Monday, January 25, 2010

jom pi Penang!


Salam Guyz...

Sekarang ni nak blogwalking pun susah..line wifi kat kampus Imz dah dihadkan..dari pukul 7 pagi sampai 4 petang.Mana sempat nak update blog..pagi sampai petang asyik ada kuliah jer kan..

Update ni semata-mata nak story tentang program hujung minggu ler..biasalah,bila elaun dah masyukkk..
mula gatal tangan nak keluar duit dan berbelanja..hehe..
tapi semester ni kena banyak berjimat..dah nak praktikum 3 bulan,banyak pakai duit pulak.

Hari ahad lepas,Imz dengan kawan-kawan pergi jalan-jalan..biasalah sh0pping time!
So,kali ni kita orang pergi Penang..dah bosan kat Alor Star..hehe..yela tu!
Jauh lah sikit perjalanannya..2 jam je pun!


Destinasinya..Jusco Perda,Penang
Berat hati nak bayar ni...hehe...elaun ciput je tau
dah dapat kasut satu..cukuplah kan..tak boleh boros(ingat..ingat!)
inilah peneman setia...Ina dan Raihan.Dorang pun sh0pping sakan jugak..hehe
Najihah...habis dah apa elaun cik kak ni?hehe....
dalam toilet...macam dah jadi satu kemestian pulak.Adoyai...

bila elaun dah habis..
mulalah duduk diam je kat hostel.hehe....

Wednesday, January 20, 2010

Selesa begini...


Selesa ku di sini..
tanpa igauan,tanpa bisikan

Selesa ku di sini,
tanpa harapan,tanpa angan-angan

Selesa ku di sini,
menghadapi realiti kehidupan,
menghadapi dugaan sebuah perjalanan

Selesa ku di sini,
mengikut arus yang telah di aturkan
meniti takdir yang bakal dilalui

Alhamdullilah,
aku selesa begini,
buat masa ini............


Friday, January 15, 2010

Idamkan ISTERI / SUAMI dikalangan ARTIS ???

Salam Guyz..
Pernah berlegar di kotak fikiran korang...nak memiliki,mendampingi golongan glamor bergelar artis/selebriti ni??
Yela...kerana terlalu fanatik pada seseorang artis tu,sampai menyimpan angan-angan untuk menjadi kekasih/tunang/isteri/suami kepada artis pujaan kita??

Kalau Imz adalah kot sikit...hehe..nak jadi isteri Kaer la kot! Wahaha...tolong jangan gelak yer..
Setiap orang kan ada angan-angan tapi janganlah kita terlalu obses dengannya..kang merana pulak jiwa bila tengok artis pujaan kita tu dah kahwin.

Mungkin ramai jejaka yang menangis,meraung..menjerit bila tahu Dato Siti Nurhaliza kahwin dengan Dato'K
hehehe..itu contoh lah kan!

Kalau dah obses sampai sanggup buat kad kahwin,bayangkan dia kahwin dengan Dato Siti tu melampaulah..
Ingat lagikan kes tu?ishhhh...tak payah la sampai macam tu!

Tak salah kita minat seseorang artis tu tapi janganlah sampai tahap memuja..
sampaikan makan tak basah,mandi tak lalu..Ehhhh...apa dah aku melalut ni?Pang!!!
Hehe..awake,Imz !!!

Ok la..itu mukadimah Imz untuk entri kali ni..ececehhh....poyo lak!
Imz nak share gambar dengan blogger lain..
Semalam Imz dengan kawan,Ina dan Raihan keluar Kangar..pergi The Store,ala..Kayangan Square yang 14 tingkat tu,tau ke?hehe...gurau jer k.Sori yer warga Perlis...

Masa tu penuh booth depan The Store..ingatkan ada ape.So,intai-intai la dari jauh..makin lama,makin dekat pulak dengan stage..haha.Ada

Ini antara gambar yang sempat diambil dengan artis-artis Malaysia kita..sokonglah filem tempatan,apakah???

