Saturday, October 31, 2009

Luahan Scha Al-Yayha...


Bismillah.


i dunno wether i shud do this or not. but my heart says i shud,so here i am. a confession im gonna make..




i believe most of you know about whats going on between me and him. ya, haluan masing2.. dulu when we were together, i admitted and went public about it. jadi bila dah habis juga, i know i should come clean and tell the thruth as well. didnt wana prolong this.




as human, as a girl, to me breaking up is one hell of a thing to do, the hardest thing to do i must say. people may think im a strong girl. im kasar and i can deal with this easily =) and i always look fin and happy but only God knows what im going thru now. we can say things that help to ease the pain, yes terima kasih sangat atas semangat yg diberi. i really appreciate it. i really do, thanks tapi selalunya its easier said than done.




im dealing with it now. its time, my time. scha terpaksa deal dengan benda yg tak enak, yg tak dapat dielakkan. hope it happened for good. saya kurang bernasib baik, bila benda ni berlaku jugak ke atas saya. its sad. really sad.
kita plan, kita usaha, kita doa tapi it still His call. kalau Dia dah tentukan mcmtu, macamtu lah jadinya. kita usaha, dont give up and give the hardest to fight for what we want but things dont always turn out the way kita nak. kan? jadi kita telan lah walau sakit mcm mana pun. saya ada bahagian saya, dia ada bahagian dia.




saya cuma minta semua orang faham, dan tak payah menyalahkan sesiapa sebab benda yg terjadi ni pun sebenarnya bukan kami yg minta.. it happened just like that no matter how hard we avoid it.Breaking up is not a nice feeling. jadi i hope people would give time or space to both of us. dont speculate, dont judge dont label.. we all go thru this, dont we? we forgive and forget, no hatred, suci dan bersihkan hati. jadilah orang baru, yg lebih berjaya di dunia dan akhirat.



belum habis pasal ni lagi, timbul cerita baru. yg ada macam2 versi.orang bercakap seolah olah mereka tau apa yg terjadi sedangkan yg tau hanya me and him.. timbul pihak ketiga, which to me is the most ridiculous ive ever kena. itulah adat. bila berkawan pulak dengan orang lain,dikatakan bercinta. Dan timbul ceritra kononnya dia romeo..



all this while, i always sincere and i will always be. trust me. baru ‘luka’, belum pulih, terus nak ‘berlari’ lagi? impossible ! God knows how i feel and what i do. Cukuplah..scha tak sepatutnya go public mcm ni tapi TUJUAN scha tulis note ni adalah sebab scha nak jawab kebanyakkan soalan fans kat sini. what u heard is true.jadi lepas ni, please understand. we both going thru some changes in life, shitty ones. just need to toughen up and move on, kan?



its part of life, a process that can better ourselves, and make us stronger. apa yg terjadi , biarlah kept to ourselves. im sure he agress with me =)
please respect my future, and his future as well.



last but not least, its not easy, susah sangat but we have no choice. whatever happens, i hope you guys will support me, and him. and the show that we gonna do together. teruskan menyokong. teruskan bersama kami, dan juga maaf kalau kami menghampakan semua.



scha harap anda akan sokong SB dan saya akan cuba yg terbaik. teruskan menonton Awan Dania 2 dan Papadom di pawagam .
we look good together,we are made for each other but we dont meant to be together….my prayers are with you and family. have a wonderful life ahead.
D.





p/s: harap semua tidak menjadikan note ini sebagai isu, terima lah confession ikhlas dr hati saya. habiskan terus di sini, look forward. bukan untuk publisiti,hanya utk menjawab persoalan semua di sini.
no more why when and how.byebyehave a great mondaysalam
scha alyahya.




note:


luahan ini Imz ambil dari satu laman web and i know its truly from Scha.


Imz memang minat dengan Scha Al-Yahya,dan sebagai peminat dia..terasa sedih jugak bila tau dia break dengan Fahrin.


For Scha,
hope u'll be strong dear...


All the Best 'Red Warriors'

'GOMO KELATE GOMO !!!!!!!!!'

Merah membara semangat jawa betullah Red Warriors kita ni..bangga ambo jadi ore kelate.hehe..Tahniah pasukan KELANTAN kerana melayakkan diri ke final PIALA MALAYSIA!!!


Bersemangat Imz malam ni tengok perlawanan Kelantan vs Perlis.Asalnya memang teringin nak pergi Stadium Perlis tu..bukan jauh pun dari tempat Imz tapi tak de 'geng' lah.Hehe..Jangan ingat perempuan tak minat bola tau!So tengok kat TV jela..takpe..itukan bukan main bersorok2 bila tengok pemain-pemain Kelantan beraksi penuh bersemangat.Syabasss!!!


Pemain Kelate yang paling Imz sukeeeeeee dan tabik spring lah kate orang..FARHAN !!!

tengok gaya beliau...cehhhh...macho giler kan..hehe...

tahniah Farhan,kerana kakimu yang menyumbat 5 gol untuk Kelantan ke final!!!


Masa Piala FA hari itu,family Imz yang kat Kelantan sanggup turun KL semata-mata nak tengok game tu.Betapa kuatnya jiwa kami rakyat Kelantan bersatu hati demi negeri tercinta.Cehhh...terlebih sudaaa..

