat bodo jela...asal lak dorang lepak sini..kita orang kat situ dari 4.30..

Tiba-tiba 5.30,dua staff THR panggil orang ramai kalau nak hadiah free..
kira dorang ni KRU THR Gegar Permata Pantai Timur lah gitu..huhu..Imz dengan Kak Laily join ar jugak tengok apa benda dorang nak tanya...

Soalan-soalan dorang serius lawak,2-2 dengan 2+2 pun ada..tapi hadiah langsung tak best,majalah lama jer..Kak Laily semangat angkat tangan tapi jawapan salah.Dah tak ada rezeki kan..anak dia,Aisya sibuk tanya..

"Umi,umi..kenapa kita tak dapat hadiah??"

Sedih lak Imz dengar..maybe dia tengok orang lain dapat,kami tak dapat..soalan dia walaupun simple giler,tapi banyak tak tau..yela,bila masa dengar radio THR.fm kan..

Hadiah dah nak habis,kita orang langsung tak dapat..
then,dorang cakap keluarkan handphone masing-masing..dan type ayat nih

"Kru Thr Gegar Permata Pantai Timur datang ke taman perbandaran tengku anis"

syarat dia jangan short form..Imz apa lagi,rasa pakar jugak lah type cepat-cepat ni..dulukan pernah kaki mesej(sekarang sudah kurenngggg)

Dah siap type,Imz kasi dorang check..punyalah susah nak dapat hadiah payung tu..
dorang suruh datang depan..perkenalkan diri..


KRU : Apa kata kita tengok dia gelek untuk dapatkan hadiah..
IMZ :Tak nak (muka tebal giler...cuak aku dah weii)
KRU : Habis tu,nyanyi boleh?
IMZ :Ok la..better pilih nyanyi (malunyer..orang ramai ni)
KRU :Ok..nyanyi lagu ape-ape..
IMZ :Sungguh indahnya hari berlalu...(cukuplah..gugup gilak!)
KRU :Sikit jer..oklah...

terus dapat hadiah payung THR.fm..hehe..ok la dari dapat majalah lama..
before tu,kena amik gambar pose dengan payung yang dapat tu..
malu giler Imz masa tu,yela orang ramai tengok..
bukan senang nak dapat payung..Imz sorang je dapat tau(bangga la konon)

itulah kisahnya...dalam 6.30 baru Kak Long settle..
then balik Pasir Mas bersama payung hadiah..ngee



Friday, February 12, 2010

di usia 23 !!!

Posted by imz at 9:10 PM 6 comments

Salam Guyz..
Kali ni Imz nak share dengan korang gambar yang Imz sempat snap masa celebrate birthday Imz ke 23 pada 8 februari 2010 hari tu..

Location : Kangar Perlis


kek yang disponsor Datin Sarina,Datin Raihanadiah dan Datin Najihah..
wahhh..gitu...chocalate chips dari kedai kek Sayang.kalau dok tang Perlis,sure korang tau..ngee.
Before makan kek,kita orang lepak kat KFC dulu...pekena dada,peha,kepak ayam dulu..huhu
lokasi dirahsiakan...hehe...
baru bukak kotak kek nak celebrate..
sudah 23 anak bongsu En.Wan Mohd Zain dan Puan Mariah ni..
Raihan...thanks ye kak re'ang..jadi penaja sambutan yang amat grand ini..huahua..
habis ayu dah dak ni...tu yang buah hati dia sayang banget..thanks Sarina,u're my best bestie in da world...cayalah sehhh
mereka memang penaja yang machoo gilak..haha..
be apart of my life selama 5 tahun di bumi Utara ni..banyak suka duka kita sayang oiii
potong,potong,potong.........
sesi wajib orang kata....nyummy2x...

InsyaALLAH ni tahun terakhir Imz celebrate birthday dekat Kangar Perlis,tahun depan tak tau lah kat mana kan..harap-harap di negeri tercayang,Kelantan..amin.

p/s : nanak hadiah lehhhh?ngee....wat muka seposen mata wang bath...

Monday, February 8, 2010

Birthday Girl << imma >> !!!

Posted by imz at 6:23 PM 2 comments



Allah selamatkan saya,


Allah selamatkan saya..


Allah selamatkan Imma....


Allah selamatkan Imma..........




Thanks for my family and my dearest frenz atas ucapan


"SELAMAT HARI LAHIR Imma..


"Happy Birthday Chekshu...


"Happy Birthday Wan.
and
so on la....

"happy birthday sayang..

(ehhh..ehh...tak dapat lah!!)

hehe...tunggu nak dengar Kaer wish jer..melalut sudah gue!


thanks yer..


Imz betul-betul hargai..walaupun ada yang terlambat,terlupa..sampai tertidur tapi bila bangun ingat balik birthday Imz..thanks la ye..hehe
Actually dah celebrate dengan Ina,Raihan,Jihah kat satu tempat yang dirahsiakan.Nanti Imz upload gambar kat next entri yer..thanks korang coz sudi celebrate.Cayang korang SOKMO doee !!

23


angka yang menunjukkan usia Imz tahun 2010 ni..tepat 12 malam pada 8 februari.

tua ke dah 23???ala...cuma nombor je kan..tapi jiwa kenalah muda kan.

Kawan-kawan semua pesan,be matured Wan..

haha..tak cukup matured ke aku???

mungkin kurang berdikari dan manja sikit jela kan.

InsyaALLAH..Imz cuba mematangkan diri dari semasa ke semasa(ayat tak boleh bla..)

K la guyz..wish-wish jugak,hadiah mane??ececehhh..




Tuesday, February 2, 2010

Ya,saya Cikgu Praktikum!

Posted by imz at 7:21 PM 4 comments

Salam Guyz..


Imz sekarang tengah menjalani praktikum fasa 3/2010 kat sekolah area Arau,Perlis selama 3 bulan.Berdua je dengan Han Wee Kwan(lelaki Ok!)


Kali ni kena ajar Matematik untuk 8 waktu dan Bahasa Inggeris 2 waktu.

Ok la kan??


Mula-mula datang rasa macam janggal jugak,yela nak kena senyum memanjang dengan cikgu-cikgu.Bina rapo (hubungan) yang baik dengan warga sekolah...cehhh..habis manis dah saya ni.


Dah masuk 3 hari kat sini,jadual masih belum dapat.Asyik ganti kelas jela..so,agak bosan!

Wifi pulak tak ade..so,kena online kat Bilik IT...huhu..

Sambil praktikum,kena siapkan proposal Action Research pulak.Ada orang nak bantu???

Imz alu-alukan sangat...


so guyz,doakan Imz ok untuk praktikum kali ni.


p/s : sedih giler sebab my lappy rosak balik....hukhukhuk..masa cuti elok,dah praktikum rosak balik..tensionnyerrrrrr

Click C.I.N.T.A

asasa