Calon-calon isteri jelita yang korang boleh idamkan sekarang..hehe...
Barisan pelakon filem Pesona Ratu arahan Prof Razak Mohaiden yang akan ditayangkan bulan Mei ni..

Imz paling suka tengok Rina ni...manis jer orangnya...

yang ni pun ok jugak...tinggi mak oiii...

lesung pipit tu yang mahal..penambah perisa..hahaha
yang ni orang India..cantik jugak lah..

Selain dorang..ada jugak artis lain..
Liya Af4...tak delah minat pun tapi dah jumpa,ambil jela gambar...hahaha
Kapten Kit,Kapten Kit lah....hehe...tak pernah tengok dramanya..
Pierre Andre...tak minat sangat pun...
sambil menunggu kawan datang ambil,lepak kat depan bank kejap..alih-alih datang orang mamat smart nak ambil duit...pelik gak lah tengok gayanya..

Ina cakap...ehhh,Aweera lah!
Ape lagi terus say Hiiii....leh ambil gambar.Aweera pun terkejut kita orang kenal..katanya,baru ubah style rambut..sempat lah borak kejap.Yes,he's nice person...


15 Januari buat Kak Long...

Kak Long...,
15 Januari satu tarikh yang bermakna buatmu,
juga buat arwah abah dan ma kerana lahirnya puteri sulung mereka..
juga buat kami,adik-adikmu...

Kak Long...,
banyak sangat jasa Kak Long pada kita sekeluarga,
terutama jasa Kak Long pada Imma..
Imma akui tak terhitung semua itu.

Kak Long...,
Selepas arwah abah menghadap Ilahi,Kak Long tulang belakang keluarga,
Ma pun tau Kak Long mampu pikul tanggungjawab arwah,
cuma caranya sedikit berbeza..

Kak Long...,
Dalam hidup ini Imma bersyukur sangat,
Imma dilahirkan dalam keluarga kita,ditakdirkan menjadi adikmu..
Kerna Kak Long seorang kakak yang cukup istimewa

Kak Long...,
kadang-kadang Imma jarang dengar cakap Kak Long,
bawak masalah pada Kak Long,Kak Long memang marah
tapi jauh di sudut hati,Imma tau Kak Long marah kerana sayang
Demi membetulkan kekhilafan Imma dalam hidup ini..

Kak Long...,
...::::::...Selamat Hari Lahir...::::::....

"Ya ALLAH,kau panjangkan lah umur kakakku..Kau murahkan rezekinya,
kau sayangilah dia sebagaimana dia mengasihi kami sekeluarga..amin. "

Imma sayang Kak Long
Kami sekeluarga sayangkan Kak Long

p/s : pening betul nak fikir hadiah...hehe...tambah pening elaun tak masuk-masuk..

Monday, January 11, 2010

BENGANG..paham tak???


Salam Guyz

Memang Imz tengah bengang + tensi0n + geram sangat-sangat ni...
Macam lagu Akim tu lah,
"Aku bengang dengan sikapmu,
aku rasa buang masa...."
(baby pun tau bengang...tapi cute kan..hehe)

Rasa ingin tahu??
Chewahhh....eh,eh..tukar m00d pulak.
Imz tengah marah ni !!! (kawan-kawan yang rapat,please jangan gelak)
Imz memang marah ni..tapi dalam hati jer.hukhukhuk..(itulah kelemahanku)

Bukan apa,benda penting korang tak nak tolong...banyak sungguh alasan.Tapi benda yang sepatutnya korang buat,korang excited nak buat..sampaikan benda yang korang buat tu,susah nak diterima logik akal..

Inilah nasib bila kita tiada kuasa..suara kita langsung tak diendahkan.Sedih tol..
Tanya lebih-lebih sikit..kang kena marah pulak.Adoyai..habis tu macammana???

Yang susah kita,korang relex jer..yang rasa kita,korang selesa jer..
Hurmmm...