Even kalah...kami tetap puas hati dan bangga dengan pasukan 'Red Warriors'


Esok lepas perlawanan,family Imz yang kat Pasir Mas bertolak balik.Satu keluarga hantar kat LCCT,Imz je masa tu dah tak ada..dalam bus on the way balik Perlis

(kesian dooeee,terasing lak aku)


Dalam bus,dapat sms dari akak,bunyinyeeeeeeeee...

"Dik,kito ore jupo pemain Kelate kat airport ni.Rugi mu tak dok.Farhan hensem,dik"


Kita orang memang sayang giler dengan team Kelantan ni

Kebetulan penerbangan keluarga Imz sama dengan dorang..hehe...

so,layan jela pic-pic ni ye

(gambar ahli keluarga terpaksa di'crop'..dorang tak nak publisiti.ngeeee)


Syaamil dan Syaariz pun still pakai baju Red Warriors yang dorang beli kat stadium Bukit Jalil masa game Piala Malaysia tu.

cehhh...macho kan wira-wira kami.Syaariz bila pulak nak besar?

Ganti abang-abang ni.Kasi ChekShu bangga sikit..hehe




favourite player ku....Farhan(muka cam Marcell,penyanyi Indon)





Farhan,sukeeee kamooooo...hehe




Norfarhan Terbayang Pentas Perlawanan Akhir



Ditulis oleh Kosmo
SATURDAY, 31 OCTOBER 2009 09:02
KETIADAAN kapten Kelantan, Indra Putra Mahayuddin pada aksi separuh akhir kedua Piala Malaysia malam ini mungkin dianggap satu berita baik buat Perlis.
Bagaimanapun, kelibat beberapa pemain Kelantan yang lain perlu diberi perhatian oleh skuad Singa Utara itu untuk mengelakkan episod duka mereka kembali berulang.
Norfarhan Mohamad (gambar) antara yang perlu diberi perhatian kerana pemain ini juga antara penggempur yang produktif untuk mereali- sasikan harapan Kelantan mara ke pentas akhir yang dijadualkan pada 7 November ini.
"Sebelum ini Indra banyak terlibat dalam menghasilkan gerak membantu pemain penyerang tetapi selepas ketiadaannya kami perlu lebih bekerja keras untuk menembusi gawang Perlis.
"Saya yakin rakan-rakan lain sudah bersedia dan 90 minit terakhir ini perlu dimanfaatkan sebaik mungkin," kata Norfarhan yang kini sudah mengumpul empat gol sepanjang kempen Piala Malaysia.
Norfarhan menambah, dia dan rakan- rakan sepasukannya perlu mencari gol awal bagi mengelak sebarang tekanan.
"Jika kami menjaringkan gol awal, sudah tentu moral pemain Perlis semakin jatuh, apatah lagi mereka perlu menjaringkan empat gol jika mahu ke final.
"Kami memang sebuah pasukan yang gemar menggunakan taktik menyerang dan saya percaya jurulatih (B. Sathianathan) akan menggunakan pendekatan yang sama berdepan Perlis malam esok (malam ini)," ujarnya.
Jelas Norfarhan lagi, dia dan rakan-rakannya kini sudah tidak sabar untuk turun menentang Perlis walaupun sedar terpaksa berdepan dengan tugas berat, bukan sahaja daripada pemain lawan tetapi para penyokong Perlis yang akan membanjiri stadium.
"Semangat kami ketika ini sangat tinggi untuk memastikan hasrat menjejakkan kaki ke final tercapai. Saya akui kami memang sudah sebelah kaki ke final tetapi perlu berwaspada kerana apa jua boleh berlaku dalam 90 minit.
"Saya atau sesiapa sahaja yang menjaringkan gol itu tidak penting. Bagi kami, menumpaskan Perlis di laman mereka pastinya suatu kenangan yang cukup manis," jelasnya.


Harapnya kali ni Kelantan boleh menebus kekalahan pada Piala Malaysia hari tu..


Nak tengok kat stadium....emmm...
"Gomo Kelate Gomo"
teruskan usaha...ngeeeee




Friday, October 23, 2009

Sepikan diri buat seketika

Salam Guyz
Imz sekarang ada masalah..lappy Imz tak boleh on langsung ,keluar ACER je..then hang.dah dekat seminggu tak boleh on ni.So,rasa tension sangat.Imz pinjam lappy kawanla,Raihan untuk update blog yang hampir bersawang dah ni..so,thanks a lot Raihan.
Seriously,rindu banget nak blogging..tapi terpaksa la stop sekejap.
Maybe Imz turun KL untuk dapatkan rawatan lanjut kat lappy Imz..pergi Acer nyer bengkel la kot,huhu...
So,buat sementara Imz terpaksa hilangkan diri dari dunia blogging k
Will miss u all..
adios

Wednesday, October 14, 2009

Serbu JPN

Salam Guyz
Sihat ke?Imz terpaksa lappy members untuk update blog..lappy Imz dah seminggu tak boleh on.Macam sioottt jer...tension2..
Layan jela pic-pic masa Imz ngan members satu batch pergi Bina Insan Guru siri 6 kat Jabatan Pelajaran Negeri Perlis
sengalnya daku....hehe


me & sarina


meen,ienaz,me,rehan,minder,diana dan fiza


aik...mataku ku tertutup..


halis interprameeee dari belakang



amoi-amoi menunggu.bosan r tu...


sibuk borak semua..