Asal lak si Imz ni melalut..bengang kat sape,apa kes ni???
KESnya !!!
Kipas bilik Imz kat hostel ni rosak..bukan sehari dua,tapi dah satu semester..
dah berpuluh kali buat report..tapi tarak tindakan.
Bila pergi buat aduan,
"Tulis jela report..kertas aduan banyak"
"Peruntukan tak ada..kami tak boleh buat apa-apa"

Mau tak hangin..bilik Imz dah macam Spa Q ni.
Kalau korang tak bengang ke..mesti bengang kan,tahap dewa ape??
Haaa...macam tulah..kalau cuaca sejuk,ada salji..tak adalah aden kecoh-kecoh nak report
Masalahnya cuaca panas..kalau tengah hari lagi lah..adoi..

Sekarang ni..Imz tak tau lah nak tunggu berapa sem lagi baru dorang datang nak repair..
Apa yang mampu untuk Imz buat,
tunggu...tunggu...dan TUNGGU.......
(sabar itu separuh daripada iman...kuatkan lah iman ku,ya ALLAH)


Saturday, January 9, 2010

Rindu 10 / 01 / 10



Apa korang buat hari minggu ni?
Emmm...teringat kat ma kat kampung,mesti duk sorang-sorang jer..Kesian ma.Tunggulah Imma posting nanti,mintak-mintak dapat Kelantan..amin.
Family kat KL?mesti seronok duk lepak sama-sama...tengok dorang 3G semalam pun dah jeles.Rindu r...hukhukhuk...

Dah seminggu Imz ada kat bumi Utara ni,jauh dari kampung...tapi ni tahun terakhir Imz kat Kangar,Perlis.InsyaALLAH...dah lama cheq kat sini,dah
5 tahun..tapi cakap utara takdelah hebat pun.Bunyi dah macam orang patani laks..haha..gagal kot!

Kahwin???
Itulah isu yang hangat dikalangan pelajar tahun akhir ni..yang dah
berpunya tu,semua pakat dah pikiaq pasal kahwin..huhu...
bulan depan,februari kawan sekelas Imz pun dah nak nikah..dah sampai jodoh Kak Nurul la ye.Baguslah..dah ready,dah stabil..kahwin jelakan.

Imz bila?
Huahuahua...lambat lagi den oii...tunggu abang kaer masuk meminang lambat ni.
Sape-sape yang jumpa Kaer..tolong tanyakan ehh
(dush2..berangan lagi ko yerrr!)

wahhhh....rindunya pada dia...asal duduk jauh sangat ehhh..haha(abaikan angan-angan minah jenin ni)

Hari ni..10 / 01 /10
Lawa giler tarikh ni siot..kan,kan?
Hari ni Imz ingat nak tengok dvd Boys Over Flowers la...
tengok buah hati gue,Gu Jun Pyo...hensem giler bangat si Gu Jun Pyo ni..
memang jatuh cinta lah daku padanya..credit to Kak Long sebabkan belikan DVD untuk adiknya yang banyak songeh ni...

K la,enjoy ur sunday before monday bluesssss....See yar


Wednesday, January 6, 2010

Rahsia Mata Wanita


Dari mana datangnya cinta? Dari mata turun ke hati..... Mata juga mengungkap pelbagai makna....firasat tersirat.

Namun firasat ini hanyalah sekadar menambah pengetahuan, tentang tingginya rahsia pusaka Melayu lama yg kaya dgn pelbagai ilmu tilikan tentang insan bergelar WANITA.
Sejauhmana kebenaran tidaklah diketahui dan mungkin sekadar kebetulan semata-mata....
Melalui mata jugak kita seolah-olah boleh melihat insan itu sedang gembira,sedih,resah dan sebagainya..kata orang,mata sukar untuk menipu..so,jom kita baca apa sikap kita,pasangan kita atau orang-orang disekeliling kita melalui M.A.T.A !!!

Saiz mata kecil

-Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.
-Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya.
-Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya.
-Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas.
-Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.


Saiz mata sedang

-Sederhana
-tidak banyak berahsia
-ada pertimbangan
-bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami

Saiz mata lebar

-Cukup kuat berahsia
- otak kurang cergas
-pemarah
-bertindak tanpa fikir panjang
-kurang teratur
-tiada arah tujuan dan putus asa.
-Tapi boleh setia.
-Nafsu syahwat tinggi.

Mata selalu berkedip

Pemaaf,
-senang dibawa berbincang,
-memahami dan sabar.
-Wanita ini baik

Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa,
-bijaksana,
-baik pekerti,
-setia, adil,
-bertanggungjawab,
-tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata cengkung

-Kurang memuaskan,
-materialistik,
-hidup dengannya boleh sengsara,
-kata manis tapi bohong,
-mahu senang,
-mudah curang,
-bila anda susah dia tidak peduli.


Mata redup

-Wanita ini mudah dipermainkan,
- tidak dapat kawal emosi,
-hati tidak tetap,
- banyak kenalan kurang sahabat,
-mengumpat, irihati,
-kejam, kasar
-mencemuh, pemarah.

Matanya seolah tersembul keluar

-Sifatnya baik
-rela,tabah,
-menyenangkan,ikut kata.
-Tapi mungkin tidak tepati janji,
-pendendam, tamak
-marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.

p/s : tak semestinya perkara yang ditafsirkan ini betul-betul..so,nilai la diri insan itu dengan lebih rasional kan..agak-agak mata Imz kategori mana ehh?hehe....

Tuesday, January 5, 2010

Jika Kau Ubah Fikiran...fikirkan aku yar!


Jika Kau Ubah Fikiran-Mila

Diriku sedar siapalah ku dimatamu
Hanya sebutir pasir di tempat kau berlabuh
Cukup disitu hasratku terkubur

Kau juga bilang
kau belum bersedia lagi
Untuk menganti pasangan dalam sanubari
Mungkin kerna masih rasa luka lama

Jika kau ubah fikiran
Aku kan sedia menanti
Jika kau perlukan teman
carilah disini

Jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan(saya,saya)
jika kau ubah fikiran

Aku kan serah segalanya oh kepadamu
Senang atau susah,aku tabah tuk menempuh
Tapi sayang hatimu belum terbuka

Aku maukan kamu
sungguh,benar dan jujur
Tapi sayang hatimu belum terbuka


Friday, January 1, 2010

Perjuangan belum selesai...

Perjuangan Imz masih belum selesai...chewaahhhh..ingat askar ke aper!
Hehe...actually,Imz dalam m00d yang agak sedih..huhu..bukan apa,kejap lagi dah nak balik kampus.
Bertolak pukul 8.30 pagi...emmmm...tumpang kawan Imz,Diana.
resah,gelisah...apa lagi eh?sedih tol nak tinggalkan Pasir Mas tercinta ni..dah tak boleh nak bermanja dengan ma lagi(entah-entah ma pun dah menyampah layan anak bongsu nyer ni)
Eheee....ala,ma confirm rindunya!

Before balik kampus,Imz make sure pergi ziarah pusara arwah abah dulu..rindu kat arwah tak payah ceritalah kan..tapi yang pergi tetap pergi.Cuma doa dan bacaan Al-Quran pengubat rindu untuk arwah abah..

Cerita 1 Januari 2010

Pergi Permata Hijrah,buat terapi mata..
Bagus r dia punya produk..Imz memang minat nak cuba..kalau boleh,tak nak dah pakai spek mata ni..huhu

Then,pergi Pantai Cahaya Bulan..cari batik..huhu..shopping time!
Thanks Kak Long belanja lagi..

Dah balik,kemas barang..online kejap..

Thats all for today

Goodbye Pasir Mas....

dalam fikiran : Dah fikir nak beli tiket balik kampung bulan Februari ni (gedikz tol nak balik)

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Monday, January 25, 2010

jom pi Penang!

Posted by imz at 9:00 PM 8 comments

Salam Guyz...