'dia' masih K.O

sambungan tak boleh tanpa 'dia'




Masa 'dia' tiada..Imz memang jadi macam murung jer(konon!).Tapi betullah..leh nampak tau perubahan m00d saya jadi kurang ceria..wakaka..perasan!

Itulah tandanya..bahawa Imz betul-betul tak boleh hidup tanpa 'dia'.

Can u see that,dear???
Yang lagi buat Imz sedih..'dia' jauh dari Imz sebab 'dia' ade masalah,'dia' kurang sihat.Masa Imz jumpa 'dia' lepas dua hari..tuan rumah yang 'dia' tumpang cakap,'dia' masih tak ok..'dia' mungkin perlukan rawatan lanjut tapi rawatan tu memerlukan kos yang agak tinggi.Mana Imz ada duit nak support kos rawatan 'dia' dan buat Imz lagi sedih...Imz terpaksa berpisah berminggu-minggu dengan 'dia'.

Dua hari tanpa 'dia' pun dah sasau..inikan pulak berminggu-minggu.

Mana tahannnnnnnnnnnnnnnnnnn......

Tapi bila fikir balik...salah Imz jugak,terlalu berharap pada 'dia'..tak kisah lah 'dia' penat ke tak,Imz paksa jugak 'dia' aktif..teman Imz,tak boleh tinggalkan Imz sorang-sorang!

Sorry dear...maybe 'dia' need a rest



Dah 4 tahun lebih Imz dengan 'dia',

bertahan jugak 'dia' dengan Imz ehh...hehe...ni yang buat Imz sayang 'dia'

Sekarang 'dia' dah ada disisi Imz..teman Imz..tapi kesihatan 'dia' tak pulih lagi,'dia' mungkin akan buat hal bila-bila masa jer..sekarang ni Imz cuba layan 'dia' dengan baik,dah tak paksa 'dia' aktif sangat..bagi 'dia' berehat sikit..cehhh...baik kan Imz????

Nak kenal 'dia' siapa ehh???

ini lah dia....buat hati pengarang jantung Imz,segala-galanya buat Imz..

u're my everythings...huhuhu

tengok..bateri pun dah tak ada..ganas betul tuannya pakai...haha

selepas amik 'mypinky' dari menjalani rawatan..dia masih tak stabil..huhu...cian dia


ngee...cantik tak wallpaper dia?wakaka...jangan kutuk2 ye..

Guyz..doakan 'dia' cepat sembuh ehh...walaupun harapan amat tipis.

Imz betul-betul perlukan 'dia',

tanpa 'dia'
i'm not blogger!!!

Tuesday, October 13, 2009

Weekend punya cerita!

Salam Guyz..

Weekend hari tu,Imz rezeki murah lagi..hehe...bukan menang loteri eh! tapi dapat jemputan ke rumah Summayyah..makan nasi..thanks yar Summayyah..



Before keluar..sempat lagi Imz pose depan meja study..kihkihkih...

Next destination...

kita orang pergi Tasik Darul Aman,kat Jitra..dah lama teringin nak pergi tasik tu..asyik ngedap dari jauh jer,bila lalu highway tu..huhu..


Impian saya tercapai...hehe..suka2x!!!



Dapat jugak naik kereta/bot ke ape ntah..Imz pun tak tau nama dia..
hehe...
Naik dengan Sarina..sape lagi kan..hahaha...


Kami teruja lol !!!

Seronok banget...ada kawan Imz cakap,selalulah datang..leh kayuh2x sampai berpeluh..

masa 30minit yang diberikan tak cukup...huhuorang lain dah naik ke darat,we all still kayuh jauh2..semata-mata nak posing..ngeeee
inilah geng-geng bus sekolah(pastikan nada betul)..hahahaha...

Credit to Adib for snap our pictures
Nak pergi lagi???sape nak bawak kan ehhh...ngeee

Tak boleh tanpa 'dia'..

Salam Guyz
Imz sedih giler beberapa hari lepas..sebab Imz kehilangan'dia',sampai hati 'dia' buat Imz macam ni.Salah ke Imz terlalu mengharapkan 'dia'....hukhukhuk...sebab terlalu bergantung pada 'dia','dia' buat hal..dan merajuk dengan Imz..
Sebab 'dia' lah Imz terpaksa sepikan blog ini buat seketika..bagi ruang pada 'dia' pulih dan cool balik.Masa 'dia' pergi,tinggalkan Imz selama dua hari...wahhh...hati ini gundah gulana rasanya.Sunyi beb tanpa 'dia'..selalunya 'dia' yang akan temankan Imz setiap hari,tak pernah jemu.Rindu jangan cerita lah...rindu banget.Tapi Imz tabahkan hati..belajar berjauhan dengan 'dia' untuk seketika..biar 'dia' tenangkan diri buat seketika.
Masa 'dia' tinggalkan Imz..Imz bosan giler,pinjam novel-novel kawan untuk isi masa lapang.Dah lama Imz tak baca novel...sekali baca,best jugak..
Tapi dalam hati still teringat 'dia',rindu 'dia'...bila lah 'dia' nak ok dan comeback to me...
siapa 'dia'???
............................................................
nanti Imz update k..

Friday, October 9, 2009

MooD saya kURanggggggg

Salam Guyz..
Hari Jumaat ni semua berjalan seperti biasa,pergi taklimat BIG dan balik rehat kat bilik.Dalam pukul 4 lebih..baru orang dapat repair sistem eletrik,so tak ada eletrik buat sementara waktu.
Then...something happen...huhu..make me badm00d..tentang kawan.Titik!
Syukur sangat sahabat Imz,Azni on ym..
I really need someone to 'luahkan perasaan'
Thanks Azni and 'kawan' for b
eing there.
Really appreciate you as my buddy forever,dear!!!Imz bila ada problem,sure kena cari siapa-siapa nak luahkan..tak suka pendam sorang-sorang.Sure nak cerita kat orang lain,baru rasa lega..Sekarang dah rasa lega sikit.
Hati ni memang cepat terasa tapi Imz bukan jenis pendendam..tak akan simpan lama.Dah release,Imz lupakan je.Easyyyyyyyyyy

Alhamdullilah,I'm okay


Thursday, October 8, 2009

raya@imZone

Jumaat datang lagi..
best la kan sebab dapat rehat tapi bila fikir balik bosan pun ada,terperap je kat bilik.Huhu....nasib la kan..
Imz tak ada idea la nak post entri ape..
so,tengok jela gambar-gambar Imz waktu raya hari itu.
Raya kan sebulan..ngeee

posing dengan kereta Kak Dah.
Lesen pun tak ambil lagi,berangan nak bawak kereta.huhu...


Pssttttt....babai..tata..titu...

Monday, October 5, 2009

Deqwan's Open House

Salam Guyz..
Dah berapa rumah terbuka korang serbu ekkk?Ngee...Imz pun tak lepaskan peluang nak jalan-jalan sambil makan free ni.Sy0ookkk tu..hehe...
Ahad,5 Oktober 2009 kita orang pergi rumah Deqwan kat Beseri,bukan rumah terbuka pun.Imz and the geng's yang paksa dia bukakan rumah untuk kami.Wahaha...cian Deqwan terpaksa masak untuk anak-anak dara yang kebuluran ni.

Tengok gambar jela eh....
  • Halis dan Deqwan tak menoleh saat menikmati hidangan yang lazatttt lagi superb!!! Ngee...pujian lebih untuk Chef Deqwan

  • Bila dah kena puji,tersengeh-sengeh la Chef kita ni..Licin beb pingan nyer,tandanya masakan dia amattttt sedap hingga menjilat jari gitu


  • Dah habis makan mee goreng,kerepek time la pulak.Tekun si Jihah dan Raihan habiskan kerepek...hahaha

  • Kak Nurul,Jihah dan Rehan..sempat lagi korang baca paper ehh

  • Sumayyah nampak lesung pipit lagi...Halis poyos jek..huhu

  • Sarina dan Sumayyah..bila rumah Mayah nyer turn lak?Waiting.....loading...huhu

  • Lastly baru kuar gambar cheq naaa...nasib ler...ngeee
Rumah siapa lagi yang rasa-rasanya terbuka..
sila contact saya...
012-9xxxxxx
hehe...

Pesta Tanglung IPG Perlis



Pada hari sabtu lepas,4 October 2009...
ada dua perkara penting terjadi dalam hidup Imz..
hehe...penting la sangat.

One of that,4/10 is my sister's birtday,

Kak Unie !!!
So,Imz ambil peluang ni nak wish u,
"Happy Birthday myLOVELY
sis...Kak Unie"
semoga panjang umur akakku..
jadi isteri dan mama yang mithali yar..
Imma sayang Kak Unie!!!
(tak tahan beb!!!)

K,next story lak sambutan Pesta Tanglung kat IPG kampus Perlis,Kangar.
My chinese classmate yang arrange this programme..
so,lets see the scenery..


sokongan padu beb dari penonton masa tengok persembahan
comey kan dak toncang merah tu???

antara persembahan drama yang menarik..
even dipersembahkan dalam bahasa Cina dan kami memang tak faham sepatah haram pun tapi boleh tergelak jugak lah...si Najihah lagi la..boleh cakap drama ni sedih..adooiiiii
mana dia belajar bahasa cina ntah..haha
persembahan tarian kipas dan ribbon..
best jugak..enjoy jela kan
peace!!!
inilah salah seorang penari tarian kipas tu...
comey kan amoi ni??dia budak junior Imz..


Chong Eee,cik mek molek dari Kelate ni...ngeee..
Dia satu batch dengan Imz jugak cuma kelas je lain,dia kelas Matematik A
Tinggi jugok mu ni Chong Eee???pendeknya aku!!!

Berseri-seri amoi kita ni.
Yan Yee dan Schu Chiam classmate Imz..dua-dua dah nak kahwin.
Si Peggy,classmate kesayangan Najihah dan Sarina...
Haaa...she's still single..siapa mau???hehe...

Last event,kita orang dapat tanglung...yihaaaaaa
syokkkk w0000

posing dengan Tanglung percuma
Alahai awat muka hang Raihan???hehe...seposen jek!
Kami amalkan '1 Malaysia'
wokehhh!!!!

Imz'Journey

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails

Saturday, October 31, 2009

Luahan Scha Al-Yayha...