Sekarang ni nak blogwalking pun susah..line wifi kat kampus Imz dah dihadkan..dari pukul 7 pagi sampai 4 petang.Mana sempat nak update blog..pagi sampai petang asyik ada kuliah jer kan..

Update ni semata-mata nak story tentang program hujung minggu ler..biasalah,bila elaun dah masyukkk..
mula gatal tangan nak keluar duit dan berbelanja..hehe..
tapi semester ni kena banyak berjimat..dah nak praktikum 3 bulan,banyak pakai duit pulak.

Hari ahad lepas,Imz dengan kawan-kawan pergi jalan-jalan..biasalah sh0pping time!
So,kali ni kita orang pergi Penang..dah bosan kat Alor Star..hehe..yela tu!
Jauh lah sikit perjalanannya..2 jam je pun!


Destinasinya..Jusco Perda,Penang
Berat hati nak bayar ni...hehe...elaun ciput je tau
dah dapat kasut satu..cukuplah kan..tak boleh boros(ingat..ingat!)
inilah peneman setia...Ina dan Raihan.Dorang pun sh0pping sakan jugak..hehe
Najihah...habis dah apa elaun cik kak ni?hehe....
dalam toilet...macam dah jadi satu kemestian pulak.Adoyai...

bila elaun dah habis..
mulalah duduk diam je kat hostel.hehe....

Wednesday, January 20, 2010

Selesa begini...

Posted by imz at 6:34 AM 0 comments

Selesa ku di sini..
tanpa igauan,tanpa bisikan

Selesa ku di sini,
tanpa harapan,tanpa angan-angan

Selesa ku di sini,
menghadapi realiti kehidupan,
menghadapi dugaan sebuah perjalanan

Selesa ku di sini,
mengikut arus yang telah di aturkan
meniti takdir yang bakal dilalui

Alhamdullilah,
aku selesa begini,
buat masa ini............


Friday, January 15, 2010

Idamkan ISTERI / SUAMI dikalangan ARTIS ???

Posted by imz at 11:21 PM 2 comments
Salam Guyz..
Pernah berlegar di kotak fikiran korang...nak memiliki,mendampingi golongan glamor bergelar artis/selebriti ni??
Yela...kerana terlalu fanatik pada seseorang artis tu,sampai menyimpan angan-angan untuk menjadi kekasih/tunang/isteri/suami kepada artis pujaan kita??

Kalau Imz adalah kot sikit...hehe..nak jadi isteri Kaer la kot! Wahaha...tolong jangan gelak yer..
Setiap orang kan ada angan-angan tapi janganlah kita terlalu obses dengannya..kang merana pulak jiwa bila tengok artis pujaan kita tu dah kahwin.

Mungkin ramai jejaka yang menangis,meraung..menjerit bila tahu Dato Siti Nurhaliza kahwin dengan Dato'K
hehehe..itu contoh lah kan!

Kalau dah obses sampai sanggup buat kad kahwin,bayangkan dia kahwin dengan Dato Siti tu melampaulah..
Ingat lagikan kes tu?ishhhh...tak payah la sampai macam tu!

Tak salah kita minat seseorang artis tu tapi janganlah sampai tahap memuja..
sampaikan makan tak basah,mandi tak lalu..Ehhhh...apa dah aku melalut ni?Pang!!!
Hehe..awake,Imz !!!

Ok la..itu mukadimah Imz untuk entri kali ni..ececehhh....poyo lak!
Imz nak share gambar dengan blogger lain..
Semalam Imz dengan kawan,Ina dan Raihan keluar Kangar..pergi The Store,ala..Kayangan Square yang 14 tingkat tu,tau ke?hehe...gurau jer k.Sori yer warga Perlis...

Masa tu penuh booth depan The Store..ingatkan ada ape.So,intai-intai la dari jauh..makin lama,makin dekat pulak dengan stage..haha.Ada

Ini antara gambar yang sempat diambil dengan artis-artis Malaysia kita..sokonglah filem tempatan,apakah???

Calon-calon isteri jelita yang korang boleh idamkan sekarang..hehe...
Barisan pelakon filem Pesona Ratu arahan Prof Razak Mohaiden yang akan ditayangkan bulan Mei ni..