Posted by imz at 11:56 AM 4 comments

Bismillah.


i dunno wether i shud do this or not. but my heart says i shud,so here i am. a confession im gonna make..




i believe most of you know about whats going on between me and him. ya, haluan masing2.. dulu when we were together, i admitted and went public about it. jadi bila dah habis juga, i know i should come clean and tell the thruth as well. didnt wana prolong this.




as human, as a girl, to me breaking up is one hell of a thing to do, the hardest thing to do i must say. people may think im a strong girl. im kasar and i can deal with this easily =) and i always look fin and happy but only God knows what im going thru now. we can say things that help to ease the pain, yes terima kasih sangat atas semangat yg diberi. i really appreciate it. i really do, thanks tapi selalunya its easier said than done.




im dealing with it now. its time, my time. scha terpaksa deal dengan benda yg tak enak, yg tak dapat dielakkan. hope it happened for good. saya kurang bernasib baik, bila benda ni berlaku jugak ke atas saya. its sad. really sad.
kita plan, kita usaha, kita doa tapi it still His call. kalau Dia dah tentukan mcmtu, macamtu lah jadinya. kita usaha, dont give up and give the hardest to fight for what we want but things dont always turn out the way kita nak. kan? jadi kita telan lah walau sakit mcm mana pun. saya ada bahagian saya, dia ada bahagian dia.




saya cuma minta semua orang faham, dan tak payah menyalahkan sesiapa sebab benda yg terjadi ni pun sebenarnya bukan kami yg minta.. it happened just like that no matter how hard we avoid it.Breaking up is not a nice feeling. jadi i hope people would give time or space to both of us. dont speculate, dont judge dont label.. we all go thru this, dont we? we forgive and forget, no hatred, suci dan bersihkan hati. jadilah orang baru, yg lebih berjaya di dunia dan akhirat.



belum habis pasal ni lagi, timbul cerita baru. yg ada macam2 versi.orang bercakap seolah olah mereka tau apa yg terjadi sedangkan yg tau hanya me and him.. timbul pihak ketiga, which to me is the most ridiculous ive ever kena. itulah adat. bila berkawan pulak dengan orang lain,dikatakan bercinta. Dan timbul ceritra kononnya dia romeo..



all this while, i always sincere and i will always be. trust me. baru ‘luka’, belum pulih, terus nak ‘berlari’ lagi? impossible ! God knows how i feel and what i do. Cukuplah..scha tak sepatutnya go public mcm ni tapi TUJUAN scha tulis note ni adalah sebab scha nak jawab kebanyakkan soalan fans kat sini. what u heard is true.jadi lepas ni, please understand. we both going thru some changes in life, shitty ones. just need to toughen up and move on, kan?



its part of life, a process that can better ourselves, and make us stronger. apa yg terjadi , biarlah kept to ourselves. im sure he agress with me =)
please respect my future, and his future as well.



last but not least, its not easy, susah sangat but we have no choice. whatever happens, i hope you guys will support me, and him. and the show that we gonna do together. teruskan menyokong. teruskan bersama kami, dan juga maaf kalau kami menghampakan semua.



scha harap anda akan sokong SB dan saya akan cuba yg terbaik. teruskan menonton Awan Dania 2 dan Papadom di pawagam .
we look good together,we are made for each other but we dont meant to be together….my prayers are with you and family. have a wonderful life ahead.
D.





p/s: harap semua tidak menjadikan note ini sebagai isu, terima lah confession ikhlas dr hati saya. habiskan terus di sini, look forward. bukan untuk publisiti,hanya utk menjawab persoalan semua di sini.
no more why when and how.byebyehave a great mondaysalam
scha alyahya.




note:


luahan ini Imz ambil dari satu laman web and i know its truly from Scha.


Imz memang minat dengan Scha Al-Yahya,dan sebagai peminat dia..terasa sedih jugak bila tau dia break dengan Fahrin.


For Scha,
hope u'll be strong dear...


All the Best 'Red Warriors'

Posted by imz at 6:39 AM 2 comments
'GOMO KELATE GOMO !!!!!!!!!'

Merah membara semangat jawa betullah Red Warriors kita ni..bangga ambo jadi ore kelate.hehe..Tahniah pasukan KELANTAN kerana melayakkan diri ke final PIALA MALAYSIA!!!


Bersemangat Imz malam ni tengok perlawanan Kelantan vs Perlis.Asalnya memang teringin nak pergi Stadium Perlis tu..bukan jauh pun dari tempat Imz tapi tak de 'geng' lah.Hehe..Jangan ingat perempuan tak minat bola tau!So tengok kat TV jela..takpe..itukan bukan main bersorok2 bila tengok pemain-pemain Kelantan beraksi penuh bersemangat.Syabasss!!!


Pemain Kelate yang paling Imz sukeeeeeee dan tabik spring lah kate orang..FARHAN !!!

tengok gaya beliau...cehhhh...macho giler kan..hehe...

tahniah Farhan,kerana kakimu yang menyumbat 5 gol untuk Kelantan ke final!!!


Masa Piala FA hari itu,family Imz yang kat Kelantan sanggup turun KL semata-mata nak tengok game tu.Betapa kuatnya jiwa kami rakyat Kelantan bersatu hati demi negeri tercinta.Cehhh...terlebih sudaaa..

Even kalah...kami tetap puas hati dan bangga dengan pasukan 'Red Warriors'


Esok lepas perlawanan,family Imz yang kat Pasir Mas bertolak balik.Satu keluarga hantar kat LCCT,Imz je masa tu dah tak ada..dalam bus on the way balik Perlis

(kesian dooeee,terasing lak aku)


Dalam bus,dapat sms dari akak,bunyinyeeeeeeeee...

"Dik,kito ore jupo pemain Kelate kat airport ni.Rugi mu tak dok.Farhan hensem,dik"


Kita orang memang sayang giler dengan team Kelantan ni

Kebetulan penerbangan keluarga Imz sama dengan dorang..hehe...

so,layan jela pic-pic ni ye

(gambar ahli keluarga terpaksa di'crop'..dorang tak nak publisiti.ngeeee)


Syaamil dan Syaariz pun still pakai baju Red Warriors yang dorang beli kat stadium Bukit Jalil masa game Piala Malaysia tu.

cehhh...macho kan wira-wira kami.Syaariz bila pulak nak besar?

Ganti abang-abang ni.Kasi ChekShu bangga sikit..hehe




favourite player ku....Farhan(muka cam Marcell,penyanyi Indon)





Farhan,sukeeee kamooooo...hehe




Norfarhan Terbayang Pentas Perlawanan Akhir



Ditulis oleh Kosmo
SATURDAY, 31 OCTOBER 2009 09:02
KETIADAAN kapten Kelantan, Indra Putra Mahayuddin pada aksi separuh akhir kedua Piala Malaysia malam ini mungkin dianggap satu berita baik buat Perlis.
Bagaimanapun, kelibat beberapa pemain Kelantan yang lain perlu diberi perhatian oleh skuad Singa Utara itu untuk mengelakkan episod duka mereka kembali berulang.
Norfarhan Mohamad (gambar) antara yang perlu diberi perhatian kerana pemain ini juga antara penggempur yang produktif untuk mereali- sasikan harapan Kelantan mara ke pentas akhir yang dijadualkan pada 7 November ini.
"Sebelum ini Indra banyak terlibat dalam menghasilkan gerak membantu pemain penyerang tetapi selepas ketiadaannya kami perlu lebih bekerja keras untuk menembusi gawang Perlis.
"Saya yakin rakan-rakan lain sudah bersedia dan 90 minit terakhir ini perlu dimanfaatkan sebaik mungkin," kata Norfarhan yang kini sudah mengumpul empat gol sepanjang kempen Piala Malaysia.
Norfarhan menambah, dia dan rakan- rakan sepasukannya perlu mencari gol awal bagi mengelak sebarang tekanan.
"Jika kami menjaringkan gol awal, sudah tentu moral pemain Perlis semakin jatuh, apatah lagi mereka perlu menjaringkan empat gol jika mahu ke final.
"Kami memang sebuah pasukan yang gemar menggunakan taktik menyerang dan saya percaya jurulatih (B. Sathianathan) akan menggunakan pendekatan yang sama berdepan Perlis malam esok (malam ini)," ujarnya.
Jelas Norfarhan lagi, dia dan rakan-rakannya kini sudah tidak sabar untuk turun menentang Perlis walaupun sedar terpaksa berdepan dengan tugas berat, bukan sahaja daripada pemain lawan tetapi para penyokong Perlis yang akan membanjiri stadium.
"Semangat kami ketika ini sangat tinggi untuk memastikan hasrat menjejakkan kaki ke final tercapai. Saya akui kami memang sudah sebelah kaki ke final tetapi perlu berwaspada kerana apa jua boleh berlaku dalam 90 minit.
"Saya atau sesiapa sahaja yang menjaringkan gol itu tidak penting. Bagi kami, menumpaskan Perlis di laman mereka pastinya suatu kenangan yang cukup manis," jelasnya.


Harapnya kali ni Kelantan boleh menebus kekalahan pada Piala Malaysia hari tu..


Nak tengok kat stadium....emmm...
"Gomo Kelate Gomo"
teruskan usaha...ngeeeee




Friday, October 23, 2009

Sepikan diri buat seketika

Posted by imz at 9:56 PM 5 comments
Salam Guyz
Imz sekarang ada masalah..lappy Imz tak boleh on langsung ,keluar ACER je..then hang.dah dekat seminggu tak boleh on ni.So,rasa tension sangat.Imz pinjam lappy kawanla,Raihan untuk update blog yang hampir bersawang dah ni..so,thanks a lot Raihan.
Seriously,rindu banget nak blogging..tapi terpaksa la stop sekejap.
Maybe Imz turun KL untuk dapatkan rawatan lanjut kat lappy Imz..pergi Acer nyer bengkel la kot,huhu...
So,buat sementara Imz terpaksa hilangkan diri dari dunia blogging k
Will miss u all..
adios

Wednesday, October 14, 2009

Serbu JPN

Posted by imz at 10:46 PM 6 comments
Salam Guyz
Sihat ke?Imz terpaksa lappy members untuk update blog..lappy Imz dah seminggu tak boleh on.Macam sioottt jer...tension2..
Layan jela pic-pic masa Imz ngan members satu batch pergi Bina Insan Guru siri 6 kat Jabatan Pelajaran Negeri Perlis
sengalnya daku....hehe


me & sarina


meen,ienaz,me,rehan,minder,diana dan fiza


aik...mataku ku tertutup..


halis interprameeee dari belakang



amoi-amoi menunggu.bosan r tu...


sibuk borak semua..