Imz paling suka tengok Rina ni...manis jer orangnya...

yang ni pun ok jugak...tinggi mak oiii...

lesung pipit tu yang mahal..penambah perisa..hahaha
yang ni orang India..cantik jugak lah..

Selain dorang..ada jugak artis lain..
Liya Af4...tak delah minat pun tapi dah jumpa,ambil jela gambar...hahaha
Kapten Kit,Kapten Kit lah....hehe...tak pernah tengok dramanya..
Pierre Andre...tak minat sangat pun...
sambil menunggu kawan datang ambil,lepak kat depan bank kejap..alih-alih datang orang mamat smart nak ambil duit...pelik gak lah tengok gayanya..

Ina cakap...ehhh,Aweera lah!
Ape lagi terus say Hiiii....leh ambil gambar.Aweera pun terkejut kita orang kenal..katanya,baru ubah style rambut..sempat lah borak kejap.Yes,he's nice person...


15 Januari buat Kak Long...

Posted by imz at 8:34 AM 0 comments
Kak Long...,
15 Januari satu tarikh yang bermakna buatmu,
juga buat arwah abah dan ma kerana lahirnya puteri sulung mereka..
juga buat kami,adik-adikmu...

Kak Long...,
banyak sangat jasa Kak Long pada kita sekeluarga,
terutama jasa Kak Long pada Imma..
Imma akui tak terhitung semua itu.

Kak Long...,
Selepas arwah abah menghadap Ilahi,Kak Long tulang belakang keluarga,
Ma pun tau Kak Long mampu pikul tanggungjawab arwah,
cuma caranya sedikit berbeza..

Kak Long...,
Dalam hidup ini Imma bersyukur sangat,
Imma dilahirkan dalam keluarga kita,ditakdirkan menjadi adikmu..
Kerna Kak Long seorang kakak yang cukup istimewa

Kak Long...,
kadang-kadang Imma jarang dengar cakap Kak Long,
bawak masalah pada Kak Long,Kak Long memang marah
tapi jauh di sudut hati,Imma tau Kak Long marah kerana sayang
Demi membetulkan kekhilafan Imma dalam hidup ini..

Kak Long...,
...::::::...Selamat Hari Lahir...::::::....

"Ya ALLAH,kau panjangkan lah umur kakakku..Kau murahkan rezekinya,
kau sayangilah dia sebagaimana dia mengasihi kami sekeluarga..amin. "

Imma sayang Kak Long
Kami sekeluarga sayangkan Kak Long

p/s : pening betul nak fikir hadiah...hehe...tambah pening elaun tak masuk-masuk..

Monday, January 11, 2010

BENGANG..paham tak???

Posted by imz at 8:10 PM 12 comments

Salam Guyz

Memang Imz tengah bengang + tensi0n + geram sangat-sangat ni...
Macam lagu Akim tu lah,
"Aku bengang dengan sikapmu,
aku rasa buang masa...."
(baby pun tau bengang...tapi cute kan..hehe)

Rasa ingin tahu??
Chewahhh....eh,eh..tukar m00d pulak.
Imz tengah marah ni !!! (kawan-kawan yang rapat,please jangan gelak)
Imz memang marah ni..tapi dalam hati jer.hukhukhuk..(itulah kelemahanku)

Bukan apa,benda penting korang tak nak tolong...banyak sungguh alasan.Tapi benda yang sepatutnya korang buat,korang excited nak buat..sampaikan benda yang korang buat tu,susah nak diterima logik akal..

Inilah nasib bila kita tiada kuasa..suara kita langsung tak diendahkan.Sedih tol..
Tanya lebih-lebih sikit..kang kena marah pulak.Adoyai..habis tu macammana???

Yang susah kita,korang relex jer..yang rasa kita,korang selesa jer..
Hurmmm...