'dia' masih K.O

Posted by imz at 7:35 AM 6 comments
sambungan tak boleh tanpa 'dia'




Masa 'dia' tiada..Imz memang jadi macam murung jer(konon!).Tapi betullah..leh nampak tau perubahan m00d saya jadi kurang ceria..wakaka..perasan!

Itulah tandanya..bahawa Imz betul-betul tak boleh hidup tanpa 'dia'.

Can u see that,dear???
Yang lagi buat Imz sedih..'dia' jauh dari Imz sebab 'dia' ade masalah,'dia' kurang sihat.Masa Imz jumpa 'dia' lepas dua hari..tuan rumah yang 'dia' tumpang cakap,'dia' masih tak ok..'dia' mungkin perlukan rawatan lanjut tapi rawatan tu memerlukan kos yang agak tinggi.Mana Imz ada duit nak support kos rawatan 'dia' dan buat Imz lagi sedih...Imz terpaksa berpisah berminggu-minggu dengan 'dia'.

Dua hari tanpa 'dia' pun dah sasau..inikan pulak berminggu-minggu.

Mana tahannnnnnnnnnnnnnnnnnn......

Tapi bila fikir balik...salah Imz jugak,terlalu berharap pada 'dia'..tak kisah lah 'dia' penat ke tak,Imz paksa jugak 'dia' aktif..teman Imz,tak boleh tinggalkan Imz sorang-sorang!

Sorry dear...maybe 'dia' need a rest



Dah 4 tahun lebih Imz dengan 'dia',

bertahan jugak 'dia' dengan Imz ehh...hehe...ni yang buat Imz sayang 'dia'

Sekarang 'dia' dah ada disisi Imz..teman Imz..tapi kesihatan 'dia' tak pulih lagi,'dia' mungkin akan buat hal bila-bila masa jer..sekarang ni Imz cuba layan 'dia' dengan baik,dah tak paksa 'dia' aktif sangat..bagi 'dia' berehat sikit..cehhh...baik kan Imz????

Nak kenal 'dia' siapa ehh???

ini lah dia....buat hati pengarang jantung Imz,segala-galanya buat Imz..

u're my everythings...huhuhu

tengok..bateri pun dah tak ada..ganas betul tuannya pakai...haha

selepas amik 'mypinky' dari menjalani rawatan..dia masih tak stabil..huhu...cian dia


ngee...cantik tak wallpaper dia?wakaka...jangan kutuk2 ye..

Guyz..doakan 'dia' cepat sembuh ehh...walaupun harapan amat tipis.

Imz betul-betul perlukan 'dia',

tanpa 'dia'
i'm not blogger!!!

Tuesday, October 13, 2009

Weekend punya cerita!

Posted by imz at 9:28 PM 0 comments
Salam Guyz..

Weekend hari tu,Imz rezeki murah lagi..hehe...bukan menang loteri eh! tapi dapat jemputan ke rumah Summayyah..makan nasi..thanks yar Summayyah..



Before keluar..sempat lagi Imz pose depan meja study..kihkihkih...

Next destination...

kita orang pergi Tasik Darul Aman,kat Jitra..dah lama teringin nak pergi tasik tu..asyik ngedap dari jauh jer,bila lalu highway tu..huhu..


Impian saya tercapai...hehe..suka2x!!!



Dapat jugak naik kereta/bot ke ape ntah..Imz pun tak tau nama dia..
hehe...
Naik dengan Sarina..sape lagi kan..hahaha...


Kami teruja lol !!!

Seronok banget...ada kawan Imz cakap,selalulah datang..leh kayuh2x sampai berpeluh..

masa 30minit yang diberikan tak cukup...huhuorang lain dah naik ke darat,we all still kayuh jauh2..semata-mata nak posing..ngeeee
inilah geng-geng bus sekolah(pastikan nada betul)..hahahaha...

Credit to Adib for snap our pictures
Nak pergi lagi???sape nak bawak kan ehhh...ngeee

Tak boleh tanpa 'dia'..

Posted by imz at 9:07 PM 3 comments
Salam Guyz
Imz sedih giler beberapa hari lepas..sebab Imz kehilangan'dia',sampai hati 'dia' buat Imz macam ni.Salah ke Imz terlalu mengharapkan 'dia'....hukhukhuk...sebab terlalu bergantung pada 'dia','dia' buat hal..dan merajuk dengan Imz..
Sebab 'dia' lah Imz terpaksa sepikan blog ini buat seketika..bagi ruang pada 'dia' pulih dan cool balik.Masa 'dia' pergi,tinggalkan Imz selama dua hari...wahhh...hati ini gundah gulana rasanya.Sunyi beb tanpa 'dia'..selalunya 'dia' yang akan temankan Imz setiap hari,tak pernah jemu.Rindu jangan cerita lah...rindu banget.Tapi Imz tabahkan hati..belajar berjauhan dengan 'dia' untuk seketika..biar 'dia' tenangkan diri buat seketika.
Masa 'dia' tinggalkan Imz..Imz bosan giler,pinjam novel-novel kawan untuk isi masa lapang.Dah lama Imz tak baca novel...sekali baca,best jugak..
Tapi dalam hati still teringat 'dia',rindu 'dia'...bila lah 'dia' nak ok dan comeback to me...
siapa 'dia'???
............................................................
nanti Imz update k..