Asal lak si Imz ni melalut..bengang kat sape,apa kes ni???
KESnya !!!
Kipas bilik Imz kat hostel ni rosak..bukan sehari dua,tapi dah satu semester..
dah berpuluh kali buat report..tapi tarak tindakan.
Bila pergi buat aduan,
"Tulis jela report..kertas aduan banyak"
"Peruntukan tak ada..kami tak boleh buat apa-apa"

Mau tak hangin..bilik Imz dah macam Spa Q ni.
Kalau korang tak bengang ke..mesti bengang kan,tahap dewa ape??
Haaa...macam tulah..kalau cuaca sejuk,ada salji..tak adalah aden kecoh-kecoh nak report
Masalahnya cuaca panas..kalau tengah hari lagi lah..adoi..

Sekarang ni..Imz tak tau lah nak tunggu berapa sem lagi baru dorang datang nak repair..
Apa yang mampu untuk Imz buat,
tunggu...tunggu...dan TUNGGU.......
(sabar itu separuh daripada iman...kuatkan lah iman ku,ya ALLAH)


Saturday, January 9, 2010

Rindu 10 / 01 / 10

Posted by imz at 8:21 PM 8 comments


Apa korang buat hari minggu ni?
Emmm...teringat kat ma kat kampung,mesti duk sorang-sorang jer..Kesian ma.Tunggulah Imma posting nanti,mintak-mintak dapat Kelantan..amin.
Family kat KL?mesti seronok duk lepak sama-sama...tengok dorang 3G semalam pun dah jeles.Rindu r...hukhukhuk...

Dah seminggu Imz ada kat bumi Utara ni,jauh dari kampung...tapi ni tahun terakhir Imz kat Kangar,Perlis.InsyaALLAH...dah lama cheq kat sini,dah
5 tahun..tapi cakap utara takdelah hebat pun.Bunyi dah macam orang patani laks..haha..gagal kot!

Kahwin???
Itulah isu yang hangat dikalangan pelajar tahun akhir ni..yang dah
berpunya tu,semua pakat dah pikiaq pasal kahwin..huhu...
bulan depan,februari kawan sekelas Imz pun dah nak nikah..dah sampai jodoh Kak Nurul la ye.Baguslah..dah ready,dah stabil..kahwin jelakan.

Imz bila?
Huahuahua...lambat lagi den oii...tunggu abang kaer masuk meminang lambat ni.
Sape-sape yang jumpa Kaer..tolong tanyakan ehh
(dush2..berangan lagi ko yerrr!)

wahhhh....rindunya pada dia...asal duduk jauh sangat ehhh..haha(abaikan angan-angan minah jenin ni)

Hari ni..10 / 01 /10
Lawa giler tarikh ni siot..kan,kan?
Hari ni Imz ingat nak tengok dvd Boys Over Flowers la...
tengok buah hati gue,Gu Jun Pyo...hensem giler bangat si Gu Jun Pyo ni..
memang jatuh cinta lah daku padanya..credit to Kak Long sebabkan belikan DVD untuk adiknya yang banyak songeh ni...

K la,enjoy ur sunday before monday bluesssss....See yar


Wednesday, January 6, 2010

Rahsia Mata Wanita

Posted by imz at 11:44 PM 5 comments

Dari mana datangnya cinta? Dari mata turun ke hati..... Mata juga mengungkap pelbagai makna....firasat tersirat.

Namun firasat ini hanyalah sekadar menambah pengetahuan, tentang tingginya rahsia pusaka Melayu lama yg kaya dgn pelbagai ilmu tilikan tentang insan bergelar WANITA.
Sejauhmana kebenaran tidaklah diketahui dan mungkin sekadar kebetulan semata-mata....
Melalui mata jugak kita seolah-olah boleh melihat insan itu sedang gembira,sedih,resah dan sebagainya..kata orang,mata sukar untuk menipu..so,jom kita baca apa sikap kita,pasangan kita atau orang-orang disekeliling kita melalui M.A.T.A !!!

Saiz mata kecil

-Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.
-Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya.
-Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya.
-Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas.
-Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.