Friday, October 9, 2009

MooD saya kURanggggggg

Posted by imz at 5:21 AM 2 comments
Salam Guyz..
Hari Jumaat ni semua berjalan seperti biasa,pergi taklimat BIG dan balik rehat kat bilik.Dalam pukul 4 lebih..baru orang dapat repair sistem eletrik,so tak ada eletrik buat sementara waktu.
Then...something happen...huhu..make me badm00d..tentang kawan.Titik!
Syukur sangat sahabat Imz,Azni on ym..
I really need someone to 'luahkan perasaan'
Thanks Azni and 'kawan' for b
eing there.
Really appreciate you as my buddy forever,dear!!!Imz bila ada problem,sure kena cari siapa-siapa nak luahkan..tak suka pendam sorang-sorang.Sure nak cerita kat orang lain,baru rasa lega..Sekarang dah rasa lega sikit.
Hati ni memang cepat terasa tapi Imz bukan jenis pendendam..tak akan simpan lama.Dah release,Imz lupakan je.Easyyyyyyyyyy

Alhamdullilah,I'm okay


Thursday, October 8, 2009

raya@imZone

Posted by imz at 8:28 AM 4 comments
Jumaat datang lagi..
best la kan sebab dapat rehat tapi bila fikir balik bosan pun ada,terperap je kat bilik.Huhu....nasib la kan..
Imz tak ada idea la nak post entri ape..
so,tengok jela gambar-gambar Imz waktu raya hari itu.
Raya kan sebulan..ngeee

posing dengan kereta Kak Dah.
Lesen pun tak ambil lagi,berangan nak bawak kereta.huhu...


Pssttttt....babai..tata..titu...

Monday, October 5, 2009

Deqwan's Open House

Posted by imz at 8:09 AM 2 comments
Salam Guyz..
Dah berapa rumah terbuka korang serbu ekkk?Ngee...Imz pun tak lepaskan peluang nak jalan-jalan sambil makan free ni.Sy0ookkk tu..hehe...
Ahad,5 Oktober 2009 kita orang pergi rumah Deqwan kat Beseri,bukan rumah terbuka pun.Imz and the geng's yang paksa dia bukakan rumah untuk kami.Wahaha...cian Deqwan terpaksa masak untuk anak-anak dara yang kebuluran ni.

Tengok gambar jela eh....
  • Halis dan Deqwan tak menoleh saat menikmati hidangan yang lazatttt lagi superb!!! Ngee...pujian lebih untuk Chef Deqwan

  • Bila dah kena puji,tersengeh-sengeh la Chef kita ni..Licin beb pingan nyer,tandanya masakan dia amattttt sedap hingga menjilat jari gitu


  • Dah habis makan mee goreng,kerepek time la pulak.Tekun si Jihah dan Raihan habiskan kerepek...hahaha

  • Kak Nurul,Jihah dan Rehan..sempat lagi korang baca paper ehh

  • Sumayyah nampak lesung pipit lagi...Halis poyos jek..huhu

  • Sarina dan Sumayyah..bila rumah Mayah nyer turn lak?Waiting.....loading...huhu

  • Lastly baru kuar gambar cheq naaa...nasib ler...ngeee
Rumah siapa lagi yang rasa-rasanya terbuka..
sila contact saya...
012-9xxxxxx
hehe...

Pesta Tanglung IPG Perlis

Posted by imz at 7:13 AM 2 comments


Pada hari sabtu lepas,4 October 2009...
ada dua perkara penting terjadi dalam hidup Imz..
hehe...penting la sangat.

One of that,4/10 is my sister's birtday,

Kak Unie !!!
So,Imz ambil peluang ni nak wish u,
"Happy Birthday myLOVELY
sis...Kak Unie"
semoga panjang umur akakku..
jadi isteri dan mama yang mithali yar..
Imma sayang Kak Unie!!!
(tak tahan beb!!!)

K,next story lak sambutan Pesta Tanglung kat IPG kampus Perlis,Kangar.
My chinese classmate yang arrange this programme..
so,lets see the scenery..


sokongan padu beb dari penonton masa tengok persembahan
comey kan dak toncang merah tu???

antara persembahan drama yang menarik..
even dipersembahkan dalam bahasa Cina dan kami memang tak faham sepatah haram pun tapi boleh tergelak jugak lah...si Najihah lagi la..boleh cakap drama ni sedih..adooiiiii
mana dia belajar bahasa cina ntah..haha
persembahan tarian kipas dan ribbon..
best jugak..enjoy jela kan
peace!!!
inilah salah seorang penari tarian kipas tu...
comey kan amoi ni??dia budak junior Imz..


Chong Eee,cik mek molek dari Kelate ni...ngeee..
Dia satu batch dengan Imz jugak cuma kelas je lain,dia kelas Matematik A
Tinggi jugok mu ni Chong Eee???pendeknya aku!!!

Berseri-seri amoi kita ni.
Yan Yee dan Schu Chiam classmate Imz..dua-dua dah nak kahwin.
Si Peggy,classmate kesayangan Najihah dan Sarina...
Haaa...she's still single..siapa mau???hehe...

Last event,kita orang dapat tanglung...yihaaaaaa
syokkkk w0000

posing dengan Tanglung percuma
Alahai awat muka hang Raihan???hehe...seposen jek!
Kami amalkan '1 Malaysia'
wokehhh!!!!

Click C.I.N.T.A

asasa