Saiz mata sedang

-Sederhana
-tidak banyak berahsia
-ada pertimbangan
-bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami

Saiz mata lebar

-Cukup kuat berahsia
- otak kurang cergas
-pemarah
-bertindak tanpa fikir panjang
-kurang teratur
-tiada arah tujuan dan putus asa.
-Tapi boleh setia.
-Nafsu syahwat tinggi.

Mata selalu berkedip

Pemaaf,
-senang dibawa berbincang,
-memahami dan sabar.
-Wanita ini baik

Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa,
-bijaksana,
-baik pekerti,
-setia, adil,
-bertanggungjawab,
-tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata cengkung

-Kurang memuaskan,
-materialistik,
-hidup dengannya boleh sengsara,
-kata manis tapi bohong,
-mahu senang,
-mudah curang,
-bila anda susah dia tidak peduli.


Mata redup

-Wanita ini mudah dipermainkan,
- tidak dapat kawal emosi,
-hati tidak tetap,
- banyak kenalan kurang sahabat,
-mengumpat, irihati,
-kejam, kasar
-mencemuh, pemarah.

Matanya seolah tersembul keluar

-Sifatnya baik
-rela,tabah,
-menyenangkan,ikut kata.
-Tapi mungkin tidak tepati janji,
-pendendam, tamak
-marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.

p/s : tak semestinya perkara yang ditafsirkan ini betul-betul..so,nilai la diri insan itu dengan lebih rasional kan..agak-agak mata Imz kategori mana ehh?hehe....

Tuesday, January 5, 2010

Jika Kau Ubah Fikiran...fikirkan aku yar!

Posted by imz at 1:19 AM 0 comments

Jika Kau Ubah Fikiran-Mila

Diriku sedar siapalah ku dimatamu
Hanya sebutir pasir di tempat kau berlabuh
Cukup disitu hasratku terkubur

Kau juga bilang
kau belum bersedia lagi
Untuk menganti pasangan dalam sanubari
Mungkin kerna masih rasa luka lama

Jika kau ubah fikiran
Aku kan sedia menanti
Jika kau perlukan teman
carilah disini

Jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan(saya,saya)
jika kau ubah fikiran

Aku kan serah segalanya oh kepadamu
Senang atau susah,aku tabah tuk menempuh
Tapi sayang hatimu belum terbuka

Aku maukan kamu
sungguh,benar dan jujur
Tapi sayang hatimu belum terbuka


Friday, January 1, 2010

Perjuangan belum selesai...

Posted by imz at 9:34 AM 2 comments
Perjuangan Imz masih belum selesai...chewaahhhh..ingat askar ke aper!
Hehe...actually,Imz dalam m00d yang agak sedih..huhu..bukan apa,kejap lagi dah nak balik kampus.
Bertolak pukul 8.30 pagi...emmmm...tumpang kawan Imz,Diana.
resah,gelisah...apa lagi eh?sedih tol nak tinggalkan Pasir Mas tercinta ni..dah tak boleh nak bermanja dengan ma lagi(entah-entah ma pun dah menyampah layan anak bongsu nyer ni)
Eheee....ala,ma confirm rindunya!

Before balik kampus,Imz make sure pergi ziarah pusara arwah abah dulu..rindu kat arwah tak payah ceritalah kan..tapi yang pergi tetap pergi.Cuma doa dan bacaan Al-Quran pengubat rindu untuk arwah abah..

Cerita 1 Januari 2010

Pergi Permata Hijrah,buat terapi mata..
Bagus r dia punya produk..Imz memang minat nak cuba..kalau boleh,tak nak dah pakai spek mata ni..huhu

Then,pergi Pantai Cahaya Bulan..cari batik..huhu..shopping time!
Thanks Kak Long belanja lagi..

Dah balik,kemas barang..online kejap..

Thats all for today

Goodbye Pasir Mas....

dalam fikiran : Dah fikir nak beli tiket balik kampung bulan Februari ni (gedikz tol nak balik)

Click C.I.N.T.A

asasa